Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Trilogie Hořící keř o Janu Palachovi dnes nominována na OSCARA! – Marie Benešová versus Justiční mafie, dne 10.září odročeno na neurčito a všechna známá média najednou mlčí…?! - Romana Vostrejšová v tisku ostře napadla Vojtěcha Cepla.

Abychom nezapomínali, dovolím si komentář ke včerejší TV Prima Nedělní Partii, doporučuji shlédnout v archivu TV PRIMA. Zatím v něm pořad není. Opět střet věcného, logického myšlení a argumentace Andreje Babiše, s populismem bývalé svazačky, vítající nadšeně v roce 1985 prezidenta Husáka s kyticí růží. Opět si neodpustila nízké, až hloupé, ničím nepodložené osobní útoky. Slouží ke cti předsedy Hnutí ANO 2011, že minulost této politické prostitutky nezneužil. Jen doplním abychom nezapomínali: Jana Bobošíková kandidovala účelově za KSČM v prezidentských volbách, aby pomohla Václavu Klausovi proti Janu Švejnarovi. Nebýt její kandidatury, zcela jistě by se stal presidentem Jan Švejnar a nebylo by tak ani vyhlášení skandální amnestie prezidenta Klause z 1.ledna 2013. I předsedkyně populistické Suverenity má tak na této zločinecké amnestii neodejmutelný podíl a zásluhu.

O jejím charakteru výmluvě svědčí i typicky český postoj, který vyjádřila v Nedělní Partii: Euro teď nechceme, není to pro nás nyní výhodné, ale až to bude pro nás výhodné, bude dobré ho zavést. Čili přijít k hotovému, nepomáhat při potížích, nepodílet se na pomoci druhým, nebudovat a čekat. Slováci jsou na tom ekonomicky hůře, Euro zavedli a pomáhají. Přeje si i vystoupení z EU. O tom, zda by byla ochotna vrátit všechny miliardy, které jsme dosud obdržely navíc, ve srovnání které jsme od EU dosud poslali, samozřejmě raději pomlčela.

Též napadení Babiše s pomocí dřívějšího článku Martina Komárka byla ubohost. Nežijeme v ideální společnosti, žijeme v době informací a dezinformací, ať už nechtěných či účelových, které určují naše názory a postoje, mnohdy v rozporu s naším skutečným přesvědčením, když uvěříme dezinformacím. Právě zde se ukáže skutečný charakter. Jen hlupák či křivý charakter nezmění názor když se dozví pravdu. Martin Komárek to dokázal. Pravda je jeho zbraní jako každého slušného člověka. Předsedkyně Suverenity toho není a nebude nikdy schopna. Lež, pomluvy a primitivní populismus jsou její hlavní „zbraně“, kterými ohlupuje a získává voliče, proto jejich zájmům a kteří jsou tak dezinformováni způsobem popsaným výše. To jí potom umožňuje parazitování na společnosti z peněz daňových poplatníků za voličské hlasy, kdy nemá žádnou odpovědnost, neodvádí žádnou smysluplnou práci pro stát a žije tak nemravně a nestydatě z práce druhých. Nedivme se, takovýto lidé nemají stud. Nepochybně by soudružka Bobošíková opět vítala s kytici růží jiného soudruha, pokud by se dostal k moci a jí z toho kynul opět osobní profit. Doufejme jen, že alespoň nebude gratulovat k volebnímu úspěchu Marxistické strany levice ve SRN…?

Klid a věcnost předsedy Hnutí ANO 2011, byly dalšími přesvědčujícími argumenty proč dát hlas Hnutí ANO 2011 a tím i naději na začátek problému řešení země. Necháme-li to zase jen na jednom člověku a těch nejschopnějších z Hnutí ANO 2011, stačit to nebude. Je třeba osobní angažovanosti každého slušného člověka, jinak opět skončíme ve stejné frustraci, jako tomu bylo u všech polistopadových vlád. Šanci dostává nejen Andrej Babiš, nejen Hnutí ANO 2011, ale každý slušný a normální občan, kterému stav věcí veřejných není lhostejný.

Uvažuji stejně jako Martin Komárek – jenom psát už nestačí, je třeba aktivní práce pro myšlenku, která člověka osloví. Také jsem se přihlásil do Hnutí ANO 2011, krátce po založení, počátkem roku 2012, chtěl pro hnutí pracovat a samozřejmě i kandidovat. Byl jsem naivní v tom, že jsem předpokládal automatický zájem o každého, kdo už má určité jméno ve společnosti a kus odvedené, prokazatelné práce. Počáteční mechanismy nového hnutí nemohly fungovat kvalitně. Byl jsem zvyklý na kvalitní práci a věnoval se jí v očekávání výzvy ke spolupráci od stejně kvalitně pracujících. Příliš pozdě jsem zjistil co bylo skutečnou příčinou, nejen neschopnost, kdy pouhé nadšení nestačí, časový stres, přepracovanost, ale i boj o moc a místa i lidí neschopných a bezcharakterních, kteří ohrožují každé nově vznikající hnutí s dobrou ideou, zvláště v postkomunistických zemích. Také jsem nepočítal s předčasnými volbami. Tolik na vysvětlenou k četným dotazům proč nekandiduji, resp. proč jsem se nedostal na kandidátku.

Pokusíme se s přáteli angažovat na komunální úrovni a podporovat Hnutí o to více. To je výzvou i všem ostatním s podobnými zkušenostmi či kteří se cítí být zklamáni. Naopak tím více buďte aktivní, podporujte Hnutí ANO 2011, buďte sympatizanty, nebo se staňte členy. Nikdy nemohou být členy žádného hnutí či strany jen ti nejlepší a nejschopnější. Svoji angažovaností pomůžete, aby tam nejlepších a nejschopnějších bylo co nejvíce. Čekat na hotové a přijít už jen k hotovému, může také znamenat konec, kdy bezcharakterní lidé hnutí či stranu ovládnou. Příkladů máme od listopadu dost, např. ODA či KPV ČR a další.

Nepochybuji o tom, že kdyby většina dnešních rozhořčených „mravokárců“ byla ve stejné situaci jako tisíce těch, co podepsali „spolupráci“ s StB, by tehdy podepsala také (o to více je třeba si vážit takových, kteří obstáli). Stejně jako podepsali ANTICHARTU významní a uznávaní umělci. Prostě si mysleli své, ustoupili moci, nechtěli přijít o práci. Drtivá většina z nich nikomu neublížila, stejně jako Antichartisté, kteřé ovšem za jejich amorální postoj pardonujeme a neodsuzujeme. To je český charakter, bohužel. Naše země neměla charakterních lidí nikdy dost, když se měl jejich charakter osvědčit v kritické situaci. Tím méně, aby byli vidět, slyšet a ovlivnili positivně společnost. Je třeba vycházet a hledat reálná a realizovatelná řešení za současného stavu společnosti. Vše ostatní je jen čekání na Godota, tedy toho nejhoršího.

Právo soudit nám nepřísluší, pokud jsme sami v takové situaci nebyli a neobstáli. Můj otec obstál, nepodepsal spolupráci s StB a na hodinu ztratil práci obchodního náměstka v TOSu Žebrák. Jsem na něho hrdý. Ani já ale nemohu říci, zda bych v tehdejší době obstál jako on. To se dozvíme každý teprve tehdy, když se v této situaci nacházíme. Skutečný charakter určuje jednání v kritických situacích, ne hrdinná slova, když nehrozí žádné nebezpečí.

Přestaňme lidi soudit podle toho v jaké straně byli, ale co ve skutečnosti dělali. Možná se budeme divit, kolik slušných lidí bylo v nenáviděných totalitních organizacích a kolik lumpů a darebáků je mezi těmi co jejich členy nebyli a kteří nám často káží o dobrých mravech. Samozřejmě veřejnosti svůj podrobný životopis jako pan Babiš nepředloží – proč asi?!

Jsme příliš malá země na to, abychom si mohli dovolit tak hloupě plýtvat schopnými lidmi. Měli bychom být rádi že jsou, že nám dávají možnost a naději začít se dostávat z toho postkomunistického mravního bahna. Vyspělé země je vítají a podporují, nevyspělé je stahují zpět do tohoto bahna. Chceme být vyspělou zemí, nebo ne? Odpovězte si každý sám. Pokud řeknete ANO, tak také něco konkrétního pro to musíte udělat. Pan Babiš a jemu podobní to za nás sami nemohou dokázat!

DOBROU VOLBU!

Jan Šinágl, 23.9.2013

 

Aktualizováno:

P.S.

Trilogie Hořící keř o Janu Palachovi, polské režisérky Agnieszky Holland, byla právě navržena jako zástupce české kinematografie na udělení letošního OSKARA. Je paradoxem, že film vyrobila soukromá společnost pro své televizní odběratele. Takže film viděli jen oni, tedy zanedbatelný zlomek obyvatelstva. Zůstane přitom i po případném udělení ceny? To si neumím představit. Umím si to ale představit, když trilogii cena udělena nebude.

10.září 2013 mělo proběhnout jednání u VS Praha od 13:00 hod. ve věci JUDr. Marie Benešová versus tzv. justiční mafie. Jednání bylo odročeno na neurčito z důvodů vyjádření námitky podjatosti JUDr. Marie Benešové, současné ministryně spravedlnosti, vůči soudkyni JUDr. Romany Vostrejšové. O námitce tak bude rozhodovat NS v Brně. Je s podivem, že o takovéto známé kauze najednou všechna média svorně mlčí…?! K tématu připojuji tři články. Soudružka soudkyně Vostřejšová nemá ostatně v lásce nejen soudce JUDr. Vojtěcha Cepla ml., ale i mne. V době, kdy jsem u jejího senátu prohrával soudy (Haló Noviny, Ing. František Šedivý), jsem ještě nevěděl, že byla členkou KSČ. Soudní spis měl u KS Praha označení 36C8/2008, u VS Praha má označení 3CO 180/2010.

Připomínám, že Zdeněk Jemelík, alias Martin Stín, je „hlava“ spolku Šalamoun, má 5 záznamů u StB a dost zajímavé podnikatelské aktivity hned po listopadu 1989.

Romana Vostrejšová v tisku ostře napadla Vojtěcha Cepla

A máme tu válku soudců! Pomineme-li, že uvedené vyjádření lze hodnotit jako porušení povinnosti soudce zakotvené v ustanovení § 80 odst. 6 zákona o soudech a soudcích, jde i fakticky o jednu z největších nehorázností, které jsem poslední dobou četl. Zatímco V. Cepla si odborná i laická veřejnost má důvod vážit, bývalá komunistka Vostrejšová je příkladem soudce, který dělá justici to nejhorší jméno: její výkon v kause justiční mafie nemohl být pro nikoho, kdo práci princesen s rudou hvězdou na čele z náměstí Hrdinů (v nejsilnější, dnes již bohudíky zčásti pensionované sestavě Ferešová-Žáková-Říhová-Javůrková-Vostrejšová) dlouhodobě sleduje, velkým překvapením; překvapena ostatně nebyla ani žalovaná Marie Benešová. Nad spravedlností u těchto karikatur na soudce pravidelně vítězí jiné zájmy, a zejména v případě, že jde o spor mezi někým, koho soudkyně vnímají jako politického nepřítele, a stranou s nimi spřízněnou, zájmy takříkajíc třídní.

Zdeněk Jemelík alias Martin Stín na NP i o Janu Šináglovi, aneb povaha a zvyky se nemění!

JUSTICE: Ubohá ministryně

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #7 Karel Adler 2013-09-25 11:51
Jak se říká, i slepé kuře občas najde zrno. "Bobina" je politická obdoba šaška, ale s úvahou o vystoupení z EU se, nejspíš pouhopouhou ryzí čirou náhodou trefila. Co se vracení dotací EUnuchům z d'EUtchlandu týká, bylo by to na místě, ovšem až po odečtení nákladů na likvidaci škod, které přineslo přijetí nejrůznějších a nejhrůznějších zhůvěřilostí z EUlegislativy.. .
0 #6 Oskar 2013-09-25 10:04
Souhlasím s Anonymous.Odpor vůči Euro a EU roste.Není to spolek přátelských politiků a vizí jak se nám snažili nabulíkovat.K té poznámce odkud příchází skutečný mráz.Ví někdo, měl možnost číst v médiích proslov prezidenta Putina Ruské Federace k Američanům otištěný v New York Times ?Moc asi ne.Závěr projevu byl jasný.Národy malé, velké, ty s demokratickou tradicí i ty co k ní cestu hledají, jsou si před Bohem rovny, tak jako lidi různých kultur.Mířil tím na proces globalizace a sjednocování mas pod taktovkou cukru a biče !Kdo práská bičem po světě až z toho brní hlava je snad jasné.Ti kteří pochybují by si měli uvědomit, že jen díky snahám Ruska dnes odvracíme velký konflikt, který může zklouznout do světových rozměrů.Stačí naslouchat i jiným zdrojům, než nám jsou nalévány zde.EU není dobrý projekt !
0 #5 Anonymous 2013-09-25 09:13
Zdravím všechny lidi velmi dobré vúle, statečného srdce a otevřeného rozumu.
Je dobré číst, že lidi už pochopili co vlastně provokujete ve společnosti p.Šinágl...Prav da ohnutá správným směrem, že ? Václav Havel Veškrna byl to samé..Pravda vítězí na naší prezidentské standartě se mu stala předlohou k jeho pojetí zednářsko-sioni stické pravdě. Zlo sdělí 1000 ,,pravd'' k tomu, aby prodalo jednu lež. A tak to je..Člověk se nemusí lísat a ukájet politiky z jakéhokoliv spektra, ale měl by se zamyslet jaké to maňáskové rudo-modré divadlo mu bliká před očima a kdo je vrchní kulisák ! Odkud tedy přichází skutečný mráz..? Stačí jedna věta pana Šinágla: TA PRVNÍ O EURU...:-) ,,Čili přijít k hotovému a nepomáhat druhým'' ( zkrácená verze ) a dodatek o miliardách navíc, které jsme ,, dostali''. Hej lide..EU nikomu nepomáhá, terorizuje,koru mpuje a kupuje si svobodu a nezávislost národů a lidí za zfalšované peníze, kterým říká EURO.. Lidi to odmítají a nebo jsou ještě apatičtí-probuď me se..
-1 #4 Jan Šinagl 2013-09-23 19:47
+3 #3 Bývalý vězeň 2013-09-23 17:01
Šinágle, já patřil k těm, kteří vám stejně jako ostatní nikdy nevěřili a vždy jsem panu Hučínovi vyčítal, že vás na soudech trpí. Já jsem jenom rád, že jste se připojil k estébákovi Babišovi. Pravdu má paní Zdena Mašínová, která o bývalém komunistovi Babišovi referovala už dávno a tečka!
0 #2 Jan Šinagl 2013-09-23 14:36
Zvláštní, bývalý politický vězeň je takový „hrdina“, že se stydí za své jméno, napadá autora, ne názor (podobné praktiky používá často pan Hučín a jeho známí). Zřejmě neví, že jsem zaplatil nakladateli panu Marku Belzovi vydání první knihy o panu Hučínovi za cca 70.000,-Kč, kdy jeho „přítel“, movitý pan Giormano Giormani, na poslední chvíli odřekl. Panu Hučínovi jsem roky věřil, proto jsem ho podporoval. Nemohu za to, že u toho byly i TV kamery. Někdo něco dělá aby byl viděn, někdo je viděn následkem toho co dělá. Obávám se, že to první platí právě pro pana Hučína, zvláště v posledních letech. Neustále se snaží prezentovat v médiích, sdělovat bez důkazů „závažné skutečnosti“, např. nyní v bulvárních PL, ale kupodivu soudruhy v Přerově nechává v klidu řádit přímo „před nosem“. Vskutku hrdina, resp. prázdný tlučhuba. Nic víc, nic míň! Mně charakterově pan Hučín zcela zklamal, stejně jako jeho „tajemník“ Zbyněk Horváth. Mohu to každému jasnými důkazy doložit. Pro mne jsou tito bezcharakterní lidé uzavřenou kapitolou, byť nemohu vyloučit, že v jejich případě se může jednat i o psychické poruchy osobnosti, vzhledem k jejich neuvěřitelnému chování, kterého nemůže být schopen duševně zdravý člověk.
+2 #1 Bývalý vězeň 2013-09-23 14:01
Byl to souboj bývalé svazačky a bývalým komunistou a agentem StB. Že se Šinágle nestydíte. Jste profláknutý odporný provokatér, spamer a chcete se neustále zviditelňovat. Je dobře, že jste byl odhalen v kauze pana Hučína, kde jste se vetřel a strkal hlavu do kamer.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)