Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Země nám opět rudne! Národ už nejásá, jako v roce 1948, ale za nezájem a pasivitu můžeme všichni nakonec tvrdě zaplatit. Vypnutí mikrofonu kardinálovi Dukovi v ČRo a kauza Daniely Drtinové v ČT, budiž nám posledním varováním! Jen zvonečky tentokrát těžko něco zmohou! - Přátelství porusku - Sněmovna držela minutu ticha za Mandelu! – „Ukrajinské otazníky a vykřičníky“, aneb agitátoři a agitky opět v akci…?! – Skvělá Lenka Zlámalová v HYDEPARKU!

Dominik Duka (DD): „Paní redaktorko, nemohu Vám říci co budu dělat, protože nejsem majitelem církve ani majitelem státu, ale vím, že ono zákonné opatření chce vlastně potvrdit rozhodnutí soudruha Klementa Gottwalda. Už dva roky upozorňuji, že v této zemi nás někteří lidé chtějí připravit o všechnu svobodu a demokracii, kterou jsme si vytrpěli a vybojovali. Pokud přijme tato společnost toto opatření, budu vědět, že nežiji v demokratickém státě, kde neplatí ani právní řád ani žádné zásady a vracíme se pod rudé prapory se srpem a kladivem. Děkuji.“

Redaktorka (R): „Omlouvám se Vaše Eminence, je doba těsně před volbami a dle pravidel Českého rozhlasu nesmíme opravdu vysílat jakékoliv návody koho volit ani naznačovat.“

DD: „Ale já je nikomu nedávám.“

R: „I když mi to neříkáte přímo, je to velmi tenký led, moc prosím.“

DD: „Paní redaktorko, potom náš Český rozhlas nedodržuje vůbec zásady svobody, nezlobte se na mně.“

R: „Obávám se…“

DD: „Obávám se, já se právem obávám…“

R: „Víte musíme respektovat pravidla předvolebního vysílání a ta jsou naprosto jasná a těmi se řídit musím. Byl tu kardinál a pražský arcibiskup Dominik Duka teď v živém vysílání.“

DD: „Děkuji za cenzurované vysílání.“

R: „Děkuji Vám za rozhovor. Na slyšenou.“

V originále je rozhovor ze dne 21.10.2013 ZDE. Začíná od 21:38 do 26:40. ZDE je vystřižený v menší zvukové kvalitě. Zasedání Rady ČRo se koná zítra, ve středu dne 18.12.2013 od 14:00 hod. v budově ČRo na Vinohradech. Ve věci kardinála Duky je podáno celkem 25 stížností, včetně mé stížnosti. Dobře situaci vystihl i dokumentarista Martin Vadas. J.Š.

* * *

Diskutujte: Z odpovědí na ZOI gen. ředitelů ČRo, ČT a předsedy Rady ČT na aktuální témata

Milan Krešl (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) — 2013-12-16 10:21

k odpovědi Mgr. René Zavorala: Rozhovor s panem kardinálem Dukou byl údajně vypnut, protože dělal předvolební agitaci. Jak je možné, že Česká televize vysílala předvolební agitaci do poslední minuty před otevřením volebních místností? Nebo to snad nebyla agitace, když zástupci politických stran vychvalovali každý svoji stranu? Proč si oponenti církevních restitucí myslí, že by církev neuměla s majetkem hospodařit? Což příklad hospodaření Českých lesů není dostatečný důkaz, že kdo neumí hospodařit, je právě stát?

* * *

Diskutujte: OSTUDA: Důchodkyně Livia Klausová, dcera fašisty, nastoupila do funkce velvyslankyně! SLÁVA: 120 let od premiéry Novosvětské!

Mrzílek (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) — 2013-12-17 00:48

Jaká ostuda? Proč ostuda, s paní Klausovou? Normální je být v Česku nemorální, když místopředsedu českého parlamentu zvolili čeští poslanci dobrovolného agenta komunistické státní bezpečnosti pana Vojtěcha Filipa, který na to má písemné potvrzení. Podle příkladu našich poslanců: Kdo nekašle na morálku není Čech.

* * *

Tati a ploč mají Rusi u Polska raketi? No pšeci aby nás chránili před NATO.

* * *

Přátelství porusku

Jedním z důvodů proč potřebuje Putin mít Ukrajinu zajištěnou pro sebe je Krym. Před několika lety dojednal s ukrajinským presidentem Janukovičem  půjčku o pronájmu Krymu na 25 let. První co Putin podnikl, poslal tam několik tisíc členů tajné policie. Už nyní jsou zprávy, že na Krymu "vznikla" nacionální strana, která má v programu připojení poloostrova k Rusku. Ne bezdůvodně to připomíná "připojení" Jižní Osetie a Abcházie k Rusku. Jenom ne tak rychlé. 

K.Mrzílek, 17.12.2013

* * *

Sněmovna držela minutu ticha. Na památku Nelsona Mandely

Poslanecká sněmovna ocenila rezolucí zásluhy Nelsona Mandely o prosazování lidských práv a rovnosti občanů. Rozhodla o tom na návrh Ivana Gabala z KDU-ČSL, neboť Mandela byl kvůli svému boji za práva černošského obyvatelstva vězněn a v roce 1993 získal Nobelovu cenu za mír. Rezoluci schválilo 168 ze 180 přítomných poslanců, nikdo nebyl proti. Ovšem 12 členů dolní komory se hlasování zdrželo. „Patřilo k nim sedm sociálních demokratů včetně Vítězslava Jandáka a Milana Urbana, čtyři občanští demokraté včetně exministrů Petra Fialy a Pavla Blažka a Helena Válková (za ANO),“ dodala k tomu ČTK.

* * *

„Svatý“ Mandela? Ne tak rychle! – Smekám před poslanci, kteří nehlasovali pro minutu ticha a nedrželi ji. Samozřejmě komunisté v čele s Pavlem Kováčíkem za řečnickým pultem byli první v řadě! Iniciátor akce a manžel političky Jany Hybáškové, Ivan Gabal, mne velmi zklamal. Kdo dnes ví, že původními obyvateli území dnešní Jihoafrické republiky byli běloši?! ÚV KSČ dodal nositeli Nobelovy ceny Nelsonu Mandelovi SEMTEX a vraždění nevinných mohlo začít! Dětské panenky se SEMTEXem už nedodal, protože se prý nenašel nikdo, kdo by tuto ohavnost provedl!!! J.Š.

* * *

V dnešních LN je dost otřesně napsaný článek Jana Schneidera: Ukrajinské otazníky a vykřičníky, napsaný stylem a formou připomínající Rudé Právo z 50-tých let. Naprosto dalek jakékoliv kultivovanosti a objektivnosti! To je poprvé, co mne LN po převzetí Agrofertem zklamaly. Autor je spolupracovníkem serveru České pozice, který má podporovat i Andrej Babiš a jehož šéfredaktor Ištván Leko se stal nedávno šéfredaktorem právě LN?! K tématu doporučuji včerejší HYDEPARK s bývalou novinářkou Lenkou Zlámalovou s výbornými postřehy a analytickým myšlením!

Mimochodem i na internetu se šíří průhledné agitky v komunistickém stylu! Je neskutečné jak snadno mnozí opět podléhají tak průhledné, účelové propagandě. Zřejmě neviděli Vitalije Kličkova včera na TV, jak mezi demonstranty riskuje a odrazuje od násilí a varuje před provokatéry, kteří jsou už jednou z mála zbývajících, posledních zbraní prezidenta Janukovice? Asi také nesledují on-line přenosy z Kyjeva, projevy, úžasné sborové chorály, připomínající svoji silou husitské chorály? Vypovídají o něčem zcela jiném než tyto ubohé agitky!

Mimochodem soudruh předseda KSČM a poslanec Vojtěch Filip, na videu z 1.Máje 2011 na Výstavišti v Praze, svůj slib o podání trestního oznámení na mne dodnes nesplnil. Ono je to také těžké podat TO na jednu stranu vlajky s hákovým křížem, když ta druhá se srpem a kladivem představuje podle Ústavy České republiky také zločineckou a zavrženíhodnou, komunistickou ideologii. Byla v mnohém horší než nacismus a fašismus. Díky ní přišlo o život mnohem více nevinných lidí než za doby nacismu a fašismu. To nemluvím o tom, že nevinné oběti stále přibývají, zejména v Severní Koreji, Číně a na Kubě!

 

Jan Šinágl, 17.12.2013

 

Úžasné – přímý, on-line přenos z Euro-Majdanu (Kyjev)! Držme statečným Ukrajincům palce!

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #7 Petr 2013-12-18 15:07
Také se mě nechce věřit,co to je za pravičáka, který se vrhne na post ministra dopravy a přitom je elektroinženýr? Ministr dopravy (ODS) - Za experta na dopravu se nepovažuji, přiznal Stanjura jdem.cz/9bnn5
+14 #6 Ing.Zbyněk Čeřovský 2013-12-18 14:08
Včera jsem obdržel rozhodnutí, že od 1.1.2014 dostanu přidáno ke svému důchodu 69.- Kč, moje manželka pouze45.- Kč. Když se ohlédnu za peripetiemi vlády minulé (zasloužilého svazáka a moralisty Nečase) a vlády současné po seznámení, jak rozdávají stamiliony na odměnách, aniž bychom věděli za co, je mně líto, že jsem věnoval tolik roku života protikomunistic kému režimu, přišel o majetek, občanství, byl jsem s celou rodinou vystěhován a nikdy nebyl odškodněn. Jak je to krásné mluvit o morálce a kázat lidem o šetrnosti, rozhazovat peníze, souložit s vlastní podřízenou za státní miliony a ještě se cítit dotčený.
Je mně z toho na zvracení, když vidím a slyším, co se děje a ještě bude dít., Minulá vláda (15 členú), budoucí, která chce šetřit 18 a konců nevidět.
Čeho se ještě dočkáme si nedovedu ani představit.¨
Zbyněk Čeřovsský
+12 #5 Petr 2013-12-18 07:51
Havel,sliby a skutek utek,dávno mohly být církevní restituce provedené.A po 24 letech prosperity podle veřejného projevu například prezidenta ČSSR Václava Havla ve Federálním shromáždění ze dne 23. ledna 1990 jdem.cz/887v2
+5 #4 Mrzílek 2013-12-18 02:09
Proč jsou slova českého kardinála statečná. Žijeme-li v demokracii, ve které můžeme veřejně pronášet své názory jsou jeho slova statečná asi proto, že je jeden z mála občanů na předním místě ve státě, který říká nahlas co si mnozí z nás myslí mezi sebou si povídá, nežli jeho excelenci ve sdělovacím prostředku vypnou. Žijeme v ostudě, když čeští poslanci volí udavače na místopředsedu parlamentu. Statečná jsou slova kardinála také proto, že české generace se brodí v morálním bahně, od roku 1939, aniž pozdvihly hlavy natož ruce. Proto chování a naturel Poláků a Ukrajinců zaznívající z blízkého okolí působí na nás spíše jako tamější folklor či svéráz. Dítě se má v útlém věku kolíbat, aby vyrůstalo v klidu svého zrání. Když dospělá společnost, ale zaměňuje svoji nečinnost a lhostejnost na příklad za moudrost, jeví se svému okolí změkčilá.
+5 #3 Vitezslav Haramule 2013-12-17 20:50
Cituji Petr:
Máme strach z amerických komunistů www.cpusa.org/ Komunismus a antikomunismus v Americe - Roman Joch, jeden jeho zajímavý projev jdem.cz/8rch4

Neboj se Petre komunistu,clenu K.K.K.je v USA daleko vice.
+3 #2 Vitezslav Haramule 2013-12-17 20:46
Neni to sokujici.Vychov a ala "Kim Cong"
Otazka soudruhovi Falmerovi.Proc to je mozne v rude Korei a proc cesti komuniste jsou tak pozadu s vychovou tech nejmensich.
www.youtube.com/.../
+5 #1 Petr 2013-12-17 20:33
Máme strach z amerických komunistů www.cpusa.org/ Komunismus a antikomunismus v Americe - Roman Joch, jeden jeho zajímavý projev jdem.cz/8rch4

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)