Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cyril_a_MetodejMarie Benešová má za vzor bezcharakterního Motejla a omluvila se korupčnímu Grygárkovi – Umberto Eco není hoden KU, nebo KU není hodna Umberta Eca…?! – Úspěšný Hořící keř o Janu Palachovi úspěšně „uklizen“ na festivaly a je dostupný jen pro úzkou skupinu platících si HBO – Pokus o znásilnění Agniezsky Holland „úspěšně“ odložen PČR i UDV - Švýcarská obžaloba citovala Havlova slova o mafiánském kapitalismu! - Ukradli jsme, ukradli nám - Mostecké mávání zpět okresnímu soudu - Černé svině - Zlatá slova arcibiskupa Bozaniče a papeže Františka!

Staré zlo se opět nestydatě, bez zábran, hlásí o moc. Bude-li JUDr. Marie Benešová jmenována ministryní spravedlnosti, nestojíme jako národ už za mnoho, pokud to nebude poslední kapkou pro začátek společenské katarze a potřebných společenských změn?! Od lidí, mající nemalý podíl na vybudování mafiánského kapitalismu, nelze očekávat nic jiné než v jiném „balení“ to co už nám předvedli dříve.

Připomínám můj článek o JUDr. Otakaru Motejlovi s informacemi Čechoameričana Jana Beneše! A takovýto prokazatelně bezcharakterní člověk je vzorem pro budoucí ministryni spravedlnosti?! Neví-li to je to špatné, ví-li, o to je to horší! To, že se omluvila státnímu zástupci Grygárkovi, který nese osobní odpovědnost za krytí kmotrů a ztrátu miliard je jen potvrzením bezcharakternosti i budoucí ministryně.

Vědecká rada UK nedoporučila pro Eca čestný doktorát - Vědecká rada Univerzity Karlovy v Praze nedoporučila, aby italský spisovatel, vědec a filozof Umberto Eco dostal čestný vědecký titul doctor honoris causa. ČTK to dnes potvrdil mluvčí univerzity Václav Hájek. Důvody rozhodnutí nejsou známy, protože vědecká rada hlasovala tajně. Podle Hájka pro udělení čestného doktorátu Ecovi bylo 16 ze 46 přítomných členů rady. … Eco dosud získal 28 čestných doktorátů na univerzitách po celém světě. …

Vědecká rada UK nám tak sama vyslala svoji vizitku své ubohosti a současně malosti KU – pochopitelně  anonymně. Skutečně kvalitní rada nemá problém své rozhodnutí tohoto druhu zdůvodnit a její členové zveřejnit své názory.  Malost odpovědných tak vládne i na univerzitách, doufejme, že ne na všech!

Švýcarská obžaloba citovala Havlova slova o mafiánském kapitalismu - Slova bývalého českého prezidenta Václava Havla o mafiánském kapitalismu v 90. letech v České republice připomněla švýcarská prokurátorka před soudem s bývalými majiteli a manažery Mostecké uhelné společnosti (MUS) ve švýcarském městě Bellinzona. Obhájci šesti obžalovaných ve svých závěrečných projevech tento týden často zdůrazňovali, že prokuratura nebrala dostatečně v úvahu historický kontext privatizace 90. let v České republice, jen několik let po pádu komunismu. Hlavní prokurátorka Graziella de Falco Haldemannová replikovala tím, že citovala slova exprezidenta Havla.Prohlásila, že obhajoba se vyhýbá faktům, pokud jde o klíčovou operaci celého schématu - převedení 150 milionů dolarů (tehdy 5,76 miliardy korun) mezi lety 1998 až 2002 z MUS do dceřiné společnosti MUS Portoinvest v Lichtenštejnsku. Podle obžaloby z této částky obžalovaní zaplatili půjčku - opět z peněz MUS - firmě Newton FMG, která pro ně kupovala ve skrytu akcie Mostecké uhelné. Neuvedli, že půjčku splatili opět z peněz MUS, řekla prokurátorka. A nezmiňují se o tom, že z těchto 150 milionů dolarů jim v kapse mimochodem zůstala částka odpovídající 65 milionům švýcarských franků (tehdy asi 1,6 miliard korun), řekla. ČRo, 4.7.2013

Ukradli jsme, ukradli nám

Velmi mne pobavila obhajoba jednoho v Bellinzoně souzených mosteckých podnikatelů, podle níž stát Mosteckou uhelnou nejprve sám ukradl původním židovským vlastníkům. Je to samozřejmě sprostá pomluva: podle ustanovení § 7 Benešova znárodňovacího dekretu č. 100/1945 Sb. se přece za znárodnění vyplácela všem, vyjma zrádců, Němců a Maďarů, přiměřená náhrada! Anebo že by snad Československá republika a její právní nástupkyně, naše milovaná vlast, toto ustanovení aplikovat opomněla?

P.S.

Dovolím si jen doplnění historie – hitlerovské Německo zkonfiskovalo majetek severočeských „židovských uhlobaronů“ v rámci velkoplošné  nacistické tzv. arizace majetku. Tento majetek pak byl veden v dokladech jako německý – a v rámci Benešových dekretů pak vyvlastněn. Nemohou se držitelé moci v ČR ničemu divit – žádnou nespravedlnost nelze umlčet na věky! Vl.Kebrdle, 8.7.2013

Mostecké mávání zpět okresnímu soudu

Třináct měsíců trvalo Krajskému soudu v Ústí nad Labem, než rozhodl o odvolání státního zástupce proti rozsudku soudce Plcha v případu závadového mávání praporem Dělnické strany. Usnesení je neveselé čtení: soud I. stupně byl pokárán, že se obešel bez znaleckého posudku, a hlavně že nepřihlédl k tomu, jací jsou obžalovaní strašliví extremisté: Z pohledu objektu uvedeného přečinu nelze vytrhnout jediný symbol, nýbrž je třeba zabývat se tím, k jakým myšlenkám se za obžalobou uvedených okolností ten, kdo vystavuje prapor s tímto symbolem, hlásí, jaké myšlenky tím propaguje, neméně je třeba zabývat se osobou takového pachatele.Mávat praporem na protest proti rozpuštění politické strany se tedy nesmí, přípustný je pouze souhlas. Ještě že už nemusíme vyjadřovat lásku ke své vládě v průvodech s mávátky!

Černé svině

Jak se ukázalo v Českých Budějovicích, soudní znalce z oboru extremismu čekají nové úkoly: příkladmo určit, zda dav volající Černé svině! má na mysli Romy nebo policisty. Osobně si umím představit, že někteří účastníci demonstrace byli tak desorientovaní, že to nevěděli sami, a tam je znalecký posudek, nejlépe odbornice na čtení myšlenek závadových osob Petry Papiežové-Vejvodové, holou nezbytností. A co teprve hesla typu Cikáni do práce! nebo Čechy Čechům!: u těch je nutné diskursivní analysou objasnit, kdo je křičel, neboť stejně jako extremistické oblečení, i extremistické pokřiky se poznají tak, že je křičí extremista, jenž je zase spolehlivě identifikován voláním extremistických hesel. Nic nového, hlavně, že se může fakturovat… Pouliční válka mezi ethniky není ničím, z čeho bychom mohli mít radost, ani z důvodu, že se vyplňují naše předpovědi, jak řešení problémů s integrací romské menšiny methodou více peněz pro Romeu dopadne: reálně jsou daleko větším nebezpečím pro české Romy Kostlán, Kalibová, Brož nebo Čonková než Vandas s celou svou suitou pologramotných idiotů – protože Vandas dokáže oslovit dvě až tři procenta populace, kdežto prvně jmenovaní spolehlivě naštvou většinu. Průvodní jevy jsou dozajista zábavné (např. aktivista líčící, jak se nebozí Romové dali vyprovokovat – zde je k tomu video v agitační výpravě Radical Boys), fakt, jak daleko už meziethnické konflikty zašly, nijak humorný není. Protože následujícím stupněm nemůže být nic jiného než regulerní pogrom, jemuž policie nebude s to zabránit.

Obsah výše uvedených řádek není zrovna důstojným příspěvkem ke státnímu svátku a 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Bez návratu k základům křesťanství a křesťanské morálky, budou podobné řádky psány i v dalších generacích. Věřme, že odkaz obou věrozvěstů pomůže vyslat potřebný signál mravně zdevastované společnosti, dá odvahu schopným a odpovědným konečně konat.

Je typické, že veřejnoprávní ČT sice vysílala přímo z Velehradu, ale ve večerních hlavních zprávách se divák dozvěděl jen kolik přišlo lidí, kolik stálo pití, jídlo a jaké bylo počasí. To hlavní co zaznělo z poselství zástupce Papeže a jeho Svatosti se už divák nedozvěděl.

Arcibiskup Josip Bozanić na Velehradě: "V současných okolnostech, ve kterých žije Evropa a evropské národy, poselství této dvojice patronů neztratilo svěžest. Oni nás i dnes učí, jak budovat společenství evropské rodiny a vážit si zvláštností jednotlivých národů a jejich kultur."

Papež František: "Když víra je oslabena, hrozí, že i základy lidstva jsou oslabeny. Víra je obrana před masivní ztrátou paměti v našem současném světě, vyvolanou přehnanou důvěrou v technologie a subjektivní pravdy jedince".

 

Jan Šinágl, 5.7.2013

 

Ivan Trojan obdržel v Monte Carlu Zlatou Nymfu za roli v třídílném dramatu „Hořící keř“ o Janu Palachovi

„Hořící keř“ Agnieszky Holland slavil velký úspěch na FFUK v Praze!

Trestní oznámení: Kdo se pokusil znásilnit slavnou polskou režisérku Agnieszku Holland na Ruzyni v roce 1970…?!

Půjde se na premiéru třídílného dramatu Agnieszky Holland o Janu Palachovi podívat, vězeňský gynekolog z Ruzyně, který se ji v roce 1970 pokusil znásilnit…?!

* * *

Palach obětoval svůj život pro svoji zem a pro pravdu. Proto se u nás tento trojdílný film promítá pouze v HBO, protože HBO si platí malé procento lidí. Takže tento film, který má povzbudit národ a ukázat proti komu se má postavit  byl uklizen na festival a na HBO. Možná později, až se na vše zapomene, jak je u nás obvyklé, se objeví, aby se neřeklo.

K. Mrzílek, 5.7.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+4 #4 Libor Ahasver 2013-07-10 09:31
Umberto Eco se po Srpnu 1968 vyjádřil ve prospěch okupačních armád, myslím, že zrovna pan Šinágl by měl mít pro stanovisko rady UK pochopení; já osobně bych viděl ostudu spíše v tom, že pražská univerzita uděluje ČESTNÝ doktorát člověku, který zemi, v níž univerzita sídlí, s chutí nechal okupantům.

K "Hořícímu keři" - to je samozřejmě blbost, měli byste být HBO vděčni za to, že film zafinancovala; spíš se ptejte České televize, proč nevycítila potenciál scénáře - a také si uvědomte, že jen HBO měla možnost posadit na režisérské křeslo Hollandovou. Protože kdyby to natočila ČT (třeba v režii Filipa Renče), vznikl by z toho jen filmový blábol.
-3 #3 SCVRUK 2013-07-07 16:34
Seznam členů Vědecké rady UK
www.cuni.cz/UK-128.html
-4 #2 SCVRUK 2013-07-07 16:33
Vědecká rada UK si dala vlastní gól
blog.aktualne.centrum.cz/.../. ..
+5 #1 Jiří Komárek 2013-07-05 13:42
Motejl doporučil Benešovou na post nejvyšší státní zástupkyně, Benešová Zemana do Eurojustu, Pospíšil Zemana na post nejvyššího státního zástupce, Němec Veseckou bylo její odvolání z funkce.
V té době jsem byl chrudimskou policejně justiční mafií účelově stíhán pro přečin pomluvy /můj zmocněnec ing. Fiala den po mém výslechu a předání důkazních materiálů k mé nevině v jeho přítomnosti zatčen a vazebně vězněn/, aby mne policie mohla obvinit.
Na PČR jsem požadoval vyslechnout JUDr. Renátu Veseckou, předsedu OS Chrudim JUDr. Pavla Essera, býv. okr. ředitele PČR v Chrudimi Mgr. Petra Kučeru /TO na něj vyhodnoceno IMV jako stížnost/,mjr. Zdeňka Štengla /současný předseda SPOZ, trestní oznámení zamítnuto, neboť dle IMV bylo řešeno v TO na okr. ředitele/.
Dále jsem chtěl vyslechnout ředitelku FOD JUDr. Marii Vodičkovou, mé "obhájce" JUDr. Vlastislava Peřinu, JUDr. Petra Galláta, které krylo prostřednictvím ČAK KZS Hradec Králové pod vedením Vesecké, JUDr. Vladimíra Hodbodě CSc. /Advokát/ Dále,pplk. Václava Točeva, pplk. Josefa Skočdopole, pplk. Ladislava Páru /všichni IMV/, ředitele IMV Zdeňka Pelce.
IMV odmítla šetřit TO na policistu Tichého, který podepsal falšovaný protokol, původní byl v mé přítomnosti zlikvidován policistou Dostálkem. TO na něj též nevyšetřováno.
Na dotaz, zda nechci vyslechnout prezidenta Klause jsem uvedl: "napište ho tam taky!"
Policista Pavlišta odmítl dát do trestního spisu spis OSPOD vedený na MÚ Chrudim, kompletní lékařskou dokumentaci dcery, kompletní spis sebevraždy dcery, nabízel mi odložení vyšetřování sebevraždy dcery, /odmítl jsem/ ve kterém policista Nečas odmítl moji výpověď s tím, že je mu vše jasné.
Policista Pavlišta mne odvezl ze zaměstnání v poutech k psychiatrovi Zdražilovi, který na mne spolu s psycholožkou Čermákovou vypracovali znal. posudek na objednávku Policie ČR.
Policejně justiční mafie tu je, ale větev pod sebou si sama neuřízne.
ley.cz/komarek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)