Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PoliticiHistorik Pavel Taussig na ČT v Událostech 13.8.2013: „České statečnosti je dost. Jen je třeba o ní mluvit, nezapomenout na ni. Češi nejsou národem slabochů, kolaborantů a lidí, kteří se ohýbají v takových těch těžkých dobách.“ Škoda, že pan Taussig nedoplnil konkrétnímu čísly kolik bylo statečných z celkového počtu obyvatel země a kde je hranice počtu statečných, která dovoluje označit českou statečnost za dostatečnou, resp. typickou vlastnost české povahy či národa…?!

Postavil se někdy český národ otevřeně k boji proti přesile jako např. Finové a Poláci proti Rusku? Bojovali jsme snad v roce 1918 (vyjma legionářů), 1939 (vyjma letců v Anglii), 1948, 1968, 1989? Je projevem statečnosti národa souhlasit masově s vraždou dr. Milady Horákové? Je projevem statečnosti masové členství ve zločinecké organizaci KSČ? Je snad projevem statečnosti národa, kdy připustí existenci KSČM v Parlamentu, jako jediné zemi z bývalého východního bloku? Nebyl i pan Taussig členem KSČ, když takto „argumentuje“? Nezná jako historik obsáhlé seznamy českých kolaborantů s nacistickým režimem, kteří potom věrně sloužili komunistům?

Mimochodem i otec bývalé první dámy Livie Klausové, Štefan Miština, byl kolaborantem s nacisty v době fašistického slovenského státu. Aktivně se podílel na zabavování majetku slovenských Židů, kteří potom skončili v nacistických koncentračních táborech! Samozřejmě, že za své rodiče nemůžeme, ale pošleme-li tuto nevěrohodnou osobu jako velvyslankyni do Bratislavy, je to stejné, jako kdyby poslala SRN po II. světové válce do Izraele dceru vysoce postaveného příslušníka NSDAP či rovnou válečného zločince! Vyslali bychom tak další signál o nemravném stavu naší společnosti, urazili Slovensko a všechny oběti nacismu z území Slovenska. Budou protestovat jinak vždy na podobné situace citlivé židovské organizace? Bude se důkladně zajímat o minulost Livie Klausové NBÚ, než ji vydá potřebnou bezpečnostní prověrku? Mimochodem by měl zkoumat podrobně minulost a obchodní aktivity paní Klausové - včetně zahraničí – těžko je paní Klausová ve svém životopise bude uvádět. Až budou vysoce postavené osoby zveřejňovat své podrobné životopisy, včetně rodinných poměrů ze kterých vzešly a uvádět podrobná, nezpochybnitelná majetková přiznání, teprve tehdy se budeme moci nazývat demokratickou, důvěryhodnou a vyspělou zemí.

Ani v nejmenším tím nesnižuji statečnost několika jednotlivců, naopak je ji nutné o to více ocenit. Je ale nemravné, přenášet ať už přímo či nepřímo tuto statečnost na většinu národa a jeho typickou vlastnost. V podstatě je to urážka těch několika málo hrdinů a statečných, které máme a z nichž mnohé zavraždili nacisté a po válce příslušníci vlastního národa v době komunistické hrůzovlády. Tradičně naše země nemá ráda hrdiny, hlavně ty západní. Připustil by snad skutečně statečný národ, aby hrdinové byli vězněni, okrádáni, mučeni a popravování? Hrdinové jsou jeho špatným svědomým a přiznáním nedostatku vlastní odvahy a statečnosti.

Ve stejné relaci ČT v pořadu Řidič pod vlivem drog jsme mohli být svědkem neuvěřitelné hlouposti, mám-li zůstat slušným! Pokud jsou ze zákona drogy zakázány při řízení motorového vozidla, tak mají být stanoveny jen tvrdé sankce, každému jasné, neumožňující výmluvy a další zvyšování nákladů státu. Situace na silnících je stále děsivější, potenciálních vrahů přibývá. Na místě je žádná tolerance drog. Při zjištění jejich jakéhokoliv množství musí následovat okamžitá, citelná pokuta a odebrání řidičského průkazu na dlouhou dobu s povinností opětovného vykonání řidičských zkoušek. To, že není stanovena vládní prováděcí vyhláška a správně nastavené hranice obsahu drog v krvi s pomocí znaleckých posudků, je jen výsměchem dobrým mravům a zdravému rozumu. Další důkaz jak nutné je třeba začít od gruntu měnit správu země. Ti mrtví už stát žalovat nemohou, stejně jako ti, co je budou následovat, dokud se nezmění tento zákon z produkce duševně nemocných! Zaslouží si snad ochrana malého množství drogy v krvi větší ochranu než lidský život…?! Nemluvě o společenském „přínosu“ lidí konzumujících drogy!

 

Jan Šinágl, 14.8.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)