Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kocica a PosvarovaNapsal mi i bývalý ředitel ŘSD Pavel Kočica…Prachar Antonin

Těžko půjde tak obrovitá korupční kauza řešit rychle. Je dobré, že ministr dopravy alespoň vyslal na ŘSD kontrolu. Dalším stupněm by měl být OLAF. Česká republika nemá sílu ji sama řešit a hlavně vyřešit. Dobrá vůle pár jednotlivců nestačí. Věřme, že stále více slušných a schopných politiků bude schopno vnímat realitu a začne společně komunikovat a hlavně jednat a konat! ANO má svázané ruce a nemůže dělat to by chtělo, tomu chci stále věřit. Slyšíme pouze, a stále méně, A.Babiše, ministry a J.Faltýnka, jakoby ostatní poslanci vůbec neexistovali? ANO tak doplácí na nedostatek schopných lidí a platí tak tvrdou daň za narychlo sestavené, ne zcela kvalitní kandidátky. Nelze ani vyloučit, že ministr A.Prachař narazil na tak velké problémy, že to jeho manažerské myšlení prostě nezvládá a reaguje podrážděně. To, že nevěděl co je to OLAF je ale dost zarážející! Pokračující mlčení Hany Marvanové v kauze, je od osobnosti jejího formátu dost překvapující…?

Napsal mi i bývalý ředitel ŘSD Pavel Kočica. Zatím se neozval. Opravdu asi nemá čas a bude ho mít zřejmě stále méně, možná až ve vězení ho bude mít více, pokud nedokáže vysvětlit „vícepráce“ při stavbě mostu za 67 milionů?! Mimochodem často se zloději milionů a miliard osvobozují z důvodu neprokázání úmyslného záměru, jednali prý „v dobré víře“. No kdo by za takové peníze nejednal vždy „v dobré víře“, že?! Zvláštní je, že zloději tisícikorun se odsuzují, u nich se o zločinu a „nedobré víře“ nepochybuje. Takže kraďte miliony, nejlépe miliardy, ale nezapomeňte přitom i na patřičné policisty a soudce a někdy i státní zástupce, aby ani oni náhodou neztratili „dobrou víru“! Pan Aleš Vébr z Liberce a kauzy GOLF JEŠTĚD a Edvard Stolba z Norska a kauzy RYBENOR, by mohli vyprávět!!!

Jde do tuhého - nejen na Ukrajině! Moudrá slova a sliby už nic nevyřeší, nemohou. Je skutečností, že Parlament svoji nečinností umožňuje, resp. kryje stamiliardové podvody!!! Zatím se chováme jako „bačkory“. Ukrajinci „bačkory“ nejsou, proto také nedemonstrovali s „klíčkama“, ale s „klacky a kameny“.

Máme nyní jedinečnou možnost pozvat vyšetřovatele EU a začít odkrývat rozkrádání země EU zločinci ve vládách bývalých a zřejmě i té dnešní.

Celkem 153 poslanců se přihlásilo k Rekonstrukci státu a neví co dělat s miliardovými podvodníky na MD a nejen tam…?! Na MD se jasně zahlazují stopy, aby Sobotka, Pokorný a EUROVIA nemuseli platit miliardy za D47!!! Přikloní se ANO k Pošvářové, nebo bude krýt svého ministra a tím i zločince rozkrádající beztrestně miliardy! Kolik takových podvodníků máme ve vládě, v Parlamentu, na Hradě, a bohužel i u policie a justice?! Další ztrátu 4 roků si naše země už nemůže dovolit!

Pokud nejsou poslanci ANO tak zdegenerovaní jako většina ostatních poslanců napříč politickými stranami, tak mají plné právo jejich voliči se ptát, jak potrestají zločince na ŘSD a nejen tam! Jinak se sami stávají spolupachateli na zločinech proti ČR a EU?!

Obávám se, že Adriana Krnáčová neměla být puštěna do politiky. Rozhovor na ČT 24 byl jedním slovem TRAGÉDIE. V oblasti personální politiky tady ANO opět selhalo a je to i jeho neodejmutelnou odpovědností. Vazby za Krnáčovou jsou velmi pravděpodobné a jen Pán Bůh ví, jaké vazby na další ministry a poslance časem vyplynou…?! Do jaké míry to byla nezkušenost nového politického subjektu, nebo cílený záměr mocných v pozadí se můžeme jen domnívat.

V následujících několika týdnech by mělo Hnutí ANO provést radikální řez a v případě neúspěchu iniciovat předčasné volby, jinak ho to může pohřbít, má-li zůstat důvěryhodné a nezradit své voliče a svůj volební program. Má možná poslední šanci zachránit situaci. Vzhledem k nejlepším volebním preferencím tak i stále reálnou možnost začít naplňovat svůj volební program. Jinak ANO hrozí osud VV a ministru Prachařovi pád jako Bártovi. Provádění auditů účinným nástrojem není. Jsou jen projevem bezradnosti, neschopnosti a dalším mrháním peněz. ANO si touto etapou musí projít a je jen na něm, zda to byla nutná etapa začátku, nebo etapou začátku konce. Z principu odmítám myšlenku, že Hnutí ANO byl předem připravený projekt k uchování moci stejných mocných v jiné formě – i proto jsem ho plně podporoval a chci i nadále, pod podmínkou, že budou slova následovat i činy!

Nepochybně současně situace rád využívá premiér Sobotka za podpory Hradu. I kdyby A. Babiš chtěl vyměnit ministra dopravy, demisi přijímá prezident na základě žádosti premiéra. Sobotka se s Babišem zrovna v lásce nemají a Sobotka v tomto průšvihu, ohrožující odhalením obrovité korupce především ČSSD a i prezidenta Zemana, nechá Babiše jistě rád a co nejdéle „vykoupat“. Takovíto dosazení lidé, korupcí prolezlé ČSSD, velmi vyhovují. Jsou pro zkušené „politiky“ snadným soustem.

Připomínám, že lídr kandidátky ANO pro volby do EP Pavel Telička, nevyjednal dobré podmínky pro vstup do EU tak, jako to dokázali např. Poláci. Mimochodem jsem tehdy organizoval demonstraci na podporu lepších podmínek pro vstup do EU. Doufejme, že se už poučil i v tom, že EU není jen o penězích…

Jeden můj známý má přání, aby najednou zmizel všem všechen majetek, který si lidé nakradli. To by najednou bylo náhle zchudlých „boháčů“ - a nových bezdomovců! Rozhodně by jich nebylo málo ani z řad politiků, bývalých i těch dnešních, ale určitě by se nám všem začalo lépe dýchat – a i mnozí zbohatlíci by možná poprvé v životě mohli klidně spát...

„Nejkrasší radost je odpočinek po práci.“ Nápis na hrobě v Žebráku. Rozumí se jen po poctivé práci, přinášející užitek nejen mně, ale i druhým! Tady musíme všichni neustále začínat, každý den!

 

Jan Šinágl, 16.3.2014

 

TK Miroslavy Pošvářové: Vyslán signál jako z Aurory! Jakoby ho nikdo neslyšel či nechtěl slyšet…?!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)