Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV ZAKONKdyž už máme tu „sametovou demokracii“, to nemohla Sněmovna alespoň zvolit svýmFilip Zavazek FALMER 150486 místopředsedou komunistu, který nebyl dobrovolným a vědomě škodícím agentem jako Vojtěch Filip alias Falmer?! To musela zvolit takového hajzla, který vědomě pracoval proti naším dnešním NATO spojencům…?!!!

Kolik kostlivců z nových parlamentních stran nás ještě čeká, či zůstane neodhaleno…? – ANO se stále více vzdaluje svým slibům a voličům - Bačiak, Sobotka, Fichter, Švarc…? - Zeman a milosti - Sobotkova vláda rozpočtové neodpovědnosti – Mezinárodní srovnání PISA: ve srovnání s rokem 2009 se čeští žáci propadli nejvíc ze všech sledovaných zemí! - Vážení poslanci, jste opilí nebo obluzení? - Není čas na to, tlačit mrtvého koně! - AI vyzvala KLDR, aby uzavřela politické vězeňské tábory!

Milan Šarapatka, poslanec za Úsvit Tomia Okamury, byl řadu let velvyslancem v několika zemích, přitom je to obyčejný podvodník, jak dokázal pořad Na vlastní oči! Mandátní a imunitní výbor má rozhodnout o vydání k trestnímu stíhání poslance Bronislava Švarce za Hnutí ANO, bývalého policisty pro údajné podvody. Jak se zachová Tomio Okamura, který má plná ústa boje proti korupci a najednou má problém svého stranického kolegu jasně odsoudit o vyzvat jej ke vzdání se poslaneckého mandátu? Také sám selhal, když nepodal včas majetkové přiznání s tím, „že to nevěděl“. Porušil platný zákon. Sankce 50.000,-Kč je jasná. Jak se tento „příkladný“ bojovník proti korupci a za přímou demokracii zachová?! Vzhledem k tomu, že nemá problém uznávat a oceňovat výhody komunismu, nemusíme si u tohoto populisty dělat žádné iluze.

Hnutí ANO 2011, přes opakované sliby svých lídrů, stále překvapuje veřejnost skandály svých poslanců – Bačiak, Sobotka, Fichter a nyní Švarc. O posledně jmenovaném má Mandátní a imunitní výbor Sněmovny rozhodnout o jeho vydání k trestnímu stíhání, stejně jako o Bohuslavu Svobodovi (pokud by se měl vydat tento bývalý pražský primátor k trestnímu stíhání, tak by mělo veřejnost zneklidňovat, proč nedochází k vydání Pavla Béma!).

Je dost zneklidňující sledovat chování a způsoby některých politiků ANO, tak jak je představil pořad ČT 168 dne 1.12.2013 – Neřízená střela a Malostranské korekce. Vystoupení Věry Jourové ve Sněmovně a jejím „vychutnávání“ atmosféry působila falešně a trapně. Je otázkou, zda momentálně selhala, je tak upřímně naivní, či nám nepřímo ukázala jaké ve skutečnosti je? Usmívat se, když se hovoří na TK o vážných věcech není také zrovna přesvědčivé. Budí to potom nutně nedůvěru či pochybnosti o vyřčených slovech i jeho autorce. Slova poslance Jana Faltýnka také nevěstí nic dobrého o tom jak mají lídři hnutí ANO „věci pod kontrolou“. Na otázku moderátorky zda má jistotu, že už další „kostlivci“ v ANO nebudou, odpověděl: „Ano máme.“ A následoval další - Bronislav Švarc!

Zbývá jen doufat, že už tato negativní témata nebudou v budoucnu dalším podkladem pro autory pořadů 168 a Reportéři ČT, kde 2.12.2013 v pořadu Poslanec neposlanec Jan Sobotka žádnou dobrou reklamu ANO neudělal, ani prohlášení Jana Faltýnka, že se jedná o čestného člověka poté, co mu byly prokázány jasné podvody! Velmi zneklidňuje, že zatímco v případu Bačiak nemělo ANO problém ČT poskytnout jeho životopis, v případě podvodníka Sobotky to už odmítlo s odkazem na ochranu osobních údajů!!!

Je nemravné a varující, že za ČSSD se jednání o sestavení vlády zúčastňuje i účastník lánské schůzky Milan Chovanec, aniž by lídři ANO cokoliv namítali?! Pavel Bělohrádek, ČT 24, 3.12.2013: „Za 5 týdnů jsme se ve věci společného programu nedohodli prakticky na ničem.“

Je to začátek konce, nebo už konečně konec špatného…?! Být optimistou je stále těžší a jako podporovatel ANO nemohu mlčet ve víře, že se ti slušní ANO-poslanci k tomuto dění, v zájmu zachování důvěry voličů, ozvou a zaujmou postoje hodné důvěry, které od svých voličů, tedy i ode mne dostali.

Ukazuje se, že i lustrace poslanců by byla zapotřebí, kdy důvěra, pravda a sliby, jsou pro mnohé z nich jen prázdnými slovy, bohužel. Kolik by jich asi obdrželo negativní lustrací, kdyby byl zákon ovšem dokonalý a organizace ho provádějící důvěryhodná? Hodně poslaneckých sedadel by zřejmě osiřelo. Dohadování ohledně lustračního zákona, kdy KSČM navrhuje jeho zrušení je nebezpečné, byť si o jeho kvalitě může myslet cokoliv. Rozhodně by ho další potenciální „kostlivci“ uvítali.

Dějí-li se takovéto věci a kdy jejich konec je v nedohlednu, lze očekávat pokles důvěry v nové politické parlamentní subjekty a současně opětovný narůst skepse, apatie a odevzdanosti společnosti. Můžeme jen doufat, že „kostlivci“ a neschopní ve Sněmovně nepřevažují a situaci nakonec zvládnou, jinak si koledujeme o další předčasné volby. Doufejme, že nebudeme opět „potkávat“ politiky jen na televizních obrazovkách, kdy se budou vyhýbat občanům v běžném životě jako doposud?

Zemanovo delegování milostí na MsP je špatné. Justice jistě nebude ochotna sama sobě udílením milostí dokazovat svá pochybení. Podstatně se omezuje působnost humánního prvku spravedlnosti, často poslední nadějí mnoha nevinných v českých vězeních.

* * *

Sobotkova vláda rozpočtové neodpovědnosti

Pokud se ČSSD, ANO a KDU-ČSL podaří sestavit koaliční kabinet, jedna věc je jasná jako den: nepůjde o žádnou další vládu „rozpočtové odpovědnosti“. Toto přízvisko bylo naprosto zdiskreditováno, ať už oprávněně či nikoli, vládou Petra Nečase a Miroslava Kalouska. Vládu Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše to však nebude nijak trápit. Tři strany možné koalice se ani nenamáhají předstírat, že by byly za šetřílky. Každá z nich ve svém programu či předvolebních materiálech tvrdí, že chce udržet schodek rozpočtu pod 3 % HDP. Utrácet o 10 % více, než je stát schopen vybrat na daních, jim připadá naprosto normální. Poslední nápad, že by vláda mohla mít 18 až 19 členů, když by úplně stačilo 15, je dobrým příkladem toho, co nás čeká. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka řekl pro Hospodářské noviny, že Česká republika má veřejný dluh 48 % HDP a že překročení 60 % by nás hendikepovalo z hlediska možnosti přijetí eura. Tříprocentní navyšování veřejného dluhu po dobu čtyř let ovšem zaručuje, že přesně k tomuto dojde.

* * *

Čeští žáci se v mezinárodním srovnání PISA zlepšili

Čeští školáci se oproti roku 2009 zlepšili v matematických, čtenářských i přírodovědných dovednostech. Ukázalo to mezinárodní srovnání PISA 2012 (Programme for International Student Assessment). Přesto jsou jejich výsledky ve srovnání s ostatními 64 státy zapojenými do testování spíš průměrné. Nadprůměrného výsledku dosáhli čeští patnáctiletí žáci jen v přírodovědné gramotnosti. V minulém srovnání v roce 2009 se čeští žáci propadli nejvíc ze všech sledovaných zemí. ČRo, 3.12.2013

* * *

Prokazatelný estébák Filip zvolen místopředsedou Sněmovny a společnost k tomuto skandálu mlčí…?!

Mrzílek 2013-12-02 23:11

Organizace Simona Wiesentalla vyzvala státy, aby bylo oznámeno a zveřejněno zda se neskrývá kdekoliv na světě ještě nějaký žijící nacista který měl účast na zabíjení lidí. Našlo se jich na 350. Z toho vybráno na 120. Ano byly to zrůdy. Pozdější totalitní režim rozlezlý od Pacifiku po Aš, od Gdaňska po Tiranu pozabíjel desetkrát tolik obětí. Má mladší viníky také zrůdy. Kdo je stíhá? Kdo je shání? Kdo na ně ukazuje. Kdo je soudí?! Která bezzubá organizace?

Stále si připomínáme zločiny nacismu, fašismu a nebezpečí jejich návratu. Na zločiny komunismu zapomínáme stále více – a o to více se nám opět jeho představitelé ať už přímí, či nepřímí, přímo či nepřímo, derou k moci – všimněte si to trvalé mlčení médií a poslanců o usvědčeném estébákovi, místopředsedovi Sněmovny a komunistovo Vojtěchu Filipovi, ale která o to více upozorňují na nebezpečnost „estébáka Babiše“, kterému, na rozdíl od Filipa, nebylo dosud prokázáno…?! Co to asi vypovídá o naší zemi a kdo v ní má asi hlavní slovo…?!

Proč se ani jeden z poslanců neozve, včetně Andreje Babiše?! Minimálně bych to očekával od poslanců za ODS, TOP 09, KDÚ-ČSL a ANO. Překvapuje mne trvající mlčení poslankyně ODS Miroslavy Němcové, tak tvrdě kritizující „estébáctví“ Babiše, včetně mlčení poslankyně za Hnutí ANO Jany Lorencové…?!

Když už máme tu „sametovou demokracii“, to nemohla Sněmovna alespoň zvolit svým místopředsedou komunistu, který nebyl dobrovolným a vědomě škodícím agentem jako Vojtěch Filip alias Falmer?! To musela zvolit takového hajzla, který vědomě pracoval proti naším dnešním NATO spojencům…?!!!

Sněmovna nemá problém zvolit estébáka svým místopředsedou, ale velký „problém“ zda zvolit jako posledního Okamuru či Gazdíka…?! To není problém agenta StB Filipa, to je problém Sněmovny, resp. ona je sama problém! Je obrazem svého naprostého morálního a mravního selhání (i věrným obrazem stavu země, která svým mlčením dává najevo, že je stejná!), kterým je každý poslanec, který k této zhovadilosti mlčí, včetně všech mlčících novinářů ať pracují kdekoliv. Zejména veřejnoprávní ČT zde naprosto selhala, kdy o agentu StB Filipovi neřekla ani slovo!

Z Facebooku

K Vašemu výročí přeji jenom zdraví, aby Vaše neutuchající aktivity vůči současnému "demokratickému" zlořádu pokračovaly na pomoc všem lidem. Ale nejen to. I ostatní mají následovat. Neboť jak řekl již Platón: "Ti, kteří se považují za příliš chytrý na to, aby se politicky angažovali, budou potrestáni tím, že jim budou vládnout lidé, kteří jsou hloupější nežli oni."

K.Mrzílek

Děkuji Vám pane Mrzílku. Věřím, že moje činnost přispívá k tomu, aby se Platonova slova v naší zemi i jinde nenaplnila.

 

Jan Šinágl, 4.12.2013

* * *

Vážení poslanci.

Jste opilí nebo obluzení, když na jeden z nejvyšších postů ve státě souhlasíte se zvolením dobrovolného agenta státní bezpečnosti Vojtěcha Filipa? Nebouříte se respektive je vám to jedno? Což není možné, když už jsou komunisté v parlamentě, že na místopředsedu by měl být zvolen alespoň komunista, který nebyl agent, dobrovolný donašeč, který na to má dokonce potvrzení? Vždyť jeho zvolením a vágním vašim postojem ukazujete, že “jsme jako oni“, když souhlasíte se zvolením člověka, který charakterem, morálkou je bezprecedentní ukázkou špatného charakteru občana jehož chování má být ostatním příkladem!

S pozdravem

Karel Mrzílek

4.12.2013

* * *

AI vyzvala KLDR, aby uzavřela politické vězeňské tábory

* * *

Není čas na to, tlačit mrtvého koně! V tomto videu je jistě mnoho pravdy, ale zavání i možnou skrytou účelovostí. Nemusím snad napovídat z jaké strany. „Východní vítr“ měl vždy různé mutace, které byly čitelné a viditelné až když bylo už pozdě …?!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #3 Jan Šinagl 2013-12-11 08:46
Ano, podporoval jsem naději, paní Schmidova. Chcete snad mít jistotu předem? Vy byste, dle Vaší logiky, nepodala ruku člověku, protože už víte předem, že bude na druhý den vrahem. Po bitvě je snadné být generálem, zvláště v Čechách. Hlavně sám nic neudělat pro nápravu věcí veřejných, ale kritizovat druhé a hlavně ty, co něco dělají, riskují a obětují. Doufám, že alespoň oceníte moji kritiku negativních věcí u Hnutí ANO, právě v zájmu zachování naděje, ve kterou věřilo při volbách téměř milion voličů. Samozřejmě uvítám Vaše oznámení co konkrétně nastane příště, abych se vyvaroval předem chyb a další Vaší kritiky. Děkuji Vám předem.
+5 #2 věra schmidová čepor 2013-12-10 23:56
selhání sněmovny a nás všech- když vám tak vadí stb-áci, sám jako internet. médium- jste masivně propagoval hnutí ANO-a ted se pohoršujete, kdože tam sedí????
+10 #1 Vitezslav Haramule 2013-12-04 16:07
Opravdicka opozice je NECHUT urciteho procenta naroda kteri nepotrebovali mnoho aby jim bylo jasno ze te sehrane parte budizknicemu ktere se rika vlada se neda verit.Vzdyt ti darmozrouti potrebuji jeden druheho a hra skatule skatule hejbejte je hrana stejnymi lidmi, a to at jiz si rikaji pravicaci a nebo levicaci.Je az nechutne ze nedoslo k uplnemu ocisteni ceske spolecnosti od komunisticke minulosti.Narod ktery kdysi si znak lva zaslouzil by ho dnes mel zamenit za chameleona. CHytra politika" ani ryba ani rak" vedeni statu je k nicemu,chtelo by to radikalni reseni ktere ti . CLOWNI s tituly doktori,profeso ri,pravnici a inzenyri ve vlade nejsou schopni dorucit.(Zapome l jsem na estebaky)....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)