Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PejchalSkupina ovládající Nečase má "stažené zadky" - Byl příčinou odvolání Pospíšila tajný dokument z února 2012 o minulosti Nečase...?!
Dvakrát Senátem odmítnutý kandidát na soudce Ústavního soudu české republiky JUDr. Aleš Pejchal, navržený prezidentem Klausem, se stal ctihodným soudcem ESLP ve Štrasburku na 9 let. ČTK nám podstatné nesděluje, zato JINÉ PRÁVO a Tomáš Němeček v příloze níže, to podstatné! Cituji z JINÉHO PRÁVA:  „…Vcelku by mě zajímalo, jaké výhrady měl vůči odlišnému zacházení s jednotlivými kandidáty anglický člen Parlamentního shromáždění Lord Tomlinson předtím, než mu vypnuli mikrofon v debatě (záznam pod bodem 2 zde). Volnou debatu na parlamentní půdě zjevně vnímají v Parlamentním shromáždění trochu odlišně …“.

 

Jak ztratil Pospíšil důvěru, naznačuje dokument z února

… Podle Insideru si ve zmíněné době Pospíšilův člověk Stanislav Mečl, jehož ministr po odvolaném Vlastimilu Rampulovi pověřil řízením Vrchního státního zastupitelství v Praze, vyžádal na městském státním zastupitelství k prověření spisy politicky citlivých kauz. Jejich seznam má Insider k dispozici a uvádí, že mezi nimi byl i svazek se spisovou značkou 3 KZN 1439/2011, v němž byl jako podezřelý veden Petr Nečas, premiér. …

Skupina ovládající Nečase má pěkně stažené zadky

… Podle Macka je nepochybné, že fakt i způsob odvolání Jiřího Pospíšila z ministerstva spravedlnosti způsobí turbulence uvnitř ODS (tam prý pouze za předpokladu, že ve straně ještě zbyli nějací členové s kapkou zdravého rozumu a politického instinktu) a rovněž nevratné politické škody u voličů. Pokud je strana ochotná tohle všechno riskovat, je podle Macka zřejmé, že jí jde opravdu o hodně. „Skupina ovládající předsedu ODS a premiéra Nečase musí mít strachem pěkně stažené zadky,“ myslí si bývalý místopředseda občanských demokratů. …

Premiér Nečas vyměnil za 2 roky už 9 ministrů. To je to „nejlepší“ vysvědčení jeho vlády a schopností. Názor pana Karla Mrzílka je výstižný: „Odvoláním ministra spravedlnosti se ODS s Klausem svlékla dohana.“

Premiér Nečas vyměnil za 2 roky už 9 ministrů – i Pavla Drobila – viz příloha níže, mj. i majitele lázní Darkov. Už chápete, jak politici neradi zveřejňují své příjmy a stav svého majetku a hlavně jak k němu přišli, často v řádech stamilionů či miliard. Pochybuji, že to byla odpovídající a zasloužená odměna za poctivou práci pro společnost…

Téma doplňuji v rámci informační osvěty i odkazem na článek Ing. Jiřího Fialy, byť s jeho formou, stylem a zejména hodnocením paní Medy Mládkové, se neztotožňuji:

„…Vezměme jen namátkou: Co takhle neschopnost zorganizovat vůbec nějaké konkursy na vedoucí místa v justici - to by samo o sobě nestačilo? Všude jinde ano. Co takhle zcela chybějící koncepce rozvoje justice? Co takhle revize zákonu o soudech a soudcích, umožňující snazší odvolání těch, kteří se prokazatelně zpronevěřili slibu soudce a zneužívali své pravomoci? Argument přeplněných věznic sice Nečas použil - ale zase tak hloupě a bez vysvětlení souvislosti, že to ukázalo jedině to, jak sám o tomto resortu vůbec nic neví.

Kolik vyvodil a navrhnul Pospíšil kárných zařízení soudcům, když i ta nejhorší zvěrstva zůstala zcela bez odezvy, a jak nám MSP potvrdilo, tak třeba ani po soudcích, kteří prokazatelně zneužili své pravomoci a někoho bezdůvodně uvěznili, nebude chtít ministerstvo žádnou náhradu (natož že by je ještě trestalo!)

Co takhle samotný trestní zákoník, tento smutný paskvil, který - podle prohlášení samotného Pospíšila - napřed byl polotovarem, pak už geniálním výtvorem, který nepotřebuje oprav, a když se podle něj přeplnily věznice, tak zase od něj v tichosti ministr ustoupil a převzal téměř návrhy a argumentaci K 213 - o tom, že trestat neplacení výživného vězením je prostě nesmysl?!

Jak může někdo tak snadno uvěřit podsouvanému vzorci, že státní zástupkyně Lenka Bradáčová je onou paní Catániovou, která neohroženě, bezúplatně a zcela zásadově bojuje proti zločinu (zejména pak korupci), padni, komu padni?! Čím to dokázala? Že zavřela Ratha - a to s mnoha základními procesními pochybeními, jakých se vůbec bylo lze dopustit?

Tímto aktem spíše potvrzuje, že jen poslušně splnila rozkaz vydaný jinou mocenskou klikou, která momentálně nabyla vrchu, než že by byla nestrannost a spravedlnost sama.

Mimochodem, navrhnout obyčejnou státní zástupkyni z periferního Ústí přímo jako šéfovou VSZ v Praze - to není korupce? A nemalá!!

I kdybychom připustili, že zvládla kauzu Rath - tak co za ní jiného stojí, že si tak zásadním způsobem může dovolit přeskakovat služební žebříček a hierarchii? Doteď o ní nebylo vůbec slyšet, a když, tak jedině jako o mluvčí Unie státních zástupců, v kteréžto funkci nic zvláštního nepředvedla.

Opravdu je severočeské státní zastupitelství takovým vzorem objektivity a nestrannosti, jako paní Bradáčová, anebo ona je tam jedinou výjimkou?!

O stavu severočeské justice - a zvláště pak státního zastupitelství - jsme si velmi nedávno mohli udělat obraz v souvislosti s případem obžaloby na Luboše Pateru, která se projednávala v Teplicích, skončila sice jeho zproštěním, ale současně odhalila i zvěrstva, za která měl ze státního zastupitelství rozhodně někdo vyletět, a ne že bude vydáván za vzor ostatním - viz třeba tzv. "stíhání" bývalé Paterovy ženy za maření úředního rozhodnutí o předávání dítěte, kde za 15 let (!!) nebylo státní zastupitelství nejprve schopno vůbec sepsat obžalobu - a soud pak několik let nařídit jednání?!

Takhle má jako vypadat nestranný boj se zločinem, který opravňuje porušit jakýkoliv oficiální kariérní postup - a být vydáván za vzor pro všechny ostatní?...“

Vždy to bude o chtěném a možném. Současné mocenské struktury bez odporu nepřipustí nikoho nezávislého do nejvyšších funkcí, buď jen poslušnou, neschopnou figuru, nebo schopnou, kterou mají vždy určitým způsobem pod kontrolou, aby sloužila jejich zájmu a v žádném případě je neohrožovala. Občas se mohou i tito dosazení vymknout kontrole a „spáchají“ dobro. Potom jsou okamžitě a bez milosti trestáni bez ohledu na veřejnost, což jen dokazuje jak si jsou jisti sami sebou, svoji mocí a – veřejností. Trestají „své“, když to přeženou s korupcí a hlavně s mocí - viz David Rath, nebo ty, kteří udělají něco, co jim není po vůli - viz Jiří Pospíšil. Je to dlouhodobý, postupný proces, kdy je třeba podporovat každou naději a nadějnou osobnost. Český národ není stavěn na revoluce, jde často „ode zdi ke zdi“. Radikální řešení proto většinou končí špatně. Chybí schopní lídři a zázemí tradice a občanské společnosti, která se teprve začíná vyvíjet.

Jako by forma obličeje a neoholenost soudce Pejchala na titulní fotografii, vyjadřovala stav naší politické scény „vykrmenost a odpudivost“, jenom ne přítomnost duchovna, ctnosti a příkladnou presentaci nejvyšších mravů, důstojnosti a způsobů, vzbuzujících přirozený respekt, obdiv a úctu. Včera nám to v jiné formě naprosto dokonale ukázal Tomáš Rosol ve Wimbledonu – neuvěřitelný sportovní, ale především duchovní zážitek! Tento filosofický rozměr sportovního výkonu nám naposledy předvedl Antonín panenka v Bělehradě svoji slavnou penaltou. Je to výzvou každému z nás. Výkon Tomáše Rosola by nás měl inspirovat a motivovat!

 

Jan Šinágl, 29.6.2012

 

LN_Pejchal_Nemecek_290612LN_Drobil_odlozeno_270612

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)