Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ANO ALFA 5 sal 090913„Cena za odmítnutí účasti v politice, je to, že Vám budou vládnout méněcenní.“ Platón - Věštec Ivan!ANO ALFA 9 smetak 090913

Andrej Babiš: „Žijeme v konzumní společnosti, která trpí krizí morálky. Lidé jsou vůči sobě nezodpovědní, finančně negramotní a mnozí jsou líní si peníze vydělat. Největší problém je, že nám roste generace, která nikdy nepracovala. Budeme hovořit o všem, co lidi zajímá. Občané mají právo se ptát.“ Ano, je třeba důkladně uklidit a vymést smetí, abychom mohli opět začít svobodné žít, pracovat a dýchat!

Vyprodaný sál v Klubu Alfa na Americké třídě, nedaleko pomníku Díky Ameriko. Skvělá organizace, profesionalita organizace ve všech ohledech, kultivovaná vystoupení řečníků. Popsala se věcným způsobem skutečnost a cesty k řešení způsobem, který přesvědčil jistě většinu přítomných, napříč generacemi. Hostem byl i slavný brankář Jiří Holeček a plzeňský biskup František Radkovský. Už dlouho jsem nezažil tak nádhernou, lidskou atmosféru a zájem lidí, hledající cesty a odpovědi na otázky jak současnou situaci změnit. Dostali přesvědčující a nadějnou odpověď.

ANO ALFA 4 panel 090913Kdyby celou akci přenášela ČT, nepochybně by byli osloveni všichni ti, co nechtějí či nemají koho volit. MítinkANO ALFA 1 090913 trval 2 ½ hodiny, bez přestávky na kterou ani nikdo nepomyslel. Bohatství myšlenek, informací, vtipných reakcí a postřehů. Rozhodně poslech celé debaty doporučuji místo sledování veřejnoprávních médií o nepodstatném. Možná se také pochlapí a „přepnou na jinou notu“? Také jsem dostal prostor v diskusi (59:05 min.). Věřím, že jsem promluvil i za většinu těch, kteří nemají koho volit.

 

Na ČT zhodnotil marketinkový znalec billboardy ANO dost negativně, že připomínají svoji čistotou reklamy na prací prášky z 90-tých let. Měl pravdu aniž tušil. Špínu je třeba vyčistit a odstranit! Těžko to dokáže stále stejná špína projevu, obsahu a jejich nositelů.

PK Plzen  Jemelik 060913Populista John Bok opět zaperlil v PL i na adresu Hnutí ANO 2011. Minulý pátek jeho souputník ze spolkuPK Plzen Barta  a Jemelik 060913 Šalamoun Zdeněk Jemelík alias Martin Stín, byl hostem v Politické kavárně Víta Bárty v Plzni na téma justiční mafie (má 5 záznamů u StB) a bránil se fotografování před začátkem – viz fotografie vlevo. Tento pátek od 17:00 hod. tam bude hostem John Bok na téma hazard. Vít Bárta (opět moderuje) kandiduje za Úsvit Okamury, Bárta hostí Boka, který kritizuje Okamuru, Bok a Jemelík navštěvovali rádi Klause na Hradě. Učiňte si sami představu o smyslu a účelu těchto hrátek bezcharakterních a komu asi slouží. Pohřební ústav u sídla Politické kavárny je tak docela symbolický…

Závěr pana Babiše si poslechněte sami – to se musí slyšet, psané slovo to nemůže nahradit. Věřím, že by i sám Thomas More  dal za pravdu a podpořil Hnutí ANO 2011:

Thomas More (1478 - 1535):

"Bože, když všechno zvážím, každý dnešní stát se mi jeví jen jako zrada boháčů, kteří pod záminkou společného blaha sledují své vlastní výhody a všelijakými úskoky usilují jen o to, aby si zajistili vlastnictví všeho, co neoprávněně získali, a aby práci chudoby získali a vytěžili za co nejmenší možnou odměnu. Takové bizarní ustanovení bohatí zřizují jménem celku, tedy i chudých a nazývají jejich zákony".

Dokáže to někdo říct lépe? Málokdy se setkává jemnost s velikostí a vážnost s humorem tak, jak nám o tom svědčí dějiny, když nám představují osobu anglického humanisty, státníka, otce rodiny a mučedníka - sv. Tomáše Mora (latinsky Morus). Proto ani nespravedlivý hněv anglického krále nevěděl docela potlačit sympatie k tomuto ušlechtilému muži, sympatie, které jsou pozoruhodně silné i v našem století (koluje po internetu).

Pojďte se potkat, vyzývá Andrej Babiš

ANO ALFA 2 090913Olomouc – Kontaktní Listening Tour míří do Olomouce. S mottem: 'Řekněte nám, co můžeme společněANO ALFA 3 090913 změnit', oslovuje hnutí ANO širokou veřejnost. Nebojí se otázek, na všechny rád odpoví. „Normální lidi z politiků zvrací, proto je třeba dělat to jinak,“ uvedl Andrej Babiš svou takzvanou naslouchací tour, se kterou míří v úterý do Olomouce. „Vyrážíme představit své myšlenky a zároveň naslouchat vašim potřebám a názorům. Pojďme se potkat. Bude líp.“ S významným podnikatelem a představitelem hnutí ANO se můžete setkat i Vy osobně v hotelu Clarion Congress již toto úterý. „Žijeme v konzumní společnosti, která trpí krizí morálky. Lidé jsou vůči sobě nezodpovědní, finančně negramotní a mnozí jsou líní si peníze vydělat. Největší problém je, že nám roste generace, která nikdy nepracovala,“ předesílá Babiš. „budeme hovořit o všem, co lidi zajímá. Občané mají právo se ptát.“ Speciálními hosty Listening Tour, která začíná v 18 hodin, jsou olympionik Robert Změlík a tenista Jiří Novák.

 

Jan Šinágl, 10.9.2013

P.S.

„Ve volbách nejde o jistotu, ale o naději.“ Turné po republice začalo v Plzni

V sále byla cítit touha po změně a také po lídrech a politicích, kteří přinesou novou energii do české politiky. „Není to o jistotě, je to o naději. Jistot jsme si už užili dost,“ vyjádřil pocity mnoha lidí předseda ANO Plzeňského kraje Jan Volný a sklidil potlesk. Budiž, nikdo nejsme dokonalý, toto jsou slova z mého diskusního příspěvku. Hlavně že zazněla a jsou šířena! J.Š.

 

ANO ALFA 6 090913

ANO ALFA 7 090913

ANO ALFA 8 090913

 

 

 

 

 

 

„Cena za odmítnutí účasti v politice, je to, že Vám budou vládnout méněcenní.“

Platón

 * * *

„Nejste víc než nájemní ničemové! Svou zemi prodali byste za kus bídného žvance jako Ezau, svého Boha zradili byste pro pár drobných jako Jidáš. Je ve vás vůbec něco dobrého? Existuje nějaká hanebnost, jež by vám nebyla vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z vás neumlčel své svědomí za úplatek?“

Oliver Cromwell, 20.4.1653

 * * *

„Společnost většiny je ovládána spolčeností menšiny, která většině neslouží, ale stále prokazatelněji ji souží. Kapitány ekonomiky, veřejné správy i justice se stali pseudo-podnikatelé, rádoby manažeři, chamtiví úředníci, úplatní soudci a neschopní údržbáři. Vše ve jménu bezpracného zisku. Právo ve službě mocných a spravedlnost v otroctví peněz jsou bezprávím a rakovinou společnosti! Moc morálně nemocných mocných, která se stává prokletím bezmocných, není vůlí většiny, ale zvůlí menšiny!“

Oldřich Lukáš

 * * *

"My dnes žijeme v zemi, kde doktoři ničí vaše zdraví, právníci ničí soudní spravedlnost, university ničí poznání, vlády ničí svobodu, media ničí informovanost, náboženství ničí morálku a naše banky ničí naši ekonomiku."

Chris Hedges

 

 

Nevzdělaný a nemorální lid je neštěstím demokracie

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.22 (9 Votes)
Share

Komentáře   

0 #14 cialis online 2014-11-02 06:45
Thanks for sharing your thoughts about %meta_keyword%. Regards
0 #13 เครื่อ 2014-09-18 20:49
Your way of explaining all in this post is really good, all be capable of without
difficulty understand it, Thanks a lot.
0 #12 J Berkowitz 2014-08-03 01:08
Wonderful ǥoods from you, man. I hаve understand yоur stuff previous
tߋ and yߋu'rе jսst too magnificent. I actսally liҝe wɦat you haѵe acquired Һere, reallʏ like whhat you'гe stating and tҺe waay in which you saʏ it.
Youu mаke it entertaining ɑnd youu stilll take care оf
tto keep it wise. I cɑn't wait tto read fаr morе
fгom yoս. Τhis is actually a grеat website.



Ҭake a look at my web рage J Berkowitz: Www.linkedin.com/.../Berkowitz
0 #11 buy instagram likes 2014-06-12 15:35
Hey there!Do you know if they make any pluugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying too gett my blog tto
rank for some taargeted keywords but I'm not seeing very good success.

If yyou know off any please share. Many thanks!

my page; buy instagram likes: infomaxim.zendesk.com/.../...
0 #10 Deviler 2013-09-26 14:15
Cituji Jan Šinagl:
Děkuji za upozornění panu Kvasilovi. Ve věci 15.000,-Kč min. mzdy odkazuji na odpověď pana Babiše a reakci publika.


Dnes 26.09.2011 odpověď pana Babiše pro lidovky:
"Podle mě by nic takového, jako je minimální mzda, vůbec nemuselo existovat. Pokud vím, v Německu nebo ve Švédsku nic takového není. Mzdy by měl určovat pracovní trh, ne politici. Minimální mzda navíc slouží k obcházení odvodů, zaměstnavatel dá zaměstnanci minimální mzdu a zbytek mu doplatí hotově bokem."

Zdroj: lidovky.cz/.../...
+3 #9 Miroslav 007 2013-09-12 16:50
Většinou nepíšu komentáře. Tady jsem se neudržel. Jsem antikomunista a antifašista, příznivce liberální pravice. Některé postoje pana Šinágla mně vždy připadaly poněkud šílené, naivně nadšenou podporou s. Babiše i mně překvapil. Nic než planý populismus, nezřízená touha koupit si za miliardy, získané v privatizačních rejdech temných 90. let, politickou moc. V lepším případě Veverky 2.0, v horším směřování k nové totalitě. Lidi jsou asi nepoučitelní.
-3 #8 Belmondo 2013-09-11 15:58
Pane Fanda, Vy opravdu nevíte o co go. Myslím, že je nutné opět postupně probouzet tento národ a dát mu naději do dalšího života. Vítězství levice v mimořádných volbách je na spadnutí, ale vždyť tam budou opět sedět ve vedení zprofanované osoby, které tam sedí již více jak patnáct let, a co za tu dobu pro tento národ udělaly ? Koho budete pane Fando volit ? Asi se na volby vykašlete a necháte svým hlasem podělit všechny strany :-((( Naše země potřebuje více takových Babišů, kteří dokáží dobře řídit své firmy k prosperitě a dávají práci lidem. Naše země potřebuje kladné vzory a pan Babiš je jedním z nich.
-3 #7 Franta 2013-09-11 15:29
Stát se musí řídit jako firma - jako prosperující firma. Rozhodně je to mnohem životaschopnějš í model než řídit stát jako mafianskou organizaci. vás Frederic Basthiat . Jedna a Jedna jsou Dvě. Ale chápu proč se synek Fanda tak vehementně brání = pravděpodobně patří k těm co z ukradených peněz (daní) žije. Ale já již nechci SVÝMI penězi podporovat NEDOBROVOLNĚ statisíce zbytečných státních budižkničemů. Mě nic není do cizích dětí. Mě nic není do vaší kultúry. A dokonce nepotřebuji ministerstvo informatiky, ani ministerstvo pro místní rozvoj, ani ministerstvo školství, ani ministerstvo obchodu - mě je to vše nejen k ničemu - mě je to k přítěži. Co mě je do fotbalových soukromých kroužků kde páni hráči berou statisíce z mých peněz ? K čemu mi to je ? K čemu potřebuju státem placené kopálisty ? Na co mi je státní dívadlo ? Státem placený herci ! Vy jste socialistický příživník a tak tento přerozdělovací system bráníte.
-2 #6 Observer 2013-09-11 00:06
Cituji Fanda:
Cituji Rameš:
Tahle agitka je tak kouzelně pitomá, že to snad autor musel myslet jako parodii.

Rameši, kdybys našel na půdě či pod tapetami nějaké Rudé právo, pak bys zažil deja vu. Úplně stejných agitek ty noviny byly plné. Že se člověk dožije podobných ( a zřejmě vážně míněných !) blábolů 23 let po revoluci, je fakt nezuvěřitelné.

Fando,tvuj rabin ze Staronove synagogy te asi obrizne jeste jednou...namaz si anezku indulonou.
+2 #5 Rameš 2013-09-10 17:49
Tahle agitka je tak kouzelně pitomá, že to snad autor musel myslet jako parodii.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)