Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TK Posvarova Kadrman 130314Jak se ke skandálu postaví Hnutí ANO? – Začátek jeho konce? - Bude následovat VV, nebo budeTK Posvarova  media 130314 hodno důvěry voličů a bude přesvědčivě konat? – Odvolání ministra dopravy (pokud nebude okamžitě jednat) a omluva Miroslavě Pošvářové by měly být prvními kroky - Zprávy o TK už zmizely z hlavních stránek serverů? – Kompletní zvukový záznam TK, včetně rozhovoru M. Pošvářové s médii a ČT – Brífink M. Pošvářové o ukončení spolupráce s ministrem dopravy Antonínem Prachařem – Proč mlčí Hana Marvanová? - Stanovisko M. Pošvářové k prohlášení Tomia Okamury - Prohlášení iniciativy Vraťte nám stát - Nejvíce evropských peněz půjde do regionů a na dopravu?! – Převážné levicoví poradci premiéra nebudí důvěru!

TK Posvarova CT 130314TK Miroslavy Pošvářové trvala 35 minut. ČT 24, která přenáší s prominutím často i „prd“ přímo, odvysílala ze záznamu jen 17 minut (10:32–10:49 min.) V hlavních večerních zprávách Událostech, věnovala tak závažnému tématu, kde jde o stamiliardy korun, pouhých 56 vteřin (14:54-15:50)! S M. Pošvářovou natočila cca 5 minutový rozhovor po skončení TK a v Událostech neodvysílala nic, ačkoliv o odvysílání v hlavních zprávách nepochybovali ani samotní zaměstnanci ČT…?!

Zato na 3 ½ roku natvrdo odsouzenému prezidentovi FC Bayern věnovala dvojnásobek času, přitom zde šlo „jen“ o 750 milionů korun?! Ueli Hoeness věnoval na Charitu 5 milionů Euro a viditelně svého morálního selhání litoval. Co by asi udělala policie a soudy v ČR s CD od švýcarských bank? Nepochybně i u nás jsou podobní podvodníci, i mnohem větší, ale na Charitu by nedali ani korunu, pokud by z toho nic neměli - o upřímné lítosti jakou projevil president FC Bayern, nemluvě. Navíc na rozdíl od nich, Ueli Hoeness nemálo společnosti dal.

* * *

Zvukový záznam celé TK Miroslavy Pošvářové včetně dotazů novinářů

Zvukový záznam rozhovoru Miroslavy Pošvářové s médii

Zvukový záznam celého rozhovoru Miroslavy Pošvářové s ČT

* * *

Brífink Miloslavy Pošvářové

Dobrý den,

níže Vám zasíláme odkaz na záznam z brífinku Miloslavy Pošvářové o ukončení spolupráce s ministrem Antonínem Prachařem.

Paní doktorka Pošvářová také upozornila další problémy, které resort dopravy tíží a stávající vedení ministerstva je neřeší. Například: "Za posledních 3-5 let nebyly zhotovitelům staveb zaplaceny vícepráce za 24 miliard korun, kdy byly zaúčtovány faktury a dodnes nejsou proplaceny. Těch 24 miliard jsou peníze, které se musí zaplatit a půjdou ze státního rozpočtu a jsem zvědavá, z čeho se zaplatí."

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/266114-posvarova-jako-poradkyne-ministra-konci-pry-ji-narkl-z-kradeze/

K reakci paní ministryně Hany Válkové uvádíme, že nedementovala slova paní doktorky Pošvářové, pouze sdělila, že s ní o rozhovoru s panem ministrem Prachařem nemluvila, což je pravda. Citujeme doslova: "Pokud jde o to vyjádření, které jsem údajně měla říci v tom smyslu, že jsem se dozvěděla od pana ministra Prachaře, že paní Pošvářová kradla, tak já jsem vůbec s paní Pošvářovou nekomunikovala a nehovořila jsem s ní o rozhovoru, který jsem měla s panem ministrem Prachařem..."

Posuďte sami. Krátký tiskový brífink ministryně Válkové v minutě 25:55

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/214411058330313/


S přáním pěkného zbytku dne,

Ing. Martin J. Kadrman

Tel.: +420 737 939 104
* * *

Stanovisko Miloslavy Pošvářové k prohlášení Tomia Okamury

Dobrý den,

jménem paní doktorky Pošvářové Vám v příloze zasílám její stanovisko k dnešnímu prohlášení Tomia Okamury.

Děkujeme za prostor, který povede k uvedení věcí na pravou míru.


V úctě,

Ing. Martin J. Kadrman

737 939 104

 

Praha, 13.3.2014

V minulém týdnu mne oslovilo hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury s nabídkou kandidovat jako nestraník v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. Tuto nabídku jsem s poděkováním odmítla a sdělila, že jsem připravena stejně jako s ostatními politickými stranami, i s hnutím Úsvit spolupracovat na legislativních opatřeních, které povedou k nápravě stávajícího neudržitelného stavu v dopravě a dopravní infrastruktuře.

Jsem totiž přesvědčena, že současný stav se nedá zlepšit ze dne na den, ale změna si vyžádá mnoho let nepřetržité práce. Právě proto je klíčové najít napříč politickými stranami shodu na základních krocích a opatřeních, která povedou ke stabilizaci resortu dopravy.

S odvoláním na titulek Lidových novin „Dopravní rebelku Pošvářovou zlákalo Okamurovo hnutí Úsvit“ sděluji, že hnutí Úsvit mne k ničemu „nezlákalo“, nejsem jeho členkou a v hnutí Úsvit nejsem nijak angažována.

Nabídku na odbornou spolupráci, kterou chci provádět zdarma, sdělím všem politickým stranám a je jen na nich, zda mé nabídky využijí, či nikoliv.

* * *

Miliardové ztráty v rezortu dopravy musí vyšetřit zvláštní parlamentní komise

Řádově desítky miliard stále mizí z veřejných financí kvůli skandálně chaotickému řízení velkých dopravních staveb. Před novináři to včera uvedla bývalá šéfka kontroly kvality staveb ŘSD Miloslava Pošvářová.

(Záznam tiskové konference: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/266114-posvarova-jako-poradkyne-ministra-konci-pry-ji-narkl-z-kradeze/)

Ze slov této uznávané expertky dále vyplynulo, že ani ministr dopravy ani současné vedení ŘSD nepodniká kroky k nápravě – a miliardové ztráty v rezortu dopravy budou pravděpodobně pokračovat dál. Iniciativa Vraťte nám stát považuje tyto informace za alarmující. Navrhuje proto zřízení vyšetřovací parlamentní komise, která musí konat v součinnosti s dotčenými institucemi, orgány činnými v trestním řízení, zpravodajskými službami, jakož i zástupci nezávislé odborné veřejnosti. Veřejnost musí dostat jasnou odpověď na to, zda a jaké škody vznikly, kdo je způsobil a jaká konkrétní odpovědnost z nich bude vyvozena.

 

Za výbor VNS – Václav Němec, předseda výboru

VRAŤTE NÁM STÁT

Jiřina Dienstbierová

Václav Němec

Petr Havlík

* * *

Nejvíce evropských peněz půjde do regionů a na dopravu

Nejvíce peněz z evropských fondů půjde v příštích sedmi letech regionům, na dopravu a podporu podnikání. Tyto oblasti získají přes 110 miliard korun. Vyplývá to z materiálu, který měla ve středu projednávat vláda, ale už podruhé ho odložila, tentokrát na příští týden. Česká republika má v nadcházejícím programovém období k dispozici necelých 22 miliard eur (594 miliard korun). V období 2007 až 2013 může Česko z Bruselu podle aktuálního kurzu získat přibližně 703,6 miliardy korun. Pro úspěšné čerpání musí ČR přidat navíc dalších 124 miliard korun z národních rozpočtů, protože Evropská unie financuje maximálně 85 procent výdajů a 15 procent je financováno z národních zdrojů. Z pohledu čerpání evropských peněz je však ČR nejhorší z celé EU. Loni nedočerpala až deset miliard korun. Letos hrozí, že ČR přijde o dalších 24 miliard korun. Ministerstvo pro místní rozvoj, které je koordinátorem dotačních programů, odhaduje, že celkem za končící programové období hrozí nedočerpání až 62,8 miliardy korun. Různými opatřeními se nyní snaží, aby se tato částka snížila.

ČRo, 13.3.2014

* * *

Nedomnívám se, že je smysluplné vytvoření Parlamentní vyšetřovací komise. Nikdy nic nevyšetřila, v podstatě by museli poslanci řešit sami sebe! Jediný smysl má obrátit se na OLAF, aby se ujal vyšetřování tohoto obrovitého zločinu, páchaném na České republice i na EU, tím spíše, že ČR bude příjemcem dalších stovek miliard korun, kde hrozí, že opět skončí jejich nemalá část v rukou podvodníků a zločinců, včetně pokladen politických stran. Mechanismy které to umožňují přesně popisuje senátor Libor Michálek ve své knize - ZNIČTE TO, NEBO TO ZNIČÍ VÁS… V této souvislosti nemohou občany naplňovat žádným optimismem právě jmenování, převážné levicoví poradci, premiéra! Už jen to zoufalé oblečení šéfa poradců Vladimíra Špidly, který chodí i s ruksakem na úřad vlády budí zoufalství jací lidé prezentovaly a prezentují ČR ve světě, buďme rádi, že nenosí tepláky…

Jinak veřejnost stále netrpělivě očekává vyjádření první náměstkyně ministryně spravedlnosti Hany Marvanové k vyjádřením vůči její osobě, která zazněla na TK z úst paní Miroslavy Pošvářové. Od renomované advokátky a známé, neohrožené bojovnice za spravedlnost, tak dlouhé mlčení poněkud překvapuje…?!  

 

Jan Šinágl, 14.3.2014

 

Ministr dopravy Prachař pohřbil havířovské nádraží

Aktualita!

Ministr dopravy reaguje na kritiku Pošvářové. Na ŘSD posílá kontrolu

 





1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Hanz 2014-03-15 16:28
Z projektu na modernizaci železniční tratě Mikulovice - Głuchołazy - Jindřichov ve Slezsku, který měl být z 85 % financován z EU-fondů a na kterém spolupracovali Olomoucký kraj a Opolské vojvodství, vycouval doslova na poslední chvíli hlavní aktér a to polský správce kolejí PKP PLK, S.A., což je obdoba české společnosti Správa železniční dopravní cesty, s. o.

Kolej nie chce na tory 8,5 mln zł
www.nto.pl/.../140319857

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)