Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin_a_volbyVolby byly podvodné, měly by se opakovat a Putin i s Medvěděvem okamžitě odstoupit. To je hlas střední podnikatelské třídy a stále většího množství Rusů. Strana Jednotné Rusko – přes jasnou většinu v Parlamentu, nic nedokázala. Proč by ji tedy voliči měli opět volit když sliby nenaplnila. Putin má velký problém a zdá se, že ho bude mít i s presidentskou volbou. Jen v diktaturách a totalitních režimech může opakovaně vyhrávat strana, která neplní své sliby a přesto „vyhrává“ jasně volby. Typické pro takovéto nedemokratické režimy je, že nikdo nenese za nic odpovědnost, natož přijmout osobní odpovědnost za neúspěch. Ve skutečně  demokratických volbách, by Jednotné Rusko jistě prohrálo - jako neschopné!

Ruská vláda je viditelně nervózní a president Medvěděv jen poslušný vykonavatel Putinovi vůle. Zdá se, že i policie a armáda snad přechází na stranu demonstrantů? Ruský válečný veterán, generál ve výslužbě, vyzval policisty a vojáky, aby poslechli jen rozkazy osobně podepsané. Jistě, nikdo z mocných nechce riskovat a pozdější případná vyšetřování končí – viník se nenašel. Typická komunistická, totalitní metoda.

Vyhověli jsme přání Ruska a odmítli poslušně US radar na našem území. Dáme jim nyní i Temelín, abychom zvýšili naše „šance“ na ruský trh? Kdo odolá tučným nabídkám ruského trhu, které mohou zůstat „tučné“ jen na papíře? Nejde jen o peníze, ale další možnou politickou závislost na Rusku. Jsme nepoučitelní! Nedávejme Temelín Rusům. Už jsme jim vyhověli jednou zamítnutím obranného raketového štítu – radaru – na našem území. Jsou chamtiví a jejich cíle neměnné, dokud budou u moci v Rusku nedemokratické vlády!

Neúměrná energetická a hospodářská závislost na Rusku, nemůže být bez následků na politickou nezávislost České republiky, tím spíše, jsme-li tak malá země. Až servilní chování prezidenta Václava Klause, o čemž svědčí i požadavek Hradu před tiskovou konferencí na média, předložit předem otázky, které chtějí položit to jen dokladují. ČT chtěla položit otázku ve věci nedemokratických voleb. Nebylo jí to dovoleno, naštěstí ji zastoupila ČTK. Nedivme se proto, že prezidentovi Klausovi je ruský způsob „demokracie“ viditelně bližší, než západní. Zde je třeba ocenit postoj Václava Havla: „Dokud moc uráží důstojnost občanů, kontroluje justici a média a manipuluje s výsledky voleb, nemůže být řeč o demokracii.“

Karel Steigerwald v MFD 9.12.2011 – Bátora odešel, carové trvají: „ … Přichýlení k Rusům se nikdy nevyplatilo. Udělal to Kramář, netrefil se, ze vzteku si postavil antihrad proti Hradu. Dnes tam sídlí předsedové vlád, dodnes se říká Kramářova vila. Řekněte to Putinovi, bude rád. Rusové s námi nikdy nezacházeli dobře. Naštěstí byli většinou příliš daleko. Jen se přiblížili, bylo zle. Ale panslavismus lidem pletl hlavy - česká družina bojovala na straně cara proti rakouské konstituční monarchii! Jak ji to mohlo napadnout? No jako když si Slováci jeli pro svobodný stát k Hitlerovi. Namítnete, že nás Rusové osvobodili. Ale oni jeli porazit Hitlera, který zradil smlouvu o přátelství, co s ním měli. A naši maličkou vlast neosvobodili, nýbrž zabrali cestou. To k jásotu důvod není. … Někdy si představuji, že ruské impérium je opatrná bytost: odstranila cary pro neschopnost  impérium budovat a nasadila schopnější imperialisty - komunisty. Když ti ochabli v imperiálním pochodu, bytost je sundala a nastolila Putina Medveděva. To vysvětluje, odkud se tento dvojhlavý carský orel vzal. Medveděv přivezl carský poklad. Bohužel jen na ukázku, měl by ho tu nechat - jako reparaci za to všechno. Bátora vznikl, aby měli vzdělanci na co nadávat. Cíl je to lehký: přeskakuje po politice jako žába po kamenech, říká nesmyslné věty a nedovolené myšlenky, je nesympatický, byť nadává jako lid. Všichni ho rádi vidí, hodí se jim, mohou kolem něj modelovat hnědé nebezpečí, které neexistuje. Zakryjí tak nebezpečí, které existuje. Vytkl ho před závorku už TGM, když řekl, Hulvátov a Kocourkov. Toho se i dnes nejvíc bojte, malověrní ne Putina Medveděva. … „

Kterak se Medveděv se zootechnikem, číšníkem a pumpařem nesetkal - Ruský prezident se zpočátku trochu divil, ale poradci dobře vědí, co navrhují. … Když se Medveděv ptal, proč by bylo dobré se s těmi pány potkat, bylo mu řečeno, že chce-li něco skutečně dohodnout a dozvědět se, je to nezbytné, protože tito lidé rozhodují prakticky o všem. „Točí velké peníze, mají respekt a jejich koeficient vytěžitelnosti politika je extrémně vysoký. Na nedávnou party jednoho z nich přišlo asi 400 vysoce postavených politiků a byznysmenů, prakticky všichni, kdo chtějí získat státní zakázky. Jakmile se někde objeví, je kolem nich větší hrozen spolupracovníků, poradců a právníků, než je obvyklé u prezidenta či u premiéra,“ zněla odpověď. …

Připomínám Happening na Hradčanech proti podvodným volbám a za památku zavražděných ruských novinářů a právníků.

V době Putinovi vlády, bylo od roku 2000 zavražděno 26 novinářů, kvůli jejich kritickému psaní o Rusku, což je údajně více než za celou dobu existence SSSR…?! Byla mezi nimi i statečná novinářka Anna Politkovská, zavražděná v den Putinových narozenin!!! Jen v roce V roce 2010 bylo v Rusku zaznamenáno 58 fyzických útoků na novináře!

Vladimír Putin právě obdržel cenu za mír od Číny – nevím, co by tomu řekli demonstrující Moskvané…?! Čína se snaží viditelně pomoci ohroženému příteli v nouzi a přispěchala na pomoc…?! V českých médiích o této informaci zatím ani vidu ani slechu…?

Už i střední třída se Putinovi vymyká z ruky - kdo podniká, bohatne a má větší potřebu svobody než běžný pracující občan!

Vlna protestů proti Putinově režimu se převalila Ruskem - Desetitisíce lidí dnes v Rusku protestovaly proti falšování výsledků parlamentních voleb z minulé neděle a dožadovaly se vypsání nového hlasování. S tak mohutným projevem nespokojenosti se režim Vladimira Putina dosud nestřetl. "Přišli jsme říct, že už toho máme dost," vysvětlovali donedávna apatičtí Rusové. "Rusko bez Putina!", "Chceme změny!" a "Svobodné volby!" skandovali demonstranti na moskevském Bahenním náměstí. "Dost bylo vlády šejdířů a zlodějů!" volali na adresu vládnoucí strany Jednotné Rusko. Podle davu by Putin měl podat demisi, vzít si lyže a zmizet na Magadan, do nehostinné končiny na severu, kam Stalin deportoval vězně. "Putin je zloděj! Medvěde odejdi!" znělo směrem ke Kremlu, sídlu prezidenta Dmitrije Medveděva, odděleném od demonstrace řekou Moskvou. … "Děkujeme Jednotnému Rusku, že nás dalo dohromady v takovém množství," ironicky prohlásil jeden z řečníků. … Jednotné Rusko podle pozorovatelů nezískalo polovinu, ale nejvýše 30 procent hlasů, v Moskvě 26 procent, a ne 46 procent, jak tvrdí úřady. Šéf sdružení motoristů Sergej Kanajev pobavil dav návrhem zasunout předsedovi ústřední volební komise do zadní části těla "všechny hlasy, které ukradl". … "Chceme dvě věci: zrušit zfalšované volby a propustit politické vězně," prohlásila na mítinku známá ekologická aktivistka Jevgenija Čirikovová. … "Březnové (prezidentské) volby budou jiné. Nepustíme Putina do Kremlu," slíbil bývalý premiér Michail Kasjanov, jehož kandidaturu na prezidenta před čtyřmi lety úřady nepřipustily. … "Ukradli nám hlasy!" a "Vaše volby jsou fraška!" skandovalo přes 10.000 demonstrantů i v Petrohradě, druhém největším ruském městě, a požadovalo vypsání nových voleb s účastí všech stran. Mnozí demonstranti si přivázali na ruku bílé pásky na znamení nesouhlasu s režimem. … Putin již dříve obvinil z vyvolávání protestů Washington, opozici a nevládní organizace financované ze Západu. Zapřisáhl se však, že se prozápadní revoluce "podle známého scénáře" z Ukrajiny či Kyrgyzstánu v Rusku neodehraje. Nicméně nezvykle přiznal nutnost dialogu s "opozičně naladěnými" občany. … Vlna dnešních protestů začala vzhledem k časovému posunu ve Vladivostoku na Dálném východu, kde asi 500 lidí požadovalo zrušení výsledků voleb. "Nepotřebujeme revoluci, ale čestné volby, " zdůrazňovali řečníci. "Ukradli nám hlasy!" a "Vaše volby jsou fraška!" skandovalo přes 10.000 demonstrantů v Petrohradě. … Tak velkou protivládní demonstraci viděla metropole naposledy v březnu 2001, kdy na 20.000 Moskvanů hájilo nezávislost televize NTV, kterou však i tak převzal polostátní koncern Gazprom. Další mítink opozice by měl v Moskvě následovat za dva týdny. …

Na slezské universitě v Opavě prohlásil nedávno prezident Václav Klaus, nositel Puškinovi medaile, udělené mu Putinem, o OVM: „Je to zločinecký pořad, rozeštvávající politiky.“ Inu žák svého učitele nezapře. Více k tomuto tématu se můžete dozvědět na výstavě Luciferův efekt v galerii DOX – potrvá do 3.1.2012. V Moskvě by něco takového Putin nepovolil – u nás to Václav Klaus, zakázat nemůže, nikdo není zatím zatýkán. tráven a vražděn…?!

Aby k tomu u nás nikdy nedocházelo a nebyly u nás zaváděny ruské poměry, podporuji hnutí Andreje Babiše ANO 2011!

Dnes je Den lidských práv – není co slavit, stále je třeba o dodržování lidských práv usilovat i u nás – viz případ Ing. Jiřího Fialy a Petra Masného – tak jako se o to dnes snaží demonstrující Rusové v Moskvě – držme jim i sobě palce!

 

Jan Šinágl, 10.12.2011

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #8 Pavel K. 2011-12-16 10:10
Pane Krejčí, když tak dobře víte, jak mizerně pracují české soudy, kde jste tedy byl, když byl za mřížemi politický vězeň Ing. Jiří Fiala, když držel protestní hladovku, při níž málem zemřel?! Proč jste se ho nezastal?! Teď tady najednou pompézně řečníte, ale když bylo potřeba něco dělat, nebylo po vás ani vidu, ani slechu. Byli jste všichni zalezlí, a teď vylézáte jak blechy z pinčla!
-6 #7 Aleš Krejčí / Brno 2011-12-16 08:47
Leho, to že byl někdo odsouzen českým soudem už dávno neznamená, že je vinen, dokonce bych řekl, že je to zase právě naopak. Teď to funguje spíš jako doporučení, že ten člověk je opravdu kvalitní a má vlastní názor a nepapouškuje to, za co mu zaplatí. To je totiž vzácný jev. :o)
+4 #6 leho 2011-12-15 17:57
Cituji Aleš Krejčí / Brno:
... je to jednoduché ho zdiskreditovat urážkou, že je to fašista a nácek. Za komančů se to nedělo jinak, jenom terminologie byla jiná: špión a kolaborant. :o)...

Pane Krejčí, máme na mysli Vladimíra Stworu, že ano. Pro tuhle osobu žádná urážka není dost sprostá. Fašista, nácek, komunista, to je pouhé suché vyjádření faktu a žádná urážka.

Cituji Aleš Krejčí / Brno:
...tento velice zajímavý článek od odborníka, který se problematikou zabývá...

Prosím vás, on je odborník, a jak se podle vás zasloužil o to, že je "odborník"? To mě fakt podržte. Což takhle jeho "odborný" výklad "Jak poznat Žida?" Anebo publikace jeho "odborného" rozkladu, jak zahynulo za války pouze čtyři milióny Židů a ne šest. Mimochodem, za tohle byl odsouzen českým soudem. "Odborník" vskutku na slovo vzatý, to se vám opravdu povedlo...
+4 #5 Pavel K. 2011-12-14 21:14
Hlavně, že je zde najednou plno odborníků na to, kdo organizuje a financuje nepokoje v Rusku. Měli jsme se především už dávno zajímat o to, kdo zmanipuloval naše prezidentské volby, a o propojení našich vládních kruhů na tajné služby KGB a GRU, a kdo jsou jejich místní agenti.
-5 #4 Aleš Krejčí / Brno 2011-12-14 18:04
Pro lepší porozumění doporučuji nejen panu Šináglovi, Steigerwaldovi, nebo Pavlovi K. tento velice zajímavý článek od odborníka, který se problematikou zabývá: zvedavec.org/.../...
Samozřejmě, nebude-li se líbit, je to jednoduché ho zdiskreditovat urážkou, že je to fašista a nácek. Za komančů se to nedělo jinak, jenom terminologie byla jiná: špión a kolaborant. :o)
+6 #3 Pavel K. 2011-12-13 14:09
Cituji Honza:
Pane Sinagle, vy jste v Rusku byl a videl jste ty protestujici? Nebo jste se koukal na TV, kde byly pouzity zrecyklovane zabery z reckych demonstraci.. Situace v Rusku neni ani zdaleka takova jak se zda v mediich, jde o cilenou informacni destabilizaci - akci USA.
Rusko potrebuje pevnou ruku a at je to jak chce, Putinuv rezim je za poslednich 20 let tim nejlepsim co Rusko potkalo.

Honzo, recykluje se maximálně plastový odpad. Filmy lze pouze upravovat. Ale popírat takto jasnou realitu, jak se o to snažíte Vy, to opravdu je na úrovni dnešních neofašistů, kteří tvrdí, že nikdy nebyl žádný holocaust ani koncentrační tábory. To je jako kdyby proti Vám šel slon, a Vy byste tvrdil, že ho nevidíte! Nedělejte laskavě z lidí blbce!
-10 #2 Honza 2011-12-13 11:37
Pane Sinagle, vy jste v Rusku byl a videl jste ty protestujici? Nebo jste se koukal na TV, kde byly pouzity zrecyklovane zabery z reckych demonstraci.. Situace v Rusku neni ani zdaleka takova jak se zda v mediich, jde o cilenou informacni destabilizaci - akci USA.
Rusko potrebuje pevnou ruku a at je to jak chce, Putinuv rezim je za poslednich 20 let tim nejlepsim co Rusko potkalo.
-9 #1 Aleš Krejčí / Brno 2011-12-13 08:28
Re: Karel Steigerwald
Takovou demagogii jsem už dlouho nečetl, cituji: "Přichýlení k Rusům se nikdy nevyplatilo." Jaké Rusy má Steigerwald na mysli? Myslí těch 99% členů vedení SSSR, kteří neměli s Ruskem společnou ani národnost? Toto považuji za zhoubné zevšeobecňování , ale zřejmě je to dané tím, že se Steigerwald v politice Ruska vůbec neorientuje, nebo spíš ustrnul a nesleduje aktuálně dostupné informace. Putin je naopak z dosavadních poperestrojkový ch kolaborantů se západem ten nejlepší. Samozřejmě, řeč o demokracii tam nemůže být stejně tak jako u nás. Ale v současné době můžeme Rusúm spíš závidět, že rozkrádání státního majetku není na takové úrovni jako u nás. Alespoň se to nestěhuje na západ.
Rétorika Steigerwalda je na úrovni válečného štváče a přesně ho vystihují jeho slova: ..přeskakuje po politice jako žába po kamenech, říká nesmyslné věty a nedovolené myšlenky, je nesympatický, byť nadává jako lid..
Opět si nemyslím, že příjemná frekvence zpráv pana Šinágla má být na úkor kvality příspěvků. Zajímalo by mě, kdo byl pana Šinágla kandidátem na vládní stranu, jestli se to nedozvíme, tak mu přejme tu almužnu od sionistů na další činnost za tu propagandu, která by ráda viděla rusko ve stejných rukách jako je nyní ČR.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)