Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ANO 2011 tady jsmeZměna režimu v ČEZké republice - Moskevští fanoušci v Praze hajlovali, zranili dva policisty -JANUV ZAKON Hledání bezpečí v sovětském objetí - Dříve nosili komunisté rudou hvězdu na klopě v jedné straně, dnes pod klopou v mnoha stranách, stále jsou připraveni nosit ji zase na klopě – opět v jedné straně…?!

Naplnit sliby díky zvýšeným příjmům z daní? Proč nezískat mnohem více peněz reformou justice a policie, která by konečně zastavila a trestala mimo zlodějů pár korun i zloděje stovek miliard, kdy únik daní je proti tomu naprosto zanedbatelný! Jistě to není snadný úkol, zvláště když mezi pachateli jsou často samotní policisté, soudci, státní zástupci a politici, ale jiná cesta není, nechceme-li dopadnou brzy ještě hůře!!

Nemyslím si, že jsou slušní voliči nadšení tím, co se nyní na politické scéně děje. Stále více nabývají dojmu, že se vracejí zvyky a způsoby, které rozhodně „volit“ nechtěli. Realizaci slibů vždy určuje charakterová kvalita lidí a míra mandátu získaného ve volbách. Jako podporovatel Hnutí ANO jsem současným děním znepokojen. O to více jsem povinován se kriticky vyslovit ke všemu, co se děje či by se mohlo dít v rozporu se sliby voličům a mohlo být v rozporu s volebním programem. Nepochybně jsem, díky svému jménu, přivedl Hnutí ANO nemalý počet voličů. Kriticky by se měli vyjadřovat i ostatní voliči. I k tomu slouží regionální kanceláře poslanců za Hnutí ANO.

Martin Komárek, jako lídr, je dalším v řadě, který charakterově u ANO selhal. Z toho se nelze „vykecat“ žádnými články. Ukázal nám, jaký má skutečný charakter a jak „upřímně“ svá slova myslí. Pokud je to pro něho normální, „potěš Pán Bůh“. Slabá reakce vedení Hnutí ANO na toto katastrofální morální selhání, je také znepokojující! ANO prosazuje málo důrazně své volební sliby. Než z nich slevovat, bylo by lepší získat potřebnou sílu v dalších volbách, nejlépe ve spojení s volbami do EP na jaře 2014. Poté teprve sliby realizovat, jinak z koalice bude „kočkopes“ a budeme tam, kde jsme už byli! Hnutí ANO by potom muselo podstatně více - a hlavně demokraticky - ohlídat své kandidátky, aby se do Sněmovny nedostaly osoby, které své nekvality a neschopnosti ukrývají za kvalitu značky ANO, díky které byli z velké většiny zvoleni. Nyní bude rozhodující, kolik skutečně schopných a silných osobností ANO ve Sněmovně má a jak se projeví. Bude to nepochybně vyžadovat velké osobní nasazení a velkou osobní statečnost.

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, účastník známé „schůzky zrádců“ ČSSD Lánech a potenciální kandidát ČSSD na ministra vnitra v médiích tvrdí, že „ANO uznalo realitu a je učenlivé.“ Kdo jste viděl intelektuální projev tohoto pána v HYDEPARKu, tak z toho na vás musí jít hrůza. Není zde nastartován proces, aby další důležitý, silový post, obsadila další nevýrazná osobnost, která bude i nadále poslouchat policejní mafie a politiky? Proč už asi ANO nenavrhuje Davida Ondráčku na tento post…?! Politické obchody jsou v koalici nutné, ale překročí-li čáru zdravého rozumu, jsou sebezničující.

Jinak bravo, lidovcům, že dokázali zabránit, aby se restituce staly součástí koaliční smlouvy. Jednat nadále o restitucích je do nebe volající populismus a nemravnost, zneužívají deformované myšlení, chování a způsoby společnosti totalitní dobou!

Dosavadní vlády dokázaly vybrat z dotací a fondů EU od jeho založení jenom polovinu! Vlastně je to dobře – rozkradlo se méně! Aktuální dluh každého občana, včetně nemluvňat, činí 157.000,-Kč!

Ombudsman Vervařovský končí bez uvedení důvodů? Kdo by byl nadšen, když jeho návrh na svého zástupce politici „odkopnou“ a dosadí mu místo něho bezcharakterního podvodníka s právnickým titulem Křečka a kdy mu navíc politici všechny jeho legislativní návrhy také „odkopli“. Právem si musí ombudsman připadat jako tzv. „užitečný idiot“, kdy konstatuje bezpráví a to je tak vše, co může udělat, čili bezpráví pokračuje!

KSČM má pod svoji viditelnou kontrolou už tři výbory ve Sněmovně. Ta neviditelná jistě není menší! Šest stálých komisí není ještě obsazeno, alespoň dle webu Sněmovny. Předseda Kontrolního výboru: Vladimír Koníček KSČM – nezávidím poslankyni Janě Lorencové poslouchat komunistu jako svého předsedu. Předseda Petičního výboru: Zuzka Bebarová-Rujbrová KSČMMartinu Komárkovi těžko bude vadit poslouchat komunistu, když je sám z komunistické rodiny. Předseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj: Milada Halíková KSČM

Stále platí výrok Jana Masaryka: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ Paradoxně i on se nechal zbaběle a vědomě použít komunisty pro oněch 90% a poté byl zavražděn jako nepotřebný…

Dříve nosili komunisté rudou hvězdu na klopě v jedné straně, dnes pod klopou v mnoha stranách, stále jsou připraveni nosit ji zase na klopě – opět v jedné straně…?!

 

Jan Šinágl, 13.12.2013

 

Úžasné – přímý, on-line přenos z Euro-Majdanu (Kyjev)! Držme statečným Ukrajincům palce!

* * *

Změna režimu v ČEZké republice

Když někdo mluví o změně režimu, je to obvykle představitel USA, a to nejčastěji v souvislosti se současnými nebo bývalými lotrovskými státy jako například Irák, Írán, Libye nebo Sýrie. Když tedy toto vyjádření Václav Klaus nedávno použil v souvislosti s Českou republikou, mělo to nesmírně negativní konotace. Hlavní myšlenkou  Klausova komentáře uveřejněného na jeho webové stránce i rozhovoru poskytnutého o dva týdny později České televizi je, že v průběhu posledních 3-4 let prodělala ČR zásadní změnu. Podle jeho slov skončil polistopadový režim tržní ekonomiky a pluralistické parlamentní demokracie. Politický systém je rozbit, uvedl, a jako axiální či osový problém naší doby bylo lživě nastoleno téma korupce. V uvedeném kontextu stojí za to se ohlédnout a projít si, co se v souvislosti s tímto lživým zápasem s korupcí událo o 3-4 roky dříve. Před čtyřmi lety, koncem listopadu 2009, podnikla Evropská komise razii v kancelářích ČEZu, proti čemuž se Klaus ostře ohradil. Pokud se od té doby změnil režim, ČEZko patří mezi nejvíce zasažené.

* * *

Moskevští fanoušci v Praze hajlovali, zranili dva policisty

Utichne tato kauza, nebo se dočkáme přímých přenosů ze soudní síně ČT 24 jako tomu bylo v kauze malé Natálky. Bohužel Rusové nejsou Romové, takže je toto dost možná poslední zpráva k tomuto skandálu. Na určité kauzy média velmi rychle zapomínají…

* * *

Hledání bezpečí v sovětském objetí

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)