Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Klaus_jako_NapoleonVáclav Klaus vyzývá „nestát se korouhvičkou zmítanou zájmy jiných“ a přitom je jí sám

V ulicích takřka prázdno, programy na televizích hanba povídat, český president v Den české státnosti a svátku sv. Václava otvírá slavnostně most, kde je na něho spáchán „atentát“, den před tím navštěvuje Čínskou ambasádu v Praze, tedy komunistické země, kde jsou otřesným způsobem porušovány lidská práva, kdy hovoří o posílení vztahů, samozřejmě i v doprovodu soudruha Vojtěcha Filipa, bývalého komunistického nástěnkáře na dole Zdeňka Škromacha, Davida Vodrážky, Jeronýma Tejce, ministryně Karoliny Peake, ministrů Tomáše Chalupy a Kamila  Jankovského, jeho limuzína odváží lebku sv. Václava do Staré Boleslavi… HALELUJA český národe, nebo snad spíše marodný národe…? Nejvyšší čas probudit se, jinak hrozí, že se neprobudíme už nikdy!

 

Půjde také Václav Klaus slavit výročí vzniku KLDR a KUBY na velvyslanectví obou zemí v Praze, nebo se bude jako korouhvička poslušně otáčet podle zájmů Moskvy? Jeho slova z krátkého projevu ve Staré Boleslavi,  abychom výrazně vystupovali na obranu „duchovního a mravního rozměru naší národní existence“, tedy o mravní a duchovní dimenzi života, dost překvapují po tom, jak mluvil a konal dříve, kdy v podstatě dělal vše proti podpoře těchto hodnot. Dost si odporuje, ale co můžete očekávat od takového populisty, pro kterého bylo vždy hlavní  přizpůsobit se většinové náladě společnosti a myslet na sebe a svůj profit ať už politický či materiální, než vést  zemi jako skutečný, charismatický státník a politik. Jeho tvrzení, že „Benešova koncepce Československa jako mostu mezi Východem a Západem v praxi fungovala vskutku  bezvadně“ je dalším populismem a vědomým lhaním o našich nedávných dějinách. Na druhé straně můžete na nejvyšším postu naší zkorumpované a zločinné země očekávat někoho jiného než toho, který tyto „hodnoty“ reprezentuje?!

Obávám se, že by onu pomyslnou spoušť plastikové pistole rádo zmáčklo nemálo obyvatel České republiky, v rámci holubičí povahy samozřejmě naplněnou jen vodou, max. do ruda obarvenou, čímž samozřejmě tento čin neschvaluji, ale z hlediska stavu společnosti o to více vypovídajícího, byť se „atentátník“ hlásí ke komunismu…

Klaus: ČR by neměla klást vztahům s Čínou překážky

Česká republika by měla posílit vztahy s Čínou a nevnášet do nich zbytečné překážky. Prezident Václav Klaus to řekl na oslavě vzniku komunistické Číny, které se účastnil na jejím velvyslanectví v Praze. Na recepci přišli i další čeští politici včetně vicepremiérky Karolíny Peake (LIDEM), ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského (LIDEM) či ministra životního prostředí Tomáše Chalupy (ODS). Pozvání na oslavu přijal i americký velvyslanec Norman Eisen. Klaus v úvodu oslavy vystoupil s krátkou zdravicí. Uvedl v ní, že doufá, že spolu s úspěšným ekonomickým vývojem se bude v Číně zlepšovat i politický a společenský život. O postoj české diplomacie k Číně a Rusku se nedávno přeli čeští politici poté, co premiér Petr Nečas (ODS) uvedl, že podpora tibetskému duchovnímu vůdci dalajlamovi či ruským aktivistkám Pussy Riot může ohrozit tuzemský export. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) Nečasovi vyčetl, že mohl "takto sklonit hlavu před zeměmi, o kterých všichni víme, že potlačují lidská práva". Nečas podle něj ve vyjádření o Tibetu převzal čínskou propagandu.

ČRo 28.9.2012

Prezident Klaus ve Staré Boleslavi vyzval k hlasité obraně tradic

Ve Staré Boleslavi proběhla Svatováclavská pouť. Tradiční mši ve městě, kde byl patron české země zavražděn, sloužil olomoucký arcibiskup a metropolita moravský Jan Graubner. Prezident Klaus vyzval k hlasité obraně tradičních hodnot. Neměli bychom se prý stát "korouhvičkou zmítanou zájmy jiných". Akce se účastnili i další političtí či armádní přestavitelé. Připomněli si odkaz svatého Václava, knížete a patrona české země, od jehož násilné smrti uplynulo 1077 let. Poutníků se na mši sešlo odhadem několik tisíc, včetně krajanů z mnoha zemí světa, kteří do Prahy přijeli na Mezinárodní krajanský festival. Do města byly už ve čtvrtek přivezeny svatováclavské relikvie. Dnes jsou vystaveny v kryptě baziliky svatého Václava. Vedle duchovního programu se lidé mohou těšit na koncerty a tradiční pouťovou zábavu, které potrvají až do neděle. Dnes ve 20:30 vyjde ohňový festival do Houštky, kde se o půl hodiny později rozzáří na nebi ohňostroj.

ČRo 28.9.2012

Na Klause vystřelil v Chrastavě muž z plastové pistole

Při otvírání mostu v Chrastavě na Liberecku přiložil muž prezidentu Václavu Klausovi k boku plastovou pistoli a několikrát zmáčkl spoušť. Klause nezranil, policie podezřelého muže zadržela a odvezla. Prezident nechtěl událost příliš komentovat, řekl jen, že jsou lidé blázniví. Po incidentu zůstal na místě a bavil se s lidmi a místním politiky. Incident se stal krátce poté, co prezident po otevření obnoveného mostu procházel obklopen davem lidí. Co se vlastně stalo, nezaregistrovali ani ti, kdo stáli v bezprostřední blízkosti. "Stál jsem vedle prezidenta, když mu muž z druhé strany přiložil k boku pistoli a několikrát stiskl spoušť. Slyšel jsem několik cvaknutí," řekl chrastavský starosta Michael Canov. Muž v maskáčích se pak pokusil zmizet v davu, prezidentova ochranka ho ale zadržela a předala policii. Policie nyní šestadvacetiletého muže vyslýchá. Podle svědků byl ozbrojen plastovou pistolí, která se používá ke hře airsoft. Vystřeluje plastové kuličky.

ČRo 28.9.2012


Samozřejmě ochranka prezidenta naprosto skandálně selhala, velitel i členové ochranky by měli být okamžitě odvoláni a případně voláni k odpovědnosti. Velitel by měl odstoupit sám od sebe, členové ochranky z blízkosti prezidenta rovněž. I kdyby selhali jen jednou, pokud jsou skuteční profesionálové, je to pro ně jasné a jediné možné rozhodnutí. Mimochodem před lety jsem se zúčastnil na Vinohradech diskusního večera na téma česko-německých vztahů za účasti prezidenta Václava Klause. Volně se pohyboval mezi veřejností. Asi 2 metry od něho mi s úsměvem odkryl nenápadně své sako Čechoameričan, známý spisovatel Jan Beneš a ukázal mi svoji "devítku" - ostře nabitou. Syn legionáře a bývalý zaměstnanec US Army se nezapřel. O dosavadní kvalitě ochranky prezidenta si proto nedělejme žádné iluze. Při podobném "atentátu" už půjde od příště minimálně o zdraví, ne-li o život. Další ukázka šlendriánu, na který už doplácí i nejvyšší ústavní činitel země, jak trefně komentuje níže pan Jiří Komárek. Jaroslav Hašek by na toto téma napsal jistě další humornou povídku. To, že ochranka okamžitě vůbec nereagovala na pistoli takřka u hlavy prezidenta, nutně ovšem připouští, a s mnohem větší pravděpodobností i možnost, že nemuselo jít  jen o nebetyčnou neschopnost, ale daleko spíše o předem připravenou akci. Takřka bohorovná, nepřirozená reakce prezidenta, by tomu také nasvědčovala, včetně ostentativně  prezidentem v autě ukazované zakrvavené košile. V Čechách je možné vše, zvláště v okolí prezidenta. Ostatně i "chilské pero" dostalo Václava Klause bleskem do světových médií...

Nebudu spekulovat, do jaké míry může „atentát“ souviset s rostoucími preferencemi komunistů, ale co lze v tak nemravné, korupční a zločinné zemi vůbec vyloučit? Faktem je, že komunisté, resp. jejich myšlení a způsoby nám stále nepřestali vládnout a ovlivňovat naše životy…

 

Jan Šinágl, 29.9.2012

P.S.

TV NOVA dnes večer zveřejnila přepis kompletní komunikace ochranky prezidenta při "atentátu". Odstupující šéf ochranky není schopen svoji abdikaci říci „spatra“ a naprosto nedůstojně ji čte. Co chce občan ještě více, svědčícího o skandálních poměrech v zemi, kde už pomalu nikdo nemá nad ničím kontrolu.

J.Š. 30.9.2012

 

Varovani_vlade


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #3 Jan Šinagl 2012-10-04 18:17
Panu Honzovi: mám nastavenu délku komentáře velkoryse a nestandardně. Musíte Váš příspěvek rozdělit na více dílů. J.Š.
+3 #2 Honza 2012-10-03 10:30
Pane Šinágl, když mi to dole píše, že mi zbývá 31 znaků a přesto mi to ukazuje, že neodešlu příspěvek, protože je příliš dlouhý, tak opravdu nevím...
0 #1 Jiří Komárek 2012-09-29 15:36
Událost v Chrastavě vyjadřuje současný stav v ČR.
Na jedně straně nespokojenost občanské společnosti vyjádřenou symbolicky odvážným jednotlivcem, na druhé straně poukazuje na neschopnost ochranky prezidenta.
Jaký pán, takový krám.
Osobně jsem poznal, že v této zemi nefungují tak jak se sluší a patří policie, justice a jejich kontrolní orgány, ministerstva a vůbec celá státní správa. Na pana prezidenta jsem se obracel ve věci mé dcery, viz.První zmapovaná a doložená oběť opatrovnické mafie, Paní profesorko a Poctivý táta a státní orgány opět k ničemu na www. Jan Šinágl - otřesné případy.
Jsem rád, že pan prezident osobně poznal, jak funguje systém v této zemi, kterému svými každodenními postoji slouží a na jehož vytvoření se podílel.
Systém, který neochrání policejně justiční mafií šikanované jednotlivce a nezajistí bezpečnost ani prezidentovi republiky.
Jiří Komárek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)