Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

USTR logoZasedání Rady ÚSTR dne 22.1.2014 připomínalo svoji „úrovní“ jednání komunistických buněkUSTR Langos 220114 z 50.let – Rada ÚSTR nechápe, že Platforma evropské paměti a svědomí není jako oni, nemá vůbec tušení o způsobech kultivovaného chování, jednání a způsobů – ČT opět naprosto selhala a zamlčela podstatné informace! - OTEVŘENÝ DOPIS Platformy evropské paměti a svědomí ÚSTR v plném znění! – Doplnění Rady ČRo a Rady ČT do 31.1.2014, na rozdíl od ministra lustrační osvědčení je nutné! - Pedofil Ludvík Svoboda!

… Poprvé vyzvala Platforma nově jmenovanou ředitelku Ústavu Pavlu Foglovou, aby vysvětlila své podnikání z let 19942000, během nichž se paní Foglová podle zpráv z tisku mohla dopustit praní špinavých peněz s částkou 20 miliónů Kč, což by mohlo znamenat porušení Kodexu Platformy, podle nějž "Člen není spojen s, nepodporuje a nebude podporovat v jakékoliv podobě, ať finanční, personální nebo materiální, nedemokratické politické nebo mocenské struktury nebo osoby s takovýmito strukturami spřízněné (...)." Ani ředitelka Foglová, ani Rada Ústavu Platformě na otázky formulované v dopisech ze dne 23. a 25. dubna 2013 neodpověděly. …

 

USTR pozvanka 220114Tolik ukázka z OTEVŘENÉHO DOPISU Platformy evropské paměti a svědomí. Pana Lindblada znám osobněUSTR stul 220114 z konference v Senátu o zločinech komunismu, stejně jako paní Winkelmannovou, výkonnou ředitelku Platformy a vnučku nositele Nobelovy ceny Jaroslava Heyrovského. Porovnejte sami jeho vyjadřování v dopise s vyjadřováním členů Rady ÚSTR na zvukovém záznamu – něco neuvěřitelného – hlavně způsob vyjadřování a „argumentace“ nejmladšího člena Rady Michala Uhla, který dopis Platformy zhodnotil jako amatérský a nejhrubšího zrna, kdy jednání Platformy s ÚSTR přirovnává k jednání KSČ s buržoazií a Platformu považuje za „outsidera“. Syn Petra Uhla a Anny Šabatové se opravdu „povedl“ a ono pověstné jablko nepadlo vůbec daleko od stromu. Jeho členství naznačuje, jaké praktiky a proč umožňují takovýmto mladým, nezkušeným až hloupým lidem, obsazovat tak odpovědná místa na které patří lidé nejen z odbornými, ale i s životními zkušenostmi. Ty Michal Uhl viditelně nemá, což dokazuje svými trapnými komentáři a které, včetně jiných, budily salvy těžko ovladatelného smíchu u přítomné veřejnosti. Je to tak děsivé, že se člověk musí bránit smíchem. Pokud to dělá vědomě a úmyslně z důvodu „kariérního postupu“, je to o to horší. Samozřejmě, že na ČT nic o podezření praní špinavých peněz ředitelky ÚSTR Pavly Foglové neřekl, ani o práci členky Rady dr. Kavalírové v mnoha komunistických organizacích, ačkoliv byl informován. I její minulost je důvodem postoje Platformy. Důkaz o její minulosti jsem Radě předložil. Až na konci reagoval člen Rady Lukáš Jelínek s tím, že to nemohou projednávat, když to neprošlo podatelnou. Nemají informace, nechtějí informace, nereagují, neodpovídají na dopisy, ale o to více mají snahu vynášet konečné soudy.

Věnujte prosím čas poslechu všech tří zvukových záznamů ze schůze, kdo neslyší neuvěří!

I. částII. částIII.část

Informoval jsem i mladou redaktorku ČT. Ta se také nezeptala, ani paní ředitelky ani radního Uhla, ačkoliv byla i ode mne před rozhovorem informována. Není divu. Schůze se nezúčastnila, čekala na chodbě, kde natáčela rozhovory. Veřejnoprávní ČT opět selhala a neinformovala diváky o skutečném dění v ÚSTR. Sice ukázala hlavičku dopisu od Platformy, ale jeho závažný obsah už zatajila. V Radě ÚSTR už po odchodu Petrušky Šustrové nyní nikdo schopný, o předsedkyni Rady ÚSTR paní Benešové a jejích „schopnostech“ raději mluvit nebudu.

USTR Rada 220114Díky e-mailu dr.Kavalírové, která už zřejmě nevědomě díky vysokému věku chybuje (vyloučíme-li její známouUSTR verejnost 220114 rafinovanost), byla prozrazena utajovaná jména všech kandidátů na nového ředitele ÚSTR. Samozřejmě už to celý ÚSTR ví i bez ní, ale Rada ji přesto, hlavně radní Uhl tvrdě zkritizoval, bez jakékoliv úcty ke stáří, kdy by mohla být jeho babičkou, či prababičkou. To byl snad nejodpornější moment tohoto odpoledního „žvanění“, jinak se to výstižněji popsat nedá.

Perlička na konec. Ve vitríně ÚSTR před hlavním vchodem byly i zastaralé informace, ale pozvánka na tuto schůzi nikoliv. Prvně jsem také prošel bez zápisu ve vrátnici a kontroly zavazadel, byť to bylo za vstřícné pomoci tiskového mluvčího ÚSTR pana Ryjáčka, který vyhověl mé žádosti abych nemusel půl hodiny do začátku čekat a mohl se tak připojit ke zpravodajskému týmu ČT. Ten jediný na mne působil profesionálním dojmem, který se snaží dělat svoji práci poctivě a profesionálně. Nezávidím mu. Nedivím se, že byl tak skandálním způsoben odstraněn z funkce dřívější ředitel Daniel Herman. Překážel svými schopnostmi. Byly potřebné pro ÚSTR, ale ne pro politické zájmy. Před novou vládou tak stojí další zkouška opravdovosti jejích programů.

Mimochodem na člena Rady ČT a ČRo potřebujete lustrační osvědčení – na ministra nikoliv. Předseda Sněmovny Jan Hamáček právě vyhlásil doplnění – do ČRo 3 členy, do ČT 6 členů. Uzávěrka přihlášek je do 31.1.2014. Budou brzy i Rady ČRo a ČT vykazovat stejnou „kvalitu“ jako Rada ÚSTR? Doufejme, že ne, ale jen doufání nestačí. Vyzívám tímto občanská sdružení k urychlenému navržení skutečných občanských kandidátů, podporující nezávislost Rad a omezující vliv kandidátů politických stran.  

Mimochodem jsem se dozvěděl další zajímavou informaci. Bývalý prezident arm. Gen. Ludvík Svoboda byl pedofil. Dobová pochvala tisku za prosazení dětského hřiště před svým bydlištěm tak dostává poněkud jiný význam. Vkrádá se tak myšlenka, zda toto věděli a využívali Rusové? Nepochybuji, že ano a že toho i patřičně využívali. Podobné platí jistě i o Gottwaldovi, Zápotockém a nelze vyloučit ani u Novotného, Husáka a kdoví i u Klause a Zemana, kteří jsou také vůči Rusku až podezřele vstřícní, bojácní, úslužní až podlézaví. Jediný Václav Havel se vůči Rusku ostře vymezoval. Toto bude ÚSTR asi těžko zkoumat, když má „zkoumání“ povoleno ze zákona jen od roku 1948 do roku 1989. Mimochodem jak už jsem napsal dříve, spis Antonína Zápotockého, kápa v koncentračním táboře je v holandském archivu přístupen až od 1.1.2066!

Další schůze, zatím avizovaná jako veřejná, se v ÚSTR koná ve středu 12.února 2014 od 16:00 hod.

 

Jan Šinágl, 23.1.2014

OTEVŘENÝ DOPIS Platformy evropské paměti a svědomí ÚSTR

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.18 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #4 Jan Šinagl 2014-01-24 16:44
Bohužel nežijeme v civilizované společnosti, kde by něco takového uráželo panelisty i veřejnost. Podobné zábrany jsou na zasedání Rady ČT. Tam už alespoň u mne nesedí ochranka jako za Jiřího Janečka. Zábrany nejsou na Radě ČRo, zato za promluvení bez dovolení musíte místnost opustit, ani hlasování o promluvení veřejnosti se nepřipouští. To je možné jen na Radě ČT, nicméně poslední hlasování a možnost vystoupit za veřejnost, prohrávám. Zatím jsem "vyhrál" jen jednou. Při posledním hlasování jeden radní požadoval, abych napřed řekl o čem chci mluvit. Následky "sametové" demokracie v praxi.
-4 #3 MP 2014-01-24 06:30
Obsah článku je šokující stejně jako řetězové zábrany na poslední fotografii. Lze to nějak smysluplně vysvětlit ?
+1 #2 Jira 2014-01-24 00:02
Zákeřný úlisný mstivý prolhaný a agresivní psychopat Gustáv Husák byl ještě větší morální zrůda než Klement Gottwald.

On už totiž věděl, co za strašlivé zločiny páchala KSČ a StB v 50. letech a přesto tady nastolil na 20 let novou komunistickou diktaturu.

Husák měl v roce 1989 viset na Karlově mostě, což jediné by bylo spravedlivé. Jako Muammar Kaddáfí, jako Saddám Husajn.
-1 #1 Jira 2014-01-23 23:57
U socialistické kolaborantky soudružky Naděždy Ivánovny Kavalírové ovládající se svojí dcerou Blankou Matějíčkovou Konfederaci politických vězňů ČR je určitá možnost, že se za svojí ostudnou 20-letou kolaboraci stydí. A že se možná snaží to na stará kolena odčinit. lepší pozdě nežli nikdy. Byla prý jediná, kdo se v Radě USTR postavil bývalým komunistům na odpor proti tomu co se tam děje.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)