Buletin č. 52/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 16:27

Modré Vánoční pastorále 2013 a setkání čarodějů v Žebráku

Vanocni pastorale 1 2013 071213Všem lidem dobré vůle přeji hezké prožití konce roku, veselého Silvestra a nadějeplný Nový rokVanocni pastorale U Lva 081213 2014!

KČT (Klub českých turistů) byl v Žebráku založen v roce 1922. Díky manželům Saše a Miloslavu Šrédlovým je obdivuhodně aktivní. Každý týden jedna akce, dokonale připravená. Letos jsem „stihl“ rekordní počet dvou… Tradiční Novoroční pochod a poprvé Vánoční pastorále, tentokrát v modrém. Smekám před Mílou Šrédlem - má už „ochozeno“ úctyhodných 160.000 km, tedy 4x kolem zeměkoule! Odvádí neskutečně kvalitní a potřebnou práci při které ho skvěle podporuje jeho žena Saša, výborná zpěvačka a vyprávěčka příběhů z cest o kterých i skvěle píše. Oba by si zasloužili prostor jak v ČT tak v ČRo, aby se o jejich zážitky a vnitřní bohatství mohli těšit a být obohaceni i jiní. Alespoň touto skromnou formou bych jim chtěl poděkovat za to, co pro lidi a společnost dělají.

„Cestovat neznamená jen poznávat nové země, ale poznávat sám sebe! Největší zážitky z přírody a měst zanechá v člověku cestování při kterém se pohybuje vlastní silou. Pokud máte rádi přírodu a dech starobylých měst, milujete dobrodružství a ke všemu tomu nepotřebujete komfort a pohodlí, ale jen nové a dobré přátele – jste na správné adrese!“

Pokud je chcete oba poznat a budete mít čas i chuť, jste zváni na Novoroční pochod 1.1.2014. Sraz je jako každý rok na Nový rok ve 13:00 hod. na náměstí v Žebráku u kostela. Přijďte pobejt:-)


Číst dál

Bohumil Doležal: Karel Havlíček – portrét novináře

KHB Dolezal aversKarel Havlíček Borovský: „A vlastencem může být v Čechách každý tvor, rozumný nebo nerozumný, jenBorovsky 1 když písně české zpívá, z korbelíčku si nalívá, přitom ne­zná větší slast, nežli milovati vlast!!“

Z Úvodu právě vyšlé knihy: „Nynější vládě nelíbí se pouze způsob našeho psaní, jí se též nelíbí naše zásady, a kdybychom dnes polovičku svých zá­sad za oběť přinesli, domnívajíce se tím získati přízeň vlády, zas by nás hned zejtra již s tou polovičkou, která se jim dnes líbila, přec jen považovali a vyhlašovali a pronásledovali tak jako dříve.“

Autor, jemuž budou věnovány následující řádky, upozor­ňuje na skutečnost, kterou jsme měli příležitost často zažívat na vlastní kůži. Násilnický režim se obyčejně probíjí k moci zákeřnými prostředky. Vzbuzuje v lidech dojem, že stačí jen trochu přibrzdit, trochu ubrat na ostrosti názorů, a bude zase všechno dobré. Režim je samozřejmě schopen vzít hlasatele nepohodlných zásad na milost. Podmínkou, aby se zachránili, je, že se sami a dobrovolně, byť třeba postupně (ale nesmí to trvat zase až moc dlouho), o své zásady oholí, a to o všechny. Touto cestou šli někteří Havlíčkovi spolupracovníci z Praž­ských a Národních novin, Josef Jireček nebo Václav Vladivoj Tomek. Jenomže to je široká cesta do pekel. To, co z člo­věka zbude, když se svých zásad vzdá, nestojí už za to, aby bylo zachraňováno. …


Číst dál

Co mají společného Chodorkovskij, Rath a Nečas?

Pecina TomasSpolečnost guidemedia neuspěla u Ústavního soudu, aneb tak to má v právním státě být: nejdřív trest, potom soud !!! - Průběžný výnos sbírky na podporu JUDR. Petra Kočího PhD. - Pour féliciter 2014!

Když před deseti lety zavřeli Michaila Chodorovského, říkal jsem si, že jedním z významných rozdílů mezi Ruskem a Českou republikou je, že v Rusku nemá vůbec smysl klást si otázku, zda byl obviněný oligarcha vinen – nemůže být nic směšnějšího než představa Chodorkovského jako jediné černé ovce mezi ostatními oligarchy, poctivými a zločinu se štítícími podnikateli – kdežto v České republice taková otázka smysl, byť omezený, ještě má. Chodorkovskij podlehl v mocenském boji a byl proto, i pro výstrahu jiným, uvězněn, protože to bylo pro moc výhodné, a nyní, kdy je pro moc výhodné jej propustit a projevit milosrdenství, byl amnestován a propuštěn.


Číst dál

Otřesná kauza rodiny Rosových nemá konce…?!

Rosova SarkaČí zájmy hájí JUDr. Jaroslav Ortman…?!Ortman

… Žádáme Vás tímto o součinnost, právní ochranu a důslednost ve věci, neb za dobu Vašeho zastupování nedošlo v naší kauze k prakticky žádnému výraznému posunu. … Vyjádření kolujícím mezi právníky, „K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek.“ – Josef Baxa:„Budeme-li přijímat zákony, které nejsme schopni vynutit, nastupuje cesta svévole a jakýchsi kampaní, koho potrestáme a koho ne. Hrozí, že vzniknou paralelní pravidla, zákonná a pak ta nemorální, jako korupce a násilí. Základní principy právního státu jsou ohroženy. Hrozí, že mohou vzniknout společenské konflikty, které se vymknou běžným způsobům řešení.“


Číst dál

Archiv Z: Věra Čáslavská

Caslavska Vera vzkazZtratí-li se duchovno, zavládne chaos, převládne síla a diktatura začne opět „klepat na dveře“. Největší chybou lidstva je odstranit z hlavy to, co se ze srdce odstranit nedá.

Věra Čáslavská vstoupila do olympijské soutěže 1968 v Mexiku jako gymnastická královna předchozích her v Tokiu 1964. Dva měsíce po okupaci Československa sovětskou mocí byla odhodlána vrátit pokořenému národu jeho hrdost a čest. Většinu záběrů z Mexika naší nejslavnější sportovkyně komunistická televize ze svého archivu smazala. Po týdnech zasloužené slávy a obdivu celé země, se Věra Čáslavská musela živit pokoutně jako uklízečka! Zadáte-li její jméno na českém google, mezi stovkami fotografií její protest v Mexiku tam neobjevíte! Zasloužíme si Věru Čáslavskou tím, že konečně začneme dávat zemi do pořádku…?!


Číst dál

Nagygate a Moroz, Babiš premiérem, ticho před bouří…?!

Zeman a Hrad„Náš život končí v den, kdy mlčíme o věcích, které jsou důležité.“ M.L.King

Profesor Kenneth Minogue, který zesnul letos na konci června, patřil v uplynulých 50 letech k nejzajímavějším britským politickým myslitelům. Názorově stál tam, kde se protíná klasický liberalismus a konzervatismus. Dle něho stát má být považován za „občanské sdružení“ a politika striktně neideologická. Hlavním sdělením jeho díla je, že demokracie znamená vládu odpovědnou voličům, dnešní vládci však usilují, aby ti byli odpovědní jim.


Číst dál

Pravda o naší minulosti – kdy najdeme odvahu o ní otevřeně hovořit a přestat lhát sami sobě…?!

Tomáš Krystlík znovu v Debatním klubu - Další vynikající diskusi na thema česko-německých vztahů připravil Debatní klub:

O Mnichovské dohodě a o okolnostech vzniku 2. světové války přišel s historikem Tomášem Krystlíkem diskutovat Pavel Letko. Vzhledem ke své spíše, abychom tak řekli, křehčí intelektuální konstituci mu byl než sparring partnerem, avšak kvalitě pořadu to překvapivě neuškodilo: k naplnění skutkové podstaty přečinu popírání nacistických zločinů v něm došlo hned několika výroky, proto doporučujeme debatu zhlédnout urychleně, než orgány činné v trestním řízení napíší Gůglovi o její stažení.


Číst dál

Pražské turbo a taxíky v Budapešti

Maďaři měli také problémy s taxíkáři, ale na rozdíl od nás se s nimi dokázali radikálně vypořádat - Proč Česká televize nemůže mít moderátory zpráv, kteří jsou schopní reagovat na to, co jim jejich hosté říkají? Můžeme jen doufat, že naše nová vláda s novým parlamentem s tím něco udělá. Přece nechceme, aby Praha, která je krásnější než Budapešť, zanechala v turistech celkově horší dojem. 

Poté, co se na webu objevilo video zahraničních turistů s pražským taxíkem a jeho turbem, čekali bychom, že se strhne bouře kontrol, konfiskací, pokut a trestů. Zatím jsme ale viděli pouze nepřesvědčivý rozhovor v Událostech a komentářích ČT s mluvčím České obchodní inspekce (ČOI) Denisem Gajdošem a majitelem AAA Radiotaxi Jiřím Kvasničkou.


Číst dál

Pavlína Kvapilová: Změny v médiích: Komu se nelíbí, když lidé přemýšlejí?

Kvapilova PavlinaŽurnalistika pod tlakem - Česká varianta - Příběh ČT - ČT coby Česko v malém - Jako úpadek doby stavitelů pyramid - Současný stav naší civilizace je podle mnoha vědců či analytiků projevem hlubších procesů v současných společnostech - vidí příznaky celkového kolapsu a přicházejícího systému nového

Česká média prošla v roce 2013 takovými změnami, že už nikdy nebudou taková, na jaká jsme si zvykli.  Scénář, který se před našima očima odehrává, nicméně přesně zapadá do kontextu toho, čím prochází média a společnosti globálně.  Přeskupování sil způsobené ekonomickou krizí a s ním spojené pohyby na geopolitickém půdorysu (zejména v podobě vzájemných vztahů USA, EU, Číny a Ruska) mají celou řadu důsledků, ty pak v jednotlivých zemích nabývají různých podob a odstínů.


Číst dál

Desítky mužů SNB se postavily komunistům

Rajnoch VladimirPartyzáni z Hor Hostýnských - Šibenice za soucit k pronásledovaným - Trest smrti i pro legendy

Dvojice historiků z Vojenského historického ústavu přinesla překvapivý pohled na konstantu totalitního československého režimu. Přibližuje příběhy příslušníků zkompromitovaného Sboru národní bezpečnosti (SNB) v překvapivé roli odpůrců režimu. Ivo Pejčoch s Prokopem Tomkem v monografii Policisté na popravišti píší, že jenom v letech 1949 až 1962 se na popravišti ocitlo pětatřicet policistů (esenbáků) a stovky dalších byly poslány na mnoho let do vězení. Tresty byly drakonické. Za ´velezradu´ lidí, kteří sice měli totalitu hájit, ale vzepřeli se jí, se režim mstil nemilosrdně. Všechny žádosti o milost prezidenti Gottwald, Zápotocký či Novotný automaticky zamítali.


Číst dál

Hanebné totalitní černé kukaně na stanicích pražského Metra

Metro kukaneO totalitě i z jiného úhlu pohledu, aneb i o úřednících, vízech, emigrantech a exulantech

Také vás zarazili stanice Metra, kde je za černým neprůhledným sklem „ukryt“ zaměstnanec Metra? Neumím si představit logické zdůvodnění takovéhoto opatření – utajení, sledování monitorů apod. V podstatě to uráží jak veřejnost, tak pracovníka Metra. Včera jsem s jednou pracovnicí hovořil. Musel jsem se sehnout o cca 90 stupňů k úzké přepážce abych ji vůbec mohl vidět do tváře. Byla z toho také nešťastná. Po osmi hodinách služby, když vyjde na denní světlo, bolí ji často oči i hlava. Ptal jsem se jí, zda dostává příplatek či více dovolené za poškozování zraku – samozřejmě nic z toho. Připomněl jsem jí jak dopadli kdysi koně a osli v dolech, kdy po čase zcela oslepli. Jí hrozí zcela jistě silné oslabení zraku, bude-li v těchto podmínkách pracovat do penze, pokud se do ní vůbec „dovidí“, nebo dlouhé roky. To nemluvím o dlouhodobém, negativním vlivu na psychiku člověka.


Číst dál

Zločiny České televize II.

CT logoKritik je z národa vylučován, avšak jakmile se naučí mu vyprávět pohádky dle současného vkusu,Dvorak a Fridrich stává se uznávaným prorokem – Senát i Sněmovna stále mlčí ve věci členství občanů zákonodárců v komunistické straně…?! – Ředitel programu ČT Milan Fridrich studoval filosofii v Leningradě v letech 1988-1990! - Helena Vondráčková převzala zlatou desku supraphonu

Vinni jsou zpravidla druzí – jednou je to Hitler a „mnichované“, podruhé třeba Wenzel Jaksch a jeho „sudeťáci“, potřetí Stalin a sovětští poradci. A Beneš? Po válce byl nejpopulárnějším politikem v zemi, měl obrovskou autoritu, Gottwald byl dle anket těsně za ním (třetím byl Jan Masaryk a čtvrtým Zdeněk Nejedlý)

1) „Jen ne nic kontroverzního“, 2) „Místo faktů pohádky“, 3) „Ne sloužit, ale posluhovat“, 4) „Ubavit se k smrti.“ - Tady už nejde u pečlivě dabovaného, cenami ověnčeného seriálu nic omluvit nějakým přehmatem, to už lze číst jako záměr, aby našeho diváka snad nenapadlo srovnat úroveň světově proslulé série s domácí bídou - Jsou-li pojmy „dramatické“ a „psychologické“ na Kavčích horách sprostá slova, nelze se pak divit, že tyhle „sprosťárny“ programově odsouvají až hluboko k půlnoci – a diváky na 1.programu krmí (a tím i vychovávají k obrazu svému) skutečnými sprosťárnami bez uvozovek - Přímluvné telegramy od Einsteina aj. dostal Gottwald před, nikoli (jak nám tvrdil ČT seriál) po popravě – Milan Fridrich, jako ředitel programu propaguje Werichovo: „To je blbý – to se bude líbit!“ - Jen ne proboha žádné disharmonické tóny, radši nudit, jen ne vybočit, nikoho neurazit, ani demokraty, ani národovce, církev či komunisty, a hlavně: nevyrušit z poklidného trávení naše Božstvo – Diváka Nostalgika…


Číst dál

7. listopad 2013, den kdy byl prodán národ

CNB narod prodanAneb 7.listopad v Moskvě, rudou barvou dneska září … Náhoda či záměrná symbolika, koho a v čím zájmu. Země nám rudne stále více aniž by to většině vadilo?! – Prezident Miloš Zeman urazil 26.prosince všechny slušné občany!

… ČR si půjčila od svých občanů desítky miliard korun pomocí propagandy Jana Fischera a ministerstva financí, načež v den ukončení prodeje dluhopisů pomocí ČNB znehodnotila jakoukoli možnost zisku pro naprostou většinu investorů. Negativní dopad na běžné střadatele, kteří danou intervencí rovněž reálně přijdou o významnou část svých úspor nikoho z vyvolených nezajímá. Pár lidí na tom zbohatlo. Vítejte v České republice.


Číst dál

Edward Snowden nás varuje, Teťjana Čornovolová nás varuje také!

Cernovolova TetjanaKyjev - Neznámí útočníci dnes surově zbili opoziční aktivistku a investigativní novinářku Teťjana Čornovolovou, která shromažďovala informace o korupci mezi vysokými státními činiteli - U nás byl naposledy přepaden a zmlácen novinář Tomáš Němeček, tehdy zaměstnán v týdeníku RESPEKT. Byl posledním, nebo budou následovat další…?! Edward Snowden dostal politický asyl v Rusku. Rusko je mu nepochybně vděčné. Kdyby se objevil ruský Snowden, už by asi nežil…

"Dobrý den a veselé Vánoce. Jsem poctěn, že se tento rok mohu obrátit na vás a na vaše rodiny," zahájil Snowden své poselství na stanici Channel 4, která každoročně vybírá podle svého názoru zajímavou osobnost roku. Nedávno jsme se dozvěděli, že naše vlády spolupracovaly na vytvoření mezinárodního špionážního systému, který masově sleduje, cokoli děláme. Britský autor George Orwell nás varoval před nebezpečím takovéhoto druhu dohledu. Přístroje z jeho knih, mikrofony, kamery či televize, které nás sledují, nejsou ničím ve srovnání s tím, co je k dnes k dispozici. Máme v našich kapsách čidla, která zachycují každý náš pohyb. Zamyslete se nad tím, co to může znamenat pro osobní život určité osoby. Dítě, které se dnes narodí, vyroste bez jakékoli představy o soukromém životě. A to je problém, protože soukromý život je důležitý. Soukromý život nám umožňuje stanovovat, kdo jsme a kým chceme být. Společně můžeme najít lepší rovnováhu, skoncovat s hromadným dohledem a připomenout vládě, že pokud opravdu chce vědět, co pociťujeme, pak zeptat se na to vyjde levněji, než špiclovat. Všem těm, kteří mě poslouchali, děkuji a přeji veselé Vánoce." Edward Snowden.


Číst dál

Před půl stoletím začal ve Frankurtu Osvětimský proces

Kolik komunistických zločinců bylo odsouzeno v České republice za 24 let od „pádu“ vlády KSČ…?! – Josef Fousek KOCOVINA

V roce 1945 po prohrané válce by většina Němců nejraději zapomněla, jaká zvěrstva byla za doby Třetí říše páchána. Železná opona, studená válka a tzv. německý hospodářský zázrak jim v tom byly velmi nápomocné. Až do roku 1963 se nic nedělo a v západním Německu se antisemitismus stal téměř "salonfähig." V justici pracovali soudci s nacistickou minulostí a ti si samozřejmě nějaký proces proti pachatelům zločinů nepřáli.

PF 2014 pro politruka Sloupa!


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing