Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_Sokol_Mnichov_17.1.2008Po zákazu vstupu na Hrad, jsem už nevítaným hostem i na ministerstvu obrany. Nebyla mi umožněna účast na slavnostním aktu ocenění příslušníků III.odboje dne 16.11.2012. Ve věci jsem dnes podal ZOI k rukám tiskového mluvčího MO ČR Mgr. Jana Pejška. Smutné je, že veřejnoprávní ČT věnovala tomuto aktu v hlavních večerních zprávách pouhých 97 vteřin a navíc až od 41 minuty! Tak si „vážíme“ našich hrdinů. Posuďte sami, zda bylo tak „plno“, že už pro mne žádné místo nezbylo…?! I bez mé účasti je zpravodajství níže patřičně „výživné“.

 

Vážený pane Šinágle,

jak jsem včera avizoval, v příloze zasílám informace k dnešní tiskové konferenci a následnému předávání osvědčení účastníkům odboje a odporu proti komunismu. Ještě jednou se omlouvám za nepříjemnosti spojené s tím, že Vaše akreditace nemohla být z kapacitních důvodů pozitivně vyřízena. Děkuji Vám za pochopení a shovívavost.

S pozdravem

Vladimír Lukovský

Tiskové oddělení

Odbor komunikace a propagace

Ministerstva obrany České republiky

E-Mail 16.11.2012 – 9:53:25 hod.

Charakteristiky 20 oceněných na MO ČR - 16.11.2012

Údaje k tiskové konference – 16.11.2012

Je smutné, že tito hrdinové musí poníženě žádat o ocenění sami, místo aby tak učinil stát sám…

Obávám se, že mezi nimi bude mnoho takových, kteří si ocenění nezaslouží a naopak chybět mnoho těch, kteří by si toto ocenění plně zasloužili. Osobně znám dlouhá léta Františka Zahrádku, který byl oceněn i jako válečný veterán a který si toto cenění plně zaslouží. Osobně znám i člena vedení KPV ČR Jiřího Málka, naprosto bezcharakterního člověka, který dokázal získat za totality dva doktoráty a svoji činností za totality porušil platné stanovy KPV ČR (účelově právě z těchto důvodů totalitními praktikami vedení KPV ČR změněné a MV bez problémů schválené). Podobní výtečníci jsou už dříve také ocenění Miroslav Nerad a Ing. František Šedivý, předseda Klubu dr. Milady Horákové a česný občan města Řevnice. Oba jsou členové vedení KPV ČR a ten první i členem Rady ÚSTR a Etické komise MO...

Připomínám, že František Zahrádka byl z KPV ČR vyloučen pro „kolaboraci“ s komunisty, kdy měl prokazatelně, účelově zhotoven průkaz člena KSČ, aby mohl o to více vykonávat svoji odbojovou činnost. Oceněný Jiří Málek jej také obvinil z umístění tzv. „štěnic“ v kanceláři vedení KPV ČR. Samozřejmě, že se František Zahrádka brání této účelové lži a primitivní pomluvě. Spor není dosud uzavřen.

Zvláštní ta až paranoidní potřeba utajovat jednání KPV ČR…? Za copak se asi stydí „morální výkvět národa“, resp. jeho vedení v čele s MUDr. Kavalírovou, která je i předsedkyní rady ÚSTR, kde zavádí podobné totalitní praktiky jako ve vedení KPV ČR. Nedivme se proto této slovní výměně mezi oběma, ke které došlo bezprostředně po ocenění:

Jiří Málek ke Františku Zahrádkovi: „Gratuluji Ti, jsi i válečný veterán. To máš dobrý, budeš mít nárok na státní pohřeb. Tak až umřeš, půjdu Ti na pohřeb.“ Odpověď Františka Zahrádky: „Až Ty umřeš, tak Tobě já na pohřeb nepůjdu.“ Jak stručně lze ukázat bezcharakternost a pevný charakter!

To, že ocenění má na MO ČR na starosti první náměstek ministra Alexandra Vondry Ing. Michael Hrbata, na kterého jsem 5x doplňoval trestní oznámení a které skončilo „zamrznutím“ mých stížností na nekonání policie a státního zastupitelství, je ostudné a urážkou všech oceněných. Doufejme, že jim alespoň nepodával ruku! Je na čase, aby se i o tuto kauzu začínala zabývat média. Několik novinářů známých médií mne už dříve oslovilo, ale  nenašli odvahu. Jeho činnost na MO je už dobře zmapována, chybí jen dokladování jeho činnosti na Vyškovsku. Tak doufejme, že novináři budou tentokrát více odvážní a veřejnost se dočká dalších nových informací a nejen ode mne.

Dostal jsem další anonymní dopis zřejmě opět z ministerstva, dne 16.11.2012, tentokrát obrany, posuďte sami:

Dobrý večer,

je tady první výročí účinnosti zákona o protikomunistickém odboji. Lze předpokládat, že z úst zástupců ministerstva obrany a zejména pana Vondry zazní při této příležitosti množství sebechvály. "Pod povrchem" se však objevují vážné disonance. Kromě zoufalé pomalosti celého procesu je zásadním problémem snaha politického vedení  v čele s ministrem Vondrou a jeho poradci (zejména jeho politický šéfporadce Filip Benda) do procesu posuzování žádostí vstupovat a jednotlivá řízení ovlivňovat. Typickou ukázkou je případ nedávno zesnulého generála Tomáše Sedláčka. Ten si po delším váhání žádost letos na jaře rovněž podal. Její vyřízení se stalo opravdu nepříjemně "horkým bramborem". Gen. Sedláček byl rozhodně silnou autoritou, přesto však podle zákona nebylo možné nároky dle zákona přiznat. V době komunistického režimu sice trpěl (vězení, uranové doly atd.), ale žádnou konkrétní a doložitelnou odbojovou činnost proti režimu nevyvíjel. To je však dle zákona podmínka rozhodující. Za pobyt v komunistických vězeních byl již odškodněn. V době jeho smrti žádost nebyla uzavřena a "hrůza" Vondry a jeho poradců z kritiky za to, že "personě" typu gen. Sedláčka nebylo vyhověno, což ohrozí Vondrův volební výsledek, byla enormní. A tak nastoupilo "politické" rozhodnutí, Sedláčkovi to udělíme a basta. Ředitelka odboru péče o válečné veterány, která má zákon o 3 odboji v agendě dostala úkol, který musela splnit. Tento případ podle zdrojů z příslušného odboru bohužel není ojedinělý. Celou situaci paradoxně "usnadňuje" i to, že Iveta Hlásečku, byla před listopadem 1989 členkou KSČ a jejím šéfem je náměstek Hrbata,  padlý politik ODS a v 90. letech, údajně pachatel loupežných přepadení. Tento fakt Vondrovi a spol. umožňuje držet je "v šachu". Pokud si chce zejména ředitelka odboru péče o veterány pozici udržet, nezbývá jí než politickým zájmům vyhovět. Bože, jak hluboko jsme klesli...

Další názor anonyma:

Jsme bohužel národ zbabělců, který si bude do úmoru stěžovat a díky technice mailovat až  do zblbnutí. Kladu si otázku? "Kdy se v našem nepovedeném státě objeví pověstná poslední kapka v přetékajícím poháru?", ale přátelé, to už se dávno stalo!!!! Takže pokud nám nebudou servírovat jako potravu syrové HOVNO s příchuti šťovíku, tak vesele dál držme huby a krok a neremcejme. Kdo se neumí postavit za svůj život, rodinu a děti a jen remcat a trpět svinstva kolem sebe, včetně ignorování občanských výzev tak ať v tom pokračuje vesele dál a drží hubu a krok a nestěžuje si.  Tento "postoj" mnozí známe už z totáče a o tom to je! Ubrečené a ufňukané ovce, ale tenkrát se to dalo pochopit, když měli za sebou Rusáky a jejich tanky, jenže vážení, je diametrálně odlišná doba a nikdo nás za nás z této české rakoviny léčit určitě nebude!!!... na to můžeme vzít jed.

Všeho s mírou a všeho do času, říká sociolog Jan Keller

… Rozkrádání se u nás odhaduje podle různých  zdrojů v rozsahu mezi třiceti až 120 miliardami ročně. V čele země jsou po celou tu dobu ti samí lidé. Ať mi někdo logicky vysvětlí, jak je to v právním státu možné.

… Je jasné, že to takhle nepůjde donekonečna. Vytunelovat se dnes dá už jenom průběžný penzijní systém, zbytky veřejného zdravotnictví, české lesy a pár drobnějších položek. Protože rozkrádaný stát nemá prostředky ani na udržení svého chodu, bude se teď lidem sahat stále výrazněji do peněženek. Před sedmi lety jsme platili DPH z potravin ve výši pět procent. Dneska prosadili 17,5 procenta, ale už se ví, že to bude 19 procent a mluví se o dvaceti procentech. Jenom hodně naivní člověk by si mohl myslet, že to na těch dvaceti procentech zůstane. Dražba trpělivosti lidí bude pokračovat. Spíše dříve než později to rupne. Obávám se, že  ne sametově.

… Ti, kteří upozorňují na toto nebezpečí dnešní vládce, jsou jimi okřikováni.To znamená, že vládci ztratili už i elementární míru soudnosti.

… Za komunistů se měli všichni zhruba stejně. Byli jsme nejvíce rovnostářská země Evropy, na což řada schopných lidí doplácela.I  když ze mě mluvčí zlodějů rádi dělají kryptokomunistu, pádu minulého režimu vůbec neželím. Nevadilo by mi ani to, pokud by si schopní žili desetkrát lépe než lidé líní. Vadí mi jenom ta drobnost, že mezi těmi, kteří si pomohli opravdu významně, je spousta podvodníků a že mezi těmi, kdo žijí skromně, je spousta schopných lidí, kteří by se nikdy nesnížili k podvodům, k machinacím se státními zakázkami, k tunelování. Cítili by se, na rozdíl od těch, kdo nám dnes vládnou, vrcholně trapně.

Jaké je vaše životní motto? Co byste přál této zemi a co by se muselo stát, aby se to splnilo?

Když tak nad tím uvažuji, mohlo by to znít třeba: Všeho s mírou a všeho do času. Přání je to dost skromné. Tím více mne udivuje,  že právě tak jednoduchou věc naši politici spolu s těmi, které kryjí, vůbec, ale vůbec nepochopili.

Tomáš Klus dokázal vyprodat za tři dny Lucernu jen jedním oznámením na Facebooku. I mladí už toho, zdá se, začínají mít plné zuby…? Nejvyšší čas, aby někdo zavelel, nebo „zavelí“ jiní, kteří už v tom mají po generace osvědčenou praxi. Na stále stejné sliby stejných o „plných korytech“ bez práce, mohou naletět jen poslušné, hloupé ovce. Za co náš národ ještě stojí či nestojí, ukáže blízká budoucnost. Bude-li každý myslet jen na sebe, dopadne to špatně - i pro svobodu a demokracii!

 

Jan Šinágl, 19.11.2012

 

Neetická Etická komise ČR má posuzovat kdo byl účastníkem III.odboje…?!

Vedení KPV ČR se chová jako ÚV KSČ

Náměstek ministra obrany Alexandra Vondry a exposlanec ODS Ing. Michael Hrbata seděl ve vazbě, měl loupit se zbraní

Už páté „doplnění“ TO na Ing. Michaela Hrbatu, náměstka ministra obrany ČR!

 

 

 



 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+1 #2 Petr Maleček 2012-11-21 21:43
Dobrý den,
našim politikům vadí asi publicita a prezentace jejich zlodějny. Chtějí jen okrádat občany na ukor jiných kteří nemají zájem podílet se na státním blahu. Hlavně aby se naše peníze podařilo nejlépe rozházet a rozkrádat.
0 #1 Vitezslav Haramule 2012-11-19 20:32
Me se nevice libi jak se slusne omlouvaji.Me tak napadlo kdo obrani obycejneho obcana od Hurvinku z ministersva obrany. Je to opravdu sranda jak se Vas ti cesti bojovnici boji pane Sinagl..A lzou a kecaj a vymlouvaji se.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)