Buletin č. 21/2014

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 2:04

Sudetským Němcům

Sudetsti Nemci

Usmiřující prohlášení České křesťanské misijní společnosti

Dne 15.dubna 2005 vydala misijní společnost následující prohlášení. Zřídkakdy, tak bezvýhradně a rozhodně při formulování historické pravdy se tak velmi nabízí potřeba naléhavého odpuštění.Text je odzbrojující pokorou. S ohledem na porozumění a smíření, je příkladný. V následujícím textu je uveden česky i německy.

P.S. Zítra odjíždím do zahraničí na 4 dny. Příští zpravodajství vyjde ve středu, dne 11.června 2014. Hezké dny. J.Š.


Číst dál

To jsou oni

LN Drulak 050614Britská lekce – Hřbitov pro cizince – Praha 17.6.2014: Odhalení pomníku RAF – Bratislava 18.6.2014:VN soudruzka I Odhalení pamětní desky RAF – 70. výročí Den D – Pouze David Cameron nepodal ruku Putinovi - Na  inauguraci  presidenta Ukrajiny nemá odvahu jet ani Zeman ani Sobotka - Karel Aster a Blanka Matragi – MUS ČR kdysi v CH nezajímal, ale trestní spis nyní ano - Bonnie a Clyde potkávají Bony a klid - Spravedlnost podle Petra Velikého!

...Důstojný pomník našim letcům jsme měli posta­vit už dávno, a když se na to nezmohla ani svobodná společnost v posledních pětadvaceti letech, nezbývá než vděčně přijmout ten­to dar. V dějinách českého státu je sice hrdinů celá řada, ale často jsou to polomytické bytosti z šerého dávnověku. Naši letci, sku­teční hrdinové z masa a kostí, kteří nasazovali životy v bitvě o An­glii v druhé světové válce, byli při návratu do rodné země přivítá­ni s velkou nevraživosti, šikanováni, zavíráni, pronásledováni ko­munistickým režimem do konce života. ..

Tak už tu zase máme typického čecháčka na ministerstvu zahraničních věcí. Klove a kálí jako obvykle na to co vyčnívalo z české všednosti a čeho si my i Evropa vážíme. Proč? Abychom nevěděli jak to vlastně je. Abychom dále byli manipulovatelní. Abychom dovolili podobným lidem rozkládat mínění společnosti z nejvyšších míst. Abychom nevěděli co chceme. Aby naše rozpolcenost trvala i nadále, respektive, aby nám to všechno bylo jedno.


Číst dál

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Jourová 1„Ministryně Věra Jourová chtěla po vlivném člověku z ministerstva, aby ztopil kompromitujícíRicar Marek audity.“ - Návštěva Úřadu veřejného ochránce práv, Vazební věznice Bohunice a NSZ v Brně - Hana Marvanová na H-Systému spolupracovala s Borisem Havlem. Měla se o něm vyjadřovat pozitivně. Marku Řičářovi nepomohla, byl jí znechucen, podle vlastního vyjádření…?! - Z historie Budišova v datech - Počet signatářů PETICE na podporu ing. arch. Marka Řičáře trvale roste. Prosím, i ve vlastním zájmu, šiřte a podepisujte! - Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

… Inu, zdá se, že Kubice dostal befel od někoho zhůry: Jourová nesahat! Novináři by se o tento případ měli podrobněji zabývat...opravdu... Stejně tak třeba i o tom, jak František Dohnal - k nabyté nemovitosti přišel...? a další...a další... a nezapomínejme, že i nedávno oběšený pan Simon s Jihlavy - měl své zkušenosti s lidmi kolem F. Dohnala... Já opravdu nestačím zírat - co vše je v tomto státě možné?! Svatá Panna Orleánská - pí Jourová?


Číst dál

Ukrajina, Tibet, církevní restituce, volební právo a „vládní“ přestupková komise

UkrajinaAngela Merkelová: "Nemůžeme si dovolit další destabilizaci na Ukrajině. Pokud nedosáhneme pokroku v otázkách, které musíme vyřešit, je zde možnost sankcí, a to i těžkých sankcí." Šlo by o třetí fázi sankcí, což zahrnuje tvrdá omezení v oblasti obchodu, financí a energie. Doposud byli zasažena zmrazením bankovních kont a zákazem pobytu na Západě jen skupina ruských a krymských hodnostářů.

 


Číst dál

Život se radikálně změní. Připravte se!

Zamlčená slova prezidenta Zemana o justiční mafii v Událostech na ČT – U OS Cheb obžalováno 98 osob za prodej řidičských průkazů - Sobotka najednou kope za Rusy - Praha 1 začala konečně se stavbou pomníku válečným letcům RAF - Výstava ke 100. výročí úmrtí pražské rodačky Berty von Suttner, první ženy, nositelky Nobelovy ceny - Ředitelka ERÚ Alena Vitásková před soudem – Trestní řízení proti Libuši Rudinské, autorce dokumentu PAVEL WONKA – ADVOKÁT CHUDÝCH, zahájeno!

Prof. Milan Zelený: „Čím víc peněz vyděláte ze spekulací, tím víc peněz do spekulací zase dáte. V tomto smyslu peníze ekonomice pomoci nemůžou. Bude to chtít pořádný otřes, abychom se konečně vzpamatovali. Zabýváme se podporou podnikání, ale ne podnikáním; Zabýváme se podporou inovací, ale ne inovacemi. Ekonomiky nejsou žádné stroje. Ekonomiky jsou jako přírodní systémy. Ekonomika je společenský organismus, který se učí, který se vyvíjí, který se adaptuje.“

Tak pravil Jan Antonín Baťa – ani dnes by nemusel nic měnit!


Číst dál

Marta Kubišová a Aneta Langerová - Život není pes

Titulní píseň k filmu Magický hlas rebelky v režii Olgy Sommerové, v kinech od 17. 7. 2014

Magický hlas rebelky - Olga Sommerová: „Možnost natočit o Martě životopisný film je pro mě pocta. V její osobnosti se potkávají dvě nejdůležitější komponenty lidského charakteru – vysoká umělecká profesionalita a integrita osobnosti – stát za svou pravdou a nenechat se ďáblem nalákat na pohodlnou cestu za cenu ztracené sebeúcty.“ Po filmu Věra 68 o nejslavnější české gymnastce Věře Čáslavské zachycuje režisérka Olga Sommerová osud zpěvačky a signatářky Charty 77 Marty Kubišové. Tvůrci filmu hledají poslední finanční prostředky, které potřebují na úhradu archivních záběrů a hudby !!!

 



Přijď k soudu a získej Hitlera

MS Brno HP projevy VEN  020614Lid proti Hitlerovi, den první – za Hitlerovy projevy do kriminálu, za propagacikomunismu do MS Brno HP prg  020614Parlamentu! - Slunce, seno a česká justice - Dnes znovu k soudu

… Soudce čtoucí dlouhé hodiny publiku projevy Adolfa Hitlera, aby tím zachránil spoluovčany před návratem nacizmu, zatímco za okny soudní síně řádí loupeživé hordy exekutorů, toť nový vrchol bizarnosti polistopadové, zostřené demokracie … Nebyl jsem u včerejšího hlavního líčení soudcem, ale kdybych byl, zřejmě bych se ve chvíli, kdy se pod Janem Šináglem ulomila v jednací síni budovy nového justičního paláce v Brně sedačka, musel hanbou propadnout. Pomiňme fakt, že řečená upadla právě pod J. Šináglem, kdokoli jej zná, chápe, že si náhoda musela vybrat právě jeho, a bylo by tomu nepochybně zcela stejně, i kdyby jednací síň měla stejně míst jako stadion Maracanã. …


Číst dál

Pražská Kalouskovsko-romanovská unie a socialisté jen podle jména

Korupce… Tady v této zemi se kradlo vždycky, za Rakouska-Uherska, protože jsme se s monarchií neztotožnili, kradlo se za první republiky známý to popěvek to dokazuje "Kradu, kradeš, kradem, krade na Hradě i pode Hradem, to je ta republika od tatíčka Masaryka". Rozkradli jsme majetek vyhnaných českých Němců i zavražděných židů, za komunistů "kdo nekrade ani hodinu okrádá svou rodinu", a tak to pokračuje dál, ti malí už tak nemůžou, neboť toho už tak není jako za komunistů a nebo pár let po nich. Ale s jakou drzostí kradou "ti nahoře" jak se závistí říká ten "malý" co už nemá takové příležitosti, to skutečně nemá v historii novodobého státu obdoby. …


Číst dál

Atentátník Gavrilo Princip

Princip GavriloVe sdělovacích prostředcích se začíná připomínat blížící se výročí zahájení 1. světové války. V souvislosti s tím se zmiňuje jméno člověka, který ji v podstatě zahájil - Gavrilo Princip, který dne 28. června 1914 zavraždil následníka rakousko-uherského trůnu Františka Ferdinanda d´Este a jeho manželku, českou šlechtičnu Žofii Chotkovou. V médiích se ale příliš nezmiňuje Principův osud po smrti. Jak to vlastně bylo s jeho pohřbem a následnou exhumací?


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing