Buletin č. 51/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
středa 24. duben 2024 10:59

Příběh dr. Howarda Kellyho

Svicka VanoceByl jednou jeden chlapec, který si na své studium vydělával podomním prodejem. Jednoho odpoledne po prodeji zjistil, že mu nevystačí peníze na jídlo a měl obrovský hlad. Rozhodl se tedy, že zkusí požádat o jídlo u dalšího domu. Zaklepal a když ve dveřích uviděl krásnou mladou dámu, bylo mu stydno žádat o jídlo, a tak požádal jen o sklenku vody.

 


Číst dál

Vítěz kanadské loterie Tom Crist daroval výhru 40.000.000 $ charitě

Crist TomVýherce Tom Crist daruje celou výhru 40.000.000 $ na dobročinné účely. Vdovec Tom Crist vyhrál první cenu 3. května. Jeho manželka zemřela před dvěma roky v únoru na rakovinu plic, po 6 letech boje s touto zhoubnou nemocí až do konce svého života. Tom odešel v září do důchodu. Jelikož byl na tom již předtím finančně velice dobře a podle vlastního úsudku již další peníze nepotřeboval, věnoval proto celou svoji výhru na dobročinné účely.


Číst dál

Vánoční přání Pavla Kamase 2013

Kamas Pavel VPMilí čtenáři, drazí přátelé!

Zatímco se mnozí navzájem odbudou procítěným přáním „veselé Vánoce a šťastný nový rok“, ve snaze nepromeškat rozjetý mezinárodní rychlík Global na pravidelné lince Konsum hl. nádr. – Dekadence koneč. st., jsou nastávající „klidné dny“ také vhodnou příležitostí k zamyšlení. Možnost volby mezi povrchností a hlubším ponorem do těchto výjimečných dnů je, navzdory nenápadně mizejícím zbytkům svobody, dopřána každému z nás. Zatím. I já se tedy chopil příležitosti a pohlcen vánoční atmosférou se ohlížím za uplynulým rokem a vyhlížím ten příští. Žijeme v době relativního materiálního blahobytu. Nemusíme každý den tahat dříví ze sklepa, teplo se dostaví jednoduchým otočením ventilu našeho ústředního topení. Není třeba trávit hodiny na poli, stačí zajít naproti do Alberta či Lidlu (ten je levnější!). Telefonní budka je raritou, horkým muzejním kandidátem. Že odpolední tělák odpadl se mamka dozví smskou stejně, jako že synkův mobil už nestojí za nic. Čtyřmegapixelový foťák mají v telefonu už jen socky, alfa-žák z osmé B se pozná podle pětkového iPhonu.


Číst dál


Advent na hradu Křivoklát

V neděli dne 15.12.2013 na tradiční akci, vždy druhý a třetí Advent, potěšili "Komedianti na káře" z Jiřic u Miroslavi nejen malé, ale i velké diváctvo. Jak málo stačí k ryzí, nefalšované radosti. Jakoby na vás dýchla stará, dobrá, nezkažená, přirozená a normální doba. Jaký rozdíl ve srovnání s drahými, často naprosto prázdnými "show" v televizi. Nechte se unést atmosférou obou videí.


Číst dál



Zemanovo podivné sebehodnocení, aneb kdo zabrání v pokračování jemu?

Velké čistky – Největší solární parky vlastní ČEZ i neznámí majitelé – Podvodníci Křeček a Forejt ve státních službách – Josef Tošovský a zlato ČNB - Bratr první dámy Petr Bednarčík od 1.12.2013 zaměstnán na MV odměnou za nedodržení zákona – OPEN CARD stále podivnější a záhadnější – Rusnok zdůvodňuje 350 milionů na odměnách - Zlín se opět nazývá Gottwaldov! - Proč miláček médií Tomio Okamura zatratil média - Proč je důležité se nepodělat - Ukrajinská televize natočila na provládní demonstraci rozhovor se stoupencem „kremelského kurzu“, z nějž zamrazí...


Číst dál

Odtajněné Brdy stále tajné - Kardinál Duka nic neporušil – Odpověď Senátu ve věci členství senátoru v KSČ

MO odpoved I 181213ČRo neví kolik platí za hudební produkci do zahraničí - Karel Kryl: TIMUR A JEHO PARTE –MO odpoved II 181213 DEMOKRACIE

Na moji ZOI k rukám ministra obrany Vlastmila Picka mi bylo odpovězeno dne 18.prosince dle očekávání. Nemám bezpečnostní prověrku. Informace tak zůstanou tajné o tom co tam bylo a částečně i stále je. Nikdo z „němých“ zaměstnanců dodnes nepromluvil, dokonce ani v silné opilosti a to už je co říci v Čechách. Ta hrozba musela být velmi silná. (KGB si např. pojišťovalo mlčení svých agentů promítáním videa zaživa pomalu spálovaného „zrádce“ v krematoriu, samozřejmě s nohama napřed). Šíří se i jiné informace, nemám je potvrzené. Je tomu tak přirozeně vždy u podobných objektů. Na každý pád je zajímavé a možná i varující, toto mlčení - 24 let po listopadu 89 – a kdy jsme se stali spojenci NATO…?! Nedivím se, že MO nestačila na odpověď základní zákonná lhůta 15 dnů a pořebovalo ji prodloužit o dalších 10 dnů...


Číst dál

Gazprom startet Ölbohrung in der Arktis

Arktis Greenpeace!!! Gazprom ist das erste Unternehmen der Welt, das die Ölvorkommen nördlich der arktischen Eisgrenze kommerziell ausbeutet und damit ein fragiles und wertvolles Ökosystem in Gefahr bringt !!!

Der russische Ölriese Gazprom hat am Freitag bekannt gegeben, dass er das erste Öl über die Ölplattform «Prirazlomnaya» in der Petschorasee fördert. Dabei wies der Konzern darauf hin, dass es das erste Offshore-Ölprojekt in der russischen Geschichte sei. Ab jetzt tickt also die Uhr für den ersten grossen Ölunfall in der Arktis.

«Gazprom ist das erste Unternehmen der Welt, das die Ölvorkommen nördlich der arktischen Eisgrenze kommerziell ausbeutet und damit ein fragiles und wertvolles Ökosystem in Gefahr bringt», sagt Greenpeace-Arktiscampaignerin Nadine Berthel.


Číst dál

Chvála advokátské žvanivosti aneb Osel měsíce prosince k NSS

Pecina TomasJen málokdy se mi stalo, abych cenu Osel měsíce uděloval s takovým gustem a s tak velkou mírou jistoty, že laureáty jsou skuteční a stoprocentní pitomci v talárech. Soudci Nejvyššího správního soudu Dagmar Nygrínová, Jiří Palla a Aleš Roztočil splnili kriteria nutná ke vstupu do elitního klubu Oslů s vlajícími prapory.

… Laureátům blahopřeji a děkuji jim – vskutku, něco tak hlubinně, imanentně dementního jako jejich rozsudek jsem nečetl roky! – a pro své čtenáře vyhlašuji předvánoční soutěž O žvanivého slimejše; vítězem se stane ten z vás, který dokáže §§ 5–6 žaloby rozepsat nejoriginálnějším a zároveň ne zjevně irelevantním způsobem tak, aby bylo intelektuální libido soudců Nygrínové, Pally a Roztočila uspokojeno. Biblické a talmudické odkazy jsou vítány, a rozhodně by neuškodil krátký exkurs do způsobu, jak byly podobné žádosti o informace řešeny ve starověkém Egyptě, jak by s nimi naložili podle islámského práva a jaké konotace má podaná žádost o informace v kontextu nejnovější judikatury Evropského soudního dvora. …

…Policejní presidium přestalo klást odpor a poskytlo nám všechny informace týkající se database závadových osob Očista, o které jsme žádali ([1], [2], [3]). Jsme však zvědaví a proto se ptáme dál. …


Číst dál

Udavač StB Josef Stolařík, v kriminále zvaný vězni „RUDÁ SVINĚ“, žije mezi námi jako „úspešný“ podnikatel a „ctihodný“ občan !!!

Udavac StBVýbor na odhalování teroru KSČ v lágrech, oddělení dokumentace a pátrání po zločincích aJANUV ZAKON obětech

Josef Stolařík, nar. 19.9.1957 v Humpolci, okres Pelhřimov, roku 1986 bytem Nový Jičín, Na Stráni 1847/9, dnes bohatý majitel firmy s nemovitostmi BENNY TRADING s.r.o. – Další „Rudá svině“ Ladislav Štěpánek? – Je film o Pavlu Wonkovi v ohrožení?!

Na internetu není jeho fotografie k nalezení. Josef Stolařík má svým udáním u komunistické Státní Bezpečnosti lví podíl na pronásledování politického vězně a disidenta Pavla Wonky, za pouhé kritizování komunistů, které pokračovalo soudními procesy, opakovaným vězněním a smrtí. Vězeň Jozef Stolařík ve vězení navštívil dozorce npor. Lepšího, kterému dopodrobna oznámil Wonkovy antikomunistické názory. Totéž později zopakoval před vyšetřovatelem StB kpt. Janem Zuskou. Dnes je Stolařík významným a zámožným podnikatelem v Novém Jičíně. Jeho případ je jedním z mnoha důkazů toho, že aktivní a samostatní udavači StB (neregistrovaní jako agenti) byli často mnohem horší gauneři, než registrovaní agenti StB, donucení k registraci vydíráním nebo trikem nebo podmínkou v zaměstnání.


Číst dál

Staří kamarádi a kumpáni Miloš Zeman a Zdeněk Škromach stále překvapují…

Zeman a SkromachOdmítla obsloužit Zemana a už má na krku trestní obvinění pro podněcování k nenávisti vůči skupině osob a k omezování jejich práv a svobod – ,,Nedbalostí mladého elektrikáře Zdeňka Š., který uzemnil rozvody omylem na ohradník, došlo k úmrtní osmi jalovic….“ - Sobotkův anděl strážný

Slevu pro „pravičáky“ nabízel Pension už dva roky v rámci oživení turistického ruchu, trocha recese, nic se nedělo. Najednou je to důvodem pro trestní obvinění a zrovna když tento Pension chtěl navštívit prezident Miloš Zeman, jako kdyby neuměl čístJ Příspěvek níže mi přišel z Brna, vypadá to jako anekdota, že..? Připomínám, že Zdeněk Škromach rezignoval na funkci místopředsedy ČSSD. Načapali ho jako jednoho z pučistů, ale místopředsedou Senátu kupodivu zůstal…?! K jeho kariéře jedna zpráva z minulého tisku: Brněnská rovnost, srpen 1982, černá kronika:


Číst dál

Odpověď na petici proti našemu sdružení a Turbo-Taxi

SDL logo 100… Z hlediska práva nás media poslední dny téměř nezásobují materiálem, vyjma snad lehce pikantní informace, jak se mezi sebou oslovují členové vlády (je dobře to vědět: tak jako oslovení hraběte zní Vaše milosti, knížete Vaše jasnosti, předsedu vlády je dlužno oslovovat Vy vole…). …

O petici proti našemu Sudetoněmeckému krajanskému sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku jsme s potěšením informovali, a máme tu odpověď na ni, z pera samotné Ivany Odarčenkové (mezi občanskými aktivisty známé též jako U3). Můžeme-li věřit bojovníkům za národní čistotu občanské společnosti, stojí v ní:


Číst dál

TZ SAŠ o.s.: Podpora stanovisku Asociace soukromého zemědělství ČR ze dne 19.12.2013

Svehla pomnik 1 121212Společnost Antonína Švehly, o.s. si dovoluje vyjádřit plnou podporu dnešnímu stanovisku Asociace soukromého zemědělství ČR a je také značně rozladěna jednáním Agrární komory ČR a jejího představitele prezidenta Ing. Jana Veleby, jehož jednání připomíná styl totalitního komunistického režimu a bytostný zásah do principů parlamentní demokracie. Dále Společnost Antonína Švehly, o.s. si vyhrazuje právo, aby s organizací AKČR nebyla jakkoliv spojována. Jsou jen jediní představitelé pravých sedláků a jejich rodů, kteří úspěšně navazují na tradici našeho milovaného státníka Antonína Švehly a jdou v jeho stopách, kdy brání práva českých zemědělců a chrání i hodnoty jako je nezcizitelnost a neporušitelnost práva soukromého vlastnictví a svobody. Těmi pravými jsou pro nás jen představitelé ASZ ČR!


Číst dál

Otevřený dopis ministru zemědělství ČR v demisi Miroslavu Tomanovi

Toman MiroslavIniciativa „Právní narovnání zločinů komunismu“ - Velice nás zklamalo, že na státní svátekSvehla pomnik 1 121212 28.října tohoto roku, nebylo uskutečněno přejmenování tohoto muzea na Národní zemědělské muzeum Antonína Švehly, jak bylo schváleno předchozím ministrem zemědělství Ing. Petrem Bendlem.

… Deklarace 2012: Vedeni upřímnou snahou o právní narovnání zločinů komunismu a odčinění nesmírného utrpení, které postihlo miliony občanů v totalitních komunistických režimech, žádáme zákonodárné sbory těchto zemí a orgány Evropské unie, aby přijaly účinné právní normy, které by umožnily spravedlivé potrestání komunistických zločinců a zrušení všech výhod, které dosud užívají. Iniciativa „Právní narovnání zločinů komunismu“. Deklarace 2012 byla přijata dne 17. ledna 2012 za přítomnosti velvyslanců (nebo jejich zástupců) evropských zemí, spadajících do bývalé oblasti sovětského komunistického vlivu. Odezva na Deklaraci 2012 bude s nimi hodnocena 17. dubna 2012 i při dalších společných poradách. …


Číst dál

Busking FREE - OBRAT! v Karlových Varech umělci vítáni

Windlin Doris IIBěhem celého roku docházelo k šikaně i následnému handrkování o šikaně malířky Doris Windlin a dalších buskerů. Kompletní monitoring situace je v seriálu (sikana - levé menu). Vedení města odhajovalo od prosince 2012 zákroky městské policie a vyžadovalo proceduru žádostí a poplatků za zábor veřejného prostranství ...

Na jednání zastupitelstva byly průběžně předkládány podklady a hlavně návrhy pro řešení této absurdní situace, ale nikdy nebyly přijaty. Bylo po třikráte předloženo „Doporučení zastupitelstva – podpora uměleckých produkcí (buskingu) na veřejných prostranstvích na území města Karlovy Vary“ a po dvakráte návrh „Obecně závazné vyhlášky“. V červnu si navrženou vyhlášku vedení města vzalo a přepracovalo. Doplnilo vlastní restrikce a předložilo k projednání v komisích. Následně se již nestalo nic, pouze při kontrole usnesení, ve kterém bylo Radě uloženo předložit vyhlášku, si to radní vyložili tak, že je to komplikované a že nebudou předkládat nic. Při aktuálním jednání zastupitelstva (17.12.2013) právě při kontrole usnesení předložil J.Kotek znovu návrh „DOPORUČENÍ ….“, který v půlhodinové rozpravě obhájil toliko, že jej zastupitelstvo následně schválilo.


Číst dál

.. Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing