Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vodnanske kure

Dne 23. října jsem zprostředkovaně obdržel informaci od lidí s důvěrnými kontakty na prezidenta Zemana: „ … VŠE JE DOHODNUTO, PREMIÉREM BUDE HAŠEK.“ - „To není hysterie, ale reakce na prasárnu, kterou jste upekli u Zemana“, vzkaz Jiřího Dienstbiera Michalu Haškovi

Dnes už by Hnutí ANO mělo přes 30%! - Debata lídrů parlamentních stran na ČT - Stížnost pro porušení zákona při volbách a odpověď Klaus plakat 261013policejního prezidenta – Zamítnutí účasti při slavnostním aktu na Pražském hradu - Americké rozvědky prý měly svou tajnou pobočku v Praze - a ruské ne … ?!

Blahopřeji Hnutí ANO 2011 k vynikajícímu volebnímu výsledku. První velký impuls k začátku změn, po kterých volá nemravný a zločinný polistopadový vývoj na české politické scéně. 40% volební neúčasti signalizuje, že tito občané nemají koho volit a jsou politikou znechuceni. Paradoxně tak pomohli k posílení KSČM. 80% voličů nevěří ve změnu díky polistopadovým zkušenostem. Hlavním hráčem na politické scéně bude Hnutí ANO 2011. Osobnost jeho předsedy garantuje „nenakažení“ praktikami druhých stran. Jsou jen dvě varianty: buď stávající představitelé dosavadních stran začnou místo prázdného mluvení smysluplně jednat a konat i ve smyslu podpory a naplnění programu Hnutí ANO 2011 a naděje na vlastní přežití, nebo budou reálné další předčasné volby spojené s volbou do EP na jaře 2014.

Nevyzpytatelnost prezidenta Zemana, zejména kdy ztratil svého „koně“ SPOZ, nevylučuje, že si bude chtít jako druhého „koně“ udržet co nejdéle „svoji“ Rusnokovu vládu a patřičně ji využít pro své další plány, kdy zájem země bude těžko na prvním místě. Nebyl by to Zeman, kdyby se vzdal a nečinně přihlížel situaci. Jistě ji maximálně využije. Bude to výzvou všem zvoleným parlamentním stranám. Zeman nikomu nic nedaruje. Hnutí ANO 2011 je garancí, že ani Parlament prezidentovi. Nastává doba plnění volebních slibů a rozlišení schopných od mluvků, kterých už mají občané od listopadu 1989 „plné zuby“. Dnešní rozhovor prezidenta Miloše ZemanaVáclavem Moravcem v OVM naznačil, že i nadále zůstávají pro prezidenta slova pokora, slušnost a velkorysost, naprosto neznámými pojmy. Bylo by velmi naivní očekávat, že výsledky volby změní jeho dosavadní chování a postupy.

DUCHODOVÁ REFORMAVčerejší debata lídrů parlamentních stran na ČT byla ukázková. Andrej Babiš mluvil nejméně a řekl nejvíce. Bohuslav Sobotka „mluvil“ nejvíce a neřekl nic. Podnikatelské myšlení je jiné, věcné, logické, vedené zdravým rozumem, úsudkem, praktickým konáním a činy. Myšlení lidí, kteří jsou v politice už roky, navíc v tak postižené jako je česká, nemůže být nepostiženo. Obávám se, že si to už ani neuvědomují v jakém nenormálním světě žijí. Jsou trapní, kdy jejich vodopád slov o ničem je pro zdravého a normálního člověka k neposlouchání a kdy o to více každý normální občan ocení každé slovo a myšlenku, které vnáší zdravý rozum do veřejného života.

Některým lidem je dáno, jiným dne. Ti, kterým je dáno, mají také schopnost dávat. Považují za přirozené dávat a sloužit druhým, duchovně či materiálně. Ti, kterým dáno není a mají pouze materiální hodnoty získané nemravně, nikdy nedávají, zato mají neklidné spaní, žádné skutečné přátele, jsou nešťastní, byť si mohou koupit takřka vše. O to více se snaží svoji „šťastnost“ prezentovat na veřejnosti. Přirozeně je poté často jejich jediným skutečným „přítelem“ alkohol, drogy, hazard, nezřízený konzum, obžerství, psychické či duševní onemocnění či jiné známé příznaky či následky nenormálního přístupu k životu. Logická a spravedlivá odměna! Odměnou za „nehodnotu“ nemůže být nikdy skutečná hodnota.

Dne 17.října jsem podal stížnost pro porušení zákona při volební kampani politickými stranami k rukám policejního prezidenta. Neuvěřitelná odpověď mi přišla 22.října. Asi se stanu externím spolupracovníkem PČR – zdarma v rámci úsporných opatření!

Z nezávislá média jsem se akreditoval mezi prvními k účasti při slavnostním aktu na Pražském hradu dne 28.října. „…je nám velmi líto, ale z kapacitních důvodů nemůžeme přijmout Vaši žádost o akreditaci na ceremoniál udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu. S pozdravem Tiskový odbor Kancelář prezidenta republiky, Petr Fučík, 25.10.2013.

 

Jan Šinágl, 27.10.2013

 

Aktualizováno:

Jak už jsem naznačil dříve, dne 23. října jsem zprostředkovaně obdržel informaci od lidí s důvěrnými kontakty na prezidenta Zemana, že „vše je dohodnuto, premiérem bude Hašek“? Vzal jsem ji na vědomí s reservou. Dnešní dění pravdivost informace potvrzuje. Náhody v politice, zejména české, neexistují. Hašek, Škromach, Onderka a další Zemanovi poslušné nástroje, resp. sluhové, rozhodně ČSSD neposloužili. Vše se může nakonec obrátit proti Zemanovi, pokud tento stranický, hloupý puč, Sobotka ustojí. Prospělo by to stabilitě politické scény i samotné ČSSD, pokud se členská základna neprojeví jako poslušné „ovce“…? Kdyby se dnes konaly volby, stalo by se Hnutí ANO 2011 už jasným vítězem.

Senátor Jiří Dienstbier: „V neděli se rozehrál střet o charakter sociální demokracie. Pokud stranu ovládne parta handlířů v čele s Michalem Haškem, nebude to už sociální demokracie. Tito obchodníci s politikou by mohli být klidně v jakékoliv straně, protože jim nejde o obsah politiky ale jen o svá koryta a kšefty. „To není hysterie, ale reakce na prasárnu, kterou jste upekli u Zemana.“ vzkaz Jiřího Dienstbiera Michalu Haškovi

* * *

Americké rozvědky prý měly svou tajnou pobočku v Praze

Americké rozvědky NSA a CIA údajně měly v Praze a dalších 79 místech světa společná tajná pracoviště. V Evropě jich celkem bylo 19. Podle německého zpravodajského časopisu Der Spiegel to vyplývá z tajných dokumentů NSA z roku 2010. Der Spiegel má k dispozici tajné dokumenty, podle nichž měla americká zvláštní služba pro sběr dat (SCS) své špionážní pracoviště, které nebylo legálně nahlášené, mimo jiné přímo na velvyslanectví USA v Berlíně. Zpravodajci NSA a CIA tam údajně s pomocí výkonných moderních antén sledovali komunikaci berlínských vládních institucí. ČRo, 27.10.2013

P.S.

Hlavně, že jsme uhlídali Rusy, ti jistě v Praze žádnou svoji tajnou pobočku nemají. J.Š.

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.85 (26 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #7 Grebenicek,a spol. 2013-10-28 19:44
Cituji Fanda:
Drazí čtenáři, jsem celoplošně a 100 % cenzurován "ach tak demokratickým estébákem Šináglem". Good night !

Fando, pojd komentovat k nam.Radi te prijmeme pod sva ruda kridelka.
+2 #6 Fanda 2013-10-28 19:39
Drazí čtenáři, jsem celoplošně a 100 % cenzurován "ach tak demokratickým estébákem Šináglem". Good night !
0 #5 Jiří Chmelař 2013-10-28 10:58
Dobrý den pane Babiši, po dvaceti letech volby ODS jsem byl půl roku před volbami přesvědčen, že ODS potřebuje velký pád a proto jsem volil změnu v podobě úspěšného člověka. Tuším, že politika je velmi složitá, ale avizovanou podporu vládnutí ČSSD Vaši stranou je pro mne velké zklamání. Po dnešních turbulencích v této straně a zasahování pana Prezidenta je to pro mne šokující zpráva a doufám, že takovýto začátek ve Vaší politické karieře ještě přehodnotíte.
Mnoho štastných rozhodnutí přeje Jirka
-2 #4 Mrzílek 2013-10-27 22:45
Ovšem, že z kapacitních důvodů tam nemohou vpustit pana Šinágla když tam bude CHYBĚT tolik českých rektorů.
-3 #3 Jirka J. 2013-10-27 20:05
Dal bych ANO šanci, přinejhorším bude Babiš o dalších 100 miliard bohatší. Tak stejně už to co má nemůže utratit, tak snad to nemá zapotřebí.Lepší než ty co už dokázali rozkrát více jak 1 bilion korun.
+7 #2 Alan 2013-10-27 15:33
>Z nezávislá média jsem se akreditoval mezi >prvními k účasti při slavnostním aktu na >Pražském hradu dne 28.října

Za "nezávislá" média je jistě už akreditována MF-Dnes, Sedmička i všechna ostatní Babišova média. Chápu tedy, že Vás jako představitele malých nezávislých babišových médií už nevzali, musí taky zbýt nějaké místo pro ty ostatní (závislé).
-3 #1 Pavel Šenkyřík 2013-10-27 14:42
Nejdříve musí odpadnout křídlo Haška a pak plnou parou vpřed.ČSSD,ANO, KDU a podpora ÚSVITU. ODS,TOP,KSČM do ústraní stejně jako MZ a VK. Hašek a intriky MZ můžou tento nástup přibrzdit ale ne zastavit. 25.11. první zasedání nového vedení PS,následně jmenování vlády s podporou 125 poslanců a máme to,cojsme před volbami povětšinou chtěli.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)