Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zirovnicky__201112Lhaní VS ČR o vězeňství - Český vězeňský systém generuje sociálně dezintegrované jedince, předlužené, psychicky narušené – budoucí „recidivisty z donucení“ – Skandální Tregler - Nejde o spravedlnost na ose „zločin trest“, jde o obchod s lidskými osudy…

Přináším ukázku z dopisu Alberta Žirovnického, odsouzeného za vraždu, kterou, obávám se, nespáchal. Je vězněn na Mírově, momentálně na Pankráci, kvůli dvěma odvoláním ve věci průtahů v soudním řízení a  zacházení s trestním oznámením, na Pankráci. K jeho „úspěchům“ patří: č.341/2010 sb. zák., nálezy ÚS ČR - III. ÚS 529/08 – 12.3.2009, II. ÚS 2379/08 – 9.7.2009, I.ÚS 309/11 – 4.12.2012, ECHR – Žirovnický v. ČR – 30.9.2010. Postupně budu jeho postřehy, komentáře a svědectví, zveřejňovat, podobně jako Američana a britského občana Gilberta Mc Crae, také „vraha“ za kterého ho nepovažuji. Vražda mu prokazatelně nebyla vůbec prokázána.

Zdá se, že nás očekávají neodvratně první, skutečně velké justiční skandály…?! Situace v justici a vězeňství je otřesná a nadále neudržitelná. Obávám se, že české věznice jsou přeplněny obrovským počtem nevinných „vězňů svědomí“ polistopadového režimu. Ten jen vizuálně „přepnul“ na „demokracii“, ale mnohé z děsivých mechanismů totality si ponechal, včetně mnoha zákonů, nemalého množství soudců, kdy část z nich používá i dnes zločinné praktiky, resp. vyhovuje mocným, aby si udrželi svá místa na které nemají odborně, ani charakterově. Dost možná jsou mnozí z nich vydíráni svoji minulostí…?! Justiční zločiny jsou páchány veřejně a beztrestně! Zločinci v taláru jsou reálnou skutečností v České republice! Logický následek nedůsledného „sametového“ „vypořádání se“ s totalitním systémem.

 

Zdravím Vás pane Šinágle,

Pokusím se psát čitelně. Snad mohu pokračovat v načatém „rozhovoru“ svého druhu. Budu se i snažit, abych Vás přespříliš nezahltil. To bych nerad, neboť primárně mám potřebu být užitečný a poskytnout do „vnějšího světa“ co nejvíce informací, které jsem zjistil.

Dle mého názoru, je to totiž daleko horší, než se zdá na první pohled, a chci věřit, že patříte k lidem, kteří, když už ne přímo vědí, tak tuší.

Nejde tedy primárně jen o trestní spravedlnost, ale systém kolabuje, protože stojí, nevyvíjí se, a nevstřebává dynamiku evropského vývoje. ČR není zatuchlý rybník, je to „zatuchlá kaluž plná právních plivanců.“

Dnes si dovolím rozvést pár informací o lhaní VS ČR, pokud jde o otázky přeplněnosti.

Možná jste zaregistroval informaci o žalobách vězňů na přeplněnost, jež vyběhla v roce 2011. Na rovinu – model této žaloby je moje práce. Podal jsem ji státu jako dárek k Vánocům v roce 2010 a dosud to nebylo nařízeno ani k prvnímu stupni.

Po rozsudku Eremiášová a Pechová v ČR, 16.2.2012, jež jsem zmínil i 20.11.2012, protože žaloba je jako „prostředek nápravy“ (čl. 13 Úmluvy), neúčinná, jsem to vše zpracoval a již je to před ECHR ve Štrasburku.

Teď však k základní lži  VS ČR.

Jde o metodu výpočtu plochy pro jednoho vězně. Oficiálně (trvalý příkaz GŘ VSČR č. 102 ze dne 8.11.2010) se má jeden vězeň ubytovávat na 3 m². Avšak plocha pro jednoho vězně se počítá včetně vybavení cely. Takže – postel zabírá 1.7 m², skříňka 0.3 m². Tudíž každý vězeň má pro sebe ve skutečnosti 1 m²… A to nepočítám, že na cele jsou stoly a židličky.

Věc se má tak, že VS ČR tvrdí, již mnoho,let, že přeplněnost je okolo 120 – 130%. Vězňů však přibývá a jen se neustále přeměřuje a přepočítává, ale nové cely nepřibývají… Prostě se falšují statistiky!! Skutečná přecpanost je tak na 200-300% evropských standardů.

Další politická lež je, že jeden 1 den vězně stojí 1.000,-Kč. Realita je jiná. Vemte si výroční zprávu VS ČR za rok 2011. Z celkových 7,5 miliard, plnou 1,2 miliardy VS ČR vydá na důchody a výsluhy „bývalých bachařů“ (a to i žijících bolševických), ačkoliv toto by mělo jít z rozpočtu MPSV ČR.

320 milionů na platy „justiční stráže“ (ochrana soudů) – tato složka nemá s vězni nic společného. Pak tu máme platy sociálních pracovníků (MPSV ČR??), specielních pedagogů (MŠMT ČR ??) a zdravotního personálu (MZ ČR??). Dál již nemají moc sic, protože reálné náklady „na vězně“ jsou 2 miliardy a nikoliv 7.5 miliardy…

A teď, jak se to dělá:

- v říjnu 2011 „odhalil“ Tregler (EX-GŘ VSČR) přípravu vzpoury na Pankráci,

- v důsledku toho p. Pospíšil vyrazil z p. Kalouska 70 milionů pro VS ČR,

- v březnu 2012 policie zastavila trestní stíhání ve věci vzpoury, protože se skutek nestal,

- v květnu 2012 dostal Tregler brig. generála za to, že „odhalil něco, co se nestalo“!

- v té chvíli mu jeho budoucí výsluha vyskočila na 50 tisíc měsíčně,

- v listopadu 2012 Tregler sám rezignoval…

Všichni vězni tak ponesou náklady na výsluhy p. Treglera až do jeho smrti, tudíž náklady na jednoho vězně budou zase vyšší…

Jak je definována korupce?

Zde popsaný postup je znakem tzv, „korupčního státu“ (nikoli „The Rule Of Law“). No a populisticky lze říci, že z hlediska „konzumního ekonomismu“ se vězni „mají dobře“. „Konzumní ekonomismus“ totiž nemá cenovku pro „svobodu“, ani pro „demokracii“. A demokracie a právní stát by měly býti skoro ve „svazku manželském“.

Eklekticky se vrátím k omezování metrů pro život ve vězení.

§81  - zák. 169/1999 sb. Neposkytuje MS ČR žádné zmocnění k vytvoření ust. §17, odst. 6 – vyhlášky 345/1999 sb., které je v rozporu se standardem čl. 3 – úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod…

Snad je to k přečtení (snažím se psát pomalu), ale dnes jsem zmínil pouhý střípek veškerého mého záběru.

Věřte mi, že se tak strašně stydím za to, že mám s ČR cokoli společného. Tento stud je můj sekundární motiv k tomu, abych se více vzdělával, více „stavěl na zadní“ a ventiloval svůj hněv před soudy.

Primární motiv pak je, že jsem neměl tu pochybnou „čest“ někoho mordovat,  přesto jsem již 12 let „zapomenut na odvrácené straně světa“ v typickém blbákově, kde se mne snaží „převychovat“ tím, že mi denně dokazují, jak se má kašlat na zákony…

Neodvážil bych se napsat, že všichni vězni jsou nevinní – to by bylo povrchní a pokrytecké. Existuje však jedno velké „ale“. Dle mého názoru – až 70% rozsudků osob ve „zvýšené ostraze“, neobsahuje označení důkazu, který je usvědčuje. Je to systémový problém trestního řádu z roku 1961 (stále v platnosti), kde:

  1. a) není definice důkazu
  2. b) neexistuje “povinnost“ obžaloby dokazovat vinu!

Vše je důmyslně skryto pod pojmem „orgány činné v trestním řízení“. Tento „pojem“ hází do jednoho pytle:

  1. a) orgány moci výkonné (policie a SZ)
  2. b) orgány moci soudní (trestní soudy)

A jsou to „O.Č.T.R“, kdo dokazují vinu… Každý obviněný tudíž stojí proti „trojbloku“ – stojí proti soudu!! Soud „neposuzuje spor“.

Stačí porovnat statistiky:

V ČR = 3% zproštění pro nedostatek důkazů

V SRN = 30% zproštění pro nedostatek důkazů

To česká policie pracuje tak dobře???

Navíc – český vězeňský systém generuje sociálně dezintegrované jedince, předlužené, psychicky narušené – budoucí „recidivisty z donucení“…

Čím více lidí v kriminále, tím více budoucích recidivistů a o to více potřebných peněz pro vězeňský systém…

Nejde o spravedlnost na ose „zločin trest“, jde o obchod s lidskými osudy…

Už se těším, až Vám pošlu své rozsudky s komentáři a pak se Vás (ach jak drze) zeptám, kdybyste mi řekl, za co vlastně sedím a co to dokazuje…

Mějte se lépe jak já a zachovejte mi přízeň

V úctě

Albert Žirovnický,

V Praze 2-3.12.2012

Do 13.12: PS5-SES, Pankrác, 14057 Praha 5

Od 13.12: PS 1/9, 789 53 Mírov

 

P.S.

Omlouvám se, že neuveřejňuji celý text dopisu. Zatím to není z různých důvodů možné. Informuji průběžně odpovědné orgány a instituce v České republice, EU a v dalších zemích. Jinak zvu novináře na den 12.prosince 2012, kdy od 9:00 (průtahy v soudním řízení) a 9:40 hod. (zacházení s trestním oznámením) proběhnou dvě odvolací řízení pana Žirovnického u MS Praha ve Spálené 2, I.patro, č.122. Jistě nebudou nezajímavá. Pokud nějací zástupci médií přijdou a budou objektivně psát o tom co viděli a slyšeli, budu překvapen, příjemně. Kdo jiný má informovat neinformovanou veřejnost o tom, co se ve státě skutečně děje, než nezávislá média. J.Š.

„Vrah“ z Mírova žaluje ČR za porušování základních hygienických práv v rozporu se zákony a předpisy EU

* * *

McCray: Neudělal to! - Ukázky z textů Ing. Jiřího Fialy, spoluvězně Gilberta McCray na Pankráci:

Nejvyšší soud zamítnul dovolání Gilbertu McCrayovi, odsouzenému za vraždu feťáka v noční tramvaji č. 22. Protože jsem s ním seděl na Pankráci, vím že to neudělal. Jedná se tak o další smuitný důkaz, že vyšší odvolací instance jsou o ničem (o těch řádných, tedy o odvolacím soudu, ani nemluvě) a zejména za situace, kdy pojmenováním skutečnosti riskují velký průšvih státních orgánů, které odflákly, co se dalo - a ty ostatní, namísto aby jim to vrátily k přepracování, je kryly, je pak pravda a spravedlnost vůbec nezajímají a zajímá je jenom jejich vlastní krytí (a nepřiznání se k průšvihu). … Nemluvě o vyvození osobní zodpovědnosti za mršené vyšetřování. Nemluvě o povinnosti nahradit nemalou škodu. Nemluvě o tom, že skutečný vrah stále běhá po svobodě a směje se jak policistům, tak všem ostatním. … Jenom z toho, co jsem slyšel od samotného obžalovaného - do spisu jsem se nikdy podívat nemohl, ale výmluvně mě přesvědčilo konstatování samotného soudu, že "přímé důkazy proti obviněnému nejsou, a je proto nutno vycházet ze souslednosti těch nepřímých" - je mi naprosto jasné, jaký neskutečný chlív tenhle spis obsahuje.

Obžalovaný byl nucen často podepisovat texty a prohlášení v češtině, kterým vůbec nerozuměl. Jeho výslechům často nebyl přítomen tlumočník, když o něj žádal, tak se mu vysmáli. Balistická expertíza nic neprokázala. Protože kulka prý byla tak zdeformovaná, že nešla k expertíze použít, udělali ji prý policajti - z nábojnice! Pokud to někomu připadá jako čistá fantasmagorie, tak nechť se obrátí na městský, vrchní a nejvyšší soud, ať mu to vysvětlí, protože jim to připadá úplně normální a samozřejmé.

Ale hlavně: Na celém případu naprosto chybí motiv. Že by někdo šel z baru (mimochodem, z toho baru ho nepoznal při rekognici ani barman, ač ten na hosty celou dobu musel nutně zírat) a zastřelil feťáka jenom proto, že se mu posmíval u pultu - to zní hodně divně. Ještě divněji pak zní, že by ho zastřelil za posmívání za situace, kdy nerozumí česky - a zavražděný byl feťák, který neuměl slovo anglicky.

A vůbec nejdivněji pak zní, že i kdyby tohle všechno byla pravda, tak že by pak vrah - cizí občan, s minimálními vazbami k ČR - čekal jak truhlík v Praze několik dlouhých týdnů, než se ho naše udatná policie rozhodne vypátrat a najít.

Nemusí být člověk žádný velký odborník na právo, ba ani na kriminalistiku, aby mu bylo jasné, že tohle asi pravda nebude a pokud by byla, musel by ji zatraceně důkladně prokázat. A to se - jak konstatoval i odvolací soud - nikdy nestalo.

Za situace, kdy zastřelený byl feťák, se naopak přímo nabízí vysvětlení, že šlo o vyřizování účtů buď za nezaplacené dávky, anebo za přerozdělení trhu, se kterým druhá strana asi nesouhlasila.

Po téhle stopě ale policie vůbec nešla, ač je přímo ze zákona povinna vést vyšetřování všemi směry a shromažďovat důkazy jak ve prospěch, tak v neprospěch obviněného - to ale v praxi nedělá naprosto nikdy, a nikomu to nevadí. Pravda, vyjma obviněných samotných, ale na názory takového póvlu naše fundované státní orgány přece právem neberou ohledy.

Na základě toho, co jsem viděl jak u soudu, tak především na Pankráci od obviněného samotného, jsem si na 95% jist svým tvrzením, že ve Valdicích sedí další nevinný člověk - a to na 16 let - za vraždu, kterou nespáchal. Výmluvná vizitka práce naší policie a justice. Stejně jako to, že skutečný vrah běhá po svobodě samozřejmě dál.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=765263

http://www.k213.cz/Strelec-z-tramvaje-c-22-aneb-Americanum-nenalevame

* * *

VS Praha předvedl výkon hodný 50.let, jen na místě dr. Milady Horákové stál někdo jiný!

Soudce „Žhářů z Vítkova“ Miroslav Studnička, už není mezi živými – dostihl ho spravedlivý trest…?!

Spravedlnost v naší zemi se blíží stále více totalitní!

Trochu osvěty z Paragraphu Tomáše Peciny

* * *

P.S.

Soudy pana Gilberta McCray jsem sledoval, závažné dokumenty a svědectví předal jak britské tak americké ambasádě v Praze, o případu jsem osobně mluvil s US velvyslancem panem Normanem Eisenem, informován je i US kongres. Bohužel vyhráli demokraté, proto přílišný optimismus nesdílím. Přesto věřím, že pan McCray dlouho ve vězení nezůstane. Pokud ano, hrozilo by, že to zdravotně (psychicky i fyzicky) nevydrží a Česká republika bude mít, resp. konkrétní soudci, na svědomí zdraví či život dalšího nevinného, resp. člověka, kterému trestný čin nebyl prokazatelně dokázán a nebyl z něho usvědčen. Jeho právo na spravedlivý proces bylo hrubě pošlapáno, stejně jako právnická zásada IN DUBIO PRO REO – v případě pochybností ve prospěch obviněného.

Jan Šinágl, 7.12.2012

* * *

Diskutujte: Soudce „Žhářů z Vítkova“ Miroslav Studnička, už není mezi živými – dostihl ho spravedlivý trest…?!

ZENITZERO666 — 2012-12-07 06:32

BAJKA O LIDECH A "LIDECH"

Myšlenka šílená
do mozku mě třískla,
ve víru ideálů
v hlavě se mi blýskla.

Myšlenka na světlé zítřky
že se všichni máme rádi,
láska mír a kytičky
že jsme všichni kamarádi.

Cikán se skinhedem,
Palestinec s Židem,
kočka s myší a pes s kočkou,
ve společnost přepestrou
jednoho dne splynem.

Všude vládne pochopení
láska mír a morálka,
ni molota neschytala
ve Výtkově Natálka.

Patrika Rom nepřizabil
vždyť se všichni máme rádi.
A na všechny stejný metr
jaký bere svatý Petr.

Realita však je rázná
jak hlubina slova prázdná.
Dál tu máme předsudky
bezohlednost ignoranci,
to pak těžko hledáš
v tomhle světě toleranci.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

-5 #10 Jan Šinagl 2012-12-12 21:17
Zvukové záznamy jsem pořídil ze všech jednání. Došly mi tehdy baterie, natáčel jsem v nouzi na nový mobil, až později našel cestu jak převézt jiný formát na web. Pokud si date praci, najdete tyto zvukové záznamy u jiných článků. Vaše tvrzení vyvracejí. JS
+5 #9 Pavel 2012-12-12 13:23
Cituji Jan Šinagl:
Jinak bych uvítal, kdyby pan Pavel sdělil, kterého dne navštívil soud pana Mc Craye...

Sice skutečně nevím, k čemu vám to bude dobré, ale beze všeho, data si pochopitelně nepamatuji, ale byl jsem na hlavním líčení ve Spálené, kde byli vyslýcháni znalci z oboru balistiky a psychiatrie a dále na vyhlášení rozsudku. Nicméně - pokud si správně pamatuji - z těchto jednání tu zvukový záznam nebyl, což je celkem škoda, neboť se případní zájemci nemohou přesvědčit, kterak se vaše popisy, nabité výrazy "skandální", "totalitní" apod., naprosto míjely s realitou.
-4 #8 Aleš Krejčí / Brno 2012-12-11 07:45
Vážený pane Šinágle, děkuji Vám za zveřejňování takových informací. Ty totiž vypovídají o skutečné prohnilosti naší společnosti, naše "veřejnoprávní" media naopak občany degenerují.
Zdravím tímto váženého pana Žirovského, kterého společně s váženým panem Kajínkem, McRayem a dalšími nespravedlivě odsouzenými považuji za národní hrdiny na rozdíl od skutečných zločinců, kteří se nejvíce ohánějí zákony, ale o spravedlnosti neví nic. Ano, už znovu je tu doba, kdy se právě v kriminálu setkáte s morálními autoritami, na které by jste v mediálním světě nenarazili.
Z tohoto důvodu jsem rád, že největší šance na prezidentský mandát mají opět jenom zločinci a slušný kandidát tak zbytečně nebude veřejnost ukolébávat, že se snad něco samo změní k lepšímu.
Stav justice a vězeňství se vyvíjí přesně tím směrem tzv. "západní demokracie", kam je naše společnost vedena jednookými polomozky: zvedavec.org/.../...
Stručný úvodník:
Jak tvrdí specializovaná americká publikace „California Prison Focus“, v historii lidstva neexistovala společnost, která by držela ve věznicích tolik svých členů. V USA je ve vězeních zavřených více lidí, než v jakékoliv jiné zemi – o půl milionu více, než v Číně, přestože populace ČLR je pětkrát větší, než americká. Sovětský GULAG z 30. let svým rozsahem oproti americkému GULAGu počátku 21. století výrazně zaostával.
Nevím však, co Vám brání dopis zveřejnit celý, protože jestli panu Žirovskému neuškodí již toto sdělení, tak už ho nepoškodí nic. případné nacionálie přeci můžete anonymizovat.
Pěkný den.
-2 #7 Jan Šinagl 2012-12-08 06:11
Jinak bych uvítal, kdyby pan Pavel sdělil, kterého dne navštívil soud pana Mc Craye, aby si veřejnost mohla poslechnout zvukový záznam a také udělat názor. Samozřejmě může také uvést kde seděl? Znám mnoho návštěvníků soudních jednání a veřejnost ze soudů s panem McCray také vyfotografovánu . Ty co neznám jsou často i takoví, které znát ani nechci, čímž netvrdím, že pan Pavel je zrovna tato kategorie. Nicméně slušný člověk se nemá za co stydět, ať už jde o jeho jméno, nebo jeho fotografii, ale má právo se i bát a být zbabělý. J.Š.
sinagl.cz/.../...
0 #6 Jiří Komárek 2012-12-07 23:08
Nepřeji nikomu nic zlého, ale jsou lidé, kteří uvěří až tehdy, když to postihne právě je. Znám osobně.
+8 #5 Pavel 2012-12-07 14:47
Neinformovanost je váš oblíbený výraz, se kterým tak často šermujete. Vy informace sice máte, bohužel je často vyhodnocujete katastrofálně.
Byl-li jsem na soudě McCraye? Ano, byl, vzpomínám si, že jste u MS seděl v 1.řadě napravo. Bohužel jsem z vašeho popisu hlavního líčení nabyl dojmu, že jsme byli asi každý jinde. Na dalších jsem nebyl, neb nemám jako vy nekonečné prázdniny, ale musím i pracovat.
Jinak jak asi na základě znalostí TŘ tušíte, do trestních spisů jako neúčastník skutečně přístup nemám.
No a chcete-li další nesmysly z tohoto konkrétního článku, co třeba
"… Každý obviněný tudíž stojí proti „trojbloku“ – stojí proti soudu!! Soud „neposuzuje spor“. To je taky velmi vydařené.
Takže pro mě za mě nemlčte, ale až vám zase napíše další odsouzený mukl, základní respekt před pravomocným rozsudkem můžete napříště vyjádřit vynecháním uvozovek u slova vrah.
-3 #4 Jan Šinagl 2012-12-07 14:20
Pane Pavle, obdivuji Vaši jistotu ve věci mé naivity a mé neinformovanost i. Vy jste byl na soudech pánů McCrae, Žirovnického, Pechance, Barkoziho a dalších? Měl jste možnost prostudovat jejich rozsudky a porovnat s tím co jste viděl, slyšel a četl v kopiích z trestního spise? Pana Barkocziho jsme z vězení dostali, to jste si nevšiml, když tak pilně sledujete můj „naivní“ web? Kolik údajů v mém článku ještě shledáváte pochybnými a naivními když mluvíte v množném čísle? Nemoralizuji - ve jménu morálky pracuji a působím. To nedokáže každý pochopit, resp. uvěřit a v české společnosti se tomu vůbec nedivím. Samozřejmě, že vězni mají tendenci si vymýšlet jako poslední naději. Mám tedy podle Vás mlčet, protože jsou všichni stejní? Kolektivní vinu jsme tu již jednou měli. Kolik vězňů znáte, kteří dokázali uspět ve Štrasburku, nebo si myslíte, že i ECHR je také „naivní“? I Vám „Špetku soudnosti a kritického rozumu do dalšího roku.“ J.Š.
+8 #3 Pavel 2012-12-07 13:54
Pane Šinágle, soudy navštěvuji průměrně 3x týdně už x let, proto o nějaké naivitě nemůže být řeči. ROZHODNĚ nehledám ve všem chyby, zde jsem vám poukázal na naprosto konkrétní nesmysly a lži, které díky své neznalosti - snad v dobré víře - šíříte. Chápu že po věcné stránce k tomu nemáte co dodat a utíkáte k oblíbenému moralizování.
Naivní jste vy, a to zcela ojediněle, jestliže znovu a znovu věříte fabulacím kriminálníků, kteří na vymýšlení svých bájí a pověstí mají 365 dnů v roce a koneckonců už nemohou nic ztratit. Zkuste si třeba přečíst knihu Luboše Xavera Veselého "Doživotí", kde zpovídá 18 českých "doživoťáků". Víte kolik z nich je tam dle svých slov "neprávem"? 17.
Špetku soudnosti a kritického rozumu do dalšího roku. P.
-9 #2 Jan Šinagl 2012-12-07 13:26
Obávám se, že naivní jste Vy, pane Pavle? Zřejmě nenavštěvujete soudy, jinak byste viděl a věděl, že se dějí věci zcela v rozporu s tím co je zákonem dáno. Kdy se konečně naučíme věci řešit a ne jen na všem hledat hned jen chyby, stydět se pod svůj názor podepsat a sám aktivně přispívat k řešení? Tam to začíná. J.Š.
+10 #1 Pavel 2012-12-07 10:12
Jen pro představu, jaké ve své naivitě otiskujete nesmysly:

"Je to systémový problém trestního řádu z roku 1961 (stále v platnosti), kde:
1.a) není definice důkazu
2.b) neexistuje “povinnost“ obžaloby dokazovat vinu!"

ad. a) § 89 odst.2 TŘ: "Za důkaz může sloužit vše, co může přispět k objasnění věci, zejména výpovědi obviněného a svědků, znalecké posudky, věci a listiny důležité pro trestní řízení a ohledání..."
ad. b) §2 odst.5 TŘ:"Státní zástupce je povinen dokazovat vinu obžalovaného. To nezbavuje soud povinnosti, aby sám doplnil dokazování v rozsahu potřebném pro své rozhodnutí."

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)