Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN_Zeman_Rus_280113Aneb pokračování novodobé Klausovy normalizace prozatím zajištěno…

V politice je to vždy o chtěném a možném. Demokracii v supermarketu nenakoupíte, ani jiné myšlení lidí. Skutečná demokracie se tvoří po mnoho generací. Toho si byl vědom Václav Havel, je si toho vědom i Karel Schwarzenberg. Čekají nás první metry demokracie. Cíl je vzdálen ještě mnoho kilometrů. S potomkem slavného rodu na Pražském Hradu jsme mohli ujít pěkný a poctivý kus cesty ke skutečné demokracii. Ta je především o povinnostech a potom o právech. Každý si musíme svůj díl odpracovat. Pokud dáme opět přednost jen sobě a své pohodě, prázdným řečem a hloupé kritice všeho a všech, ztratíme nakonec i tu pohodu o svobodě a demokracii nemluvě. Mravní a materiální bída bude opět hostem našich příbytků – zaslouženě. Na Hrad patří kníže, ne paže, osvícený duch, ne duch ojíněný alkoholem, primitivním hulvátstvím a plebejstvím. Jednejme a mysleme positivně, naříkání a zklamání nic neřeší a jen posiluje druhou stranu. Karel Schwarzenberg: „Děkuji, uvidíme se v lepších časech. V této porážce jsme si zachovali čest.“

Volby ukázaly, že zde je velký potenciál kvalitní, vyspělé občanské společnosti spolu se 42% nevoličů. Bude rozhodující, zda se objeví charismatické osobnosti, které je dokáží oslovit, reprezentovat a vést. Ty se nerodí, vznikají. Parlamentní volby v roce 2014 budou další zkouškou kvality a síly probouzející se občanské společnosti.

Prezident Václav Klaus už trpí viditelně poruchou osobnosti viz jeho výrok: „Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, jsem hrdý na tak moudrý národ.“ Je třeba začít hledat shodu, odmítnout amnestii a Klausovi vystavit nekrolog za takovou zlovůli moci jakou je amnestie. Lež, podvody a intriky zvítězily nad pravdou a láskou. Kdo bojuje čestně a soupeř jeho čestnost využívá, může slavit jen Pyrrhovo vítězství. Těžko najdeme v historii příklad takové podpory představitele pravice levicovému kandidátovi. Jde o osoby, které už ztratily zcela kontakt s realitou. Žije-li člověk v nenormálním, nekultivovaném prostředí po většinu svého života, nemůžeme očekávat, že ho osloví způsoby presentované Karlem Schwarzenbergem. Neví v podstatě co to je. Jsou stále obětí minulosti, stejně jako je jejím typickým produktem Miloš Zeman. Mladí už poznávají svět a proto měli jasnou volbu. Jak se říká: Po volbách je před volbami! Poslední dny ukázaly také pozitivní signály. U mládeže nám „Schwarzenbergovo uctívání“ ukázalo i její přiznání se k lidským právům, slušnosti a kultivovanosti!

Doporučuji ještě jednou záznam z poslední debaty na ČT mezi oběma kandidáty ze dne 24.ledna. Celá stojí za opětovné shlédnutí, včetně TK Karla Schwarzenberga. Nevylučuji, že ono zapomenutí vložení hlasovacího lístku do obálky dle zákona, bylo noblesním vyjádřením Karla Schwarzenberga – splnil občanskou povinnost, ale nevolil nedůstojně sebe. Připomínám vrcholy debaty:

09:30 – Karel Schwarzenberg o Benešových dekretech

19:10 – FAZ (Frankfurter Allgemene Zeitung) – také jsem reagoval: Der tschechische Lackmustest

36:00 – Václav Havel o chování14.3.1995

40:10 – Václav Havel o zákonech

43:30 – Karel Schwarzenberg o právním řádu

53:00 – Kauza Klouzal

59:00 – O Ústavním soudu ČR

72:00 – Otázky Věry Čáslavské Miloši Zemanovi, na které neodpověděl

77:00 – Historik Jan Kuklík klade otázky Karlu Schwarzenbergovi, ten který se zúčastnil 3.6.2010 na hřbitově v Postoloprtech odhalení pamětní desky na památku povražděných stovek nevinných sudetských Němců a kde pronesl i hodnotný projev.

80:20 – Zdeněk Svěrák klade otázky Miloši Zemanovi

84:50 – gen. Pavel Vranský klade otázky Karlu Schwarzenbergovi

91:20 – Helena Illnerová klade otázky Miloši Zemanovi, opět neodpověděl

104:50 – Poslední slovo Miloše Zemana

105:35 – Poslední slovo Karla Schwarzenberga

V Událostech na ČT 1 dne 26.ledna už byl viditelně Miloš Zeman opilý (rozhovor s Jakubem Železným). Scénu s polibkem Jiřiny Bohdalové už veřejnoprávní ČT raději taktně vystřihla. Zdá se, že můžeme očekávat nového Borise Jelzina v české verzi. Jeho zmínka, že uznává profesionální úředníky a nerozlišuje mezi vrchním zahradníkem a kancléřem byla trapná. Ale chtějte od hulváta myšlenky o kvalitě charakteru o které nás pan Weigl zrovna moc nepřesvědčil, byť je možná profesionálním úředníkem. V den Zemanova zvolení to bylo přesně 20 let od volby prvního presidenta České republiky Václava Havla. 10 let se slušní lidném styděli za prezidenta Václava Klause, teď hrozí stejné dalších 5 let, kdy Miloš Zeman už avizuje také svoji prezidentskou „Desetiletku“. Pro někoho to může znamenat konec naděje na skutečnou demokracii, pro jiné je to výzvou k novému začátku!

Role Klausovi rodiny byla skandální a obrazem provinčních poměrů a malosti jak Václava Klause, tak první dámy a Václava Klause jn. Údajně už mnozí rodiče požadují odstoupení Václava Klause jn. z funkce ředitele soukromé školy PORG. Slyšeli jste někdy první dámu v přímém přenosu a mohli si tak udělat představu o jejích intelektuálních kvalitách? Samozřejmě, že ne – výrok, že nechce na Hradě první dámu, která neumí česky je výrokem opravdu, ale opravdu hloupé husy, při vší slušnosti k tomuto úřadu, ba právě proto! Mimochodem nový ministr zahraničí USA John Kerry, je sudetoněmeckého původu. Ještě, že jeho předky vyhnali z Československa, tam by šanci v diplomacii neměl, třeba by také "žbrblal" a nemluvil tak dobře česky jako Jan Kavan, Petr Gandalovič a jim podobní v diplomatických službách…

Připomínám několik našich slavných rodáků či jejich potomků, kteří nebyli napadáni v zemích kde žili jako cizinci, ale váženi a uctíváni:

Juscelino Kubitschek - dvacátý první president Brazílie

Antonín Čermák – starosta Chicaga

Madeleine Albrightová – ministryně zahraničí USA

Eliška Hašková-Coolidge – poradkyně pěti presidentů USA

Mimochodem Václav Klaus je opět v Chile, doufejme, že ho bude jeho ochranka dobře hlídat – aby opět nekrad. Připomínám výstižné video o jeho charakteru.

Stále je v České republice dost lidí, ochotných v dobré víře zvolit si své katy, jako v roce 1948. Občansky jsme z velké většiny stále na úrovni „mateřské školky“. Karel Schwarzenberg nám mohl jako president udělit první lekce slušného chování a skutečné demokracie. Na Hrad vždy patřili lidé urození, knížata, králové, osvícení, ne pážata, osvícená nanejvýš duchem alkoholu! Jednoho alkoholika jsme už na Hradě měli. Ten byl dokonce i syfilitikem a první dáma vedla v Ostravě nevěstinec, takže po 60 letech je to přece jen trochu pokrok. Pokud „pážata káží knížatům“, jsou mravy naruby a nemohou mít dlouhého trvání bez patřičných následků – pro „pážata i knížata“! Dokud se toto nezmění zůstane myšlení a způsoby většiny národa na úrovni, která nebude základnou prosperity, ale postupného úpadku mravního, hospodářského, tedy i státu, země, národa a obyvatel.

Dnes se koná v Hradci Králové od 18:00 hod. vzpomínková slavnost s názvem FRAJER PAVEL WONKA. Určitě by ho potěšilo, že v jeho rodném městě Vrchlabí, jasně zvítězil kníže Karel Schwarzenberg.

Udělejme mu radost i za rok, odvolením neschopných při volbách do Parlamentu!

 

J.Š. 28.1.2013

* * *

Prohlášení  Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska) k výsledku prezidentských voleb

Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska) se nedomnívá, že by přímá volba prezidenta rozdělila naši zemi  méně bolestněji, než volba nepřímá. Spíše je tomu naopak, protože v 1. kole nebyla naplněna očekávání  2 693 923 voličů, kteří při volební účasti 61% volili jiné kandidáty, aby pak po 14-denním „přeučení“ voličské základny nemohlo být s výsledkem volby spokojeno 2 241 171 voličů ve 2. kole při volební účasti 59%. Prezident tak byl zvolen méně než třetinou oprávněných voličů, což ke sjednocení země nepovede.

Na základě výsledků této prezidentské volby se tedy Koruna Česká domnívá, že její dlouhodobý cíl, kterým je obnova konstituční (parlamentní) monarchie, se ukazuje jako správný. Je pro nás jistým zadostiučiněním , že slušná a korektní kampaň potomka starého šlechtického rodu Karla Schwarzenberga,  která byla námi vnímána jako oslava královských principů – služby, odpovědnosti a šlechetnosti, se setkala s takovým zájmem veřejnosti včetně mladé generace.

 

MVDr. Jiří Čížek

27.1.2013

* * *

Věnování od třídního učitele z I.B, pana Papíka do dětského památníčku Věry Čáslavské z roku 1948:

"Neztrácej hlavu v trampotách zlých, humor si zachovej, píseň a smích. S osudem kordy křížit se uč, hlavu však ztratíš-li, všechno je fuč."

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #7 Jiří Pelka 2013-01-30 12:43
Vážení přátelé, nechme už toho umělého rozdělování národa: od příštího prezidentování si slibuji, samozřejmě v součinnosti s levicivou vládou vystřídavší zdiskreditovano u pravici:
- vlajku EU nas Hradě
- zákon o státní službě
- zákon o prokazování minulého majetku
- zákon o referendu
- sociální a solidární politiku
Pokud se tyto věci naplní, můžeme být spokojeni (neboli budu-li citovat klasika, "pro tyto věci bychom se měli spojit i s Marťany"). Strašení komunisty nebo dokonce zlovolné nasazování komunistických strašáků na případnou vládu sociální demokracie je prostě domácí ignorantská zhůvěřilost - zkuste nasazovat komunistického strašáka na socialistu Hollandera v dnešní Francii (nebo na labouristu/soc. demokrata Tony Blaira před pár lety ve Spojeném království, všichni by si zaťukali na čelo - u náus to bohužel vzhledem k časté nevědomosti bohužel prochází).
+2 #6 Honza 2013-01-30 00:10
Je po volbách pane Šinágl...dejte si relax...dnes již obrovská část lidí začíná chápat o co jde v této špinavé hře.. Protektorát ČR a dalších zemí ve IV. říši EU. Rozbití USA a svržení jejich jinak skvělé Ústavy / děje se jak po drátku dnes a denně/. Nastolení globální vlády ,, elit'' = psychopatů nad nevolníky = zbytek populace na Zemi.
,,Hezky'' to řekl p. Menzel... jen co je pravda.. hanba !

www.youtube.com/.../

Mezi ovcemi je čím dál víc beranů..bacha na to, ti dokáží nakopnout nejednoho vlka v rouše beránčím... :-)
+4 #5 Petr Mocek 2013-01-29 09:21
Vážený pane Šinágle,
pan kníže byl při volbě především "noblesně" zmaten. Jak sám posléze a veřejně přiznal, špatně hlasoval díky reflektorům a kamerám. Není vůbec třeba balamuťit lidi.
Pan Čížek taktéž asi zapomněl, že studentská mládež si podle doložitelných předvolebních průzkumů přála na hradě především pana Franze. A to, dovolím si tvrdit, nikoliv pro jeho dřímající státotvorný talent, ale především kvůli jeho nekonvenčnímu vzezření. Jednoduchá leč účelná sázka na placky s "číry", jimiž se knížepán oblepil z něho nejenomže ani trochu neudělala státníka noblesního střihu, ale naopak tvrdého kalkulátora, který dobře ví, že jde o hlasy, a že mladou generaci spíše než fráze o "službě, odpovědnosti a šlechetnosti" osloví něco, co jí SKUTEČNĚ zajímá. Nechci v žádném případě podcenit mladou generaci, ale ani ji přeceňovat. V žádném případě se mi ale také nelíbí její účelové masírování a schovávání se za ni.Volba prezidenta náš národ nerozdělila. Podpisy petic některých občanů ČR o tom, že MZ nepovažují za prezidenta je jev zcela legitimní. Není člověk ten, který by se líbíl všem. Takových petic, které se v návalu euforie podepisují a posléze (tzn. až začnou skutečně přemýšlet)mnozí své podpisy dementují (jak už se děje) tato společnost zažila spousty. Jak vidno, někteří polistopadoví šiřitelé demokracie se budou muset její principy opravdu naučit dodržovat. KS si volby prohrál sám a to především svými "náběhy" v otázce Benešových dekretů či chudinkou paní Čáslavskou, která se (podle mého názoru) asi opět chtěla alespoň krátkodobě zviditelnit a nutno dodat, že ne každý olympijský vítěz (čest, sláva a hluboký obdiv za to co dokázala)umí přemýšlet v souvislostech a uvědomit si, že házet kamenem může pouze v případě, kdy je bez viny.Mým kandidátem těchto voleb nebyl ani KS ani MZ. Výsledky však respektuji, protože i touto volbou se "vláda věcí svých lidu opět navrátila". Jinak by paní Kubišová mrzla na Letné úplně zbytečně.
S úctou PM
-6 #4 PAVEL ŠPAČEK 2013-01-29 08:27
To, že vyhrál Zeman mě taky vůbec netěší a myslím si, a souhlasím s Vámi, že bude věrnou kopií Klause. Bohužel v jedné věci s ním musím souhlasit. Kníže je reprezentantem současného stavu v politice.Je to člověk bez páteře, vždyť proběhl snad všechny pol. strany. Je loutkou, která se nechává ovládat. On by nebyl dobrý prezident. V těchto volbách jsme měli velkou šanci dát jasně najevo svůj nesouhlas s politikou mafiánů. Ano Okamura dostal červenou kartu, takže musel odejít, ale zbylo tam ještě několik slušných lidí. Třeba paní T. Fischerová.
Dopadlo tak jak většina lidí chtěla, nebo volby opravdu nemají smysl a jsou nějakým způsobem ovládány?! Hrad bude ovládat opilec a kmotr Šlouf. Jsme národ politických negramotů.
+5 #3 Tomáš Beran 2013-01-29 01:24
Pro případ, že by se prezidentem stal pan Schwarzenberg, jsem Českou televizi poprosil, aby mu položila v povolebním vysílání mou otázku.
.
Naštěstí zvolen nebyl. A naneštěstí byl zvolen ten druhý z pánů.
.
youtu.be/G8YoUakifVk
+1 #2 George 2013-01-28 21:41
Právo už prohrálo vyřazením Okamury. Tak nevím co řešíte. Lidé si to prostě přejí, takže ti co nesouhlasí mohou si hledat jinou lokalitu než ČR. Já to dělám a o politiku se zajímám čím dál tím méně. Proč, když tady nechci žít.... Tak šetřím a těším se na odjezd.
-4 #1 Fantômas 2013-01-28 12:58

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)