Buletin č. 20/2014

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 9:01

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

Dvorak Petr… Bylo-li tomu tak, nesete i Vy odpovědnost, byť nepřímou, za současné uvěznění pana Marka Řičáře a osudRicar Marek celé jeho rodiny. Všechna obvinění pan Řičář věrohodně, věcně vyvrátil a svoji nevinu jasně prokázal. Obávám se, že do vězení patří mnohem spíše mnozí politici a úředníci. Každý slušný člověk k tomuto názoru nutně dojde, přečte-li si všechny mnou publikované články. Věřím, že i Vámi řízená veřejnoprávní ČT přispěje k odhalení skutečné pravdy. Každý můžeme selhat a neobstát ve vážné situaci. Nikdy není pozdě toto selhání napravit. Ještě je čas. Pozdě bude, pokud pan Řičář vězení nepřežije. Je vězněm svědomí ČSSD, stejně jako byl Michail Chodorkovskij vězněm svědomí ruského prezidenta Vladimíra Putina. …


Číst dál

Magický hlas rebelky

Olga Sommerová: „Možnost natočit o Martě životopisný film je pro mě pocta. V její osobnosti se potkávají dvě nejdůležitější komponenty lidského charakteru – vysoká umělecká profesionalita a integrita osobnosti – stát za svou pravdou a nenechat se ďáblem nalákat na pohodlnou cestu za cenu ztracené sebeúcty.“

Po filmu Věra 68 o nejslavnější české gymnastce Věře Čáslavské zachycuje režisérka Olga Sommerová osud zpěvačky a signatářky Charty 77 Marty Kubišové. Tvůrci filmu hledají poslední finanční prostředky, které potřebují na úhradu archivních záběrů a hudby !!!


Číst dál

Nejzkorumpovanější zemí na světě je bezpochyby Rusko

Chodorkovskij MichailRusko mělo vězně svědomí Michaila Chodorkovského, Česka republika má vězně svědomí Marka Řičáře!

Chodorkovskij je génius, bystrý, inteligentní člověk, patrně nejúžasnější mozek, s jakým jsem se kdy setkal - Pravděpodobně nejlepší manažer v ruské historii -Ruská vláda se snaží centralizovat moc a agresivně zničit ty, kdo nekráčejí s ní - Ruská prokuratura je z podstaty kriminální organizace - Chodorkovskij věří v občanskou společnost - Za způsob, jakým ruská vláda rozkradla Jukos, by se nemusela stydět žádná mafie - Vláda netoleruje poctivost a otevřenost. Tajná služba potírá lidi, které nemůže zastrašit nebo uplatit - Ze seznamu ruské advokátní komory vyškrtli všechny Chodorkovského právníky - poslední právník, který věděl, kde má Chodorkovskij peníze, byl zabit při výbuchu helikoptéry - Je mi jasné, že kdyby mi ruské úřady chtěly něco udělat, tak si mě najdou. Doufám, že získáme mezinárodní podporu v boji proti exotickému chování ruské administrativy. Problém je, že některé státy mají z Ruska strach. Věří, že je lepší držet se v pozadí a vyhýbat se řečem o lidských právech a o spravedlnosti. Je tragédie, že lidem tolik záleží na ropě a jsou ochotni obětovat to ostatní.

Ruská tajná služba FSB (dříve KGB) je podle právníka Roberta Amsterdama strojem na destrukci lidí. Advokát, který hájil Michaila Chodorkovského proti ruské prokuratuře, byl nedávno vyhoštěn z Ruska.


Číst dál

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Ricar Marek… Prosím, napište dopis panu Řičářovi. To je to nejmenší, co pro něho můžete udělat. On už pro nás udělal Chodorkovskij Michaila stálé dělá mnohem více! Děkuji všem i jménem rodiny ing. arch. Marka Řičáře. Těší mne, že se konečně začínají ozývat a jednat významné organizace a osoby, které jsem oslovil. Začínají se ozývat a nabízet pomoc i lidé a instituce ze zahraničí. J.Š.

VĚZEŇ SVĚDOMÍ České republiky - dopisní akce! - Soud potrestal exsoudce JUDr. Josefa Knotka za korupci 5,5 lety vězení, netrestal vinné, kdy budou odsouzeni soudci, kteří odsuzují nevinné…?!

Můj manžel byl přemístěn do věznice ve Všehrdech u Chomutova, místa vzdáleného cca 350 km od místa, kde bydlí jeho rodina. Jediný možný neomezený způsob kontaktu s ním je poštovní korespondence. Prosím a vyzývám Vás všechny, kdo jej chcete psychicky a morálně podpořit, pošlete mu alespoň jednou za měsíc Váš dopis! Dejte také vědět Vašim přátelům a známým. Manželovi je možné psát česky, německy, anglicky, slovinsky, rusky a latinsky. Adresa pro zasílání dopisů je: VĚZEŇ SVĚDOMÍ ČR, JOSEF MAREK, VĚZNICE VŠEHRDY, VŠEHRDY 26, 430 01  CHOMUTOV - http://www.petice24.com/a/75729


Číst dál

Co mají společného Hugo Liebisch a Milan Kroupa?!

Liebisch HugoOba jsou velcí synové naší země. Oba z ní byli vyhnání. Hugo Liebisch, konstruktér slavných motocyklů ČECHIE,Kroupa Milan málem přišel při vyhnání českých Němců o život. Milan Kroupa, po vynuceném vyhnání zločinným komunistickým režimem, proslavil naší zemi v Kanadě. Nezapomeňte si níže přečíst děsivé mučení českou lůzou, kterým si musela rodina Hugo Liebische projít! Pachatelé, či jejich potomci stále žijí mezi námi jako „ctihodní občané“. Dost možná i dnes jsou členy KSČ, resp. KSČM. Zítra si od 13:00 hod. připomeneme na Ďáblickém hřbitově v Praze zavražděné děti komunistickým režimem. Těžko bude ČT 24 na místě a vysílat přímým přenosem.

 


Číst dál

Augsburg 2014: 65. Den Sudetských Němců

Augsburg 2014Rozumět dějinám – Vytvářet budoucnost – Program 2014 - Laureáti Nobelovy ceny narozených na území Čech, Moravy a Slezska… - Sudetoněmecké písničky a filmy

„Nikdy jsem se nestyděl za to, že jsem Čech. Do konce života se ale budu stydět za zločiny mých předků. A to už při vzniku multikulti paskvilu zvaného Československo (Němců bylo skoro dvakrát tolik než Slováků). Češi nikdy v Sudetech nežili. A České království, které 400 let neexistovalo? Podívejte se na mapu za Karla IV. Karel IV byl také králem lombardským a burgundským. Znamená to, že Češi měli v roce 1918 nárok na Lombardii a Burgundsko? Nikdy jsem neslyšel, že by někdo brečel nad ztrátou Podkarpatské Rusi. Proč? Protože tam Češi nikdy nežili. A jaký je rozdíl mezi Podkarpatskou Rusí a Sudety? Žádný. V Sudetech taky nikdy nežili (myslím, že v roce 1918 jen 10% populace Sudet byli Češi a to hlavně proto, že v Sudetech Němci stavěli továrny.) Dříve či později se Češi budou muset vyrovnat se svou temnou minulostí. Nejlépe by bylo začít dnes.“ S pozdravem, Mick.


Číst dál

Ministerstvo vnitra podalo kasační stížnost

LOgo SDL CZNovou obstrukční techniku zvolilo ministerstvo vnitra, které ani po třetím neúspěchu u soudu nepolevuje ve své snaze nedovolit našemu Sudetoněmeckému sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku činnost.

Přestože rozsudek je v jeho prospěch (nemusí registrovat, může počtvrté odmítnout), podalo proti němu kasační stížnost. Tu by měl projednávat osmý senát Nejvyššího správního soudu ve složení Michal Mazanec, Jan Passer a David Hipšr, tedy to nejhorší z bojující demokracie, co u tohoto soudu působí.

… Pokud by samotný název sudetoněmecký představoval tak zřetelné přihlášení se k této politické straně a jejímu příklonu k nacionálnímu socialismu, bylo by stěží pochopitelné, proč státní orgány Spolkové republiky Německo a Rakouské republiky již více než 60 let umožňují na svém území činnost spolkům, jež mají toto adjektivum v názvu … Jako určité kuriosum pak působí, jestliže se právě skončených voleb do Evropského parlamentu zúčastnil subjekt s názvem Komunistická strana Československa, ačkoli strana nikoli s podobným, ale se zcela identickým názvem byla platný právem, ustanovením § 2 odst. 2 zákona č. 198/1993 Sb., o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu, označena za organisaci zločinnou a zavrženíhodnou. … Nelze pominout, že to byly naopak orgány Československé republiky, které takto nepřípustně diskriminačním způsobem ke svým občanům v r. 1945 přistoupily, učinivše ty z nich, kteří se nemohli vykázat slovanským původem, občany druhé kategorie a ponechavše je napospas ohavným činům, k nimž v oné době došlo, ba namnoze tyto ukrutnosti samy podněcovaly a ethnickou nenávist k této části obyvatelstva rozdmýchávaly … Žalobci chápou, že je-li ředitelem odboru všeobecné správy ministerstva osoba, jež sama byla členem této strany a sama, z vlastní vůle, přísahala věrnost zločinnému a zavrženíhodnému režimu, nemůže se to na rozhodovací praxi ministerstva neodrazit … Vzhledem k tomu, že žalovaný nepožádal, aby soud přiznal jeho kasační stížnosti odkladný účinek, bude muset tak jako tak v řízení pokračovat a buď spolek registrovat, anebo vydat další rozhodnutí o odmítnutí registrace; k tomu však stěžovatelé poznamenávají, že jak žalovaný správně naznal, pro takové rozhodnutí mu napadený rozsudek neposkytuje argumentační prostor a došloli by k tomu přece, podali by na úřední osobu, která by takové – v pořadí již čtvrté – rozhodnutí v rozporu s jasným právním názorem soudu vydala, oznámení pro trestný čin zneužívání pravomoci. ...


Číst dál

Přestane se EU chovat „chamberlainovsky“ a začne se konečně chovat „churchillovsky“…?!

EU nabizi rukuMetál od Putina? Díky, radši auto - Ombudsmanka Anna Šabatová vymohla ruské důchodkyni v ČR rekordní miliónový doplatek penze.

Zprávy z Ukrajiny začínají připomínat Čečensko. Putin vybízí Ukrajince k dialogu s povstalci, které vyzbrojil. Připomínám, že nechal bombardovat Čečensko, kde došlo ke genocidě národa. Takoví rozumí jen síle, slušnost považují za slabost. Další zkouška Západu – síly či slabosti? „Chaberlainovství“ proti „churchilovství“, naivity proti zkušenosti.

 


Číst dál

Dva noví ústavní soudci

Justitia… Nejmenování J. Nykodýma, jehož jsem si vážil jako advokáta stejně jako ústavního soudce, mám však za projev politické zvůle a vpravdě kanální politické kultury v této zemi. Ačkoli to ctěným senátorům možná doposud nedošlo, Ústavní soud není senátním orgánem a vykonavatelem politiky toho, kdo v Senátu drží většinu, na poli justice, nýbrž nezávislým soudem, vrcholným orgánem kontroly ústavnosti, který se musí skládat z názorově pestrých a nezávislých osobností, jinak bude k ničemu. Poskoci a bezpáteřní karieristé jako Šimíček tento soud a jeho prestiž zničí, udrží ji naopak takoví soudci, kteří budou při svém rozhodování respektovat principy práva a hledat spravedlnost, a i když Nykodým nebyl v sestavě soudců Ústavního soudu nikdy špičkou z hlediska odbornosti a znalosti ústavněprávní theorie, jeho rozhodování vykazovalo značnou konsistenci a bylo fundované a fairové, tedy takové, jaké rozhodování bezcharakterního Šimíčka nikdy nebude.

Senát dnes podle očekávání potvrdil do funkce ústavních soudců Vojtěcha Šimíčka a Tomáše Lichovníka, avšak překvapením je, že odmítl Jiřího Nykodýma. Pravděpodobným důvodem jsou Nykodýmovy pravicové názory, zejména názor na církevní restituce.


Číst dál

Hrdí Češi v toku nicnedění

Hrdi Cesi i…vlastenecky laděný text lze číst i jako velkolepou přehlídku nablblého češství,Hrdi Cesi 2 koncentrovaného do sebeoslavných písní, žvanivosti a přežírání. … Lze mít vlastně jen jedinou, bohužel však zá­sadní výtku: hrálo se systémem jed­nou a dost. Věčná škoda, tahle insce­nace by si reprízování zasloužila.

Buchty a loutky se v posled­ních letech pustily clo cyklů. A tak po sérii překopávek I liniových thrillerů nyní své přízniv­ce zásobují volnou sérií českých ob­rozeneckých loutkových her. A tak se dostalo i na Posvícení v Hudlicích, údajně nejhranější český diva­delní titul vůbec. Příběh je to jednoduchoučký. Král zbloudí v močálovitých kři­voklátských lesích a zachrání ho hudlický uhlíř, jenž vladaře (udržujícího inkognito) mohutně pohostí u příležitosti posvícení. Král se mu za to odmění nejen pozvánkou do Prahy na svatováclavskou husu, ale též povýšením do šlechtického sta­vu. Hraje to ale spíše upovídaná než akční, což decentně připomněl i Marek Bečka v improvizovaném úvo­du: „Kdybychom v tom toku nicnedění zapomněli na přestávku, tak nám ji prosím připomeňte.“


Číst dál

Lichtenštejnský palác: Věda a byznys jako motor pro inovace

KAS verejnost 290514Význam inovací pro Českou republiku a Evropu - PrimeNet: Leadership Fórum, Praha 2014 - Za těmi, kteří vedou, nejdeme proto, že musíme, ale proto, že chceme. Nenásledujeme je kvůli nim, ale kvůli sobě. - Pokora – být při úsilí a dosažení účelu a cíle nesobečtí.

KAS paneliste 290514

Dne 29.5.2014 tento seminář uspořádal KAS (Konrád Adenauer Stifftung). Přináším zvukový, česko-německý, záznam celého semináře. Škoda, že byl, jak je tomu dost často na podobných akcích, nedostatek času na diskusi. Byl umožněn pouze jeden dotaz. Po mém vystoupení (1:13:00 hod) došlo ke změně. Mohlo vystoupit ještě několik účastníků. Připomněl jsem v něm citát Alberta Einsteina. Varoval před nebezpečím, kdy technika přestane sloužit nám, ale mi začneme sloužit jí a kdy hrozí vytvoření generace idiotů. Pan Jürgen Rüttgers, bývalý ministerský předseda a ministr pro vzdělávání, vědu a technologie SRN řekl mj., že nás očekává masová produkce kusové výroby. Ministr Pavel Bělobrádek připomenul starou židovskou moudrost: „Investovat do stavitelů, ne staveb“. Média jsem nezaznamenal, ani žádného poslance či senátora.


Číst dál

Výzva ředitelům českých škol: Muslimové očima českých školáků

Muslimky… V posledních měsících se téma islámu stalo v České republice velice diskutované, především v souvislosti s několika incidenty, které rozvířily diskuzi o tom, zda je islámská kultura a zvyky v souladu s těmi našimi. Prvním případem bylo údajné vyhození dvou muslimských studentek ze zdravotní školy kvůli nošení hidžábu, druhým pak nedávná razie v pražských mešitách. Oba případy ukazují, že debata, která v západní Evropě už nějakou dobu probíhá, se přesouvá i do naší země. Bohužel u nás chybí objektivní zhodnocení tématu. Na jedné straně jsou nedostatečně informovaní extremisté, co vyvolávají strach, na druhé straně jsou obhájci islámu, kteří nepřipouští jakoukoliv jeho kritiku. V přiloženém dopise upozorňujeme na projekt, který patří do té druhé skupiny, a který považujeme za nebezpečnou propagandu spíš než za objektivní snahu o přiblížení pravdivého obrazu islámu. Jelikož se jedná o projekt zaměřený především na žáky středních škol, případně žáky druhého stupně základních škol, obracíme se na Vás, ředitele a ředitelky středních a základních škol, abychom Vás upozornili na některá důležitá fakta. …


Číst dál

Robert Tempel, 4x osvobozen, poté doživotí a žádné odškodnění!!!

Tempel BLESKKdo bude další obětí „pankráckého kata“ JUDr. Jiřího Lněničky po Gilbertu McCray, MartinuTempel KS Plzeň 060307 Barkócim a Robertu Tempelovi?! - Napsala mi další oběť „Pankráckého kata“ JUDr. Jiřího Lněničky! - ČR loni osmkrát prohrála ve Štrasburku, porušila lidská práva.

MS Praha, Spálená, otřesné svědectví o zločinných poměrech v české justici - justice 50-tých let v "sametovém balení". Zvukový záznam dnešního jednání a vyhlášení rozsudku nás navrací do nejprimitivnějších dob totality! Právo na spravedlivý proces a spravedlivé odškodnění pošlapáno jako za Urválka či Stalina! Osvobozující rozsudek ze dne 6.3.2007 KS Plzeň má 88 stran! Robert Tempel už na jednání soudů nechodí. Na druhém videu níže doporučuji videozáznam z jeho posledního vystoupení před soudem ze dne 29.11.2013!


Číst dál

Tři Králové 5.díl Baťa v kostce, aneb 50-tá léta zdraví!

Bata Tomas a JanMalosti a nízkosti se u nás, zvláště za kus mrzkého groše, našlo vždy dost. Naše země nebude moci Janu Baťovi nikdy splatit dluh, který vůči němu má. Chtělo by se říci oním biblickým: „Odpusť jim, neboť nevědí co činí.“ Obávám se, že to ví až moc dobře - Projev z roku 1938 by dnes mohl Jan Antonín Baťa přednést znovu!

Shlédl jsem tento „dokument“ na http://www.stream.cz/nejnovejsi/bata-v-kostce/10002474-tri-kralove - nestačil jsem se divit. Připomíná primitivní komunistické agitky z 50-tých let. Na námět knihy Zdeňka Pokludy ho natočil režisér Jiří Novotný. Účelově překrucuje známá fakta, cíleně znevažuje, zesměšňuje a bagatelizuje přínos J.A.Bati pro firmu Baťa. Hrubě uráží jeho práci a odkaz. Tomáš Baťa dodržel svůj slib „Své housle dám nejlepšímu houslistovi.“ Tím byl Jan Baťa, ne jeho nepovedený synek z nešťastného manželství. Pročpak si asi vzal za manželku dceru advokáta ze Švýcarska, kde byly deponovány akcie firmy Baťa?! Je zde představen jako opak toho, co skutečně byl. Vzhledem k tomu, že autorem je Zdeněk Pokluda, přívrženec „Tomíka“ a jeho rodiny, nemůžeme se tolik divit.


Číst dál

Proč se věda mýlí

Mozek… A tedy, že proti Einsteinově alternativě zcela žádný argument neexistuje, zatímco proti Bohrově alternativě je možno uvést jich několik. Od té doby jsme se pokoušeli upozornit na tuto skutečnost fyzikální komunitu. Jakákoli publikace daného důkazu v nějakém odpovídajícím časopise byla však vždy kategoricky odmítnuta. … Obě tyto kapitoly si již stáhlo z internetu několik tisíc fyziků, aniž by se objevila jakákoli kritická připomínka .… Bohrova teorie je také stále rozvíjena v rámci evropské spolupráce COST a vydatně podporována evropskými penězi; viz např. nedávný článek v CERN Courier 54 (2014), No. 4, p.33. Lze říci, že prakticky všechny hlavní výsledky a závěry uvedené v tomto článku jsou založeny na matematických předpokladech, jež nebyly nikdy náležitě ověřeny. O některých z nich pak můžeme spolehlivě dokázat, že jsou chybné a vedou k prokazatelným sporům. …


Číst dál

Genderová ideologie jako důsledek deformace současného lidského poznání

MozekOntologický základ lidského poznání - Změna v začátku novověku - Kodaňská kvantová mechanika a její důsledky - Matematické modelování a fyzikální teorie v současnosti - Návrat k ontologii

(Miloš V. Lokajícek, Praha - únor 2014)

… Tento vývoj se ovšem netýkal jen oblasti fyzikální vědy. Uplatňuje se prakticky ve všech oblastech poznání. Prakticky každý souhlas s fenomenologickou skutečností se označuje za prokázanou pravdu, kterou pak hájí určité skupiny lidí, jímž se podařilo obsadit některé důležité posice. Ti kategoricky odmítají z mocenských posic jakýkoliv jiný názor, který jim není vlastni, aniž by se snažili racionálně prokázat oprávněnost svého stanoviska či vyvrátit opačné stanovisko. …

V současnosti se často hovoří o neblahých dopadech genderové ideologie na celý vývoj lidského rodu (viz např. Radim Cigánek: „Gender jako frontální útok na rodinu“, Monitor č. 1 , 12.1.2014), protože tato ideologie představuje rozhodný útok na harmonické fungování rodiny a výchovy dětí. Vyžaduje totiž v rozporu se skutečností naprostou rovnost mezi mužem a ženou a označuje sexuální rozdíly za produkt výchovy a nikoli vrozenou vlastnost. Nikdo se však dostatečně nezamýšlí nad důvody a postupem, jak tato ideologie mohla vůbec vzniknout. Její vznik lze totiž označit za přímý důsledek deformace základního lidského poznání, k níž došlo především v posledních dvou stoletích. Daná deformace měla však začátek již na rozhranní středověku a novověku.


Číst dál

H-Systém: Zločin páchaný na slušných občanech už 13 let!

MSP H-system 2 pred budovou 270514Ostuda české justice pokračuje. MS Praha odložil jednání na 28.srpna, pro nedostavení se dvou poškozených.MSP H-system 3 prg 270514 ČT přinesla včera obsáhlé zpravodajství, ale podstatné, které zaznělo z úst senátora Jiřího Čunka, se kterým natáčela rozhovor, ve svém zpravodajství nezveřejnila. Níže přináším kompletní zpravodajství z jednání soudu ve Slezské ulici na Vinohradech.

 


Číst dál

Vydavatelé Hitlerových projevů věnují každému návštěvníku hlavního líčení bezplatně jedny Projevy

Hitlerovy projevy a Pavel KamasAby se mohl každý na vlastní oči přesvědčit o lžích v obžalobě sepsané brněnským státním zástupcem Janem Petráskem, rozhodli se vydavatelé Hitlerových projevů k bezprecedentnímu kroku: každý, kdo se zúčastní v pondělí jejich hlavního líčení u Městského soudu v Brně, obdrží bezplatně jeden exemplář inkriminované knihy; ta normálně stojí 790 Kč.

Tisková zpráva.


Číst dál

Manželka ministra financí neumí volit?

Babišová Monika a volbyDobrat se pravdy je někdy těžké. Proto má takovou hodnotu. Sama k vám nepřijde, zato polopravdy a lži velmi často.

Média z jasného porušení zákona Monikou Babišovou při volbách do EP udělala málem „státní aféru“. Lístek vhodila do volební urny bez obálky, chyba. Její muž jí při opakované volbě "asistoval“, opět chyba. Tak jednoduché, svést vinu jen na manželský pár, to není a už vůbec ne férové. Monika Babišová neobdržela hlasovací obálku! Proč jí neobdržela? Odpovědný "obálkář" ji obálku nevydal, další chyba! Ptejme se proč? V mediálním mumraji a zmatku na to prostě zapomněl. Média referují o "státní aféře", jejíž nepřímou příčinou byla ona sama! To, že manžel chtěl v dobré víře instinktivně pomoci své ženě je lidsky pochopitelné, cit předběhl rozum. MV tvrdí, že byl zřejmě porušen zákon. Žádné zřejmě, ale v případě dvou osob „za plentou“ zcela jasně.


Číst dál

Z knihy „Hitlerovy rozhovory v hlavním stanu“ i o Edvardu Benešovi!

Benes EdvardOkolnosti zrodu ČSR: otřesné informace, fakta a důkazy - Z archivu Sněmovny ČSR 4.6.1925: Ruský zlatý poklad, legionáři, interpelace a odpověď E.Beneše - Gašparovič, Zeman a Klaus uctili svého předchůdce Beneše

Hitler označoval Heydricha jako „nenahraditelného“ pro jeho bohatství nápadů v otázkách bezpečnosti. Tak jednou Tuchačevskij Michali„přihrál“ Heydrich – s Hitlerovým souhlasem a bez vědomí říšského Ministerstva války – v roce 1937 Stalinovi, pomocí jeho přítele Beneše, československého presidenta, falšované dokumenty, které byly promíchány s nezávažnými, pravými dokumenty, jako dopis určený náčelníkovi generálního štábu Rudé armády a zástupci ministerstva války Sovětského svazu, maršálu Michailu Tuchačevskému. Dopis „prokazoval“, že byl „německý kolaborant.“ S ohledem na jeho velké množství vojenských stoupenců, nechal Stalin následně popravit nejen jeho, ale i 2ze 4 dalších sovětských maršálů, 1315 armádních generálů, 6285 generálů z armádního sboru, 110 ze 195 velitelů divizí, jakož i 35.000 štábních velitelů. Rudá armáda tak byla až do začátku zimní války 1941/42, co se týká jejího vedení, v šachovém matu.    


Číst dál

Praha Emauzy 17.5.2014: Benjamin Kuras o aktuálním nebezpečí Islámu a otřesná osobní svědectví Exmuslimek

Mesity-CZ-2014Střelba v židovském muzeu v Bruselu si vyžádala nejméně tři mrtvé - Nejméně 31 mrtvých a více než 90 zraněných při atentátu v Číně - Mediální boj o mešitu v Teplicích - Na území České republiky se nachází 6 mešit a 12 modliteben - Lukáš Lhoťan: ISLÁM & ISLÁMISMUS - Česká škola v roce 2050

… Nápor islamismu v České republice zesílil po 11. září 2001, kdy si západoevropské země uvědomily svou chybu v toleranci různých islamistických skupin podporovaných ze Saúdské Ará­bie a rozhodly se proti nim zakročit. Dochází tak k situaci, kdy jsou v západní Evropě určité osoby a organizace chápány jako extremistické, ale v České republice jsou propagovány islámský­mi nadacemi. Obdobné to je s islamistickým kapitálem, který je postupně vytlačován ze zemí, jako je Německo, Francie a Velká Británie, kdežto v České republice je mu ponecháváno prakticky svobodné působení….

Benjamin Kuras: Nově nastupující totalitní systém – Západ odhodil své principy a nahradil je sebebičováním, které přechází do sebezničení – Neomarxistický pochod evropskými institucemi – Vznik všudypřítomné politické korektnosti a multikolturalismu - Demontáš všeho klasicky západního – Reforma islámu se nekoná – Koná se útok na poslední zbytky civilizovanosti, které nám kdysi vyspělý Západ připomínají. ... Lukáš Lhoťan: ISLÁM & ISLÁMISMUS – PŘEDMLUVA

Přednáška Benjamina Kurase o nebezpečí Islámu v rámci tématu Rizika plného uznání Islámu v České republice, je alarmující. Stejně tak otřesné výpovědi exmuslimek Pavlíny Bitarové a Beátrice Radosa níže. Pořídil jsem i záběry publika bez toho abych si uvědomil, že mohu některé přítomné ženy zveřejněním jejich tváře ohrozit. Proto došlo ke zpoždění zveřejnění obou videí, abych mohl zajistit zneveřejnění záběrů veřejnosti.

* * *


Číst dál

Volby do Evropského parlamentu ukázaly naši občanskou nevyspělost a provinciálnost

EU nabizi rukuZa Sobotky přišly ČSSD a ODS o 22letý duopol - Média prohrála – Celostátní, jedna kandidátka s možností přímé volby, kde by občan mohl „kroužkovat“ 21 jmen, by zajistila mnohem větší účast.

Bill Clinton na své nedávné přednášce vyzval k boji proti politickému cynismu, protože nejvíce ohrožuje americkou demokracii a vyprazdňuje politiku. - Prof. Tomáš Halík: “Odmítám demokracii bez hodnot, které vycházejí z křesťanské morální tradice, hodnot, o kterých se nehlasuje a jež si demokracie svými nástroji nedovede vytvořit, nicméně je musí bránit.” - Tomáš Akvinský: “Jistota, kterou nám dává božské světlo, je větší než ta, kterou skrývá světlo přirozeného rozumu.”

Ve skutečnosti „volili“ ti, kdo volit nešli. 82% nevoličů je smutným obrazem stavu české, stále nevyspělé, provinciální společnosti. 87% obyvatel vůbec neví jak funguje EU – na vině jsou polistopadové strany, jejich politici a jejich média. Jsou sami věrným obrazem společnosti. Ředitel ZŠ zařídil volby a odjel na chatu sekat trávu, volby ho nezajímají, jak nám řekl na ČT 1. Kolik takových hloupých odpovědných v naší zemi asi existuje? Kolik procent nevoličů by asi odmítlo přijímat evropské dotace a podpořilo jejich vrácení? Václav Klaus prohlašuje, že lidé EU nechtějí, ale už nepřizná, že je to i jeho nemalou zásluhou, kdy vytvářel negativní obraz o EU – k radosti Putinová Ruska. Komentář níže je docela výstižný: „Pan Péro prohlásil, že volby do Europarlamentu jsou nepotřebné. Já jsem naprosto přesvědčen o tom, že nepotřebný je pan Péro“. Celkově účast evropských voličů stoupla. Slovensko dopadlo nejhůře. Česká republika byla předposlední. Je vypovídající, že zatímco na MS v hokeji prosázeli Češi 600 milionů, na volby do EP pouhých 5 milionů korun...


Číst dál

Otevřený dopis prof. Tomáše Halíka: Svobodu pro křesťanku Meriam Yehya Ibrahim Ishag!

Halík TempletonOtevřený dopis Tomáše Halíka muslimské komunitě v České republice - Online petici za zmírnění Sibenicetrestu podepsalo již 620 tisíc lidí - PETICE za osvobození Miriam Ishag! - Český ACAT informuje - VIDEO

Nositel Templetonovy ceny pro rok 2014, prof. Tomáš Halík, adresoval českým muslimům otevřený dopis, ve kterém upozorňuje na případ, kdy soud v súdánském Chartúmu vynesl trest smrti nad těhotnou ženou, křesťankou Meriam Ishagovou poté, když podle svého svědomí odmítla nátlak, aby se vzdala své křesťanské víry a pod pohrůžkou smrti přestoupila k islámu. Text dopisu jako první uveřejňujeme. V plném znění.

Tomáš Halík. „Pokud by tento barbarský trest, odporující všem zásadám spravedlnosti a milosrdenství, byl vykonán, nejen Sudán tím pozbude práva nazývat se civilizovanou zemí, nýbrž opět tím celosvětově vážně utrpí pověst islámu a jeho vyznavačů.“„Domnívám se, že nadešel čas k tomu, aby právě muslimové, kteří na Západě požívají plnou náboženskou svobodu a toleranci ze strany křesťanů a ostatních věřících i nevěřících, se zasazovali o to, aby i v islámských zemích byla uplatňována zásada Koránu ´Nebudiž žádného donucování v náboženství´. Aby bylo v tomto duchu interpretováno islámské právo a islámskými autoritami respektováno právo na svobodné rozhodnutí ve věcech víry.“…


Číst dál

Osvětové čtení z Paragraphosu Tomáše Peciny

JustitiaKomu fandit - Ministerstvo spravedlnosti v akci - Tisíc! – Jaroslav Hašek: Muž bez lístku

… Tento text, ač se tak snad může podle titulku jevit, nebude o fotbale, nýbrž o politice a právu v této zemi. V ní se poslední dobou odehrávají děje, jejichž pochopení přestává vyžadovat dovednosti politologa, resp. právníka, ale číst místní tisk správně a s porozuměním začíná být doménou oborů zcela jiných, více či méně esoterických. … Ačkoli zákon stanoví, že náhradu je třeba vyplatit do šesti měsíců od podání žádosti, ministerstvo nechalo žádost sedm měsíců uležet a poté na ni reagovalo tímto nonchalantním sdělením, ve kterém poškozeného požádalo, aby na Českou republiku další čtyři měsíce nepodával žalobu; po omluvě za porušení zákonné povinnosti samozřejmě ani stopy. Nejhorší ale je, že kdyby poškozený projevil vstřícnost a žádosti vyhověl, po uplynutí požadovaných čtyř měsíců by se dozvěděl, že jeho nárok – pokud jde o náhradu nemajetkové újmy – je promlčen. Zřejmě nová taktika, jak ušetřit státní peníze. … Slepé, tlusté, mastné, slizké, hnisající závistí a žalem nad sebou i vším co za smrad z tebe pochází. Ne amen, ne život jen nic, prázdon a pecina, pecina, pecina prásk. Řekněte, není to milé, když lidé projevují takový zájem o vaši práci? - V odvolacím líčení byl rozsudek osvobozující muže bez lístku potvrzen odvolacím senátem a státní dráha poukázána na pořad práva civilního se svým nárokem na 50 haléřů. Dohromady stojí to ředitelství c. k. státních drah 3678 korun 69 haléřů, a my stojíme proto před novým zvýšením jízdní sazby.


Číst dál

Zeman, sir Winton, piloti RAF, aneb o medailích a pomnících

LN Lev a pomnik 190514Síla lidskosti-Nicholas Winton – Sir Winton viděl žalostnou situaci uprchlíků ze Sudet aDalajlama citaty intuitivně cítil, že Hitler brzo obsadí zbytek Čech a že všichni lidé na Hitlerově černé listině budou v ohrožení života - Václav Havel ocenil Wintonův čin Řádem TGM – Další skandál je dění kolem pomníku k uctění památky Čechoslováků, sloužících v britském Královském letectvu – HŘBITOV PRO CIZINCE - Martin Veselovský obdržel cenu K.H.Borovského – Lihová aféra, aneb státní orgány a instituce bez viny?! - Do EP vyšleme obraz naší společnosti - Revoluce ve vzdělávání!

Pozvat 105-letého sira Wintona, který už takřka nevychází z domu, na Pražský hrad, není projevem úcty, ale nevyspělosti, mám-li zůstat slušným. Pro sira Wintona by cesta do Prahy byla daleko více utrpením, než radostí, nehledě k tomu, že různých ocenění obdržel již tolik, že už je ani vnímat nemůže. Vyznamenání od České republiky už sir Winton obdržel od presidenta Václava Havla – Řád TGM. Prezident Miloš Zeman by měl nejvyšší řád země udělit siru Wintonovi co nejdříve na velvyslanectví v Londýně, případně mu projevit svoji úctu osobní návštěvou v jeho londýnském bytě, jinak to veřejnost bude právem vnímat jako nedůstojnou sebeprezentaci.


Číst dál

Takovým lidem jako je starosta Lipna nad Vltavou Ing. Zdeněk Zídek, se mají stavět pomníky!

KS CB Zidek a obhajce 210514Starosta Ing. Zdeněk Zídek konečně „osvobozen“ i KS České Budějovice – Soud po letechKS CB Zidek verejnost II 210514 potvrdil, co ví celá obec – Před soudem by měl stát neznámý občan-udavač ZÁVIST, jak jinak!

Přináším kompletní zpravodajství z dění u KS České Budějovice ze dne 21.5.2014. Krajský soud oficiálně a s konečnou platností po dlouhých letech potvrdil, že skvělá práce a služba obci je hodna obdivu, uznání, poděkování a ne kriminálu! Nezapomenu, kdy před vynesením rozsudku starosta přítomné občany obce Lipno nad Vltavou pozval na oběd ať to dopadne jak chce a když mne uviděl, pozval i mne. Odpověděl jsem „Bude mi ctí, pane starosto.“ Mimochodem Lipno nad Vltavou je snad nejúspěšnější, dynamicky se rozvíjející obec v Jižních Čechách a patří mezi pět nejlépe hodnocených obcí České republiky. Že je nezadlužená, bohatá, nemusím zdůrazňovat. Za pozornost stojí, že obec má, mimo čtvrtka, každý den úřední. Starosta nařizuje jednání obce každé dva týdny, kdy zákonná povinnost je minimálně jednou za tři měsíce, což je dost běžné. Zdůvodňuje to tím, že by tolik práce k projednání najednou vedlo k její špatné kvalitě. Bohužel jsem oběd nestihl, ale o tom všem na události bohatém dění v budově Krajského soudu, níže.


Číst dál

Znovuobjevený Otakar Zachar

Zachar Tocnik 220514V Točníku byla odhalena pamětní deska - Ing. Otakar Zachar (1870-1921) byl ve své doběZachar foto významným odborníkem v oboru pivovarnictví. Jeho rodina vlastnila pivovar v Kladně - Kročehlavech, pivovar v Točníku a byla akcionářem berounského pivovaru

Za účasti sponzorů i točnických patriotů byla v pondělí 19. května odhalena na budově bývalého pivovaru v Točníku pamětní deska Ing. Otakaru Zacharovi. Hlavním iniciátorem akce byl točnický kastelán JUDr. Petr Zemánek, který pro návrh a výrobu pamětní desky získal mladého výtvarníka MgA. Daniela Paula. Slavnostního odhalení pamětní desky se zúčastnil i ředitel Středočeské vědecké knihovny v Kladně Ing. Jiří Mika, který je autorem nedávno vydané knihy o životě a díle Otakara Zachara "Mezi alembikem a spilkou", která vyšla v nakladatelství Halda.


Číst dál

DEA Beroun: Marta Tauberová

DEA BerounPo čase jsem zavítal do tanečního klubu. Byl jsem příjemně překvapen prostředím, lidmi a obsluhou v tanečním klubu DEA v Berouně. Návštěvu na adrese Česká ulice 57, kousek od centra, mohu jen doporučit. Mimochodem má nejkvalitnější a největší obrazovku, samozřejmě i zvuk pro přímé sportovní přenosy. Majitel Vladimír Žák patří ke špičce našich zvukařů. Příští pátek, 30.5.2014 od 20:00 hod., bude hostem italský zpěvák s následnými italskými melodiemi. Přijdu zas:-) Věřím, že Marta Tauberová by potěšila svými písničkami i jinde. Text na tuto si složila sama. Je ze života a o životě.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing