Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Peake_Karolina

Nový Dalík české politiky Pavel Kotrba…?!

Zveřejní svůj podrobný životopis nová ministryně obrany, nebo jsem ho přehlédl? Koluje spousta informací, nepochybně i dezinformací a veřejnosti by její CV velmi pomohlo v orientaci o její minulosti. Píše se např.: „Karolína Peake – rodina její matky, Radky Kvačkové, rozené Šebkové, obdržela darem od maltézských rytířů Velkopřevorský mlýn na Čertovce (Praha – Malá Strana), kde dosud bydlí. Za co? Karolína Peake má potřebu dostat se k moci v politice. Byla kdysi členkou ODS, nemohla se protlačit na přední místa. Její manžel Charles Peake se narodil v Sydney hongkongskému Číňanovi a české matce, jejíž rodiče v roce 1948 do Austrálie emigrovali. Anglické příjmení si nechal po adoptivním otci, který byl Američan. Peake v USA získal titul MBA na The Garvin School of International Management, kde pracoval pro renomovanou investiční společnost ErnstYoung, Goldman Sachs. Pak se v roce 1995 objevil „náhodou“ v Praze.

Kde měl zabezpečené místo v Citybank, dál následovala Commerzbank a coby předseda představenstva také vedl firmu Czech On Line, která provozovala webový portál Volny.cz. Pak následovala spousta dalších společností, mezi nimi i vedení Unipetrolu, odkud byl pan Peake vyhozen, neboť pro Francouze vedl zkorumpované výběrové řízení, ale nevydařilo se, přišlo se na to. Měl by být za mřížemi, ale pánové ve vedení se dohodli, že budou obě strany mlčet, ale on musel opustit post. Nyní se sice oficiálně věnuje obchodu s realitami. Byla tato "hvězda" VeVerek volena voliči? Byla. Měla by se těchto voličů ptát, jestli jí dají mandát přepřahat za jízdy do dalšího chléva. Jim to ani nepřipadá. Jak se dostanou ke korytu, neví kdy přestat. Pan Baťa měl pravdu – „Není ekonomická krize, jen a jen morální krize."

Na doplnění odkazy na články k tématu:

Karolína Peake hodně mluví, když káže proti korupci. A mlčí, když jde o její kauzy.

Toto byla vila paní Peake. Expert vyslovil jméno: Stanislav Gross

Strmá kariéra studenta Pavla Kotrby, nyní po boku Karolíny Peake - Mladý spolupracovník nové ministryně obrany by se měl stát šéfem jejích poradců. Podrobnosti o jeho osobě však chybějí. le důvěryhodného zdroje ČESKÉ POZICE by se měl od pondělka stát šéfem poradců nové ministryně obrany Pavel Kotrba. Nahradil by v této pozici Filipa Bendu, který radil Alexandru Vondrovi. Tiskový mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek nechtěl dotaz redakce komentovat. Tolik základní zpráva. Kdo je však Pavel Kotrba, pozoruhodně mladý muž, jenž zastává v nejbližším okruhu Karolíny Peake nikoli nevýznamné místo? Doposud působil jako ředitel kabinetu vicepremiérky, a tak nás už v několika uplynulých dnech logicky zajímalo, zda získá post i na jejím novém působišti. Jenže Karolína Peake na opakované dotazy týkající se jednoho z jejích nejbližších kolegů vůbec nereagovala a stejnou strategii si osvojil i Pavel Kotrba. ČESKÁ POZICE se ho v uplynulých dnech snažila mnohokrát kontaktovat. Neúspěšně.

Mimochodem je zajímavé, že ihned po nástupu do své nové funkce odvolala Vlastimila Picka, který se jako jeden z mála kriticky vyjádřil proti nákupů letadel ze Španělska: Novinky.cz: Klause překvapilo odvolání Picka - Prezidenta Václava Klause překvapilo, že nová ministryně obrany Karolína Peake (LIDEM) odvolala z funkce svého prvního náměstka Vlastimila Picka. Klaus serveru Novinky.cz řekl, že podle premiéra Petra Nečase (ODS) Picek měl zajistit kontinuitu fungování resortu po odchodu ministra Alexandra Vondry (ODS). "Buď jsem byl oklamán já panem premiérem, nebo byl oklamán pan premiér paní ministryní," prohlásil podle webu prezident.

Od bojovnice proti korupci bych spíše očekával, že okamžitě propustí náměstka Ing. Michaela Hrbatu, který má minulost rozhodně mnohem více podezřelou než bývalý náčelník GŠ-ČR Vlastimil Picek – viz odkaz na článek z předposledního vydání časopisu EURO - Kde náměstek z obrany přišel k milionům? ptá se Euro (uvítám odkaz, nebo zaslání originálního článku z týdeníku EURO). Na tohoto náměstka jsem celkem 5x doplňoval TO až „zamrzlo“ stížnostmi u Policejního presidenta a nejvyššího státního zástupce…?! Ve věci jsem paní Peake oslovil i na jejím protikorupčním vládním úřadě – dodnes velké mlčení. „SPICE GIRLS“ ve vládě jsou tak kompletní – Peakae, Hanáková, Millerová. Dno trapnosti dosaženo? Kdo ví, ale nekonečná fraška jednou také skončí. Doufejme ještě včas, jinak vzniknou nevratné škody...

Mimochodem také nový ministr dopravy Stanjura, mimoto, že je známý jako jeden z nejvíce zadlužených poslanců, je znám také tím, jak přihrával jako starosta „kšefty“ firmě své ženy. Nejen proto není v Opavě příliš oblíben. Komu asi bude přihrávat zakázky jako ministr dopravy…? Doufejme, že Aleše Řebíčka už nebude mít čas překonat, ostatně už také není pomalu kde brát, promiňte, chtěl jsem říci krást…

Neúspěšný, zlínský regionální politik, Libor Lukáš měl být také ministrem…?! Obávám se, že tento bývalý zlínský hejtman, kdy o obrovité korupci ve svém kraji nemohl nevědět, patří zcela jinam než na ministerské křeslo…

 

Jan Šinágl, 14.12.2012

 

„Volme ty, kdo mají čistý štít. Je jich dost.

Vládnout mohou pouze Ti, kdo se sami ovládali a ovládají.“


J.A.Komenský

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #3 záložák s moudrou 2012-12-16 19:37
Piky, piky, na hlavu,
na Kvačkovou nehraju.
Před postelí, za postelí, nikdo nesmí stát,
od pondělí, do pondělí, já chci panovat.
Piky, piky, na hlavu,
s ODS já nehraju.
Před postelí, za postelí, nikdo nesmí stát,
od pondělí, do pondělí, já chci panovat.
Piky, piky, na hlavu,
s VEVERKAMA nehraju.
Před postelí, za postelí, nikdo nesmí stát,
od pondělí, do pondělí, já chci panovat.
Piky, piky, na hlavu,
s korupcí už nehraju.
Před postelí, za postelí, nikdo nesmí stát,
od pondělí, do pondělí, já chci panovat.
Piky, piky, na hlavu,
s obranou si pohraju.
Před postelí, za postelí, nikdo nesmí stát,
od pondělí, do pondělí, já chci panovat...
-6 #2 RomanGrey 2012-12-15 21:40
..jeste..ze tato bezvyznamna republika nema v Evrope zadny skutecny smysluplny vyznam..
..a vse uz nejaky cas vede tise milovane Nemecko.. .. RomanGrey ..
+3 #1 Jan herna,Th.Dipl.,C 2012-12-15 00:56
Jsem rád, že již nepodléhám armádě. tato nová ministryně obrany se po celou dobu své politické kariéry vyznačuje dvěma výroznými vlastnostmi: nerozumným jednáním spojeným s arogancí a absolutní neschopností.
Jmenování této ženy ministrem obrany považuji za ostudu naší republiky!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)