Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V soudní síni se mi chtělo vraždit, jenže nebylo koho… Něco takového si nedovolili snad ani fašisté… František Vlach: „No děti věřily, ale věřili byste, že je něco takového možné?“ Jana Vlachová: „Žádná máma nenechá ubližovat svým dětem neprávem.“

Reportéři ČT: Oběť justičního omylu se nedočkala ani omluvy - (to nebyl omyl, ale zločin!).

Zvukové záznamy: Praha OS Praha 2, Francouzská 19, 10.prosince 2012 – 13:00 hod.

Začátek jednání: samosoudkyně Mgr. Markéta Jirásková

Výpověď sestry Jany Šafránkové, sestry Jana Šafránka (omlouvám se za poruchu na části záznamu)

Výpověď Františka Němce

Výpověď Zdeňka Vlacha

Výpověď Jany Vlachové – doporučuji!!! Na závěr jsem se také vyjádřil a věřím, že za nemálo občanů!

Malá fotogalerie ze soudu.

Třicet milionů za nálepku devianta není nepřiměřená částka, říká soudkyně. – Hospodářské noviny

Soud o odškodnění Jana Šafránka – iDNES

Justiční omyl - Článek z Pátku LN ze dne 25.11.2011

Dvakrát jsem musel zatleskat svědkům. Na konci jednání jsem řekl Janu Šafránkovi, že bych s chutí všechny viníky podržel a dal mu právo jedné rány. Jeho odpověď: „To raději ne, jsem vyučený řezník.“ Odmítl vypovídat, v soudní síni mlčel, jen jsem registroval jeho lesklé oči, když vypovídali jeho příbuzní… Jeho maminka zemřela díky trvalému trápení předčasně – je to další oběť všech těch grázlů, kteří mají tento zločin na svědomí! Jan Šafránek byl 18 let vězněm na svobodě – jaký je to rozdíl od skutečného vězení…?! Možná je v jistém smyslu ještě horší, kdy má kolem sebe jen „nevinné“…

Tehdejší obhájce Jana Šafránka JUDr. Pavel Pelák, který podepsal zfalšovaný protokol, je dnes soudcem u Okresního soudu v Pardubicích – dodnes se tento darebák neomluvil!!! Soudce Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou JUDr. Miroslav Novák povýšil a dnes soudí v Brně u Krajského soudu – dodnes se tento darebák neomluvil. Oba tak potvrzují svoji bezcharakternost a stav naší společnosti, která takovýmto „zločincům v talárech“ umožňuje dosáhnout tak společensky vysoce odpovědných postavení a královsky si je ještě platí…?! Kolik takových asi ještě máme v postkomunistické justici – a kolik „Janů Šafránků“ se nachází v českých věznicích…?!

Pro Jana Šafránka jsou peníze jedinou možností satisfakce. Viníci jeho odsouzení nikdy nebudou potrestáni, ani kárně, kvůli uplynutí promlčecí lhůty. Hlavní důkaz, zdravotní posudek, který Jana Šafránka vylučoval jako pachatele, přitom od počátku ležel ve spise!!!

Je typické, že ČAK (Česká advokátní komora) chce aktuálně zbavit členství a práce JUDr. Petra Kočího PhD., skvělého obhájce Jana Šafránka, zato spoustu skutečně a prokazatelně bezcharakterních advokátů, nechává bez povšimnutí!

Po skončení soudu jsem s Janem Šafránkem hovořil. Velmi mne potěšilo, že jsem dokázal poprvé vykouzlit úsměv na jeho tváři… Tak snad přece jen není ještě pozdě i když 18 let zkaženého života mu už nikdo nevrátí, ani sebevětší peníze…

Další soudní jednání je nařízeno na 4.února 2013 od 13:00 hodin – II.p, č.324, OS Praha 2, Francouzská 19. Bude pokračováno ve výslechu dalších svědků a snad už vynesen i rozsudek…?

 

Jan Šinágl, 13.12.2012

 

Dobrý den pane Šinágle,


úvodem psaní vám chci vyslovit veliký obdiv a úctu k vaší činnosti. Jsem velice ráda, že jste se zúčastnil soudních klání mého bratra Jana Šafránka. Nám jakékoliv slovo o soudu nahání hrůzu, ale po těch zkušenostech, co máme, se není čemu divit, v tom mne jistě pochopíte. Myslím že jsme dokonalým obrazem, jak může dopadnout obyčejná česká rodina bez znalosti jak to chodí "tam nahoře". Byli jsme vychováváni ve slušnosti s tím, že když budeme mluvit pravdu nic se nám nestane. Jak naivní jsme byli.

Tam kam jsme dříve vzhlíželi s úctou se dnes díváme s opovržením. Jedním slovem nedůslednost od samého začátku. Díky Vámi nahranému odůvodnění rozsudku, který jsem si stáhla z Vašich stránek neb jsem v soudní síni nebyla, klesla česká justice o příčku níž. Opět a zase nepřečetli vše, jak bývá zvykem. Bratra nařkli, že nepracoval a navíc byl před celou událostí stíhán. Což není pravda, neboť ho propustili následující den poté co navštívil zdejší služebnu. Zdůvodnění výpovědi si samozřejmě vymysleli, řekli že opustil areál na babetě, aby mohl přepadnout poškozenou.

Proč není nikdo schopen v naší republice udělat něco pořádně??? Pane Šinágle znáte odpověď?

Omlouvám se jestli jsem vás obtěžovala svým psaním.

Mějte se hezky a nepřestávejte jim všem dupat na paty neb takových jako vy je moc málo.

Hezký den

Jana Šafránková, 26.2.2012


Omlouvám se že píši až teď, ale nebývám tu každý den. Doufám že i Vy jste své MM okolnosti vyřídil dle svého vědomí a uštědřil dotazovaným lekci slušného chování. Pane Šinágle, mnohokrát Vám děkuji za čas a prostor, který věnujete naší kauze. Je to od vás moc hezké, člověk tomu ani nemůže uvěřit.

Když si jen vzpomenu kolikrát jsme s maminkou psaly dopisy k soudu, do novin a všude kam se dalo, jen aby nás někdo vyslyšel a podal pomocnou ruku............ jak marný to byl boj. Dnes už věřím tomu, že ty dopisy nikdo nečetl. Lidskost se ztratila.

Je pro mne těžké o tom všem psát, tolik nespravedlnosti a arogance vám zanechá na srdci hodně šrámů. Člověk čeká, že s očišťujícím rozsudkem se očistí i on sám. Bohužel pocit úlevy, ale nepřichází.

Pane Šinágle našel jste všechy "bezchybné" v těch materiálech co jsem vám zaslala? Před Českou televizí se skryli, ale pochybuji že mají výčitky.

Pane Šinágle, ještě jednou děkuji za vše napsané, za krásné přání nám všem i my Vám přejeme klidné vánoční svátky s trochou pohody v tomhle nelehkém čase.


Jana Šafránková, 15.12.2012


P.S.

Jakmile naberu více sil napíšu ještě více k našemu případu.

 

Tak_uz_sekni

 

MFD_Statu_se_bojte_KS_220212

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)