Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MUSKdy budou souzeni další spolupachatelé a odpovědní za umožnění krádeže v řádů stamiliard korun…?!

ČT o hlavní zprávě dne referovala až ve 20-té minutě hlavního večerního zpravodajství – V kauze MUS pláče stát na špatném hrobě – Z peněz MUS ve Švýcarsku nepůjde žádné odškodné pro ČR – Všehoschopný Tvrdík poradcem Rusnoka! - Žádná devalvace se nekonalaSrovnání Bavorska a ČR – Michal Šušák dostal v Rumunsku 10 let – Pomůže Benešová osvobodit Ratha? - Srovnání vánoční dovolené SRN a ČR a souvislosti! – Máme dva policejní prezidenty, budou následovat i dva hejtmani Středočeského kraje…?!- Dvojnásobný „vrah“ Robert Tempel, 4x osvobozen, poté doživotí… a média o tomto skandálu mlčí stejně jako o Vojtěchu Filipovi alias Falmerovi…?!

Miroslav Kalousek se vyhýbá osobní odpovědnosti když tvrdí, že by stát dopadl jako Czech Coal, které švýcarský soud nepřiznal žádné peníze s tím, že není legitimním nástupcem? Současný stát snad není legitimním nástupcem okradeného státu?! Neměl, podle logiky pana Kalouska, současný český stát právo ucházet se v trestním řízení o náhradu škody, protože není legitimním nástupcem státu, za kterého škoda vznikla? Proč to neřekl už dříve?!

V kauze MUS pláče stát na špatném hrobě

Ad LN 2.12.: Český stát: oběť, nebo viník?

Kauza MUS pohledem Jana Žižky, jehož komentář vyšel ve vče­rejších LN, je vcelku objektiv­ním pokusem popsat události spojené s odstátněním mostec­kých uhelných dolů. O majoritu v nich se skutečně připravil sa­motný stát, když pět procent pře­nechal obcím, platí též, že mi­nistři Zemanovy vlády měli do­statek indicií k tomu, aby věděli, kdo si od nich akcie kupuje, ale nezajímalo je to. Jako jeden z mála novinářů Jan Žižka do­konce zaznamenal pozoruhodný fakt, že MUS není vytunelovaná a neskončila jako Poldi Kladno nebo IPB.

K úplnosti celé skládačky však v jeho textu několik věcí přece jen postrádám. Především je třeba upozornit na. fakt, že vládní akcie si kupovala akciová společnost, která žádnou povin­nost zveřejňovat své akcionáře neměla a doposud nemá. Skry­tím jejich identity tak k žádnému podvodu dojít nemohlo. Rovněž je třeba doplnit, že nabídku na odkup akcií, tehdy ještě za mno­hem vyšší cenu, dostala vláda rok před tím, než nakonec akcie prodala, ale nijak na ní nereago­vala. Bylo to především toto roz­hodnutí tehdy ještě Tošovského vlády, které způsobilo, že vláda nakonec dostala mnohem méně, než dostat mohla.

Cena akcií MUS za ten rok to­tiž poměrně zásadně poklesla a právě z tohoto rozdílu nyní stát chce počítat svoji škodu. Nic pro­ti, jen by ji měl vymáhat po těch, kteří svým rozhodnutím nabubře­le mlčet a akcie si ponechat přivedli stát do situace, kdy už neměl příliš na výběr a musel prodá­vat „lacino“. Že to byli úplně jiní lidé, než kteří jsou dnes v kauze MUS souzeni, je snad zřejmé.

Petr Kraus, nepravomocně odsouzený v kauze MUS

LN, Dopisy redakci, 3.12.2013

Z peněz MUS ve Švýcarsku nepůjde odškodné pro ČR

Exministr Tvrdík získal místo poradce premiéra Rusnoka – jen za to co provedl s ČSA by měl být už dávno obžalován, souzen a odsouzen!

Z RESPEKTu 25.11.2013: „Odhalili jsme nebezpečnou hydru propojující podnikatele, politiku, státní správu a dokonce i justici. Dokázala krást peníze a pak zametat stopy, protože jistí vysoce postavení lidé mařili vyšetřování“, popsal šéf ÚOOZ Robert Šlachta deníku MFD na co zatím jeho muži přišli při prověřování podezřelých jevů kolem bývalého vysoce postaveného žalobce Libora Grygárka a při vyšetřování zneužívání tajných služeb, kterého se před pádem Nečasovy vlády dopouštěla premiérova milenka Jana Nagyová.

Přidal bych ještě jméno Vlastimila Rampuly. Tito bývalí vrchní státní zástupci místo zájmů země chránili něco zcela jiného než to, za co byli a jsou královsky placeni z daní občanů. Nepochybně je i jejich osobní, neodejmutelnou odpovědností, že ukradené miliardy se naší zemi nevrátily, ani zčásti. Dokonce pan Rampula, jak zaznělo i veřejně, zablokoval aktivity švýcarské policie (požadavek domovní prohlídky podnikatele Janouška) ve věci 2.000.000.000,-Kč ke kterým se nikdo nehlásil. Švýcaři ztratili po čase zájem a miliardy najednou měli vlastníka – Janouška! Toho, který ve vysoké opilosti málem autem zabil chodce a kterého česká policie a justice není schopna ani takřka po dvou letech adekvátně potrestat!

Z tohoto pohledu nejsou výše uvedená slova pana Šlachty žádnou nadějí, ale jedním z dalších důkazů o neschopnosti vyřešit velkou korupci. Jediné logické vysvětlení je, že jsou na ní napojeni jak policisti, tak soudci, státní zástupci a politici. Jinak by se něco takového v takovém rozsahu dít vůbec nemohlo. Kolik jen zpráv slyšíme o velkých zločinech, o zahájení soudů takřka denně, roky, ale skoro žádnou o potrestání viníků. Pokud ano, tak jsou ještě tresty směšné, osobní majetek je ponechán a karavana jede dál…

Téma vhodně doplňuje i článek:

Žádná devalvace se nekonala

Pokud by někdo, jako třeba prezident Miloš Zeman, chtěl z měnové intervence ze 7. listopadu udělat politickou či právní kauzu, Česká národní banka mu sama dodává munici. Namísto toho, aby dál mlžila a tvrdila, že její zásah nebyl změnou „režimu kurzu české měny k cizím měnám,“ jíž by muselo předcházet projednání s vládou, prohlásil v dnešních Hospodářských novinách mluvčí ČNB Marek Petruš, že banka neprovedla devalvaci české koruny. Podle něj pouze začala využívat devizový kurz jako další nástroj k uvolňování měnové politiky. Není pochyb o tom, že ČNB má pravomoc k znehodnocení koruny nákupem eura. Potenciálním politickým či právním problémem je, zda měla také pravomoc k tomu, aby hlasováním - bez předchozího projednání s vládou - stanovila kurzový strop. Právě tato poloviční fixace činí z kroku ČNB devalvaci podle jakékoli rozumné definice toho slova.

* * *

V tomto smyslu má Karel Schwarzenberg pravdu. Německý hospodářský zázrak nebyl nic proti hospodářskému zázraku v ČR, to je skutečný hospodářský zázrak! Mimochodem kdo ví, že Bavorsko, srovnatelné velikostí a počtem obyvatelstva s ČR, vyprodukuje 3x více než naše země?!

* * *

Vláda bude jednat o vydání dluhopisů za 210 miliard korun

Vláda se bude ve středu zabývat návrhem ministerstva financí vydat příští rok dluhopisy až za 209,6 miliardy korun. Peníze chce úřad využít na odkup dluhopisů splatných v příštím roce a odkup dalších dluhopisů z trhu. Nově vydané dluhopisy by tak podle ministerstva neměly zvýšit státní dluh. Podle aktuální Strategie financování a řízení státního dluhu si chce MF příští rok půjčit 249 miliard korun a o rok později přes 250 miliard korun. Pro letošní rok úřad výpůjční potřebu v červenci revidoval a chce si půjčit 90,7 až 120,7 miliardy korun. Původně dokument MF počítal letos s téměř 231 miliardami korun. ČRo, 3.12.2013

* * *

Půjčujeme si nové miliardy dluhů, abychom mohly splácet staré miliardy dluhů a státní dluh nám „nenarostl“. Jenom ne řešit korupci, kde stovky miliard mizí ročně v nenávratnu! Rumunská policie a justice už dokázala to, o čem si česká policie a justice mohou nechat jen zdát – odsoudili českého manažera Michala Šušáka na 10 let do kriminálu, zatím jen nepravomocně. Cituji ze zprávy ČTK: … Jeho firma Carpaterra Capital Partners, která oficiálně sídlí na Britských Panenských ostrovech, má rovněž investici v Bulharsku, kde provozuje malou fotovoltaickou elektrárnu Rogozen. V České republice zase rozjela rekonstrukci teplárny v Plané, která si vyžádá investice ve výši 1,4 miliardy korun. Kromě energetiky se ale Carpaterra zaměřila i na reality a koupila developerský projekt v Českých Budějovicích, kde již začala za zhruba 400 milionů korun s výstavbou 160 nových bytů. …

Zdá se, že David Rath mocně pracuje na svém osvobození, kdy může očekávat i podporu od ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Obávám se, že je na čase uzavírat sázky, jaké odškodné bude David Rath požadovat od českého státu! Další policejně-justiční komedie tak dojde svého naplnění… Sázky je možno uzavírat i na to, zda bude mít po policejním presidiu i Středočeský kraj dva šéfy…

Vždy to bylo je a bude jen a poctivé práci, chceme-li mít svobodu, spravedlnost a prosperitu. Kde se krade, nemůže být věčně levno a kde se krade hodně tím méně. Můj známý jede na Fuenteventuru na 14 dní přes Vánoce s manželkou a 18-letou vnučkou. U české cestovní kanceláře by zaplatil 75.000,-Kč. Jede raději s německou cestovní kanceláří z Norimberka. Celá dovolená, včetně dopravy do Norimberka, ho tak vyjde na 35.000,-Kč. Samozřejmě mají německé CK své hotely, což cenu také podstatně snižuje. Ty měl i v Německu úspěšný Jan Fischer se svojí CK. V ČR úspěšně začal, poté se pokusil kultivovat po podnikatelském i politické prostředí – přišel o vše a musel začít opět od nuly! Nyní se soudí s ČR o ukradené miliardy!

Tak máme dva policejní prezidenty – opět jsme v něčem „světová jednička“! Vskutku kavkovská ukázka českého švejkovství, neznajících hranic v ničem. Škoda, že včera na ČT 24 nepoložil moderátor ministrovi vnitra Pecinovi jednoduchou otázku: „Pane ministře, co budete dělat, když správní soud potvrdí správnost jmenování Červíčka policejním presidentem plk. Kubicem a nesprávnost Vašeho rozhodnutí o návratu do funkce Lessyho? Podáte v tom případě rovnou návrh zákona na legalizaci dvou policejních prezidentů?“ Jinak by jistě všechny zajímalo, za jaké zásluhy byl policejní prezident a plk. Martin Červíček navržen ministrem Pecinou na funkci brigádního generála a poté i Zemanem jmenován?! Vůbec jsem netušil, že i policie může mít své brigádní generály! Kolika brigádám policistů asi br.gen. plk. Červíček velí? Nebo se snad teprve policejní brigády začnou tvořit - na ochranu korupčníků - před stále více nespokojenými občany…?!

Tato reakce hovoří za vše, mnohdy je drsnější slovo tím nejvýstižnějším:

„Tak se mi "ulevilo". Máme dva policejní prezidenty... Mohou se každý druhý den střídat ve funkci. Nebo po týdnu. Snad by se mohli chlapsky domluvit. Třeba si střihnout, nebo by si mohli poměřit velikost penisu.... Bude se politikařit za naše peníze. Nevím, proč byl pan generál Červíček jmenován a ne pověřen vedením do vyřešení kauzy. Jaká školácká chyba. Nyní se mu bude dávat nadbytečnost a odstupné, ba dokonce  renta.“

Můžeme se "těšit" na pokračování této neuvěřitelné frašky, která jen dokladuje katastrofální stav naší země, vládu diletantů, diletantství, ovládanou skutečně mocnými, resp. všehoschopnými! Děláme jim to stále snadné.

Každý neseme svůj díl viny a své odpovědnosti. Máme stále co dělat s neblahým dědictvím totality, která tak poznamenala naše myšlení, charakter a schopnosti. Je otázkou, zda má země ještě vůbec sílu a vůli. To ale nebrání nikomu, aby žil svůj život tak, aby se za něj nemusel stydět, sám před sebou a svými potomky, bez ohledu na situaci a její beznadějnost. Život je o naději - a hlavně poctivosti a poctivé práci!

 

Jan Šinágl, 4.12.2013

 

Dvojnásobný „vrah“ Robert Tempel, 4x osvobozen, poté doživotí…?!

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)