Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ceska_justice… země je zónou naprosté katastrofy. Všichni tihle amatérští hráči se snaží zruinovat zemi …

Miliardy mizí amorálně i u současně odcházejících  příslušníků armády, policie a tajných služeb! - Expolicista s falešnou maturitou a falešným diplomem ze ZČU obžalován – Začal soud s vrahy Anny Politkovské, vrahem je i ten, kdo vraždu objednal! - „Vrah“ Gilbert McCray jasně definuje stav české justice: „To je ten pravý důvod, proč je tahle země zónou naprosté katastrofy. Všichni tihle amatérští hráči se snaží zruinovat zemi - a ukrást, co jen mohou.“

Polská vláda všem bývalým „estébákům“ a členům represivních složek totalitního systému radikálně snížila důchody. Jejich odvolání ESLP zamítl – nesloužili zemi, ale zločinnému sytému. Není proto žádný důvod jejich „práci“ oceňovat více než ostatních občanů. Jak dlouho si tento amorální stav může ještě Česká republika dovolit? Zeman a „zemanovci“ těžko, museli by „řešit“ sami sebe! Ve věci podám ZOI ministru vnitra, obrany a MPSV. S odpověďmi vás seznámím.

Stát prý šetří, ale za renty bývalým příslušníkům ozbrojených složek vyhazuje z okna miliardy! - Státní rozpočet pláče, ale přesto ročně vydává miliardy korun na vyplácení rent bývalým příslušníkům ozbrojených složek. Příspěvek za odsloužená léta náleží příslušníkům ozbrojených složek, kteří splní podmínky zákona. Zákonodárce ve své „blahovolnosti“ přistoupil k tomuto kroku, aby zabezpečil bývalé příslušníky, kteří např. ze zdravotních nebo jiných důvodů již nemohou aktivně sloužit. Ovšem současná praxe je ve většině případů zcela odlišná. Ze služebního poměru většinou odcházejí příslušníci v plné síle a celá řada z nich dále pracuje pro stát nebo ve prospěch státu. Na první pohled se to může zdát jako logický krok, že získané zkušenosti uplatňují ve prospěch státu. Ovšem čistě z ekonomického pohledu je to pro stát nevýhodné, protože za jednu práci platí dvakrát. Uvedu konkrétní příklad. U armády pracuje metodik v hodnosti podplukovníka v deváté platové třídě. Po dvaceti letech odejde do civilu. Dostane zákonné odstupné a měsíční rentu ve výši cca 19. 000,- Kč, ale zůstane pracovat u armády jako občanský zaměstnanec na pozici metodik a náleží mu plat 30.000,- Kč. To znamená, že za stejnou práci dostane dvakrát zaplaceno. Nejdříve měl cca 40.000,- brutto a dnes má čtyřicet tisíc čistého. Rozhodně mu to nezávidím, protože za tak důležitou a náročnou práci si to rozhodně zaslouží! Ovšem na druhou stranu mám velké pochybnosti o tom, zda daňový poplatník musí platit za jednu práci dvakrát. Podobných příkladů bychom určitě našli celou řadu a určitě každý z nás se s podobným příkladem již setkal. Některé obecní úřady připomínají spíše celní nebo policejní ředitelství než samosprávný úřad. Ovšem stejný princip je třeba uplatnit i na řádné důchodce, kteří rovněž berou důchod a vesele úřadují ve státní nebo veřejné správě. Mladí nemají práci, tak berou podporu ze státního rozpočtu. Důchodci berou důchod ze státního rozpočtu, plat ze státního rozpočtu a stát nemá peníze! To je skutečně zvláštní hospodaření. Bylo by zajímavé kolik se za posledních dvacet let takto vydalo peněz. Pokud by se tyto peníze ušetřily, tak se třeba mohlo více přispět ženám na mateřské, aby se zvýšila porodnost. Za jednu práci jeden příjem ze státních peněz. Buď rentu, nebo řádný plat. V soukromé sféře si každý muže vydělat kolik chce.

* * *

Expolicista se měl ohánět falešným vysvědčením. Policie po něm chce pět miliónů - … „Při přijímacím řízení do služebního poměru předložil jako doklad o středoškolském vzdělání falešné maturitní vysvědčení. Zaměstnavatele tím uvedl v omyl, a tudíž mzdu a další finanční náležitosti pobíral neoprávněně,“ uvedl žalobce Jiří Richtr. … Policie ČR a po Čadovi chce zpátky peníze, které mu během patnáctileté služby vyplatila.

Čada před soudem odmítl vypovídat. „Nejsem si vědom, že bych něco provedl. Do té školy jsem chodil, jednalo se dálkové studium,“ citovala soudkyně Čadovu výpověď z přípravného řízení. Čada nastoupil k policii v roce 1996. Se žádostí o přijetí tehdy předložil notářsky ověřenou kopii maturitního vysvědčení, podle které ukončil středoškolské vzdělání na gymnáziu v Podbořanech. Vypracoval se na pozici nižšího velitele zásahové jednotky a později zastával místo spojené s agendou zbraní. Do civilu odešel na vlastní žádost v roce 2011, kdy už měl nárok na výsluhový příspěvek. … Dostal bakalářský titul na právech v Plzni. Průšvih vyplaval na povrch v loňském roce, kdy Čadu někdo udal. „Asi čtrnáct dní před tím, než ukončil služební poměr, jsme obdrželi anonymní udání. Protože šlo o vážné obvinění, jeli jsme to prověřit do školy, odkud měl maturitní vysvědčení. Tam nám sdělili, že jde o padělek a že takový člověk tam nikdy nestudoval,“ řekl už dříve plzeňský krajský policejní ředitel Jaromír Kníže. … Falešným maturitním vysvědčením se Čada neoháněl jen při nástupu k policii, ale později ho použil také k tomu, aby se dostal na vysokou školu. Předložil ho při přijímacím řízení ke studiu na Právnické fakultě v Plzni. To mu vyšlo a získal bakalářský titul. Čada nyní pracuje v Národním parku Šumava. „Nastoupil jako traktorista a dělník v pěstební a těžební činnosti. Na tuto pozici nepotřeboval prokázat žádné vyšší vzdělání, stačilo jen základní,“ uvedl mluvčí Správy národního parku Šumava Pavel Pechoušek …

* * *

V Moskvě znovu začal soud kvůli vraždě Politkovské - Před moskevským městským soudem začalo ve středu veřejné líčení s pěticí osob, které se podle žalobců v říjnu 2006 bezprostředně podílely na vraždě známé komentátorky opozičního listu Novaja gazeta Anny Politkovské. Před dvanáctičlennou porotou stanou bratři Rustam, Ibragim a Džabrail Machmudovovi, obchodník Lom-Ali Gajtukajev a bývalý policista Sergej Chadžikurbanov. Údajní vrahové Politkovské se před soudem objevili už před čtyřmi lety, ale porota je pro nedostatek důkazů osvobodila. Nejvyšší soud pak vrátil případ prokuratuře k došetření. Zahájení nynějšího procesu komplikovalo několik neúspěšných pokusů o sestavení poroty. To se v úterý podařilo až napočtvrté. Politkovská se proslavila kritickými reportážemi z Čečenska, které se nelíbily ruskému vedení. Najatý vrah ji zastřelil ve výtahu moskevského domu právě v den narozenin ruského prezidenta Vladimira Putina. Pátrání po osobách, které si vraždu objednaly, zůstává zatím bez výsledku. Média spekulují o kavkazském zločineckém podzemí, hovoří se ale i o ruských tajných službách či o promoskevském čečenském vládci Ramzanu Kadyrovovi.

* * *

Z komentářů „vraha“ Gilberta Mc Cray, občana USA a Velké Británie, toho času ve Valdicích za vraždu, kterou mu soud neprokázal! Obdržel jsem od něho už 35 dopisů…

"Jak může šéfka justice z Nejvyššího soudu prohrát případ s naprosto jasnými důkazy?! Lepšího podkladu o prohnilém, zkorumpovaném justičním systému nemůže být!"

"Ať už tyto kašpary ustanovuje do funkcí soudců a ministrů kdokoliv, nemá zjevně potuchy o tom, co dělá. To je ten pravý důvod, proč je tahle země zónou naprosté katastrofy. Všichni tihle amatérští hráči se snaží zruinovat zemi - a ukrást, co jen mohou. To, co proběhlo v Egyptě a Libyii - musí nutně proběhnout i zde."

 

Jan Šinágl, 25.7.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+5 #6 Jaroslav Lamr 2013-07-27 10:45
Úplně na závěr, jak to bylo v praxi: já, jako kriminalista jsem musel končit! Orgán StB, aloužící u této složky do poslední vteřiny jejího trvání a na problematice "vnitřního nepřítele" evidovaných nebo-li nepřátelských osob, zůstal sloužit následující desetiletí u Policie ČR. A "nasloužil si" veškeré nároky za službu v "dmokracii." Stalo se v "téže dmokracii, na stejné správě SNB v Příbrami L.P. roku 1990...!!! Vřele doporučuju seznámit se s článkem pana Srba z Jazzové sekce ÚSTR a klubko zmijí v Parlamentních listech, kde m.j. popisuje, jak vysoký důstojník StB, který vyslýchal špičky disentu nejprve nebyl prověřen, pak ano a sloužil další roky. Souhlas k tomu dal "předeseda prověrkové komise," dopisující m.j. do Katolikého týdeníku...A jde to!
+5 #5 Jaroslav Lamr 2013-07-27 10:34
Snad na závěr: s mojí situací bylo seznámeno "dost lidí," a to i těch, proti kterým jsem obecně kdysi stál. Někdo mě bere, někdo ne a má na to svaté právo. Já taky nesouhlasím s glorifigací některých, se kterými jsem chodil jako s agenty na schzky a dnes jsou "trpiteli StB." Jiní naopak prohlásili, že k mé osobě nemají zavadové poznatky-viz. Fanda Zahrádka z KPV v PB. NIKDY jsem nepopíral CO jsem byl a KDE jsem pracoval! Nezřekl jsem se NIKDY spoluodpovědnos ti za toto! Je to o mě známo. Na StB jsem nikho nebil, nikoho nezavřel, nikoho nepronásledoval pro jeho pol. nebo nábož. přesvědčení! Mohu dokázat každý den své služby jak u StB, tak VB! A konfrontovat to s archivem MV. Moje osoba na můj popud byla v letech ´97 a ´98 přetřásána v tisku, m.j. i ve zveřejněné výzvě redakce a telefonního čísla, nechť jse přihlásí TI, které jsem BIL...nepřihlás il se nikdo! Na moje články se zveřejněnými jmény a fakty si NIKDO kupodivu nestěžoval! Aktér lživé sviňárny v plátku FORUM Šrámek, dal do policejního protokolu, že mi nechtěl ublížit, že jen slyšel, ale neví již od koho...lež komunistického práskače MUDr. Fuchse jsem rozbil...a pod. Tak sakra, proč bych se nebránil, navzdory vědomí, že zbytečně. Můj "problém," co-by politickou zvůli může změnit jen a pouze poslanecká sněmovna Parlamentu ČR a to se v dohledné době samozřejmě nestane! Viník musí být, byl vybrán a tak to prostě BUDE! A navíc se obávám, že tato "politická elita" má mnohem jiné starosti a její vědomosti o tom, co bylo před pomalu čtvrt století, stejně jako uřívané praktiky, jsou jí neznámé. A věřte, až zas tak se nezměnilo: podvržená zbraň do auta, obvinění z pohlavního zneužívání, styl verbování...co mi kdo bude vyprávět "o svobodě a demokracii." Darmo mluvit. Pan Šinágl má ve svém příspěvku mnoho prady, ale i já mám svojí pravdu, opřenou u osobní zkušenost. Snad bude vše dobré.
+6 #4 Jaroslav Lamr 2013-07-27 10:16
Pana Wonku má na svědomí jak StB, tak VB, ale i soudy a konkrétní soudkyně, která jak známo "slouží demokracii" a vydělala milióny zcela "legálně." Zločinná složka KSČ a její oběti: ANO, a přesto existuje po provedení metamorfózy na KSČ"M" a po "kulatých stolech" při instalování "demokracie." "Její StB" byla prohlášena za organizaci zločinnou! Není to zajímavé nebo není to k smíchu i k pláči zároveň?! Kdo mnohdy dělal "prověrky" v OF a jakou měl minolost. Moc jsem psal o konkrétních lidech a výsledek: NULA! Dovolím si tvrdit, že velmi dobře CHÁPU co se po listopadu v podmínkách vnitra /a nejen tam/ dělo a děje. O polské StB je zde zveřejňována jen část "pravdy", tu druhou, o výši jejich důchodů po "úpravě" jsem napsal. ČR má unikát: Lustrační zákon, Zákon o protiprávnosti a zločinnosti kom. rež. a OBA jsou lidově řečeno NA PRD. ANO, někoho postihují, ale na STEJNÉ se nevztahuje! Víte proč: existuje MALÝ LZ a ten dává výjimky! Lidem od StB, milicí a pod. pokud nebyli na funkcích, tuším od náčelníka oddělení nebo odboru, umožňuje sloužit. Pro mě bohužel začal platit až v r. ´93 a to už jsem nesloužil! /konec 31.3.´91/ Období let ´90-´92 považuju za darebácké, kdy byl hledán viník za všechno zlo a proto, že jím nemohla být KSČ, byla to StB. A tam, jedině tam, byly čistky! Plošné, bez důkazů, kolektivní vina a vyhazovy! Soudci, prokurátoři, kteří mohli estbnezákonnost i smést a nečinili tak, slouží dodnes! Na tento stav poukazuju a poukazovat budu. Samozřejmě, že zbytečně. Úsměv pak na mé tváři vzbuzuje nářek Nečase na "politickým procesem." Poslední politický a pro zainteresované likvidační proces byl na jaře ´1990 a politická zlodějina v dubnu r. 1995! Tak-že pane Nečasi: z vlády ne do sněmovny, ale do lesa nebo do lomu! SSM a SČSP byla měl být důvod k tomuto zařazení a ne si hrát na "katolizujícího pravičáka." A generály z vojenského zpravodajství: za řiťolezectví k Nagyové jste PRD profesionálové, nic méně vás chápu. Zavděčit se je někdy dobré...!
+5 #3 Jaroslav Lamr 2013-07-27 09:57
Ale já vůbec neodpovídám emotivně. Doba, kdy bych emotivně mohl reagovat je dávno a dávno pryč. Od StB jsem odešel v červnu r. 1984, tedy více jak 5 let před listopadovou fraškou a odmítl jsem "přeložení" k vyšší součásti StB do Prahy pro případ, že by se mi v Příbrami nelíbilo..! Odmítl jsem a šel na obecnou kriminalitu. V září r. ´90 jako "OF prověřený" jsem šel na ÚOÚD, který byl v prosinci ´90 zrušen a vznikla FIS - později F.BIS - později BIS. Tam jsem sloužit nesměl z důvodu své příslušnosti k StB. Stovky jiných mohlo. Za mým koncem stála špína OF, lži, pomluvy, zveřejněné v tisku! Obrana nemožná tehdy ani v r. ´97/´98, kdy tato špína z úst udavačů StB, KSČ , SČSP byla sice policiejně vyvrácena, ale "pachatelé" se ničeho nedopustili! Tak-že, když o "VÁS" v "revoluční době" někdo napsal, že mlátíte lidi, kryjete šéfy galerky, umožňujete ilegál. držení zbraní a pod. , bylo o vašem osudu rozhodnuto. A taky bylo, mojí šéfové "kadili" bobky, neboť sami měli máslo na hlavách a konečně, kdo by v této době vystrkoval rohy?! Tak to bylo. Stovky přísl. StB bezproblémově přešli do služeb "nového" režimu a ne jen k policii a armádě, ale ke zpravodajským službám. Tak TO BYLO!!! Ano, je pravdou, ptám se, proč ne JÁ? Mám na to právo, ztejména proto, že jsem sice někde byl, ale taky jsem odtamtud odešel. Dobrovolně. Roky před tím, než se třeba "komorousové" k StB tlačili a viděli v tom smysl služby. Já jsem jí poznal a taky proto jsem skončil. Dříve to nešlo, až po generační obměně náčelnického se sestavu na začátku let osmdesátých. A renty: já měl 1620.korun za 21 let služby. Dnes mají okolo 15 a více. Zákon č. 33/1995 Sb. je retroaktivní/ja ko jediný v zemi/ a mají jej na svědomí zločinci z ODS, Krámek a spol., třeba Benda a jiní. V armádě existovala možnost odvolání a přezkumu daného jedince. U vnitra NE! StB z armády mají čisté lustráky, jejich agenti ne!A co je Vojenské zpravodajství, vidíme a známe z historie i z dneška-Nagyová.
-1 #2 Jan Šinagl 2013-07-26 12:02
Jakoby pan Lamr nečetl vše, nechce či nemůže pochopit hlavní smysl článku, pokud jsou pro něj uvedená fakta a názory jen „plky“. Nelze jakýmkoliv způsobem zvýhodňovat na úkor ostatních občanů (včetně obětí totalitního režimů) ty, kteří pomáhali, ať už přímo či nepřímo budovat zločinný totalitní režim. Totalitní režim pomáhali budovat i oběti Mašínů, byť se považovali a byli možná okolím považováni za slušné. V obou článcích jiných autorů, které jsou součástí tématu, je podstata této amorálnosti vysvětlena. Vážím si těch členů StB a jiných represivních složek, kteří se systému postavili a nepobírají dnes žádné výhody. Mnoho jich asi není. Dotčenou, emotivní reakci pana Lamra chápu. Byl také příslušníkem StB, nepobírá zřejmě nic, jak naznačuje. Očekával bych proto, že článek podpoří. Takto vysílá možná nevědomě signál, že mu bylo ublíženo tím, že on nedostal nic, navíc stylem, obsahující imperativy, pocit nadřazenosti, které má zřejmě už neodstranitelně zažité ze svého působení u StB. Při vší úctě k právu na názor, bych se jako bývalý příslušník StB raději zdržel podobného komentáře při pomyšlení, kolik nešťastných lidských osudů a nevinných životů měla na svědomí tato zločinná složka KSČ. Patřil k nim i Pavel Wonka…
Připomínám:
Evropský soud pro lidská práva v konečném rozhodnutí odmítl žalobu bývalého polského příslušníka StB proti rozhodnutí státu o snížení zvýhodněné pense; podobné žaloby podalo 1627 bývalých estébáků. Podle soudu nebyli připraveni o prostředky k životu, pouze jim byla odňata neodůvodněná zvýhodnění, která jim přiznal komunistický režim, přičemž polský stát svým rozhodnutím sledoval obnovení spravedlnosti v důchodové oblasti a také spravedlnosti v aspektu mravním. Sedmičlenný senát ESLP konstatoval, že estébáci pracovali v instituci porušující lidská práva. (ESLP: 1url.cz/VNKU) (zdroj: Tomáš Beran)
+3 #1 Jaroslav Lamr 2013-07-26 08:22
V článku se snůška hloupostí a každý, kdo se o problém "rent" zajímá ví, že to takto "nefunguje." A pokud příslušníci bývalého režimu berou renty, tak jenom proto, že je TENTO režim "prověřil," umožnil jim "nasloužit si " odpočítané roky u "represivních složek" režimu minulého a oni tak získali nárok na vše. Renty a důchody. Ti, tímto darebáckým režimem zlikvidovaní, dedostali po "prověrkách OF" NIC a ti, kteří byli propuštěni z důvodu reorganizačních změn jako "prověření" , ale nebylo pro ně v policejním sboru místo/rařazení, tak TI byli zločinci z ODS v roce 1995 retroaktivně okradeni zákonem č. 33/+995Sb. V Polsku měli tamní StB až šestinásobek průměru důchodu a po "okleštění" mají až dvojnásobek. Tak-že, konec plků!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)