Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

IMG_pruvodPo několika dopisech od Vlastimila Pechance a obeznámení se s jeho kauzou, jsem 20.července zajel do Svitav, vyjádřit mu svoji účastí a vystoupením na demonstraciSinagl_projev svoji podporu. Na místě byla všechna známá média, poskytl jsem rozhovor i TV PRIMA. Ve svém projevu jsem připomněl Gilberta McCrae i Alberta Žirovnického. O mé účasti na demonstraci referoval pouze týdeník 5 PLUS 2. Účast PČR byla neskutečná. Poměr počtu policistů k účastníkům se blížil 2:1! V akci byly desítky aut, helikoptéra, psi, policisté v uniformách i v civilu, včetně těžkooděnců a antikonfliktního týmu – na práci neměli nic. Fotogalerie je výmluvná.

 

IMG_tezkoodenciHovořil jsem jak s účastníky demonstrace, tak policisty. Těmto mladým lidem není osud jejich země lhostejný a svým způsobem jsou elitou mezi ostatními mladými, kteréIMG_tezkoodenci_detail nadosobní témata a osobní angažovanost ve velké většině nezajímají. Doporučil jsem jim, aby zkusili uvažovat více ve smyslu zdravého patriotismu a vlastenectví, než ve směru inklinujícímu k nacionalismu, od kterého už není daleko k šovinismu, ctít, uznávat a respektovat nejen svůj národ. Překvapilo mne, že má doporučení vnímali positivně. Zdá se, že v tomto hnutí mladých lidí dochází k jisté přeměně v tomto smyslu, vyjádřený odklonem od dosavadního vedení a snahou jít svoji cestou. V tom lze hledat důvod letošní menší účasti ve srovnání s předchozími lety.

Povšimněte si jaké fotografie a text použila ČTK – vůbec duchu a smyslu restaurace neodpovídají! Byl tam jen jeden takto otetovaný. Právě ten se objevil na fotografii. Nemohu vyloučit, žeSinagl_velitel podobně jako v Českých Budějovicích i zde byli v akci tzv. startéři z řad policie, byť možná jejich mírnější forma, kdy stačí vypadat jako pravý „skinhead“ a neprovokovat slušné verbálně. Policie_v_civiluPosuďte sami z fotografie vlevo – toto jsou policisté v civilu, pochodující na konci průvodu. Někdy to ani velitel celé akce nemusí vědět – viz mlácení vlastních lidí policií v Č.B. Smutné, že ČTK se omezí na takovouto zavádějící, naprosto neobjektivní informaci – o projevech na demonstraci samozřejmě ani slovo!

Hovořil jsem i s velitelem akce a během pochodu i těžkooděnci, kteří se doslova „vařili“ v horku a v autě, kdy museli nechat otevřené boční dveře. Popřál jsem jim lepší legislativu, více pravomocí, aby brzy přestali sloužit neschopným nadřízeným a dělat ze sebe blbce za blbost a neschopnost druhých na nejvyšších místech. Poté, co jsem jim popřál, aby se stejnou intenzitou jako u paní Nagyové brzy zakročili i u pánů Rittiga, Janouška, Béma a jim podobných mi dali za pravdu. Následně jsem přišel rychle o mé poslední vizitky.

IMG_bratrTento stav panuje na mnoha úřadech a institucích – blbové a neschopní se podporují a chrání navzájem a daleko schopnější pod nimi musí mlčet a jen realizovat jejichIMG_auta blbost, stručně řečeno. Samozřejmě, že blb, darebák či jiná kategorie neschopnosti sloužit veřejnosti udělá vše proto, aby se co nejdéle udrželi u moci a zdroje bezpracné obživy – to je často jejich jediná, skutečná „schopnost“. Jde o to, jak dlouho jim to veřejnost bude tolerovat, resp. si to nechá ještě líbit. Trpělivost má své hranice.  Obávám se, že už je hodně blízko. Co to udělá se společností je stále hodně nejisté. Schopní a osvědčení manipulátoři jsou vždy moci k dispozici, s takřka neomezenými možnostmi a finančními prostředky. O to více budou v nadcházejícím období důležitě postoje a osobní angažovanost schopných osobností s pevným charakterem a čitelnou minulostí.

Je nejvyšší čas přestat volit stále stejné mluvky a lehkoživky, které už od roku 1989 zemi ničí, vysávají a předvádějí nám stále stejné v parlamentu. Dávno nám dokázali, že budování země není jejich prioritou o schopnostech odborných a mravních k tomu potřebných, raději nemluvě.

 

Jan Šinágl, 21.7.2013

 

Ve Svitavách pochodovalo asi 70 pravicových extremistů

Přibližně sedm desítek pravicových extremistů přijelo do Svitav protestovat proti věznění skinheada Vlastimila Pechance, který si odpykává trest za rasově motivovanou vraždu Roma Oty Absolona. Ve Svitavách se sešli poosmé, jejich účast byla letos nižší než v minulých letech. Akce se obešla bez větších incidentů. Na udržení pořádku se přímo podílelo 106 policistů a další desítky policistů zajišťovaly dopravní opatření. Centrální náměstí, kde extremisté pronesli své projevy, policie uzavřela a pouštěla tam pouze lidi s trvalým bydlištěm. Podle Malíře policie tyto akce nepodceňuje nejen kvůli potyčkám extremistů v Českých Budějovicích. Organizátoři účastníky vyzývali, aby se chovali poklidně, nepili alkohol a ani nekouřili. Všechny minulé akce se zatím vždy obešly bez násilností. Vloni se zúčastnilo pochodu 130 lidí, organizátoři obvykle avizují účast 200 osob. ČRo, 20.7.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #1 Pepe z Bezovky. 2013-07-21 18:53
A to ze komunisti uctivaji skinheada Lenina,to nikomu nevadi? To ja jsem mel opravdu pozitek kricet na policajty soudruha Novotneho a Husaka GESTAPO..GESTAP O!!! Podivejte se na ty blbecky v tech kuklach.Oni sami maji k nacismu(sociali smu) blize, nez nejaky VlastimilPechan ec.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)