Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Policie České republiky a Ústav pro studium totalitních režimů, odbor tiskového dozoru, varují: citovat jakékoli texty z těchto webových stránek způsobuje vážné nebezpečí trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí! Stížnost byla podána dnešního dne.

Jan Šinágl, 6.7.2012

Z komentářů ke článkům:

Před 597 lety Jana Husa upálili za pravdu, dnes už se za ní posílá „jen“do vězení…

Jan Herna, Th.Dipl. 2012-07-07 11:31

Já jsem ve svém minulém komentáři použil hebrejského slova chucpe. Nepoceňuji čtenáře, ale ne všichni se ss tímto slovem asi setkali. Chucpe se obvykle vykládá jako žádost vraha svých rodičů soudci, aby k němu byl mírný, protože je oboustranný sirotek. Na trém spočívá společnost lidská: na spravedlnosti, na pravdě a na míru. Běda člověku, trpí - li společnost, praví: "Setrvám klidně doma, budu se baviti a v klidu žíti." Přestupek takového člověka nebude nikdy smířen. Čtvero lidí jest nepochopitelno: pyšný chuďas, bohatec zapírající se, smilná stařec a starosta, který se vynáší bez příčiny nad obec.

 

Jiří Komárek 2012-07-06 08:28

Kdysi byl dávno z Husi Jan
před svatý koncil předvolán,
že kázal, že byl Kristus chudý,
což samozřejmě byly bludy.
A koncil řval to odvoláš,
a nebo záhy dokonáš.
Důkazy chceš tak začni kate,
je jedna pravda písmo svaté.
Že bohužel i v dnešní době
má pravda někdy strany obě,
vždycky se najde Koniáš
co řve, tak tohle odvoláš.
Obvykle stačí k poznání,
snad trochu více vzdělání.


Každá doba má své kacíře a Koniáše a nevinné oběti.
Kacíř z Chrudimi

Sudetští Němci v Československu až po Mnichovskou dohodu (1918-1938):
EP – 2012-07-06 21:11

Ďakujem za preklad, článok je zaujímavý, i keď nie úplne objektívny. Otvorila som nemecký originál - prekvapenie: žiaden autor ani zdroj. Prečo? Nechcem dráždiť - ale ako je to s tým K.H. Frankom? K. Adler sa nástojčivo vypytuje (dôvod?), vy neodpovedáte (prečo?).

Ze zásady neodpovídám anonymům, resp. lidem, kteří se stydí pod svůj názor podepsat - i po 23 letech. Občas činím výjimku. Pane či paní „EP“, uveďte a podložte důkazy, v čem je článek konkrétně podle Vás neobjektivní? Obraťte se s dotazem ohledně neuvedeného autora na kontakt, uvedený na německém webu a současně mu sdělte Vaše výhrady ohledně neobjektivnosti. Nemám problém Vaše věcné argumenty na podporu objektivnosti zpravodajství uveřejnit, pokud ovšem budou podloženy odkazy na důvěryhodné zdroje. Je právem každého odpovídat či ne, slušný člověk to respektuje. Pokud někdo vyžaduje opakovaně s až psychopatickými, ironickými prvky odpověď, jako pan Adler, jistě ani Vy byste neměl mnoho snahy odpovědět. Navíc je zde očividná snaha "nachytat" mne na „trestné odpovědi“ ať už řeknu cokoliv, jak vidno z tohoto nesmyslného „genocidního“ obvinění. Pokud Vás tolik zajímá téma viny a trestu, rád se vyjádřím např. ke komunistickým zločinům či zločincům. Za jejich popírání mne jistě trestní postih hrozit nebude, daleko spíše bych byl oceněn těmi, kteří zřejmě stojí v pozadí TO. Že by Helena Vondráčková, Martin Michal a Bohuslav Hubálek okamžitě podali TO proto, že bych někde napsal, že komunisté mají na svědomí 50 milionů nevinných lidí a tím jejich zločiny zpochybnil, protože nevinných obětí komunismu bylo mnohem více, tak toho se opravdu neobávám. Vezmeme-li statistiky, tak  mnohem více zločinů proti lidskosti, včetně genocidiích, má na svědomí zločinná komunistická ideologie, než nacismus a fašismus. Tím vůbec nechci relativizovat nacistické a fašistické zločiny proti lidskosti, aby snad opět někoho nenapadlo podat nové či doplnit stávající TO. Škoda je každého nevinného lidského života. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #12 Karel Adler 2012-07-12 10:28
Husovo názory mohly být jistým způsobem velmi nebezpečné a mohly vést nečekaně i k dost značné korupci. Je to dáno tím, že v tehdejší společnosti představovaly svátostné akty (hlavně křest a svátost manželství) i významný prvek civilního práva. Například nemanželské děti nemohly v mnoha zemích ze zákona dědit. Stačilo by tedy například, aby potomci z prvního manželství před soudem uvedli pár svědků, že kněz, který jejich otce oddával s druhou manželkou, nebyl ve stavu milosti, jeho druhé manželství tak nebylo právoplatné a děti z něj byly vyloučeny z dědického podílu. Nadto v té době už Evropa měla představu, jak to dopadne, když nějaký kněz rozpoutá a "podfutruje" rebelii (při anglickém povstání roku 1381 kněz John Ball). Husity rozpoutaná občanská válka vedla, vedle zabití dost velkého počtu lidí a ničení materiálních statků rovněž k destabilizaci a nepřímo zabránila císaři Zikmundovi (mnohem schopnějšímu politikovi, než byl jeho starší bratr Václav IV.) pomoct skomírající Byzanci odrazit Turky a otevřela tak Osmanům dveře do Evropy.

Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Ano ještě po tak dlouhé době římskokatolická církev část jeho názorů považuje za kacířské, ostatně autor těchto názorů, které Misr jan Hus převzal byl sice původně římskokatolický kněz, dokonce mnich, ovšem z hlediska římskokatolických názorů kacíř. Pozitivní byl názor MIstra Jana Husa na prodávání odpustků - odpuštěění hříchů si nelze koupit.
+2 #11 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-07-11 12:25
Cituji Karel Adler:
Mimochodem, z hlediska katolické církve byl Jan Hus skutečně kacířem, například jeho názor, že svátost udílená knězem, který není ve stavu milosti, je neplatná, je v rozporu s kanovnickými pravidly. Popravit ho byl ovšem ryzí nerozum, inteligentní řešení by bylo bývalo umístit ho do kláštera někde ve vysokých horách, kde by mohl o svých teologických názorech diskutovat až do (přirozené) smrti. Kuriozitou pak je, že se mistr Jan Hus pro některé české kacíře sám dožadoval upálení...


Ano ještě po tak dlouhé době římskokatolická církev část jeho názorů považuje za kacířské, ostatně autor těchto názorů, které Misr jan Hus převzal byl sice původně římskokatolický kněz, dokonce mnich, ovšem z hlediska římskokatolický ch názorů kacíř. Pozitivní byl názor MIstra Jana Husa na prodávání odpustků - odpuštěění hříchů si nelze koupit.
-3 #10 Karel Adler 2012-07-11 10:33
Mimochodem, z hlediska katolické církve byl Jan Hus skutečně kacířem, například jeho názor, že svátost udílená knězem, který není ve stavu milosti, je neplatná, je v rozporu s kanovnickými pravidly. Popravit ho byl ovšem ryzí nerozum, inteligentní řešení by bylo bývalo umístit ho do kláštera někde ve vysokých horách, kde by mohl o svých teologických názorech diskutovat až do (přirozené) smrti. Kuriozitou pak je, že se mistr Jan Hus pro některé české kacíře sám dožadoval upálení...
+1 #9 David Dewetter 2012-07-10 22:57
Cituji Jan Šinagl:
Paušálně obviňovat bych se neodvažoval. U nespravedlností postižených to lze pochopit. Jistě jsou jak v ÚSTR, tak u policie i schopní historici a policisté. Jsou mnohdy omezeni legislativou, která jim nedává jinou možnost k jednání. V mém případě politickou objednávku nelze vyloučit. Mlčení všech médií, vyjma internetu, je dost výmluvné. Pokud by šlo o někoho neznámého, nepochybně by v informování veřejnosti nezůstal internet sám. Bude zajímavé, zda i případný soud zůstane veřejnoprávními médii, včetně bulváru, utajen? J.Š.


Pevně doufám, že nezůstane, rád se podívám (možná se mi bude chtít i dorazit osobně), jak vám, pane Šinágle, konečně vaše sympatie k nacismu a otevřenou nenávist k Čechům někdo spočítá. Snad to nezapadne tak jako v tomhle státě skoro všechno...
-1 #8 Jan Šinagl 2012-07-07 14:24
Paušálně obviňovat bych se neodvažoval. U nespravedlností postižených to lze pochopit. Jistě jsou jak v ÚSTR, tak u policie i schopní historici a policisté. Jsou mnohdy omezeni legislativou, která jim nedává jinou možnost k jednání. V mém případě politickou objednávku nelze vyloučit. Mlčení všech médií, vyjma internetu, je dost výmluvné. Pokud by šlo o někoho neznámého, nepochybně by v informování veřejnosti nezůstal internet sám. Bude zajímavé, zda i případný soud zůstane veřejnoprávními médii, včetně bulváru, utajen? J.Š.
0 #7 Jiří Komárek 2012-07-07 13:33
USTR je banda dosazených darmožroutů,lem plů,/kteří by se jinde neuživili/která nic nestuduje a nikdy nic nestudovala a co se týče totality studovat nebude, neboť v té totalitě žijeme i v dnešní době pod rouškou demokracie.
Ať vykáže snímek pracovního dne, tak jako je to každodenně vyžádováno od lůzy, která na tyto vyvolené lenochy pracuje za směšnou mzdu.
J.K.
-4 #6 Vitezslav Haramule 2012-07-07 01:03
Cituji Čenda:
Podle mého názoru je tady to rozčilování a urážky lidí z Ústavu pro studium totalitních režimů zbytečné. Žádné vyhrožování od USTR jsem v textech nezaznamenal. Chtělo by to trochu soudnosti. Vyšetřovatel (poručík) fašismus nezažil a možná ani moc z komunismu a ze socialistického teroru a Gottwaldových vražd. Takže si musí obstarat posudek příslušného ústavu. Od nás čtenářů je pak dost nefér mu nadávat. Zatím nic neprovedl, pouze má odlišný právní názor, což je v právu běžné. Navíc se nejedná o ukradené kolo či podobný jednoduchý delikt. Jde z hlediska hledání objektivní pravdy o velmi složitý skutek! Navíc u nás málo běžný. Takže já zůstávám v klidu a důvěřuji, že žalobce nyní usnesení policisty přezkoumá a buď ho zamítne nebo nařídí policistovi vypořádat se s jeho vadami popsanými ve stížnosti. Pokud tak neučiní, učiní to podle mě nalézací nebo pak odvolací soud. Dejme jim proto možnost se tím nelehkým oříškem s vícero právními názory na skutek prokousat...

Rozumny nazor pane Cendo.Preji si, aby stejne uvazovali patricne organizace ktere se nechali zatahnout do teto afery tremi pitomci.
+9 #5 Čenda 2012-07-07 00:36
Podle mého názoru je tady to rozčilování a urážky lidí z Ústavu pro studium totalitních režimů zbytečné. Žádné vyhrožování od USTR jsem v textech nezaznamenal. Chtělo by to trochu soudnosti. Vyšetřovatel (poručík) fašismus nezažil a možná ani moc z komunismu a ze socialistického teroru a Gottwaldových vražd. Takže si musí obstarat posudek příslušného ústavu. Od nás čtenářů je pak dost nefér mu nadávat. Zatím nic neprovedl, pouze má odlišný právní názor, což je v právu běžné. Navíc se nejedná o ukradené kolo či podobný jednoduchý delikt. Jde z hlediska hledání objektivní pravdy o velmi složitý skutek! Navíc u nás málo běžný. Takže já zůstávám v klidu a důvěřuji, že žalobce nyní usnesení policisty přezkoumá a buď ho zamítne nebo nařídí policistovi vypořádat se s jeho vadami popsanými ve stížnosti. Pokud tak neučiní, učiní to podle mě nalézací nebo pak odvolací soud. Dejme jim proto možnost se tím nelehkým oříškem s vícero právními názory na skutek prokousat...
-1 #4 Vitezslav Haramule 2012-07-06 18:05
Cituji Vitezslav Haramule:
Zadam pt.ctenare o radu. Jak poslat slusne celou tu bandu pitomcu ktera vyhrozuje trestnim stihanim do.. (vulgarni slovo) Jste stejna banda kretenu jak za komunistu zasrani policajti.

A ty s temi cervenymi minusi me polib prdelkomunistic ky hovado.
+1 #3 Vitezslav Haramule 2012-07-06 18:03
Rikate si Ustav pro studium totalitarnich rezimu,je vas tam jak kocicek, poplatnici vas plati a pripadate mne, jak ty vyzkumne ustavy za komunistu. Zacnete studovat tu vasi vladu, ktera je prolezla estebaky a komunisty. Vyresili jste starou belu a zijete si v tom ustavu jako v raji. A nakonec vyhrozujete? Policie je to same, kornouti v uniformach, kteri delaji vsechno mozne nez aby se starali a potirali zlocince, kteri pasuji a prodavaji drogy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)