Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Corinthia Radicova 271113

EU má v ČR za znepokojivý trend zavírání malých firem s historií - Státní zástupce zamítl stížnostCorinthia Schwarzenbeg 271113 předsedkyně ERÚ Vitáskové

Konrad Adenauer Stiftung (KAS) uspořádalo dnes v pražském hotelu CORINTHIA další skvělou akci. Hlavními řečníky byla bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová a Karel Schwarzenberg. Jejich projevy byly vynikající. Poslech doporučuji. 24 patro hotelu CORINTHIA s nádherným výhledem na Prahu, poskytlo důstojné prostředí. Velká škoda, že tyto akce nepřenáší veřejnoprávní ČT, kdy jinak kdejakou, daleko méně významnou akci přenáší. Karel Schwarzenberg se zúčastnil kvůli hlasování ve Sněmovně jen krátce, ale jak už je tradicí, na těchto a podobných akcích občany zákonodárce zřídkakdy potkáte.

Pozvánka

Projev Ivety Radičové

Projev Karla Schwarzenberga

Závěrečná debata (J.Š. vstup od 27:30 min.)

Téma vhodně doplňuje článek Miroslava Václavka Modlitba za peníze, ze kterého cituji:

… Záplava informací a hluku, která se na nás valí, nás neobohacuje, jak by se snad zdálo, ale oslepuje nás, otupuje a ohlušuje a bere nám naše největší dary, kterými jsou svobodná mysl a vůle a po milionech nás shání do stád, která pasou nikoliv pastýři, ale pasáci.

… Jestliže papež František ve svém nejnovějším prohlášení říká, že současný stav toho, čemu říkáme kapitalismus je neviditelným otroctvím a novou tyranií, pak má pravdu. Jak správně papež říká, jsme společností pro níž nic neznamená smrt bezdomovce, ale ztráta dvou bodů na finančním trhu je něčím, čím jsme vzápětí zaplavení odevšad a považujeme to tak za správné.

"Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté."

Matka Tereza

 

Jan Šinágl, 27.11.2013

 

EU má v ČR za znepokojivý trend zavírání malých firem s historií

Za znepokojující má Evropská unie fakt, že polovina malých a středních podniků, které v České republice ukončily v roce 2012 činnost, byla starší než 15 let. Mimo jiné to plyne z analýzy Evropské komise, která zjišťovala situaci malých a středních firem v EU. Obecným závěrem materiálu ale je, že letošní rok by pro takové firmy mohl být rokem obratu, protože opět začínají obchodně růst a začal se také zvyšovat počet pracovních míst, které lidem nabízejí. "Předběžný výhled očekává, že pozitivní vývoj se v roce 2014 dál zrychlí," tvrdí autoři analýzy. V České republice dávaly loni malé a střední podniky práci přibližně 2,4 milionu lidí. Firem spadajících do této kategorie je přitom v ČR naprostá většina. Analýza však poukázala právě na fakt, že v důsledku krize v Česku zavřely i zavedené podniky. Tento negativní signál pak dál posiluje propad obchodních vztahů malých a středních podniků v rámci EU, který je pro ně většinou daleko významnější než obchody mimo unii.

ČRo, 26.11.2013

 

Státní zástupce zamítl stížnost předsedkyně ERÚ Vitáskové

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci zamítlo stížnost Energetického regulačního úřadu (ERÚ) a jeho předsedkyně Aleny Vitáskové proti odložení trestního oznámení na bývalé vedení ERÚ. Potvrdilo tak závěry protikorupční policie. Na zamítnutí stížnosti upozornilo Právo. Šéfka úřadu obviňovala své předchůdce, že zneužili své pravomoci a nastavili neúměrně vysokou provozní podporu pro solární elektrárny. Sama čelí obžalobě v souvislosti s údajným podvodem se slunečními elektrárnami. ERÚ s odůvodněním nesouhlasí. Podle státního zástupce Radka Mezlíka prověřování vyvrátilo pravdivost medializovaného tvrzení o existenci "solárního tunelu ve výši 160 miliard Kč" v souvislosti s pochybeními pracovníků ERÚ. Dodal, že výkupní ceny fotovoltaické energie byly stanoveny v souladu se zákonem. Spotřebitelé elektrické energie podle něj doplácí na porušování zákona a podvodná jednání v souvislosti s fotovoltaickými elektrárnami.

ČRo, 26.11.2013

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2013-11-28 08:23
Použil jsem v nouzi mobil s nerozšířeným formátem 3GA, na který zřejmě nemáte nainstalován patřičný program, pane Mrzílku. Během dne převedu na klasický WMA formát. Omlouvám se Vám i všem ostatním.
-2 #1 Mrzílek 2013-11-28 00:06
Bohužel jednotlivé dva projevy nejde otevřít. Objeví se hustá "hatmatilka" čísel a malých velkých písmen přes celý displej.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)