Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Chvílemi jsem si nebyl jistý, zdali sleduji soudní líčení v Praze, Moskvě, nebo v Bělorusku... A odsuzuje se na 10 let na Sibiř, zaznělo v soudní síni… Věřme, že Libor Michálek bude zvolen senátorem za Pirátskou stranu a stranu Zelených!

OSP1_Knettig_Michalek_270812Byla to síla! Komunikoval jsem se soudkyní Mgr. Šárkou Šantorovou, jako kdybych byl účastníkem soudního řízení. Byla neuvěřitelně prostá, naivní až hloupá. Plastikováantorov flaška s limonádou před ní na stole, stříbro na rukou, prstech a krku, potutelné úsměvy, neschopnost se jasně vyjadřovat a formulovat myšlenky, vypovídají dostatečně o jejím charakteru a schopnostech. Není divu, že zakázala natáčení a hrozila smazáním záběrů. O něčem to vypovídá, když takováto kauza byla svěřena takovéto soudkyni, bez senátu a vyřízena během 120 minut. Přitom šlo o zneužití miliard a porušení zákona vysokými úředníky, představiteli státu, tedy i ministra Drobila, premiéra Nečase, včetně selhání BIS. Vyplatí se poslechnout si všechnu tu hrůzu a pravdu o naší zemi a justici!

OS Praha 1, Ovocný trh, 28.8.2012 13:00 hod., samosoudkyně Mgr. Šárka Šantorová

Úvod, obžaloba SZ Jana Maršálka, výpovědi Knetiga, Jeřábka a Fibingera – 43:10 min.

Svědecká výpověď Libora Michálka – 14:29 min.

Čtení výpovědí nepřítomných svědků – 16:25 min.

Diskuse o CD-audio-záznamu tajně pořízeného rozhovoru a odmítnuté svědectví Libora Michálka – 10:53 min.

Závěrečné řeči SZ, obhájce, Knetig – 13:48 min.

Celý rozhovor Libora Michálka před rozsudkem pro média – 8:44 min.

Diskuse se soudkyní a rozsudek – 7:27 min. (a odsuzuje se na 10 let na Sibiř!)

Rozhovor Libora Michálka pro média po rozsudku – 2:24 min.

Rozhovor SZ Jana Maršálka pro média po rozsudku – 2:18 min.

AUDIO: Drobilův poradce Knetig zaučuje Michálka, jak vyvádět peníze

OSP1_Knettig_PRG_270812

Úředník Knetig se vyhlášení rozsudku nezúčastnil a doslova prchal ze soudní síně za doprovodu zřejmé „gorily“, která se chovala dost neurvale - hrubě odstrčila redaktora ČT Jiřího Hynka, když se pokoušel o rozhovor s Knetigem. Chová se takto nevinný člověk s čistým svědomím?! Proč vyjádřil přání nebýt fotografován, které soudkyně rozšířila na celou soudní síň a nedovolila fotografovat vůbec nic – ani tu plastikovou flašku na stole před ní… Málem jsem se neudržel a upozornil na tuto nedůstojnost poněkud ironickým způsobem, kdyby tam stála alespoň láhev dobré skotské whisky… Její výrok, že úředník musí být chráněn před manipulací zvukového záznamu vyžadoval mezi přítomnými novináři velký stupeň sebeovládání. Škoda, že nám Ústavní soud nedal přesný návod jak použít tajnou, nenapadnutelnou nahrávku a přitom se neminula účinkem, zvláště to důležitý návod ve zločinném státě, kde se všichni podvodníci včas informují, jsou-li v ohrožení, včetně těch na nejvyšších místech, s nejvyšší odpovědností…?! Logika věcí, událostí a reakcí pravost nahrávky Libora Michálka jen potvrzují a její odmítnutí jako důkaz – i ji vůbec přehrát, či jen přečíst, je paradoxně tím největším důkazem její pravosti.

Proč tak závažnou věc delegoval premiér Nečas na svoji vedoucí sekretariátu Janu Nagyovou? Proč tak katastrofálně selhala, když ji premiér tak královsky finančně odměňuje za její „kvalitní“ práci? Proč byla BIS nečinná v tomto případě, kdy jinak stíhá bez problémů monitoring ruských tajných služeb, máme-li ovšem věřit jejím výročním zprávám…?! Před soudem měli stát i premiér Nečas, jeho sekretářka Nagyová, bývalý ministr Drobil i BIS, která je viditelně placena za špatnou práci, resp. neslouží tomu účelu k jakému je zřízená. Věřme, že státní zástupce Jan Maršálek za podpory VSZ Lenky Bradáčové a NSZ Pavla Zemana, tuto další českou „Watergate“ dotáhnou konečně jako první do konce!

Je smutné, že ČT i TV NOVA zařadily reportáž až ke konci večerního zpravodajství, kdy daly přednost daleko méně závažným zprávám a informacím, což je smutné především u veřejnoprávní ČT? LN přinesly malou zprávičku na 3.str. a MFD stejně malou na 2.str.?! Proč se razantně a účinně nezastala vládní bojovnice proti korupci Karolina Peake Libora Michálka a nechala ho „padnout“…?! Podle činů poznáte je…

Slovenská „GORILA“ varuje. Knihu Toma Nicholsona GORILA doporučuji – ukázku z ní naleznete níže, děsivé čtení, ale současně motivující všechny ty občany, kterým není osud naší země, tedy i náš a našich potomků, lhostejný!

 

Jan Šinágl, 29.8.2012

 

Kauza Michálek-Knetig-Drobil: soud IV. cenové kategorie

… Soudkyně všechny vyslechla,včetně státního zástupce a advokátky Knetiga. Po svědectvích dodala, že Michálkovy nahrávky nejsou součástí svědectví, protože byly nahrány až o dva týdny později, než proběhla tato schůzka, a proto s celou věcí nesouvisí. BUM.

Nemůžu si pomoci, ale mám pocit, že se paní soudkyně při tomto výroku ušklíbla. Paní soudkyně nás poslala na patnáct minut ven za účelem rozhodnutí soudu a sundala si talár. Pod talárem měla tílko a podprsenku; bílou.

"Jak jsme všichni slyšeli, na schůzce nepadlo o financování strany ODS vůbec nic," zdůvodnila své rozhodnutí o nevině padoucha Knetiga. Nikoho to nepřekvapilo, jak se rozhodne bylo jasné již od začátku.

Po tomto zážitku nezbývá než pokrčit rameny a potvrdit to, co už všichni dávno víme: že soudci ve většině případů rozhodují jako opičky; tedy podle tvrdého výkladu práva a bez souvislostí. Skoro bych řekla že i tak, jak je kdo naprogramuje.

Že někteří soudci berou své povolání jako rutinu, působí na svém místě od dob minulého režimu, nebo předchozího zákona, který umožnil dělat soudce od 25 let bez jakékoliv předchozí zkušenosti.

Během toho celého dvouhodinového povídání totiž nepadla ani zmínka o faktu, že v souvislosti s tímto případem okamžitě rezignoval jeden ministr. Obžaloba se přeci týkala jen oné jedné schůzky u vína. "A co se tam odehrálo, ví jen oba zúčastnění," pokrčila bezradně paní soudkyně.

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že se při tom ušklíbla. …

 

Novinky z českého politického chlívku:

Vlivný člen ODS Blažek již nebude náměstkem ministra obrany

Vlivný člen pražské ODS Rudolf Blažek odchází z funkce náměstka ministra obrany k 31. srpnu. Požádal o to ministra Alexandra Vondru (ODS), který mu vyhověl. ČTK o tom informoval mluvčí úřadu Jan Pejšek. Blažek od počátku svého působení na obraně neměl bezpečnostní prověrku na stupeň tajné.

Sex českého diplomata na YouTube! Mafie se ČR nebojí

Praha - Vietnamská mafie v roce 2009 zveřejnila na serveru YouTube intimní video českého vicekonzula Emila Palečka při sexu s několika ženami. Chtěla tak údajně vydírat ČR, která v té době zpřísnila podmínky pro udělování dlouhodobých pracovních víz vietnamským občanům, píše Mladá fronta Dnes (MfD). Ministerstvo zahraničí událost tři roky tajilo. Video bylo na internetu přístupné jen několik hodin, Paleček byl přesto ihned z Vietnamu stažen. Pro MfD nechtěl kauzu komentovat. Vy výpovědích ale dříve popřel, že by dívky na videu byly prostitutky. Podle ministerstva neporušil Paleček pracovní předpisy a Národní bezpečnostní úřad mu ponechal bezpečnostní prověrku. Nyní působí na ambasádě ve Spojených arabských emirátech. (Bývalý ministr vnitra a kněz František Bublan se diplomata zastává! J.Š.)

* * *

Tom Nicholson: GORILA

„Vyhodili ma z roboty tak, že prišlo desať ľudí, štyria z ochranky riaditeľa SIS, aby som im nezdrhol alebo čo,“ spomína Peter na to, ako ho v apríli 2009 prepustili z tajnej služby. „Bola komisia, normálne tam napísali zápisnicu, nemal som možnosť vyjadriť sa k ničomu. Niečo mi podstrčili, že to mám podpísať, nikto sa ma na nič nepýtal, len ma vyhodili, hrabali sa v mojom trezore, v počítači, písali zápisnicu, podpíšte, dovidenia.“ Dodal, že mu ukázali kus papiera, na ktorom bolo napísaných osem trestných činov; prvý z nich bol vlastizrada. „Odporúčame vám, aby ste svoje ďalšie kroky starostlivo zvážili,“ povedali mu. „Nechcete, aby si nejaký vojenský prokurátor na vás vybudoval kariéru.“


* * *

 

Když mi řekneš, kde je Bůh…

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)