Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Romove ZemanMají se snad přestěhovat Romové a bezdomovci na Pražský hrad, do Lán, na Úřad vlády, do Sněmovny či do Senátu…?! - Martin Luther King: „Mám sen, že mé čtyři děti budou jednou souzeny ne podle barvy pleti, ale podle charakteru.“ – Hrozí chrudimskému centru osud Hrochova Týnce? V poslední době se sem přistěhovaly desítky romských rodin Zapomenutá špachtle a porodní asistentka!

Majitelé nemovitostí neporušují žádný zákon a prezident Zeman je chce za vysoké nájemné trestat? Neřeší náhodou tito majitelé budov, kde bydlí Romové problém za stát, který ho neřeší?! Pokud se zamezí ubytování mnoha rodin na malém prostoru, kde budou tito lidé bydlet?! Řešíme stále následky, ne skutečné příčiny. „Extrémisté“ reagují právem na následky, které nezavinili. Stát nepřipouští svoji odpovědnost. Romové jen využívají situace jak je jim vlastní. Stát přenáší svoji odpovědnost na druhé. Trestá a postihuje ty, kteří na stále větší problém upozorňují a který stále více ohrožuje slušné občany, žijící v sousedství Romů, zatímco Romové za porušování zákona jsou pardonováni, postihováni či odsuzováni mírně na rozdíl od ostatních občanů.

To není nic jiného, než diskriminace naruby, kdy legitimní požadavek stejné spravedlnosti pro všechny je trestán a pravá příčina neřešena! Bezdomovci i běžní občané mají často problém dostat sociální podporu, ačkoliv mnohdy roky pracovali, zatímco mnoho Romů po generace nepracuje a pobírá bez problémů sociální dávky. Podle ministra práce a sociálních věcí máme už 30.000 bezdomovců a potenciálních kolem 100.000 lidí! Je to časovaná sociální bomba, kdy její zápalná šňůra už hoří!

Každý, kdo je zdravý a pobírá sociální dávky v produktivním věku by měl být zaměstnán na veřejných pracích, aby neztratil kontakt k práci, vážil si podpory a nepřenášel negativní příklad na svoji rodinu, což je u Romů další problém.

Před 50-ti lety pronesl Martin Luther King tato slova: „Mám sen, že mé čtyři děti budou jednou souzeny ne podle barvy pleti, ale podle charakteru.“ Ano nesuďme podle barvy pleti, ale podle charakteru, tzn. i podle chování, které je třeba účinně postihovat, porušuje-li zákon a dobré mravy, bez ohledu na barvu pleti. Pokud menšina obyvatelstva se nechová tak jak většina, porušuje zákony a žije na úkor většiny, nemůžeme se divit, že se většina ozývá stále více. Cítí se stále více ohrožena a není jí jedno v jakém prostředí bude žít a vyrůstat její potomci.

Hrozí chrudimskému centru osud Hrochova Týnce? V poslední době se sem přistěhovaly desítky romských rodin

Chrudim - O některé polorozpadlé a opuštěné domy v blízkosti Resselova náměstí se začínají v současnosti zajímat méně přizpůsobiví občané a například ve Filištínské ulici získalo za poslední rok novou adresu svého bydliště několik desítek Romů. Mezi místními to pochopitelně vyvolává znepokojení a začínají poukazovat na situaci nedalekého Hrochova Týnce, kde si už s přílivem romských imigrantů nevědí rady. Jsou tyto obavy starousedlíků oprávněné? 28. Srpen 2013

 

V Hrochově Týnci roste ghetto. Lidé mají strach, bojí se, co bude

 

* * *

Případ zapomenuté 35 cm dlouhé chirurgické špachtle v břiše pacientky, kterou lékaři nebyli schopni identifikovat po dobu 5-ti měsíců, je něco neuvěřitelného! Stejně tak jako neuvěřitelný výrok soudu, kdy nebyl shledán nikdo vinným (obávám se, že kdyby se jednalo o Romku, dopadlo by to zcela jinak). To se přece dalo odhalit jedním roentgenovým snímkem! Výrok žalované strany, že pacientka může být ráda, že jí byl operací zachráněn život a že by dnes byla už „pod kytičkami“, nelze komentovat. To je morální a mravní zrůdnost, resp. zrůda, která to na TV pronesla do kamery. Připomínám, že postižená paní se musí starat o svého nemocného manžela. Můžeme jen doufat, že jí bude přiznáno tučné odškodnění, pokud se ovšem oba konce dalšího soudu dožijí!

Na druhé straně nevinnou porodní asistentku musí osvobodit Ústavní soud, kdy za neočekávané potíže při z počátku normálně probíhajícím porodu jí hrozil zákaz činnosti na 5 let a zaplacení milionového odškodnění! Česká justice tak opět ukazuje svoji „nezávislost“, resp. neschopnost a podléhání tlakům mocných a vlivných.

* * *

Bohužel www.sinagl.cz a rozesílání Bulletinů není ještě plně funkční. Potrvá zřejmě ještě dost dlouho, než se vše obnoví na dřívější standard. Prokazatelně mnoho dřívějších příjemců přestalo ode mne dostávat Bulletiny, resp. E-Maily, stejně jako ke mně zřejmě nedochází mnohé E-Maily. Velmi se omlouvám, není v mé moci to sám řešit a vyřešit. Prosím proto o sledování mého webu a šíření této informace vašim přátelům a známým. Pracuji stále stejně intenzivně, tím spíše, že se blíží v mnohém a o mnohém rozhodující volby!

 

Jan Šinágl, 28.8.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)