Bulletin č. 50/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 12:10

Neoliberalismus a korupce jako příčiny slábnutí a volební prohry ČSSD

CSSD VedeniRe: - PODNĚT K PROJEDNÁNÍ MANIPULATIVNÍHO JEDNÁNÍ PŘEDSEDY CV KS ČSSD

… Neboli podtrženo a sečteno, Babiš a Zeman nevyhovují společné koalici ČSSD, ODS, TOP09 a KDU-ČSL s mírnou podporou KSČM. Tyto strany daly stranou doLN OKD 40 sanonu 111217 této doby hlásané ideje, které je měly naprosto zásadně rozdělovat. Kdyby tyto zásady a ideje měly být brány vážně, byl by Andrej Babiš miláčkem ODS a TOP 09. Dokázal, že to dokáže. Dokázal se postarat o sebe. Je příznivcem nízkého zdanění a ztělesněním podnikatelského úspěchu. Jenže dívejte se dobře. O ideje vůbec nejde, milí voliči. Jde jen a pouze o moc. Rozdíl mez Babišem a těmi druhými je ten, že šel se svou kůží na trh. Nezůstal v pozadí jako jiní a nevyslal dopředu jen své prodloužené ruce. Ti mohou politiky měnit, jak se jim zlíbí, přičemž skutečná moc zůstává v jedněch a těch samých rukou. Babiš vylezl z anonymity a platí za to. Dehonestací své osoby, své rodiny, svého podnikatelského úspěchu. Možná skončí ve vězení, možná přijde o život. Všechno je možné, hra o moc je, když na to přijde, i hrou o život. Mně osobně Andrej Babiš není sympatický vůbec ničím, kromě jediného - odvahou vystoupit. Druhá strana však postrádá i tento vklad a nic jiného v ruce nemá. Jen v nevkusném divadelním kusu představuje smečku uslintaných hyen. … Níže uvedený přehled nezohledňuje nabíhající úroky z prodlení u neuzavřených případů (např. Diag Human). Informace o tom, kdo za tím vším je, je připojena v příloze. Dobře si vše prostudujte, než půjdete k volbám - ať už budou řádné v říjnu nebo předčasné v červnu či září 2017. Společně a zdravým rozumem to přeci změnit dokážeme!!! Nechceme přeci, aby tento stát řídili srabi, kteří nikdy nepracovali a proto jsou zcela odtrženi od reality, ani aby tento stát řídili "odkláněči" peněz do kapes svých i do kapes lobistů v pozadí... Sečteno : Škody za 22let vlády ZLOČINCŮ dosahují cca 5 bilionů, tj. 5 000 miliard!!!! … Protestuji proti šíření neúplných seznamů: Kde jsou například daňové ráje, měnové intervence, prodej zlata za dluhopisy, korunové dluhopisy  a jiné děravé nebo hloupé zákony, např. otevření dveří pro exekutorské likvidace prostých lidí, atd. atd.? Myslím, že kdyby se rozkrádala jen polovina z toho, co se krade, byli bychom možná bez dluhů. …

A kdo to vše zaplatil??? No přeci my, daňoví poplatníci, většina obyvatel Česka, kteří mohou jít k volbám a rozhodnout budoucnost !!! Z toho je každému pouze na bli... a ani se tomu nechce věřit !


Číst dál

MS v gymnastice v roce 2022 se konat nebude, protože ČGF si odhlasovala nepodat kandidaturu…

Arnold Schoenberg: „Prostřední cesta je ta jediná, která nikam nevede“.

Přestože organizační tým, který řídil přípravu MS 2022 a již od začátku roku 2016 pečlivě připravil všechny potřebné a vyžadované podklady, tak čas a okolnosti byly proti. Již v dubnu 2017 bylo vše připraveno, ale od května 2017 se situace na MŠMT prudce změnila a tento stav pokračoval až do oficiálních voleb, resp. do dnešního dne. Vzhledem k výsledkům voleb nebylo reálné v čas zajistit finální písemnou garanci a riziko propadnutí kauce ve výši 50.000 CHF bylo pro VV ČGF neakceptovatelné a tudíž hlasoval pro nepodání kandidatury.


Číst dál

Jak Kalousek studoval angličtinu na MO a jiné utajené příběhy…?!

Kalousek MiroslavPřikládám DOKUMENT ze dne 10.1.1997 jako důkaz, kdy Kalousek požaduje prohloubení jazykových znalostí za 57.600,-Kč, kdy přitom za stejnou cenu ukončil kurs v prosinci?! Na doplnění: MUDr. Eva Müllerová (manželka Jiřího Müllera z ODS, bývalá blízká spolupracovnice Pavla Béma, dělali spolu drogovou prevenci, také ODS), ředitelka kanceláře náměstkyně ministra obrany ing. Hany Demlové, zase měla jezdit na kursy angličtiny z Prahy do Vyškova u Brna jednou či dvakrát týdně na 2 hod., ve služebním voze náměstkyně Demlové s vojenským policistou?!

Paní Müllerová mohla samozřejmě studovat i v Praze, kde zřejmě angličtinu studovali i Kalousek a Demlová, ale proč si neudělat hezký „výlet“ za peníze daňových poplatníků, že?! Mimochodem angličtinu studovali stovky lidí z MO – i v zahraničí! Dokonce se povolovali i dlouhodobé návštěvy rodinných příslušníků, aby budoucí „generálové“ tolik v zahraničí netrpěli steskem po blízkých… Tak to vypadá, když se lůza dostane ke „korytu“ a není nad ní žádná kontrola. Taková malá mafie KDÚ-ČSL a ODS na MO ukázala, čeho je všehoschopna…

Stálo by za to porovnat ceny renomovaných institucí se soukromým učitelem angličtiny a kvalitu osvojeného jazyka po absolvování kursu? Jak konkrétně zdůvodnil Kalousek potřebu znalosti angličtiny? Jak často ji používal? Jak často studoval dokumenty v angličtině a vystupoval na mezinárodních konferencích? Nemuselo být výběrové řízení na soukromého učitele? Kdo ověřoval kvalitu vyučování a docházku Kalouska? Studoval večerně, nebo během práce – to by náklady ještě narostly?!

Čertovské nápady náměstka ministra obrany?


Číst dál

Generál končí. Kvůli zdraví, či soudu a státní zástupce dává ruce pryč?

Halenka VladimirÚdajně měl už státní zástupce vzít žalobu zpět?! To by byla rychlost v porovnání s Čapím hnízdem?! J.Š.

Býval to jeden z nejvyšších důstojníků české armády. Generál Halenka však ozbrojené síly opustil, oficiálně kvůli zdraví. Ministr má ale pochybnosti.

PRAHA Jen díky lékařskému vy­svědčení dosáhne generál Vladi­mír Halenka po svém odchodu z ar­mády na výsluhu. Za normálních okolností by rentu nezískal, proto­že ho čeká soud.

„Služební poměr brigádního ge­nerála Vladimíra Halenky zanikl dne 24. listopadu z důvodu ztráty zdravotní způsobilosti na základě rozhodnutí přezkumné komise,“ potvrdil serveru Lidovky.cz mluv­čí Generálního štábu Armády Čes­ké republiky Jan Šulc. Nedostačují­cí kondici generálovi potvrdila ko­mise při Ústřední vojenské nemoc­nici. Jaké potíže stojí za jeho od­chodem, nelze s ohledem na lékař­ské tajemství oficiálně ověřit. Po­dle informací LN lékaři u Halenky zjistili neurologické potíže.


Číst dál

Hromadnými médii zamlčená tisková konference Pirátů ve Sněmovně?!

Původně jsem měl v úmyslu pomoci známému při studiu archivních dokumentů ve Sněmovně. Neměl jsem povolení (krátkou cestou je nebylo možné získat). Právě začínala TK Pirátů od 14:30 hod. Využil jsem volného času. Stála za to, byť jsem její začátek nenatočil. V archivu ČT 24 jsem záznam nenalezl? Pokud někde je, zajímalo by mne, zda i s mými závěrečnými otázkami? Místnost byla takřka prázdná, až na mladé redaktorky ČT, ČRo, redaktora MFD a dalšího snad z ČTK?


Číst dál

Úvaha na článkem LN „ČSSD hraje o dalších 17 miliónů“ a tvrzení JUDr. Václava Halbicha

Altner Spidla US CR 2000Dne 29.11.2017 vyšel v Lidových novinách článek označený jako „ČSSD hraje o dalších 17 miliónů“, který byl dle mého názoru napsán čistě na zakázku ČSSD či JUDr. Halbicha, s cílem poškodit jak dobré jméno mého otce JUDr. Zdeňka Altnera, tak i právního nástupce mého otce ve sporu o úschovu ve výši 32 mil. Kč.

V tomto článku byl novinářem Janem Horákem citován JUDr. Halbich, který o práci mého otce ve sporu o Lidový dům pro ČSSD uvedl Altner vzal jenom tužtičku, podepsal smlouvu a nesáhl na to ani prstem. Je překvapivé a zároveň smutné, jak dokáže dříve schopný notář s vidinou zisku několika miliónů takto bezostyšně lhát a takto špinit památku mého otce. Je smutné, že novinář, který tento článek sepisoval nepožádal pana JUDr.Halbicha o předložení důkazů, že v této věci, jak pan JUDr. Halbich tvrdí, udělal tuto práci za mého otce. Rovněž je smutné, že si předmětný novinář ani nezajistil důkazy, které byly provedeny před Obvodním soudem pro Prahu 1, ve věci žaloby JUDr.Halbicha na vydání úschovy proti právnímu nástupci společnosti Alba a.s. V tomto řízení totiž žalobce pan JUDr. Halbich předložil jen takové důkazy, které jasně prokazovaly, že činnost JUDr. Halbicha a JUDr. Hájka byla skutečně jen konzultační a poradenská. K tomuto jasně vypovídala i druhé strana této smlouvy a tedy Ing. Miloš Zeman, který si při své svědecké výpovědi na osobu pana JUDr. Halbicha vůbec nepamatoval a na otázku soudu kdo plnil povinnosti z mandátní smlouvy sdělil, že povinnosti z předmětné mandátní smlouvy splnil a plnil výslovně můj otec. Pokud se přímo při jednání dotazoval prezidenta Ing. Miloše Zemana pan JUDr. Halbich na svůj podíl na práci pro ČSSD, byl ze strany pana prezidenta JUDr. Halbich dotázán „A Vy jste pane kdo?“. Nejabsurdnější na tomto celém majetkovém snažení pana JUDr. Halbicha je, že to byl on sám, kdo výslech pana prezidenta Ing. Miloše Zemana v tomto řízení na podporu svého nároku navrhl.


Číst dál

Zbytečný a zřejmě účelový rozruch kolem výroku předsedy sněmovny

… Tedy: s ohledem na nepořádky v justici i na policii nelze Andreje Babiše, jako vítěze voleb a designovaného premiéra vydat v dnešní době stíhání. Tak daleko ještě nejsme.

Před pár dny se vyjádřil předseda sněmovny v tom smyslu, že s otázkou odebrání imunity panu Babišovi je třeba zacházet s rozmyslem a zřejmě jinak, než s ostatními členy sněmovny. A to proto, že Andrej Babiš je pověřený sestavením vlády a dalšími funkcemi – v důsledku lidového hlasován.

Jak na povel se zvedla vlna odsuzování výroku předsedy Radka Vondráčka. Ten byl donucen svůj výrok vysvětlovat a omluvil se těm, kteří to špatně pochopili. Oni to pochopili dobře, jenomže zájem jejich stran jim velel – kritizovat. (Čím víc nakydáme na ANO hnoje, tím víc hlasů můžeme příště dostat.) Taková demokracie v ČR odjakživa vládla a vládne. Zájem strany stojí výš, než pravda a sounáležitost voleného orgánu státní moci. Proto se utápíme a budeme utápět v hádkách, napadání, a sporech. Proto jde práce tak špatně od ruky tomuto státnímu orgánu – žvanírně.


Číst dál

Krajský soud v Ústí nad Labem 11. 12. 2017: PŘIDĚLENÍ KLASIFIKACE „E“ NENÍ U „PÉTÉPÁKŮ“ NEZBYTNOU PODMÍNKOU PRO PŘIZNÁNÍ PŘÍPLATKU K DŮCHODU

František Nedbal (nar. 1933) z Žatce byl v roce 1953 místo běžné základní vojenské služby zařazen do Pomocného technického praporu (PTP), což byla nezákonná forma vojenského tábora nucených prací. (VTNP) Po pádu komunistického režimu Nedbal jako „pétépák“ obdržel kompenzaci – příplatek k důchodu podle zákona č. 87/1991 Sb. a později i zvláštní příspěvek k důchodu podle zákona č. 357/2005 Sb.

Jenže 15. září 2016 (tedy 27 let po pádu minulého režimu) Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) náhle sdělila, že Nedbal sice do PTP byl zařazen, ale neměl přitom přidělenou klasifikaci „E“, označující „politickou nespolehlivost“. Příplatek i zvláštní příspěvek mu proto odňala, takže celkově mu byl důchod snížen o 3.332,- Kč.

Nedbal proti tomu podal u ČSSZ námitky, ale neuspěl. Proto se obrátil na Krajský soud v Ústí nad Labem, kde argumentoval tím, že „politicky nespolehlivý“ podle tehdejších kritérií byl, i když vojenští velitelé mu do posudku napsali: „spolehlivý“.


Číst dál

Ing. Pavel Kolečkář odškodněn 600.000,-Kč…

Koleckar 080115… Zjistil jsem to tak, že pokud jako poprvé odpovíte násl. den, čili bez prošetření, jste rovněž důvodně podezřelým ze spoluúčasti na duplicitním odsouzení nevinnéK 1 stavba oběti mafie atd. Třebaže opakované odsouzení, jako v tomto případě, za něco, kde jsem byl již odsouzeným, je právně nepřípustným. …Včetně záměru iniciovat zbavení způsobilosti k právním úkonům  těch úředníků, kterými jsou dlouhodobě vědomě pošlapávaná zákl.lidská práva a svobody oběti justiční zvůle... aktuálně vyhověním návrhu na potrestání ze strany OSZ Brno-venkov pod č.j.ZT 32/2017, akceptovaného v rámci trest. příkazu u podjatého soudu, jehož zvůle je notoricky známou také nejvyššímu státnímu zástupci a ministru spravedlnosti... když praktiky odporující platným zákonům  zde existují prokazatelně několik desetiletí …


Číst dál

Stížnost na člena ČAK JUDr. Jaroslava Ortmana

Ortman to OS Melnik I 060212Aktualizováno 28.12.2017: Návrh protistrany stavebnímu úřadu v Kralupech nad Vltavou 12.12.2017

Věc: Stížnost na člena komory JUDr. Jaroslava Ortmana CSc. ev.č. 01021Ortman to OS Melnik II 060212

- Jmenovaný od nás přijal zálohu za své služby 12500 Kč a nevydal oproti žádosti řádnou položkovou fakturu.

- Ve věci naší kauzy pochybil tím, že nepodal v řádném termínu naše odvolání ve věci místní příslušnosti soudu

- V důsledku nesprávně formulovaného žalobního petitu došlo v naší věci k rozhodnutí v náš neprospěch

Na výše jmenovaného advokáta jsme se s důvěrou obrátili v lednu 2013 s prosbou o zastupování našeho sousedského sporu ve věci nezákonné stavby, kterou nám soused vážně poškodil naši nemovitost. - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10363268581-ochrance/313281381960006/obsah/294484-podivne-praktiky-stavebniho-uradu/


Číst dál

Odkdy je poslanec Stanislav Berkovec mluvčím Hnutí ANO pro Krym?!

Berkovec Stanislav… Stanovisko ANO přiblížil ruskému deníku poslanec Stanislav Borkovec: "Neřešená otázka statusu Krymu brání navázání vztahů západních států s Ruskem... Březnové události 2014 (obsazení Krymu ruskou armádou) nejsou jen politickou, ale i právní otázkou. V poslední době stále častěji zní názory, že proces připojení Krymu proběhl v souladu s právními normami," konstatoval Berkovec. …

… Tři poslanci odstartovali na Krym, aby se podívali, jak tam probíhá referendum o připojení poloostrova k Rusku. Byli to Milan Šarapatka (Úsvit), Stanislav Berkovec (ANO) a starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek (ČSSD). Právu to řekl Michel docela jasně: „Jedna věc je ale jasná: pro pozorování referenda bylo nutné nesouhlasit s oficiální pozicí Evropské unie a NATO. Je to logické. Pokud souhlasíte s tím, že je referendum nezákonné, nepojedete tam.“ To je jasné. Jen není zřejmé, proč tam tedy jezdit, když je názor vlastně hotový předem. … „Jeden z nich, z České republiky, viděl malé děti ve volebních místnostech a řekl: „Myslel jsem, že můj úkol tady je nebezpečný, ale vy tady máte klid a pohodu. U nás je situace na Krymu představována jinak.“ To pak ještě člověka napadnou různá neopodstatněná podezření, že ze sebe přece lidé nemohou nechat dělat pitomce jen tak bez odměny. …

Izvestija: KSČM a SPD chtějí legitimizovat spojení Krymu s Ruskem


Číst dál

Má divadlo platit za to, že je v televizi?

Mafie v CT avers 2017… Česká te­levize navíc krajské úřady žáda­la o příspěvek s tím, že jde o pro­pagaci regionů, ale už se neobtě­žovala s tímto sponzorským konceptem seznámit příslušná diva­dla. Jejich ředitelé by sotva sou­hlasili s tím, že mají tímto způso­bem přijít o peníze. …

Rok regionálních divadel je velmi kvalitní cyklus České televize, který na­táčí brněnské studio. Vedle krát­kého dokumentu o příslušném divadle nabízí i záznam vybra­ného představení. Cyklus má i slušný divácký ohlas a je také nezastupitelnou dokumentací tvorby regionálních divadel, jichž se celkem tímto způso­bem představilo už třináct. Tady žádné pochybnosti ne­jsou.


Číst dál

Husité u Postoloprt

Husite z Postoloprt aversMassakr u Postoloprt (Postelberg): aneb jak Češi zpracovávají svoji minulost

V České republice vyšel román "Husité u Postoloprt" od Jan Vávry dne 28. listopadu 2017. Pojednává o masakru 700 Němců v roce 1945 - jedné z nejtěžších kapitol české poválečné historie.

6. června 1945 byla neděle, sotva měsíc po skončení války. Stovky německých mužů ve věku od 13 do 60 let byli několik dní na dvoře v kasárnách v Postoloprtech společně hromadně po několik dní namačkáni.


Číst dál

O životě a díle Josefa Bohuslava Foerstera

FoersterJosef Bohuslav Foerster (1859-1951) byl navzdory všem bouřím na počátku 20. století a četné osobních tragédií neotřesitelným humanistou a idealistou, věřící a přesvědčen o síle lásky, kterou našel v hudbě.

Syn pražského kostelního muzikanta a učitele teorie Josefa Foerstera pochází z ověřitelné a rozvětvené rodiny kantorů až do 18. století. V domě jeho rodičů vystoupili přední čeští skladatelé z konce 19. století: Smetana, Dvořák, Janáček. Foerster byl skladatel, hudební spisovatel, esejista a malíř. Manžel primadony v pražském Národním divadle, Berthy Lauterer, později působil v Hamburku u Městského divadla a Vídeňské Dvorní opeře, následoval svou ženu kde vystupovala. Intenzivně se podílel na hudebním a literárním životě, aniž by ztratil kontakt s českou kulturní scénu.


Číst dál

Wenzel Jaksch a naše (vracející se) sudetská bída

Jaksch Wenzel… Mnozí volí emigraci, ale většina nikoliv. Drží je na místě dnes až nesrozumitelné vlastenectví a láska k místu a kraji. …

„V německých okresech zuří bída a hlad, jakých tam není ještě pamětníka, bída opravdu katastrofální, tak strašná, že snad zdecimuje jejich obyvatelstvo. (…) Starali jste se nějak o německého dělníka, o německého chalupníčka, o německého řemeslníčka? Usnadnili jste jim nějak život? Ani v nejmenším. Starali jste se upřímně jen o to, aby tam bylo dost českých četníků. Co můžete čekat od těchto lidí, než že se napijí z kalné louže hitlerismu, když jste jim nepodali včas zdravé vody? (…) Ale kdo komedii nehraje, je zbídačelý německý lid; jeho bída je na to strašlivě pravdivá. Kdyby se byla v německém území hned od počátku dělala rozumná sociální politika, která by se upřímně starala o drobný lid, nemusilo by tam být dnes ani vlny hakenkrajclerské, ani fronty sudetoněmecké domoviny; nemusilo být komedie Henleinovy a nemusilo být vlasteneckých odhalovačů jeho „dvojí tváře“. To všecko je babské mastičkaření a čerta starého pomůže. A nebude lépe, pokud nepřijde dalekozraký lékař, který pochopí, že Čech s Němcem může se sejít k upřímné dohodě jen na poli sociálním, dva spolupracovníci na své lepší sociální budoucnosti.“ Milena Jesenská

Sociálnědemokratický politik Wenzel Jaksch („Václav Jakeš“ si neříkal, ale po vzoru Jana Masaryka, který mu tak přátelsky přezdíval, si to představit klidně můžeme), narozený v roce 1896 v jihočeské Horní Stropnici (německy Strobnitz), je jednou z mnoha vynikajících osobností, kterým jejich rodná obec v Čechách dluží důstojnou připomínku. Český Němec (u něhož mimochodem genealogové pro společnou příslušnost k jihočeskému rodu Jakschů nalézají vzdálenou příbuznost se dvěma českými politiky 20. století, Emilem Háchou a Milošem Jakešem), někdejší vídeňský zedník, který (na rozdíl od saského herce Hartmuta Kruga, který ho ztvárnil ve scénách seriálu České století) mluvil česky téměř bez přízvuku a lépe než dnešní politici (důkaz zde na stopáži 25:16), se asi hned tak zařazení do panteonu našich protifašistických bojovníků nedočká.

 


Číst dál

Vánoční Pastorále KČT 2017, aneb jak jsem se stal „narozeninovým důchodcem“

KCT Pastorale spolecna 091217Pastorále - fotogalerie

V sobotu, dne 9.prosince jsem se stal „důchodcem“. Klub českých turistů pořádal tradiční Vánoční Pastorále. Pán Bůh to tak holt zařídil, že zrovna tentoKCT Anicka a Maruska 091217 den vybral. Oslavil jsem narozeniny společně s desítkami kamarády turisty, kdy jsme slavili celé tři dny. Tentokrát Děd Vševěd, alias mistr sportu v turistice pan Míla Šrédl, vybral (poté co mu došly všechny barvy jako téma Pastorále), zvolil kombinaci černé a bílé.

Začali jsme slavit v pátek večer s přijíždějícími kamarády z Čech, v sobotu tancem a zpěvem a v neděli dopoledním loučením. Bylo to skvělé a nezapomenutelné. Díky kamarádi!

Stal jsem se dokonce znalcem přírodních a historických památek České republiky a dokonce i Čarodějem, takže jsem v den svých narozenin slavil současně „důchod bez důchodu“, členství v KČR a „čarodějnictví“. Byla pořízena spousta fotografií – ZDE máte první ukázku s heslem pro vstup, jak jinak – „čarodějové“. Postupně doplním další. Děkuji touto cestou všem gratulantům, kdy jsem nemohl všem osobně poděkovat...


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing