Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

At nevladnou balic 251013IMGHnutí ANO 2011 dokáže zvednout stát tak, jako Agrofert zkrachovalé firmy – Marie Rottrová volíANO Jak volit 251013 ANO – Koho (ne)volit – O komunistických symbolech, ředkvičkách a bolševníkách!

Všechny parlamentní strany jsou svorně proti Babišovi a Hnutí ANO 2011 – viditelně jim vadí, dokazují tak, že se svými zájmy a cíli mnoho neliší, jen názvem strany. Ano a Babiš jim překáží, resp. je přímo ohrožuje. Proto se spojují a útočí všemožně. Není důvod nevěřit, aby Hnutí ANO 2011 začalo zvedat stát stejně, jako Agrofert padlé firmy! Obávám se, že žádný z dosavadních polistopadových politiků by nedokázal zvednout ani jednu. Včerejší vystoupení Andreje Babiše v superdebatě muselo přesvědčit každého slušného a normálně myslícího člověka. Je to jasné i dětem. Když se jich zeptám: „Znáte pana Babiše?“ „Známe.“ „Líbí se vám?“ „Ano.“ „Proč?“ „Protože je normální.“ Normální lidé volí ANO – i dětem je to jasné, mají zdravé myšlení a rozum. ANO nešpiní nikoho, ale všichni špiní ANO, poněkud slabý „program“.

Cap skupina 221013Povšimněte si ty neustálé útoky na údajné „estébáctví“ Babiše, ale to poslušné mlčení všech ve věciCap Josef 241013 prokázané, aktivní spolupráce agenta StB alias Falmera, předsedy KSČM soudruha Vojtěcha Filipa. Miroslava Němcová přímo bytostně nenávidí Babiše, zato s Falmerem klidně spolupracovala jako s místopředsedou Sněmovny. Zásadový člověk by odstoupil z funkce, nebo alespoň nenapadal údajného agenta, když s prokázaným agentem bez odporu a jediného slůvka kritiky roky spolupracuje.

V Řecku krajně pravicové straně Zlatý úsvit zastavil Parlament státní příspěvky v řádu statisíce Eur zvláštním zákonem. Kdy učiní český Parlament totéž s KSČM, kdy ho k tomuto jednání vyzývá i Ústava ANO Praha deti 1 221013ČR, považující komunistickou a nacistickou ideologii za zločinnou?

Polské helikoptéry ZENIT nakoupí česká armáda za 240 milionů korun. Přes slib MO o zakázkách bez prostředníků byl opět zapojen prostředník. Ministr obrany Picek tvrdí, že to výrobce odmítl,ANO Praha deti 3 221013 výrobce tvrdí, že to je rozhodnutí MO, tedy Picka?! Kdo zde tedy lže?! A média opět mlčí, jen malá zpráva včera ráno na ČT 24?!

Další důvod jít k volbám a dát mandát těm u kterých je naděje, že zabrání dalšímu rozkrádání státu – ti dosavadní to nedokázali ani za 24 let, resp. dokázali pravý opak!

Od minulé neděle až do dneška jsem strávil čas v Praze aktivní podporou Hnutí ANO 2011 po celé dny. Byla ANO Sinagl VN 221013to nezapomenutelná setkání s lidmi napříč generacemi, stovky rozhovorů s občany, dětmi a báječné partě lidí, skvělé organizované s neustále novými nápady. Pokud se nám nevoliči ANO nevyhýbali, tak musí alespoň v Praze Hnutí ANO 2011 obdržet počet hlasů skoro jako za totality:-) Napříč generacemi – včetně dětí – jasné ANO pro ANO. Díky za možnost být přitom. Bylo mi ctí!  

 

DOBROU VOLBU – volím Hnutí ANO 2011 č. „20“!

 

Jan Šinágl, 25.10.2013

* * *

Marie Rottrová říká ve volbách své ANO

PRAHA: Příznivci Marie Rottrové se mohou těšit na konec roku. Po­pulární zpěvačka pro ně totiž kro­mě vydání desky připravuje šestici mimořádných vánočních koncertů. Část z jejich výtěžku navíc podpoří jeden z projektů Nadace Agrofert, který se snaží pomoci starším zdra­votně a sociálně slabým spoluob­čanům. Ředitelka nadace Zuzana Tornikidis nadcházející spolupráci velice vítá. „Letos mě čekají dvě vý­jimečné věci, a to vánoční koncerty a taky předčasné volby,“ vysvětluje Marie Rottrová. „Zatímco na kon­certy se připravuji, zpívám, cvičím a zkouším, tak na volby už jsem připravená,“ dodává. „Letos jsem se pragmaticky rozhodla pro ta­kové lidi na kandidátkách, kteří již v životě něco dokázali, něco vybu­dovali a kterým věřím, že se chtějí pustit v parlamentu do smysluplné práce. I když jsou politickými no­váčky, pevně doufám, že budou pro politiku i ekonomiku naší země pří­nosem. V těchto volbách jim dám své ANO,“ říká Marie Rottrová.

5+2 24.10.2013

* * *

ANO A NE MARTINA KOMÁRKA

Koho (ne)volit

Martin Komárek, publicista

Kdybych nebyl kandidátem za hnutí ANO v Libereckém kraji, byl bych politickým komentátorem v MfD. A snažil bych se voličům do­poručit, komu mají dát hlas. Zkusím se zase převtělit do role komentáto­ra. Prosím, uvažujte se mnou.

ČSSD? Dvouhlavá saň. Strana rozdělená na haškovce a sobotkovce. Podílela se na špatném řízení země. Uzavřela opoziční smlouvu (skryté spojenectví) s Klausem. Chce zvyšo­vat daně. Chce spolupracovat s nere- formovanou KSČM. A třese se před Zemanem jako malý pes.

TOP 09? Karel Schwarzenberg je úctyhodný muž. V prezidentské kampani ze sebe vydal všechno. Teď je loajální vůči Miroslavu Kalous­kovi, faktickému vůdci strany. To je rytířské. Ale neřekne si po volbách Schwarzenberg, že to bylo poslední klání, a neodjede na své statky do Rakous? Já bych to na jeho místě udělal. Navíc TOP 09 za dobu, kdy byla ve vládě, „zvorala“, co mohla.

ODS? Stačí napsat parodii na pu­bertální rýmovánky, kterými se tato kdysi velká strana podbízí: „Chci

blonďatou ramlici/proto volím pra­vici.“ Ano, Petr Nečas zklamal tak jako mě tisíce slušných voličů ODS. Paní Miroslava Němcová je statečná dáma. Člověk by jí skoro fandil na této ztracené vartě, kdyby neseděla ve straně podporované Hrdličkou, Janouškem a Rittigem.

KSČM? Pokud se chceme vrátit do sedmdesátých let minulého století.

Zemanovci? Už to, že se tak jme­nují, je trapné. Skoro jako kimirse- novci. To, že Zeman nahnal do čela kandidátek ministry své loutkové vlády, je podvod desetiletí. Zdá se, že voliči na to neskočí.

Úsvit? Kandidáti za tuto stranu v debatách omílají: Strana za pří­mou demokracii Úsvit Tomia Oka- mury. Jasně, chtějí, aby si to lidé zapamatovali. Okamura je jistě schopný muž. Ale na svou kandidát­ku žádné jiné schopné lidi nenalákal. S výjimkou všehoschopného politic­kého podvodníka Bárty.

Lidovci? Kdysi mlsali v podobě ja­zýčku na vahách. Dopadli tvrdě na zem. Teď se chtějí vrátit. Nebudou ale zase chtít křesla za každou cenu? Není to valný výběr.

Ale každému, kdo by se mě zeptal, zda má jít k volbám a hlasovat, bych odpověděljako komentátor naprosto jednoznačně:

Ano.

Autor je kandidátem hnutí ANO v Libereckém kraji

SÉRUM PRAVDY – 5+2, 24.10.2013

* * *

O symbolech

Ad LN 23.10.: Rozhlas vypnul...

62 Mares 241013Srp a kladivo, to byl symbol ko­munismu v minulých dobách. Teď víme, že symbolem KSČM jsou třešničky. Pamětníci ale vědí, že kromě tohoto oficiálního symbolu byl mezi lidem hojně roz­šířen ještě symbol další a to ředk­vička. Tak byli označováni lidé, kteří na marxistických školeních pochopili, že bez stranické legiti­mace nebude žádná vyšší funkce nebo lepší místo. Ředkvička pro­to, že dotyčný soudruh byl „na­vrch rudý a vespod bílý“. Takto vyškolení soudruzi pak mohli tvůrčím způsobem převádět naby­té znalosti do reality a v praxi tak uplatňovat marxistickou zásadu, že svoboda je poznaná nutnost. Oni věděli: Buď legitimace, nebo nic. Existuje však ještě jeden sym­bol. Tím je rostlina, zvaná bolšev­ník. Jednak to připomíná slovo bolševik a jednak označuje rostli­nu, která, když se rozmnoží, doká­že v krátké době zaplevelit i pro­sperující, úrodnou a do té doby dobře obhospodařovanou krajinu. Na to nezapomínejme.

Milan Zapletal, České Budějovice

LN, 24.10.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.36 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #8 Fanda 2013-10-27 12:58
Guma Cenzorovič Šinágl zase zasáhl tak, jak ho to v letenské kachlíkárně naučili. Proto znovu : Kdy bude soudruh Babiš "zachraňovat republiku" se socany, kteří chtějí zvýšit daně ? Děkuji předem, za odpovědˇ.
0 #7 Pavel Šenkyřík 2013-10-27 08:55
Cituji Pavel Šenkyřík:
Rozkrádání STOP,vlezdoprdelistům STOP,nápravě STOP,boji proti slušnosti STOP,smysluplná koalice - není vůle STOP,kdo tu naší kotlinu vlastně povede? Je to ředěný guláš,rozdáme plastové lžíce a budeme analyzovat.

Gratulace. Za sponzoy,z toho co bylo uvedeno,stojí spousta slušných podnikatelů a rýsuje se změna . Když se domluví spojenectví ČSSD,KDU a podpora Úsvitu,půjde to určitě kupředu.Největš í síla tkví v té spoustě slušných podnikatelů,kte ří udají tón ke změnám.Určitě se k nim přidájí další,kteří váhali.ČSSD dodá síllu a ochotu deklarovaných změn,KDU slušnost a ÚSVIT je štika ve stojatých vodách.Dohromad y to dá velký zájem zahraničních investorů o naši zemi a bude líp.Je to velká šance,nepromaně me ji,jak se nám to v minulosti už několikrát povedlo a zapomeňme na ty,co tu léta strašili.
+2 #6 Jirka J. 2013-10-26 23:41
Doporučuji se podívat na film Kmotr Mrázek. Myslím, že další volby už nepůjde volit nikdo. Kalousek, Langer a další. elita co žila ve světě tohoto démona. No a je tam i zamyšlení nad ANO, jak se miliardářem stát. Fakt hodně smutný film o tom, koho ndes volíme a že nemáme možná koho volit.
-6 #5 Vitezslav Haramule 2013-10-26 18:59
Protoze jsem se vzdycky spolehal na Vas zdravy usudek pane Sinagl co myslite co mohou cesi ocekavat od pana Babise kdyz mu vetsina nebude hazet klacky pod nohy.Ja bych s nejvetsi pravdepodobnost i volil knizete Karla,
ale jako neobcan ani proti panu Babisovi nemam vazne vyhrady.Preji mu GOOD LUCK a diky za to ze komunistum KICK THE ASS.
-6 #4 Jirka J. 2013-10-26 16:34
Ahoj Honzo, tak to je super plichta. ANO super výsledek, který drží šach, mat všem stranám. Pokud se budou opakovat volby, tak je ANO ve výhodě. Jako jediná má dost peněz na slušnou opakovanou kampaň. A že se budou na 90% opakovat.
-3 #3 Jan Šinagl 2013-10-26 09:23
Nestačím sledovat a reagovat na všechny příspěvky, nicméně je zajímavé, že různí anonymové jako „Fandové“, „Političtí vězni“ a jim podobní si vystačí jen s Babišem a Šináglem po celou dobu volební kampaně? Že by tím byl jejich obdivuhodný intelektuální „potenciál“ zcela vyčerpán, či nás považují za takové „velikány“ ohrožující vše a všechny, že už jim žádný nezbývá? K tématu Maďarsko 1956 ani slovo? K Dukovi, útoku na svobodu slova a projevu, cenzuru, ani slovo, stejně jako k dalším závažným tématům? Babiš jako „estébák“ je neustále napadán ačkoliv soud ještě nerozhodl? O Vojtěchu Filipovi mlčí, přitom je soudem uznaný jako vědomý spolupracovník StB, stejně jako o něm mlčí Němcová, která s ním roky ve Sněmově spolupracovala? Zvláštní, že na témata zločinů komunismu tito anonymové nereagují, zato s takřka stranickou disciplínou pravidelně „ideologicky“ hodnotí na tomto webu názory druhých, přičemž nezapomínají „ohodnotit“ hlavně ty své. Čest práci soudruzi – skutečně všechna nečest. Děkuji vám za aktivní pomoc Hnutí ANO 2011 stejně, jako dalším hloupým útokům na Hnutí ANO 2011 a jeho předsedu v médiích, které způsobily pravý opak. Lidé už se stávají občany a programované oblování blby, ať už od přírody či doby, už je přestává ovlivňovat a o to více bavit. Pesimismus, beznaděj, závist, nenávist, pomluvy a urážky, jsou programem hloupých či nemocných. ANO bude líp!
0 #2 Pavel Šenkyřík 2013-10-26 06:10
Rozkrádání STOP,vlezdoprde listům STOP,nápravě STOP,boji proti slušnosti STOP,smysluplná koalice - není vůle STOP,kdo tu naší kotlinu vlastně povede? Je to ředěný guláš,rozdáme plastové lžíce a budeme analyzovat.Hurá do tiché podpory a to komukoliv.Zahaj ujeme zákopovou válku,strategie klička,ústupek, hluchota a štěkající voříšek a co dál? Silná polarizace nevznikne,horov atelé a nositelé moudra vyvanou a jak to zastavit ? Hodíme to na globální propadající se světovou ekonomiku a je zase na pět let vystaráno.
+4 #1 Rameš 2013-10-25 13:27
Nebylo by namísto 100x opakovaných floskulí třeba lepší odpovědět na konkrétní dotaz
Cituji Fanda:
Šéfredaktore, nemýlím-li se, psal jste, že soudruh Babiš bude v říjnu před bratislavským soudem očištěn od obvinění ze spolupráce s StB. Můžete mi odpovědět na otázku proč soudruh Babiš místo, aby se dostavil k soudu v Bratislavě, rozdává koblihy ze svých chemiček v pražském metru ? Vždyť "úspěch" v Bratislavě by mu přinesl minimálně pět procentních bodů a měl by cenu milionů koblih !!! Jenže ono vyšlo najevo, že soudruh Babiš fakt KONFIDENTEM StB byl........

mě by zrovna konkrétní odpověď zajímala víc než vzletně šroubované fráze o vašem posledním idolu, i když mlčení je jistě také odpovědí...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)