Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ANO 2011 tady jsmeTématem předčasných voleb nebude kvalita programu, ale kvalita kandidátů - Zítra se koná mítink Hnutí ANO 2011 na Staroměstském náměstí v Praze od 11:00 hod. do 18:00 hod. Odpoledne je očekáván i Andrej Babiš. Přijďte a můžete se přesvědčit sami o kvalitě Hnutí, jeho sympatizantů a kandidátů – Poslechněte si přímo lídry Hnutí ANO 2011.

Lídr za Středočeský kraj Tomáš Březina právě odešel. Je již druhý, po Václavu Tittelbachovi, který náhle bez vysvětlení odchází?! Nepochybuji, že v Hnutí ANO 2011 je mnoho schopných, ale i nemálo neschopných či přímo připravených škodit. Očekávat v nevyspělé, postkomunistické společnosti něco jiného, může jen naivní člověk či hlupák. Preference Hnutí ANO 2011 stoupají každým dnem, mocní se cítí být ohrožení. Proto toto dění tolik nepřekvapuje. Ať už jsou příčiny jakékoliv, rozhodně to budí u neinformovaných voličů nedůvěru a plní potřebný účel. Nemusí to být konec, ale teprve začátek. Český politický chlívek nepopře sám sebe. O to více je třeba mobilizovat slušné a schopné občany, aby podpořili slušné kandidáty. Je jich nepochybně stále dost, nejen v Hnutí ANO 2011, ale i ve Straně Zelených či KDÚ-ČSL. Navštívil jsem CPM (Centrum Pohybové Medicíny Pavla Koláře), postavené za 400 milionů korun Agrofertu na Chodově. Podělím se s vámi o pár dojmů.  

AGF budova 210913Čistota prostředí, architektura, trávníky, dětská hřiště, slušné jednání zaměstnanců, jsou jako by z jiného světa. Vnímám to jako produkt kvality Agrofertu. Jsou miliardáři, kteří kupují fotbalové kluby, drahé plachetnice, neplatí žádné, nebo málo daní, jejich firmy jsou v daňových rájích, nevytvářejí žádné hodnoty ani pracovní msta, často žijí z nakradeného v cizině. Můžeme to říci o Agrofertu? Proč je jeho majitel a zakladatel Andrej Babiš tolik napadán, urážen a kritizován, na rozdíl od ostatních miliardářů, kteří by si to plně zasloužili? Na druhé straně očekávat chválu bohatých od české rovnostářské a závistivé společnosti, by bylo dost naivní. Kdo je bohatý, je automaticky podezřelý, určitě to bude zase zloděj a podvodník, že? Paradoxně je tak takové napadání často známkou kvality a že někdo někoho či něco ohrožuje?

Je na čase, abychom se tohoto klišé začali zbavovat a začali rozlišovat skutečnou kvalitu lidí. Jinak schopní odejdou do zemí, kde si jejich práce a schopností budou vážit. Neschopní potom těžko vybudují prosperitu, ale daleko snadněji zločinný systém. Rozlišíte je snadno a rychle podle toho, jakou skutečnou práci odvedli.

CPM budova napisBudova Agrofertu je střídmá, praktická. CPM je už jiná dimense. V přízemí se nachází restaurace, kam chodí i zaměstnanci Agrofertu na oběd, tenisový kurt a sídlo klubu. V dalších patrech je skvěle vybavené fitnescentrum, ordinace lékařů, fyzioterapeutů, sály a kanceláře. Venku jsou ještě tři tenisová hřiště s umělým povrchem. Mezi oběma budovami je rozlehlé dětské hřiště i s přístroji z nerezu pro různá tělesná cvičení. Geniálně jednoduchá, kdy jako závaží slouží vaše tělo. Velmi příjemné cvičení! Naleznete tam i známý, denně klikující autobus Davida Černého.

Vypravte se na prohlídku sami a udělejte si vlastní názor. Osobně nemám problém dát důvěru lidem, kteří toto dokáží. Kdo krade, nechce dávat – leda uplácet, kdo pracuje poctivě, dokáže i dávat.

Zítra se koná mítink Hnutí ANO 2011 na Staroměstském náměstí v Praze od 11:00 hod. do 18:00 hod. Odpoledne je očekáván i Andrej Babiš. Přijďte a můžete se přesvědčit sami o kvalitě Hnutí, jeho sympatizantů a kandidátů.

 

Jan Šinágl, 26.9.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.13 (16 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #6 Pavel Šenkyřík 2013-09-30 12:21
Než komukoliv vysvětlovat o své nevině,měl by p.Babiš vstoupit na trh 3.operátora a složit poplatek 0,5 mld ,- a má z toho větší výnosy než z Mafry.Slíbí levnější volání a vyhraje volby na cele čáře.
+5 #5 Fanda 2013-09-27 19:55
Tipuji, že pan šéfredaktor připraví upatlanou a pochlebnickou reportáž z mítinku ANO ze Staromáku. Bylo tam pět a půl lidu a soudruh Babiš točil zmrzlinu. ( Kdyby nešlo o Šináglova protežé, tak by šéfredaktor napsal, že byl Babiš "nevhodně oblečen".) A program zase žádný....
+5 #4 Fanda 2013-09-27 14:35
Pravdu dí, pan šéfredaktor. V hnutí ANO je hodně neschopných, připravených škodit. Tipnul bych třeba zrovna soudruha Babiše. O povaze svědčí to, že kvůli kariéře půjde přes mrtvoly ( vstup do KSS roky po ruské invazi, připravenost donášet na spoluobčany StB ). Škodí nyní tím, že místo aby připravil věrohodný program, jezdí po zemi a neuvěřitelně populistickými žvásty slibuje všem všechno jako ježíšek. Ti jednodušší mu jsou dokonce ochotni naslouchat a věřit. Před několika lety takhle jezdil a žvanil John z Veverek. Kde je mu dnes konec ?
-1 #3 Miloslava Chalupová 2013-09-27 09:06
Záruky stejně nemáme, žádný slíbený program není vynutitelný. Pojistkou by nám mělo být referendum, to bychom si měli připravit. Petici?
+9 #2 Fanda 2013-09-27 08:24
Takže zpráva zní : volte Babiše, jeho strejce a tetu Jourovou a nestarejte se o program a postoje, "voni to tam už zaříděj k vaší spokojenosti" ? Sorry, ale přesně TOHLE je degradace občana ve VOLEBNÍ DOBYTEK ! Podobně ponižoval komunistický režim občany svou jednotnou kandidátkou NF. "Voni ty kandidáty určitě dobře vybrali" a tak volíme všichni kandidáty NF. Wonka se pokusil kandidovat nezávisle a StB ho umlátila. Nestarat se o program a volit "na blind" jen pro populistické kecy, to je způsob jak z komunistického volebního stáda udělat postkomunistick é volební stádo.
+9 #1 Fanda 2013-09-27 07:39
Cože ??? Tématem voleb nebude kvalita programu, ale kvalita kandidátů ??? Kde na TOHLE pan šéfredaktor přišel ? A proč ? Protože ANO program nemá ? A volič má volit někoho jen kvůli tomu, že neustále "slibuje to, co slíbil" a "odvolává to, co odvolal" ? A odstoupivší lidi jako T. Březina V. Titelbach, včera vynášení do nebes, prý možná chtěli "hnutí" škodit. Ten první skončil po fiasku s daněmi pro živnostníky ( interview v hn )z pozice lídra středočeského kraje. Ale možná, že spíš pochopil, jak bizarní je hnutí "nespokojených" křiklounů a slibotechen.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)