Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Martin_Michal_a_letadloExterní spolupracovnice LN Andrea Votrubová si vybrala v sobotních LN náročné téma. Přijal jsem její pozvání a strávil s ní přes hodinu v rozhovoru na téma Agentury MM a věcí souvisejících. Článek má ke skutečné objektivitě ještě daleko. Na druhé straně je materiálů už na seriál, proto v jednom článku nutně nemůže být vše, nicméně nesmí chybět vše podstatné. To se bohužel stalo. Pokusím se to proto napravit, doplnit a připomenout. Zvláštní, že jsem text k autorizaci obdržel těsně před vydáním, kdy bych tyto praktiky očekával u bulváru a ne u renomovaných Lidových novin.

 

U soudů jako doma: I. část + II. část

Seznam soudních sporů: I.část + II. část

Fotografie ke článku: titulní fotografie + druhá fotografie

Na to, že nemám přímý vstup do médií, nejsem takřka citován a více méně převypravován jsem zvyklý. Je tomu i v tomto článku, kde naopak je Martin Michal citován často. Zaráží jen, že autorka si nedala práci s ověřením toho co říká. Umožňuje mu tak opět ve veřejném médiu, věřím nevědomě, volně šířit jeho výmysly, polopravdy či lži. O četných exekucích tohoto zřejmého velkopodvodníka se nezmiňuje, ani o dvou trestních oznámeních s dosud největším požadavkem na odškodnění, fotografie nabízejí falešnou manželskou idylu, budí dojem zdánlivého klidu pohody a štěstí. Mají ale daleko ke skutečnosti a mnohem blíže vykazují pokrytecké, chcete-li potěmkinovské rysy.

Seznam známých soudních pří v příloze článku je zajímavý – a vypovídající. Jak už naznačeno výše,  trestní oznámení Agentury MM na Ing. Jiřího Fialu a Ing. Jiřího Štefka, které u KS Praha skončilo v „prvním kole“ prohrou Agentury MM v něm chybí, přitom šlo o žalovanou částku tuším okolo 2.000.000,-Kč? Rovněž tak na mne podané trestní oznámení se žalovanou rekordní částkou 3.600.000,-Kč, není vůbec uvedeno? Pokračováno bude druhým soudním jednáním 1.10.2012 u KS Praha u soudce JUDr. Vojtěcha Cepla. Jako svědci jsou pozváni paní Marta Kubišová, pan Jiří Vondráček a dřívější obchodní partner Martina Michala. Takže LN informují o známých soudních přích za „pár tisíc korun“ a „neznámé“, kde jde o miliony odškodného, zamlčují? Podivná objektivita…

Bohužel se stále opakuje stejný scénář. Redaktoři otiskují vyjádření pana Michala jako seriózní názor a ještě nikomu nedošlo, že jde o „Goeblesovský syndrom zmačkané pravdy do propagandistického nátlaku“, jak trefně říká letitý znalec mediální scény.

„Úspěšnost máme 75%“, tvrdí Martin Michal? Výsledky u přestupkových komisí, soudů a dalších stížností na úřady mluví, obávám se, poněkud jinak. Takže z titulní fotografie LN oslovuje čtenáře další pořádná lež tohoto výtečníka.

Mimochodem Martin Michal také v článku hovoří o tom jak vychvaluji nacismus a že mu v Osvětimi zahynulo devět příbuzných. Včera jsem byl na pozvání organizátorů na slavnostním koncertu na památku obětí Holocaustu, ale Martina Michala jsem tam kupodivu neviděl? Asi se slunil na hausbótu, či organizoval přípravu koncertů manželky na příští rok, kdy už prý prodávají lístky na březen, nebo připravoval svoji volební kampaň na podzim coby kandidát na krajského zastupitele za Suverenitu Jany Bobošíkové (bývalé aktivistky SSM, pokud si dobře vzpomínám). Mimochodem jí docela slušela i kandidatura na prezidentku za KSČM v poslední volbě…?!

Kdo jste navštívil v posledních měsících či letech alespoň jeden vyprodaný, samostatný koncert Heleny Vondráčkové a kde by tedy nebyla jen hostem větších hvězd, dejte mi vědět. Rád informaci zveřejním, samozřejmě včetně průkazných fotografií. Samozřejmě, že nemám na mysli nějaké venkovské zájezdy s dováženým publikem, což už se také mělo kdysi stát díky „skvělému“ manažerovi Martinu Michalovi, který měl nechat dovážet i děti, aby nemusel být koncert zrušen. Obávám se, že ke zveřejnění nebude zhola nic. Není divu, když se zpěvačka věnuje raději souzení než vlastnímu zpěvu…

Už se opět ke mně dostávají nevyžádané informace o tom, jak začínají být určití lidé rozčarováni a zdrceni z toho, jak je SUVERENITA postupně okupována čachry „Mistra MM“, alias Mýtomana a kterého opět jak jinak, má obdivovat další žena, tedy paní BoBo, která mu podléhá stále více …?

Obdržel jsem také tuto zajímavou informaci: „V ČR jsou velké firmy, které nabízí SEO (optimalizace internetových stránek pro internetové vyhledávače) služby pro internet. Jejich práce je zajišťování psaní do fór. Mají bandu placených písařů, kteří píší pod články a připívají tak ke změně veřejného mínění. Za to, že se o mně bude psát hezky, požadují 30.000,-Kč měsíčně, nebo-li novodobé výpalné. No buďme rádi, že se alespoň u nás ještě nestřílí jako kdysi v Chicagu, ale půjde-li to takto s naší „demokracií“ dále s kopce, může dojít i na daleko méně „civilizované“ způsoby.

K dalšímu dění ve zkratce: senátor za ČSSD Dryml halasně oznámí korupci v ČSSD a odchází k „zemanovcům“. Proč nepodá TO a nesnaží se napravit poměry ve vlastní straně? Jak české, neřešit a jít za „lepším“. Samozřejmě to může dělat i u nové strany, tam se mu ovšem nebude na více či méně stejné poměry těžko chtít opět upozornit, natož podávat ještě trestní oznámení…?!

Kdo si ještě vůbec uvědomuje tu amorálnost, že v naší zemi je komunistická ideologie prohlášena za zločinnou, odsouzeníhodnou a bývalý člen KSČ, Jan Fischer, či další kandidáti na nejvyšší ústavní funkci se přesto nestydí kandidovat na nejvyšší ústavní funkci? Kdo jednou mravně a charakterově selhal, bude tohoto jednání schopen nepochybně i v nejvyšší ústavní funkci. Charakter člověka se nemění ať je nám jím toto mravní selhání sebelépe vysvětlováno a zdůvodňováno. Projevuje se především činy v souladu se slovy.

To je na tom naše společnost tak špatně, že není schopna vygenerovat ani jednoho kandidáta charakterově, mravně a morálně nezpochybnitelného? Zdá se, že ze zatím známých kandidátů tyto podmínky splňují europoslankyně Zuzana Rothová a Vladimír Franz. Můžeme o jeho potetovaném obličeji diskutovat, budí u mnohých pochybnosti, rozpaky, provokuje, ale svým způsobem je také svědectvím doby, vkusu, pojmů, výrazů a znakem úsilí za záchranu základních mravních hodnot v naší zemi.

Na každý pád budou presidentské volby obrazem stavu společnosti, průběhem, formou i výsledkem, kdy bude vše možné, tzn. jak vítězství kandidáta předem určeného mocenskými a zájmovými uskupeními, tak i jimi nechtěného, tzn. nezávislého na jejich vůli a přání, který bude projevem skutečné, nezmanipulované vůle občanů.

Zhoršující se hospodářská situace a stoupající nespokojenost občanů, může být určujícím faktorem. Bude to také otázkou do jaké míry se nechají opět občané zmanipulovat nesplnitelnými sliby a na druhé straně oslovit pravdou a nezpochybnitelnými osobnostmi, za které hovoří jejich skutečně práce a ne jen prázdná slova. Těch bezcharakterních mluvků a věčně slibujících nesplnitelné už mají občané skutečně „plné zuby“.

Občané musí také konečně pochopit, že na dluh nelze do nekonečna, nezodpovědně žít na účet budoucích generací. Ve vlastním zájmu musí sami svoji občanskou aktivitou přispět k převzetí odpovědnosti těch, co mají současný hospodářsko-mravní propad společnosti na svědomí. Jsou to především zástupci všech vládnoucích politických stran od listopadu 89, čímž netvrdím, že KSČM k nim nepatří. Bylo by zajímavé vědět, kolik procent politiků od listopadu 89 bylo dříve členy KSČ či jejich organizací?

Připomínám slova Jana Masaryka: „Komunismus je 90% taktiky a 10% ideologie.“ Dělají to stále stejně a možná ještě dokonaleji – a nejen v českém Parlamentu!

 

Jan Šinágl, 6.8.2012

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-08-29 16:47
Komunismus je zhuštěné zlo, vydávající se za dobro.
Komunismus převrátil morálku na ruby.
Každý kounista by měl být souzen za zločin kažení dětské duše, za to, že byl členem zločinného spolčení, které se ustavilo, aby kazilo životy druhých.
Komunismus hlásal, že ideologií pracujících. Naopak byl aje ideologií líného, nemravného příživníka Marxe, který se nechal živit synem bohatého kapitalisty Engelsem a nechal jím živiti i svého nemanželského syna. byl ideologií zloděje, který rovněž nebyl pracujícím - Uljanova, ideologií zloděje a hromadného vraha,sifilitik a Džugašviliho, který vlastnil bordely, ačkoliv jeho matka z něj chtěla mít pravoslavného popa. Byl ideologií líného, nikdy nevyučeného truhláře, rovněž sifilitika Gottwalda, ideologií násilníků, kteří utloukli kněze Toufara, který jim nic neudělal.
Ano, komunismus je násilí, vraždy, příprava válek (v době, kdy měli plnou hubu míru, chystali atomovou válku proti ostatnímu světu) a zlodějství.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)