Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis_Andrej

Švýcarská prokurátorka de Falco Haldemannová: obžalovaní v kauze MUS vystavěli "budovu lži": „85.000 USD dostal v listopadu 1999 tehdejší náměstek ministra průmyslu a obchodu Robert Sýkora. … Jen když se na celou věc podíváme globálně, je možné pochopit co se stalo. Pokud bychom se soustředili jen na část, bylo by možné si myslet, že je vše v pořádku.“ - Švýcarská prokuratura chce pro exmanažery MUS pět let vězení - Klaus pozná čas pro comeback, stejně jako hvězda showbyznysu - Nehledejme ty takzvaně čisté. To je úplná hloupost – Neuvěřitelné jak „slouží vlasti“ ctihodní senátoři!

Doporučuji zejména poslech rozhovoru na Radiožurnálu s Martinem Veselovským dne 27.června. Ve stejný den v Hyde Parku s Danielem Takáčem už měl díky nekultivovanosti moderátora (skákal do řeči, znevažoval, posmíval se, nechutně útočný, daleko za hranicí dobrého vkusu) mnohem nižší úroveň. Pan Takáč působil skoro jako by byl „úkolován“. Snad všechny dotazy byly negativní, zpochybňující, žádný vyjadřující víru, naději, důvěru, nemluvě o jednom slově poděkování. Nepotkal jsem ve svém okolí zatím nikoho, který by se ztotožnil s názory televizních diváků a jejich otázkami, naopak, všichni zcela s argumentací pana Babiše souhlasili. Podivné, že se tito občané nedostali ke slovu? I proto působil pořad tak jednostranně, nevyváženě, takřka totalitním dojmem jakoby na objednávku. Mimochodem je velká škoda, že Hyde Park už neuvádí na závěr pořadu anketu jak byli diváci s hostem spokojeni? Rozumné, demokratické vysvětlení pro to nenacházím. Na druhé straně, čistě teoreticky, jsou-li otázky „cenzurovány“, mohla by konečná statistika, která by byla v přímém rozporu s otázkami diváků, působit poněkud divně...?!

Bez možnosti ukázat své schopnosti nelze předem chtít jistotu. Věřím, že osobnostem typu pana Babiše, Jančury, Bernarda, Janečka a dalších, dají v příštích volbách voliči přednost, stejně tak jako Pirátům a dalším nezávislým hnutím a osobnostem, nechtějí-li skončit ještě ve větší bídě jež nyní nevyhnutně hrozí, resp. která už mnohé potkala.

Budeme snad volit stále stejné, kteří dosud nic nevykonali a kritizovat a vyjadřovat nedůvěru předem všem těm co něco vykonali? Proč dávat stále důvěru prokazatelně neschopným? Proč ji nedat jednou těm, kde máme alespoň naději, kterou jedině může něco nového začít? Jistota není nikdy, ale chtít jistotu předem je znakem nenormálnosti. Skoro by se dalo říci, kdo je dnes v médiích napadán, tak proto, že ohrožuje stávající mocenské struktury, které mají v médiích stále velký vliv.

To, že bohatí vlastní významná média není nic nenormálního. Neznamená to automaticky, že budou špatná. I proto považuji nedávné vyjádření šéfredaktora LN pana Balšínka o zaručení nezávislosti LN i po převzetí panem Babišem za zbytečné až urážející, nejen čtenáře, ale i jeho a jeho spolupracovníky. Zatím vidím hnutí ANO 2011 jako jedinou seriozní alternativu, kde lídrovi nejde o sebe, ale o lidi, resp. nemám žádný důvod si myslet opak. A  jsme opět u té naděje? Jak chceme mít „jistoty“ když nepřipustíme ani „naděje“?! Chceme snad jako blbci volit stále stejné „jistoty“, které už volíme 23 let…?!

Smysluplnou, radikální změnu, nelze dělat bez kapitálu, schopného managementu a charismatických lídrů. Vláda „ulice“ je vždy snadno manipulovatelná a ovlivnitelná právě kapitálem a jeho organizačními možnostmi. Jde o to, jaký kapitál a jaký management je. Ten špatný nám to ukázal v roce 1989. Pokud se ve volbách prosadí charismatický kapitál a management, budeme mít naději. Pracovat nadále tvrdě a v naději je mnohem lepší než v beznaději, navíc s pocitem, že živíte armádu příživníků a neschopných. Samozřejmě jde při volbách o manipulaci. Jde o to prosadit tu potřebnou a ne podléhat stále stejné. Občanská společnost, základ funkční demokracie, se stále tvoří, je na začátku, o to větší rizika zneužití voleb hrozí. Po 23 letech už bychom měli být schopni projevit u voleb jistý pokrok a občanskou vyspělost.

Věřme, že švýcarský soud nám sdělí jména všech politiků a úředníků, kteří brali úplatky, že nezůstane jen u Roberta Sýkory a všichni jmenovaní budou obžalováni a postaveni před soud!

Baťovské heslo: JENOM TAM OBILÍ SE RODÍ, KDE HOSPODÁŘ SÁM ZA PLUHEM CHODÍ – by se mělo stát mottem příštích voleb i mottem pro každého občana, úředníka – a politika. Není to o ničem jiném, než aby každý dělal svoji práci pořádně.

Už můj táta mi říkal: „V Čechách každý každého jen kritizuje, ale málokdo dělá svoji práci pořádně!“

Víme sami jak se i v našem okolí masově krade, podvádí, porušují zákony, jakoby to byl „národní sport“. Co je nejhorší, že nám to připadá normální, běžně! Otupěli jsme a tuto nemravnost už většina nevnímá, natož aby proti ní aktivně bojovala. V jistém smyslu je to boj proti sobě samému. Není rozdílu, zda někdo „dole“ krade tisíc korun a někdo „nahoře“ milion! O to těžší to bude pro ty „dole“ a o to snadnější to měli a zatím mají ti „nahoře“. Vůle či nevůle většiny tak rozhodne o dalším osudu země. Politici budou vždy jejím obrazem, stejně tak jako její prezident!

Nikdo nejsme „svatý“ a budeme-li chtít jen „svaté“, tak zemi ovládne lůza a ti nejhorší, tím více, budeme-li pasivně čekat, že oni „udělají“ vše za nás. O tom demokracie není. Ta je zde především pro občany a nebudou-li se o demokracii aktivně zajímat, tak ji mít nebudou – budou mít jen bídu a nové otroctví – a zcela zaslouženě!

 

Jan Šinágl, 1.7.2013

 

Prokurátorka: obžalovaní v kauze MUS vystavěli "budovu lži"

Švýcarská prokuratura chce pro exmanažery MUS pět let vězení

Dušan Tříska: Klaus pozná čas pro comeback. Stejně jako hvězda showbyznysu.

Tomáš Hrdlička: Nehledejme ty takzvaně čisté. To je úplná hloupost.

NKÚ: Většina nebezpečného odpadu končí na skládkách bez poplatku

 

Neuvěřitelné jak „slouží vlasti“ ctihodní senátoři!

LN_senatori_dluznici_010713

* * *

Také my Češi.

Poukazujeme na církev, že zabila statečného mistra Jana Husa. Postavili jsme mu pomník na význačném místě. Určili jsme i sváteční den, kdy na něj vzpomínáme. Poukazujme také na sebe, že my Češi jsme zabili poslankyni Dr. Miladu Horákovou, právě tak statečnou a vzdělanou. Postavme jí pomník a určeme sváteční den. Dokážeme, že umíme poukázat na svoji vinu, jako ukazujeme na církev. Mea maxima culpa se týká nás Čechů. Jenom tak se můžeme očistit, když její socha na známém místě bude připomínat a mluvit o tom jak jsme se chovali a jak bychom se už chovat neměli. Je jednoduché ukazovat na vinu druhých. Daleko obtížnější a pro nás Čechy zvlášť je, ukazovat sebe jako viníky. Církvi jsme postavili memento, kolem kterého chodí tisíce lidí. Postavme podobné české ženě, za kterou neseme vinu. Narovná nám to páteř.

Karel Mrzílek, 1.7.2013

 

"Pokud chcete soudit národ, podívejte se do jeho věznic."

Fjodor Dostojevskij 1860

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #7 Josef Friedl 2013-07-21 10:02
Je poněkud smutné, že se nepodařilo dávno vyřadit ze hry na politickém kolbišti nastolený zalatokopecký kapitalsticko-b olševický trend, který lze označit, jako kLausismus..... Na vině nejsou jen političtí více-méně fundovaní předáci politický stran a hnutí, kteří nebyli a nejsou sto se vzájemně dohodnout na základním postupu a přístupu, ale i občané, většinou s žádným či mizivým občanským povědomím....Ta kže se opšt čeká na vyhnití nastolených poměrů a bohužel s tím, že největší viníci zůstanou opět nepostiženi, a mnozí z nich či jejich odchovanci budou nadále figurovat při rozhodování o problémech a směřování společnosti....
+3 #6 Pavel 2013-07-03 19:49
Cituji Fanda:
Zalistováním na těchto stránkách lze zjistit, že pan šéfredaktor adoruje už minimálně třetího superguru jako spasitele této země. Kdysi to byl pan bezpečnostní technik Čunek, potom zase českoamerický profesor Švejnar. Nyní má tu čest soudruh StBabiš. Tendence profilů ( od radikálního lidovce přes nestraníka až po nomenklaturního komunistu a estébáka ) zřejmě "potěší" zejména exil...

Zajímavý vývoj, jako next level by mohla následovat apoteóza "nového a lepšího" Vasila Mohority...
0 #5 Rudolf Kraus 2013-07-02 21:16
Rád bych věděl, proč ČT dala textovou upoutávku v pořadu Hyde park "Rizikový
Babiš?" když pan Babiš odpovídal zcela
pravdivě, což se o moderátorech Takáčovi
nebo v Radiožurnálu Studenovskému vůbec
nepodařilo.Slušelo by od ČT patřičné vysvětlení, v čem je pan Babiš rizikový,
není to v současné době ČT?
0 #4 Sova 2013-07-02 16:30
To Fandovi: milý zlatý já bych rád thyhle Šínáglovy slinty nečet, bohužel ten spamer Šínágl mi to stále posílá, přesto že jsem ho několikrát opakovaně prosil aby tak nečinil (čímž ho prosím opět). Holt samozvaný Šinágl se rád poslouchá a je neodbytný jak svého času Ross Hedviček, bohužel ten byl alespoň legrační Šinágl je pouze otravný a trapný.
+6 #3 Pavel Šenkyřík 2013-07-02 06:10
Sám nezmůže nic ale když se k němu přidají iniciativy kolem Janečka,Okamury ,KDU,Zelení,pir áti a dá to 60% v PS,teprve pak může dojít ke změnám,které všichni očekáváme.Stáva jícím poslancům zůstanou u postele zelená tlačítka a už o nich neuslyšíme.
+1 #2 Fandovi 2013-07-01 22:45
Cituji Fandovi:
Tak to necti ty [cenzurováno]ko ukecana!!!

No jo,ja vim .Melo tam byt napsano Fando,tak to necti ty konecniku ukecany..Dobry ???
-2 #1 Fandovi 2013-07-01 22:37
Tak to necti ty prdelko ukecana!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)