Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tento rozhovor proběhl 9.12.2013 před OS Trutnov po skončení soudního jednání. Stejní lidé či jejich pohrobci pokračují v likvidaci slušných občanů. Pavel Wonka zemřel 26.4.1988, Jiří Wonka přežil brutální policejní přepadení v roce 1995 s fyzickými a duševními následky, kdy trpí i jeho dcerka. Je nyní na řadě Petr Vániš? Prodlužuje se účelově soudní jednání, aby Petr Vániš zemřel dříve než se zřejmě nemalý skandál, související s jeho případem, odhalí do všech podrobností?! Další jednání je nařízeno na 27.ledna 2013 od 8:30 hod., OS Trutnov, přízemí č.115.


Vzhledem k tomu, že tato moje kauza se prolíná nejenom s Wonkovými, ale také, jak jste jistě postřehl i s drogovou scénou na Vrchlabsku, která je velice kryta samotnou policií a soudem, zasílám Vám odkazy na případ vraždy mladého člověka z našeho sousedství Michaela Onufera. Je v nich uvedeno, že případ byl Vrchlabskou a Trutnovskou policií nejprve odložen jako sebevražda. Matka zavražděného mladíka se s tím nespokojila, postupovala obdobně jako já, všechny důkazy si sháněla sama a dodávala je policii. Oni stále odmítali vyšetřovat. Až po zásahu inspekce  se zhruba po 5-ti letech podařilo případ obnovit a vrahy – drogové dealery usvědčit. Také v tomto případě bylo chování trutnovského soudu skandální, kdy se ztratil nejdůležitější důkaz. Přímo ze soudu byl odeslán zbytek horní končetiny zavražděného mladíka na soudní lékařství do HK k určení DNA vraha. Ztratila se a do dnešního dne se nenalezla. Obávám se že jsem v obdobné situaci, kdy trutnovský soud zametá stopy po drogovém trhu a výrobcích drog, které byly bohužel i v mé rodině.

Pět let stará brutální vražda rozluštěna – 1.6.2006

Začal soud s muži, kteří ukryli mrtvého pod podlahu – 29.1.2007

Hradec Králové: Rozsudek za smrt mladíka – 26.2.2007

Petr Vániš, 10.12.2013

* * *

OST Purkertova prg Vanis 091213Při zahájení byla soudkyně Mgr. Miroslava Purkertová viditelně nervózní po mém příchodu za veřejnost, jako jediné osoby. Mermomocí chtěla vědět mé jméno. Fotografování a videozáznam zakázala. Chtěla zakázat i zvukový záznam z veřejného jednání slovy: „O tom, zda se bude posuzovat zákon rozhoduji já.“ Nicméně po mém důrazném upozornění, že se tímto zákazem dopouští sama jako soudkyně porušení platného zákona, vyhlásila přestávku. Poté se pokračovalo. Samozřejmě jsem od ctihodné soudkyně neočekával omluvu a poděkování. Zato nařídila justiční stráži, aby mi prohlédl zvukový záznamník, zda nepořizuji i videozáznam, poté co vyslovila jeho zákaz?! Presumpce neviny jí zřejmě nic neříká. Justiční strážník se mohl také samou nedůvěrou „přetrhnout“. Nechtěl pochopit, že vstup pro mikrofon není oko videokamery a obrátil mi ho o 180°, čímž narušoval práci médií. Zapnul jsem proto druhý záznamník, během sporu. Později jsem nasadil do vstupu pro mikrofon sluchátka a otočil opět záznamník zpět. To ho uklidnilo. Nicméně, když jsem ho upozornil, že mohu mít video i v kravatě, hodinkách atd. nereagoval. Později jsem vyndal i sluchátka z otvoru pro mikrofon a měl konečně „klid na práci.“

Zvukové záznamy:

Krátký úvod - moje slovní výměna se soudkyní Mgr. Miroslavou Purkertovou.

Část jednání – cca 50 minut z jiného záznamníku, kdy druhý záznamník byl blokován. První vypovídá soukromý lékař, který „ztratil“ zdravotní dokumentaci o zranění manželky Petra Vániše. Kupodivu soudu předložil jen její kousky, samozřejmě v neprospěch Petra Vániše! Další zřejmý výtečník, soudní znalec, by měl vypovídat příště. Ten zase vypracoval naprosto „úžasný“ znalecký posudek o dceři Petra Vániše, závislé na drogách. Nechtěl bych být v jeho kůži, pokud se dostaví. Obhájce je schopný. Patří k nové, nastupující generaci, typu Mgr. Roberta Cholenského, právníka roku 2011.

Celé jednání - výpovědi všech svědků. Jasně zpochybnili žalobu, až na lékaře, který nemá, zcela jistě, čisté svědomí!

Justiční stráž byla ostatně velmi negativní, neochotná, kdy jsem si připadal místy až jako nevítaný vetřelec. Po dotazu, zda mohu navštívit předsedkyni soudu Mgr. Naděždu Vaňurovou reagoval slovy: „Právě přijela delegace a bude tu celý den.“ Kdysi také náhle „přijela“, když jsem chtěl hovořit se soudkyní JUDr. Marcelou Horváthovou. O ní se právě jednalo, zda jí paní předsedkyně odevzdala fotografie mrtvého Pavla Wonky, které jsem jejím prostřednictvím poslal soudkyni Horváthové, která má na smrti Pavla Wonky neodejmutelný a rozhodující podíl. Dnes jsem se paní předsedkyni dovolal. Rozhovor začala zcela nepochopitelně tvrzením, že Pavla Wonku nesoudila. Řekla mi, že odpovědná pracovnice zprávu z datové schránky soudkyni Horváthové předala. Podivné, když byla prioritně adresována jí. Je vidět, že kauza Pavla Wonky je u OS Trutnov stále živá a všichni od ní dávají ruce pryč. Tím spíše, když Pavel Wonka byl 28.října vyznamenám prezidentem republiky.

OST Horvathova prg 091213Navštívil jsem i soudní jednání soudkyně Horváthové, poté co jsem musel čekat na zahájení nového. Justiční stráž mi velmi emočně zdůraznila, že do veřejného jednání veřejnost v jeho průběhu nesmí vstupovat. Pro justiční stráž je soudkyně Horváthová „Marcelka“ jak jsem zaslechl z úst jedné. Byl jsem opět sám za veřejnost spolu se synem či známým babičky, které byl v Dolním Dvoře vykraden dům. Byli na nás nasazeni tři členové justiční stráže. Jeden uvnitř a dva čekali u dveří. Při vší skromnosti předpokládám, že takováto opatření nejsou běžná. Při odchodu jsem proto oběma řekl: „Konec služby a mějte se tu hezky“ a pospíchal na vlak do Prahy, aniž bych vyčkal konce soudného jednání…

Samotné setkání se soudkyní Horváthovou bylo zajímavé tím, jaké se rozhostilo ticho, které v mých uších doslova řvalo! Byli to nekonečné vteřiny, kdy soudkyně musela vstřebávat tuto situaci i když o mně jistě věděla předem. Spíše ji překvapilo mé mlčení. Mé opakované, přímé pohledy do očí neunesla, buď sklopila oči, dívala se jinam, či předstírala nějakou činnost. Pořizování zvukového záznamu jsem oznámil jak požaduje zákon. Myslím, že by byl povolen za této situace i kdyby byl zakázán… Musím říci, že soudkyně hodně zestárla, především výrazem svého obličeje ve srovnání s tím, jak jsem jí znal dříve. Každý máme své svědomí. Jen mi sami se s ním musíme vypořádat tak, abychom tento podivný svět, plný bezpráví a zločinu, mohli s čistým svědomím a zanechanou poctivou prací, opustit.

Mimochodem správné telefonní číslo na OS Trutnov je 499 840 116. Na Internetu uvedené 499 803 111 patří MÚ Trutnov a 499 813 054 je nefunkční, resp. „pípá“ jako fax. Paní předsedkyně slíbila, že prošetří.

Děkuji všem gratulantům k mým včerejším narozeninám. Oslavu jsem ještě stihl. Protáhla se až do doby, kdy jsem brzy v noci musel odjížděl do Trutnova. Byl to náročný den .....

 

Jan Šinágl, 10.12.2013

 

„Sametová“ demokracie potřebovala téměř 24 let k oficiálnímu uznání hrdinství Pavla Wonky, poslední oběti zločinného komunistického režimu a ideologie!

* * *

In Memoriam: John F.Kennedy a Pavel Wonka

* * *

„Když chceš vědět co jsi byl, podívej se co jsi. Když chceš vědět co budeš, podívej se co děláš.“

Budha

* * *

„Největší chybou lidstva je odstranit z hlavy to, co se ze srdce odstranit nedá.“

Anonym

* * *

„Nechoď po prošlapaných cestách. Jdi po kterých ještě nikdo nešel, abys jsi zanechal stopu a ne prach.“

Antoine de Saint Exúpéry

* * *

„KDYŽ MÁŠ STRACH, UMÍRÁŠ KAŽDÝ DEN. KDYŽ NE, UMŘEŠ JEN JEDNOU.“

* * *

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.76 (17 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Martin Vániš 2015-08-08 22:22
Ikdyž lidi,kteří ublížili nepotkáváme, oni mohou potkávat nás. V archivech. Mohou v nich beztrestně hrabat dál. Viz trutnovský archivář pro dokument Pavel Wonka se zavazuje.
+5 #1 Aleš Polanský 2013-12-11 10:58
Petr Vániš je můj dlouholetý kamarád a mohu jeho slova jenom potvrdit.Znal jsem velice dobře Pavla Wonku a znám i Jirku Wonku.Příběh Petra Vániše je na příběh bratrů Wonkových navázán a znám to i já ze své zkušenosti. Dodnes se řada lidí bojí pravdy.To je další smutný příběh bezpráví a osud lidí, kteří bratry Wonkovi znali.V naší zemi stále není demokracie. I díky řadě lidí ve Vrchlabí a v Trutnově.Jsem rád, že již nebydlím ve Vrchlabí a nepotkávám lidi, kteří takto zasahují do životů jiných.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)