Buletin č. 49/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 4:05

Madiba a jeho stíny

Mandela srp a kladivoJak moc jsme připraveni kazit si obraz hrdinů? - Svatý“ Mandela? Ne tak rychle! - Z rozhovoru s Vladimírem Bukovským o Rusku a Evropě!

O mrtvých jen dobře. A u těch hromadně oslavovaných to platívá dvojnásob. Od smrti jihoafrického revolucionáře, vězně a prvního černošského prezidenta Nelsona Mandely uplynu­lo jen pár dnů, takže pieta je namístě. „Madiba“, jak byl a je familiér­ně přezdíván i miliony nepříbuzných, ale tak jako většina lidstva ne­byl jen kladnou (či zápornou) postavou. A jelikož on sám už do své­ho hodnocení nemá možnost promluvit, je to na pozůstalých. A opět - nikoliv jen rodinných.

 


Číst dál

Nálepkový proces zpět k obvodnímu soudu, aneb denní zprávy z informační fronty!

NikolajkaNeboli manifest bojující demokracie kombinovaný s theorií zostřujícího se třídního boje v nejryzejší podobě! – Za srp a kladivo do Parlamentu, za samolepku do vězení - Definitivní konec blokování shromáždění v českých zemích - Zatím se ještě Internacionála v Parlamentu sborově a poslušně nezpívá, ale budou-li obyvatelé této země upřednostňovat ovčanství před občanstvím, může tomu tak být dříve než tušíme - Je Zeman jako politik ještě relevantní? – Další ostuda zpěvačky Vondráčkové před Ústavním soudem, resp. jejího manžela Martina Michala – U Nikolajky je hotovo!!! - U Nikolajky už je hotovo. Kam půjdem devastovat dál? Á, Stromovka, Čimický háj,  Prokopské a Dalajské údolí jsou ještě volné!!


Číst dál

Petr Vániš, kamarád bratrů Pavla a Jiřího Wonkových - další likvidovaný!

Tento rozhovor proběhl 9.12.2013 před OS Trutnov po skončení soudního jednání. Stejní lidé či jejich pohrobci pokračují v likvidaci slušných občanů. Pavel Wonka zemřel 26.4.1988, Jiří Wonka přežil brutální policejní přepadení v roce 1995 s fyzickými a duševními následky, kdy trpí i jeho dcerka. Je nyní na řadě Petr Vániš? Prodlužuje se účelově soudní jednání, aby Petr Vániš zemřel dříve než se zřejmě nemalý skandál, související s jeho případem, odhalí do všech podrobností?! Další jednání je nařízeno na 27.ledna 2013 od 8:30 hod., OS Trutnov, přízemí č.115.



Číst dál

Národe, národe kam to kráčíš…?!

Nejde tolik o sprostá slova. Tohle je hulvátství, když premiér nevnímá, že je premiér a jeho rolí - Jsme v p...? - Ty vole, zemřel Havel.. - Amerika se prý vzdaluje od Evropy rychlostí 2 cm za rok. Česká republika se vzdaluje od Evropy rychlostí 2 km za rok. Většina Čechů oba pohyby nevnímá - Prosperita každé země a každého společenství závisí vždy na stupni žité morálky a mravnosti. Má-li vládnout opak, budeme si sami sobě utahovat smrtelnou oprátku. Nasazena už je a utahuje se stále více…  


Číst dál

Gorbaněvská bez řádu

Gorbanevska NataliaPolská Čestná legie přebila české kondolence - Oni věděli, co je to za režim, co se jim stane.Gorbanevska Za vasi a nasi svobodu Přesto vyjádřili solidaritu s námi. Někdy mám dojem, že si ani svobody nevážíme, kterou jsme mezitím vydobyli. Nám spadla do klína, rád bych věděl, kdo by z našich představitelů vzal za svobodu Ruska nebo Ukrajiny na sebe to stejné utrpení jako Gorbaněvská a její přátelé - Odpuste nám, vážená paní Gorbaněvská, stále jsem zemí, která si hrdiny nezaslouží!

Když je v Paříži pohřbívána osobnost jako Natalja Gorbaněv­ská, český stát o to projeví zájem. To dá rozum. O koho jiné­ho s ruskými kořeny by se měl zajímat než o jednu z „osmi statečných“, z těch, kteří 25. srpna 1968 v Moskvě demonstrovali pro­ti okupaci Československa. Až sem je to jen prosté konstatování fak­tů. Ale právě tady začíná zásadní otázka: Proč český stát vyslal na po­hřeb jen velvyslankyni a kondolence, zatímco polský stát předal po­zůstalým nejvyšší polské vyznamenání? Tu informaci přinesl server První zprávy a při jejím čtení by nám měl projet stud po těle.


Číst dál

Paraziti vyrábí bezdomovce

Banky praseSlova ředitelky jedné nejmenované bankovní instituce: Občané si myslí, že banky zrušily mnoho neoprávněných bankovních poplatků a že se jim uleví. Ale už netuší, že banky si tuto „ztrátu“ zkompenzovaly zvýšením úrokových sazeb…

… Rád bych občanům poslal toto varování. Současný systém půjčování peněz je nemorálním svinstvem, které společnosti jako celku nepřináší žádný prospěch, ale jen škody a mnohdy i utrpení. Za tento stav je odpovědná politická reprezentace a nová Sněmovna by měla přistoupit k razantním krokům směřujícím k nápravě. Bankovní ale i nebankovní společnosti, které obchodují s penězi, se utrhly z řetězů státní moci a decimují jak státní ekonomiku, tak celou občanskou společnost. Současný úrokový systém je nehorázná lichva, která neustále devalvuje jakoukoliv měnu a společnost by měla přistoupit k revizi a postupné změně bankovnictví. Jednou z cest je jedna státem řízená centrální banka založená na neziskovém principu, která by měla jediný cíl. Finanční toky peněz směrovat přednostně do oblastí tvorby materiální produkce na podporu nových pracovních míst. Současný zavedený bankovní systém, přes který tečou peníze do ekonomiky, je zbytečným nenasytným mezičlánkem, který jen deformuje a brzdí společenskou prosperitu. Chce to jen odvážného politika „s koulema“. …


Číst dál

Dozví se veřejnost kolik současných zákonodárců bylo či je členem komunistické strany…?!

KSCM milacciObrovský skandál ruských diplomatů v New Yorku!

Dnešního dne jsem odeslal ve věci ZOI předsedovi Sněmovny Janu Hamáčkovi a předsedovi Senátu Milanu Štěchovi. Nebude to zřejmě tak snadné, jako u soudců, kde nám toto nezadatelné právo, jde-li o veřejného činitele, posvětil Ústavní soud – i díky petici www.bezkomunistu.cz - můžete ji stále podepisovat. Smutné, že si ji přečetlo 50151 lidí, ale podepsalo pouhých 2135 za necelé 3 roky jejího trvání. Doufám, že nebude nutná další petice, pokud bude moje žádost oběma předsedy odmítnuta z jakýchkoliv důvodů. Je to reálné, stejně tak jako je reálné, že v Parlamentě sedí dnes většina bývalých či dnešních komunistů, resp. lidí, kterým komunismus nevadí. Nečinil jim žádný problém svými 155 hlasy, tedy cca 80%, zvolit si v tajné volbě svým místopředsedou prokázaného estébáka JUDr. Vojtěcha Filipa, předsedu KSČM, takřka ve stylu stranické poslušnosti a jednoty.


Číst dál

„Lidi bez vlastností“ jako produkt minulosti s patřičnými dopady na společnost

JANUV ZAKON„Nechceme, aby kte­rýkoliv z našich synů dopadl jako Bohumil Hrabal.“

Svatý“ Mandela? Ne tak rychle – byl i komunista, terorista a lhář - Edvard Beneš a jeho politický strach – Usvědčený podvodník a poslanec za ÚSVIT, Milan Šarapatka, jako člen zahraničního výboru, kritizuje Schwarzenberga – Bude advokát a estébák Zavadil potrestán za inzerát, kterým pomohl zvolit Zemana? – Karel Hrubý aktuálně (LN, 5.12.2013) ke Štiřínu: je přesvědčen, že skutečným důvodem, proč byl Karlem Schwarzenbergem odvolán, byl jeho nesouhlas s prodejem zámku.

… Studenti, kteří petici proti přejmenování ško­ly podepsali, rovněž argumentovali mizerným Hrabalovým prospěchem, když nymburskou reálku škole studoval. Prý by tento špatný student a vyznavač piva nebyl tím správným vzorem. A jeden manželský pár na zmíněné ve­řejné diskusi přímo řekl: „Nechceme, aby kte­rýkoliv z našich synů dopadl jako Bohumil Hrabal.“ Být světoznámým spisovatelem tedy může být vnímáno, jak vidno, coby nenásledováníhodná kariéra, jako ocejchovaná existen­ce. Tady už cítíme ještě jednu, hlubší rovinu odmítavého postoje na nymburském gymnáziu, postoje, který se však téměř jistě nevysky­tuje jenom tam. Totiž tlak na konformitu. Na nalinkovaný způsob života. Je třeba být „in“ a „cool“, což ale postojově vlastně znamená nevyčnívat, zařadit se, nevydávat se programo­vě nějakým protivenstvím, nevystavovat se do existenciálně vypjatých situací, jak to progra­mově činil právě i Hrabal. Ta neznalost a konformnost jdou ruku v ruce a společně pak pro­dukují lidi bez vlastností. …


Číst dál

Z odpovědí na ZOI gen. ředitelů ČRo, ČT a předsedy Rady ČT na aktuální témata

LN JR Na Kavkach jako u blbejch 051213Na Kavkách jako u blbejch: "Ano, udělali jste vše a za necelé tři měsíce pořad zničili. Pane generákní Dvořáku, trhněte si nohou! - MO mne dnes vyrozumnělo o prodloužení lhůty

Veřejná služba je „všechno to, co je opakem kýče; boj proti nízkým pudům diváctva; odhalování lží; odsuzování nemravnosti; nebojácná přiznání krutých pravd; snaha o kvalitní organizování širokého vkusu; program ve velkém plánu. A veřejná posluha? Všechno to, čemu říkáme kýč; posluha nízkým pudům diváctva; sentimentální potlačování nemravnosti; zamlčování třeba i krutých pravd; výmluvy na vkus širokého obecenstva; služebníčkování denní politice; kam vítr tam plášť; a všechny ty bezplánovité tance bez charakteru.   

Týká se vypnutí mikrofonu při živém vysílání na RŽ kardinalu Dukovi, výzvy k odstoupení GŘ ČT ve věci moderátorky Drtinové, ignorování pietního aktu maršála letectva Karla Janouška ČT a poměrného zastoupení české a zahraniční hudby ve vysílání ČRo.


Číst dál

Vyhlášení finanční sbírky na pomník Karlu Krylovi: "Anděla pro Kryla"

Kryl pomnikNa důstojný pomník Karlu Krylovi, který celý svůj život bojoval za spravedlnost, svobodu a Kryl andeldemokracii.

Krylovo dílo je stále živé a dotýká se každého z nás. Mnohá témata jeho písní i básní jsou nadčasová a tím také stále aktuální, ale i texty zdánlivě aktuální jen na okamžik a hle - ona ta slova platí i dnes - téměř po dvaceti letech. Tím je celá jeho práce výjimečná a považujeme za nezbytné připomínat všem generacím - dnešním i budoucím, kdo Karel Kryl byl a jak celým svým životem přispěl ke svobodě. Svobodě, kterou už dnes považují mnozí z nás za samozřejmost, o kterou není třeba se starat. Tak to ale není. Svoboda není samozřejmost. Svobodu si musíme zasloužit, sama k nám nepřijde a sama o sobě nám nezůstane. To je potřeba stále připomínat.


Číst dál

Moje svědectví k brutálnímu zásahu vrchlabské policie proti Jiřímu Wonkovi

Wonka 12 hrob Jiri 1 260413Vše se odehrálo v pondělí, dne 13. února 1995, v odpoledních hodinách mezi 14:00 –15:00 hod.Wonka Pavel

… Vyběhl jsem zpět před ordinaci a viděl jsem jak tam zabrzdilo další policejní auto, ze kterého vyskočili další tři policajti, ten jeden šel těm třem na pomoc a ti další dělali jako takovou zástěnu, protože tam bylo čím dál víc přihlížejících lidí. Na schůdcích ke vchodu do domu mého švagra stál v otevřených dveřích můj švagr Pavel Skalický, pod schody jsme měli kočárek a také vyšli přihlížet lidé z pekárny. Ti vlastně měli nejlepší výhled na celou událost ale později se svědčit báli. Jirka Wonka křičel bolestí, táhli ho za ruce hlavou dopředu a snažili se ho natáhnout do auta do prostoru na podlahu mezi zadní a přední sedadla. Volal na mě "Petře běž to říct mamince, oni mě zabijou". Křičel jsem na policisty ať ho nechají, proč ho bijí. Myslím že také na ně křičel Pepa Bareš, tehdejší vedoucí zeleniny, kterému jsem viděl do tváře, protože já stál zleva od policejního auta od parkoviště a Pepa Bareš zepředu od zeleniny. Ti policajti byli zaskočeni hloučkem asi 50-ti lidí, byli značně nervózní, neustále se ohlíželi a křičeli po sobě ať nikdo netelefonuje, ať nikdo nevolá do zahraničí "Zajistěte telefonní budky", protože mezi přihlížejícími bylo hodně turistů z parkoviště (Holanďani a Němci). Takže se v té nervozitě snažili Jirku honem nacpat do auta, aby mohli odjet. Když jsem já na ně křičel ať Jirku nechají být, jeden z policajtů nervózně odsekl "Nevšímejte si toho, běžte pryč nebo budete mít problémy, jestli budete volat do zahraničí". …


Číst dál

Privatizace České televize

CT logoStarý vtip praví, že PPF nepotřebuje investovat do médií, protože má Petra Dvořáka v České televizi. Když ho v dubnu 2012 MF Dnes přednesla Petru Kellnerovi, přešel to bez odpovědi. Když se ale MfD minulý měsíc zeptala Kellnerova ředitele pro vztahy s veřejným sektorem Vladimíra Mlynáře na dění v České televizi v souvislosti s údajnou cenzurou, odpověděl, že by svou odpověď vzhledem k Petru Dvořákovi považoval téměř za střet zájmů. Dvořák však pro PPF nepracuje už devět let – alespoň ne oficiálně. Předseda Rady ČT Milan Uhde řekl Respektu, že nevěří podezřením ohledně Dvořákova záměru televizní kanály nebo pozemky ČT privatizovat, ale naznačil, že PPF měla prsty v dosazení Dvořáka na post generálního ředitele. A aby byl obrázek úplný, tabletový týdeník Dotyk minulý týden napsal, že ČT pod Dvořákem rychle spotřebovává své rezervy ve výši 3,5 miliard Kč. Česká televize by se ve finanční tísni možná musela přestěhovat do nějakého levnějšího sídla, a umožnit tak prodej svých výhodně situovaných pozemků. Privatizace samotné stanice by však nebyla tak snadná. Dost možná by vyžadovala vyvolání katastrofy takových rozměrů jako byla… Sazka.


Číst dál

AI vyzvala KLDR, aby uzavřela politické vězeňské tábory

Gulagy KLDR 051213… Některé škrtili a pak dobili k smrti. Podle jednoho ze svědectví ženy obvykle "zmizely" poté, co bylyJANUV ZAKON znásilněny. "Poté, co strávily noc 'službou' vysokým činitelům, musely zemřít, aby se to tajemství nikdo nedozvěděl. Stejné to je ve většině táborů pro politické vězně," dodal Ri. …

Soul - Organizace na ochranu lidských práv Amnesty International (AI) dnes zveřejnila nové satelitní snímky vězeňských táborů v Severní Koreji a také svědectví bývalých vězňů a dozorců líčících týrání a popravy. KLDR existenci pracovních táborů pro politické vězně popírá, ale podle nezávislých odhadů v nich zadržuje v hrozivých podmínkách 100.000200.000 lidí, napsala agentura AFP.

Záběry takzvaného tábora 15 na jihu země a tábora 16 na severu KLDR byly pořízeny v letech 2011 až 2013. Ty z tábora 16, který leží asi na ploše 560 čtverečních kilometrů a má kapacitu 20.000 vězňů, ukazují "přítomnost nových budov, což naznačuje značné zvýšení počtu zadržovaných", uvedla AI.


Číst dál

Být vzorem

Hrabal BohumilHlavně nedopadnout jako Hrabal

V době příhodně mediálně skoupé, po kontroversi ohledně maffersdorfského rodáka Ferdinanda Porsche,Porsche kterýžto by podle jedněch měl, podle jiných neměl být v onom místě vyznamenán pamětní deskou, zdá se vypukat skandál další, týkající se osoby zaručeně ethnicky nezávadné, Bohumila Hrabala. Ten druhdy vystudoval nymburské gymnasion, a jelikož se blíží sté výročí jeho narození, vznikl nápad ono po literátu pojmenovat. Osnovatelé záměru však tvrdě narazili u části místní populace: ježto Hrabal nebyl vzorným studentem a jeho život byl vůbec notně nepříkladný, takovou poctu si nejslavnější český spisovatel 20. století nezaslouží. Nepomohly poukazy na to, že Hrabal snad přece jen nebyl takový trouba, když později vystudoval právnickou fakultu a získal titul JUDr., což by jej mohlo v očích průměrného občana částečně rehabilitovat: gymnasion v královském městě Nymburce se prostě podle takového budižkničemy jmenovat nemůže.


Číst dál

Ke kauze MUS: Aby se nezapomínalo a nezapomnělo !

MUSKdy budou souzeni další spolupachatelé a odpovědní za umožnění krádeže v řádů stamiliard korun…?!

ČT o hlavní zprávě dne referovala až ve 20-té minutě hlavního večerního zpravodajství – V kauze MUS pláče stát na špatném hrobě – Z peněz MUS ve Švýcarsku nepůjde žádné odškodné pro ČR – Všehoschopný Tvrdík poradcem Rusnoka! - Žádná devalvace se nekonalaSrovnání Bavorska a ČR – Michal Šušák dostal v Rumunsku 10 let – Pomůže Benešová osvobodit Ratha? - Srovnání vánoční dovolené SRN a ČR a souvislosti! – Máme dva policejní prezidenty, budou následovat i dva hejtmani Středočeského kraje…?!- Dvojnásobný „vrah“ Robert Tempel, 4x osvobozen, poté doživotí… a média o tomto skandálu mlčí stejně jako o Vojtěchu Filipovi alias Falmerovi…?!

Miroslav Kalousek se vyhýbá osobní odpovědnosti když tvrdí, že by stát dopadl jako Czech Coal, které švýcarský soud nepřiznal žádné peníze s tím, že není legitimním nástupcem? Současný stát snad není legitimním nástupcem okradeného státu?! Neměl, podle logiky pana Kalouska, současný český stát právo ucházet se v trestním řízení o náhradu škody, protože není legitimním nástupcem státu, za kterého škoda vznikla? Proč to neřekl už dříve?!


Číst dál

Katastrofální mravní a morální selhání Sněmovny, médií a nás všech !!!

JANUV ZAKONKdyž už máme tu „sametovou demokracii“, to nemohla Sněmovna alespoň zvolit svýmFilip Zavazek FALMER 150486 místopředsedou komunistu, který nebyl dobrovolným a vědomě škodícím agentem jako Vojtěch Filip alias Falmer?! To musela zvolit takového hajzla, který vědomě pracoval proti naším dnešním NATO spojencům…?!!!

Kolik kostlivců z nových parlamentních stran nás ještě čeká, či zůstane neodhaleno…? – ANO se stále více vzdaluje svým slibům a voličům - Bačiak, Sobotka, Fichter, Švarc…? - Zeman a milosti - Sobotkova vláda rozpočtové neodpovědnosti – Mezinárodní srovnání PISA: ve srovnání s rokem 2009 se čeští žáci propadli nejvíc ze všech sledovaných zemí! - Vážení poslanci, jste opilí nebo obluzení? - Není čas na to, tlačit mrtvého koně! - AI vyzvala KLDR, aby uzavřela politické vězeňské tábory!

Milan Šarapatka, poslanec za Úsvit Tomia Okamury, byl řadu let velvyslancem v několika zemích, přitom je to obyčejný podvodník, jak dokázal pořad Na vlastní oči! Mandátní a imunitní výbor má rozhodnout o vydání k trestnímu stíhání poslance Bronislava Švarce za Hnutí ANO, bývalého policisty pro údajné podvody. Jak se zachová Tomio Okamura, který má plná ústa boje proti korupci a najednou má problém svého stranického kolegu jasně odsoudit o vyzvat jej ke vzdání se poslaneckého mandátu? Také sám selhal, když nepodal včas majetkové přiznání s tím, „že to nevěděl“. Porušil platný zákon. Sankce 50.000,-Kč je jasná. Jak se tento „příkladný“ bojovník proti korupci a za přímou demokracii zachová?! Vzhledem k tomu, že nemá problém uznávat a oceňovat výhody komunismu, nemusíme si u tohoto populisty dělat žádné iluze.


Číst dál

OTEVŘENÝ DOPIS PREZIDENTU REPUBLIKY VE VĚCI ÍRÁNSKÉHO JADERNÉHO PROGRAMU

Izrael vlajka… V Ženevě se neřešila pouze otázka íránského jaderného programu. Je nutné vnímat celý kontext: Írán je regionální velmoc s rostoucími ambicemi, která aktivně podporuje teroristická hnutí a neváhá je vyzbrojovat nejmodernějšími zbraněmi. Získá-li díky jadernému deštníku imunitu, nebude se rozpakovat této nové síly maximálně využít. Proto je íránský jaderný program přímým existenčním ohrožením Izraele, ale i hrozbou pro celý region. Výsledek ženevských jednání se tak jeví jako projev rostoucí síly a sebevědomí íránského režimu a dalšího úpadku síly Západu, zejména USA. Kombinace appeasementu a krátkozrakých obchodních zájmů je varující. Není divu, že izraelský premiér Binjamin Netanjahu označil dohodu za „druhý Mnichov“. Skutečnost, že mocnosti jednaly o osudu Izraele bez jeho účasti, tuto paralelu ještě posiluje. …


Číst dál

Ukrajina: Opět česká taktika zůstat schovaný v křoví!

Demo Ukrajina„To jsme to dopracovali. Estébák Filip si vydělává z tohodle zkurvenýho státu měsíčně 175.000 Kč!“

Ivo Bican, syn Josefa Bicana: „Než ruské vlajky v Edenu a jiné symboly toho zvěrstva, které přineslo našemu národu tolik bolesti a ponížení, tak pak raději tu divizi, pane Rejžku.“ – MY POZEMŠŤANÉ!

… Jak řekl jeden bývalý český vel­vyslanec na Ukrajině, obvyklá čes­ká taktika zůstat schovaný ve křo­ví, počkat si na konec zápasu a pak se přidat k většině, je v tomto přípa­dě riskantní. „Pokud máme být na Ukrajině relevantní a nepřijít o Švédy a Poláky coby naše spojen­ce, musíme se veřejně přihlásit k demonstrantům, když jsme jim celá léta slibovali, že se na naši pod­poru mohou spolehnout,“ dodal. …


Číst dál

Výročí soudružských poprav

SlanskyDne 3.12.1952 bylo na dvoře pankrácké věznice oběšeno 11 předních činitelů KSČ. Dějiny spíšeJANUV ZAKON výjimečně zaznamenaly historickou spravedlnost – Zvracet ještě není zakázáno!

… Gottwald, ničený alkoholem a syfilidou, si nejspíše oddechl, že v oblíbené stalinské hře na Černého Petra mu nezůstal v ruce. Stejně ochotně jako u dr. Milady Horákové souhlasil s uvězněním svých dlouholetých kamarádů, tzv."karlínských kluků" s nimiž ve dvacátých letech 20.století celou šarádu připravoval. …


Číst dál

Nakladatelství guidemedia vydalo Program NSDAP

NSDAP prgNakladatelství guidemedia připravilo pro letošní Vánoce další kontroversní titul, Program NSDAP a jeho světonázorová podstata.

Je dobře, že podobné publikace vycházejí, protože jinak než zveřejňováním authentických materiálů nelze vnímání historie oprostit od ideologického nánosu, s nímž je až dosud vše, co souvisí s německým nacionálním socialismem, spojováno. Komunistická propaganda, pro kterou bylo vítězství nad nacismem jedním z nejdůležitějších legitimisačních motivů, v tomto ohledu přetrvala dodnes, účelně doplňována českou nacionalistickou propagandou, pro niž bylo rovněž mnohé z nedávných dějin výhodné zatušovat nebo rovnou přepsat. Proč je program NSDAP tak atraktivní i pro příslušníky českého národa, vysvětluje na svém blogu Tomáš Krystlík. Je to pozoruhodná komparace, a přečed* ji, nemohu neuznat, že v mnohých bodech Češi Hitlera opravdu překonali. Příkladmo, pokud jde o vyčištění území od cizích ethnických elementů, došli dál a postupovali rychleji než nacisté, a poválečné znárodnění veškerého průmyslu a živností, od Škodovky po posledního holiče, ševce a hostinského, nemá obdoby prakticky nikde v Evropě.


Číst dál

Jen Angola našla odvahu zbořit nezákonně postavené mešity

Angola mesita

Malá procházka kolem Bílého domu ve Washingtonu!

… Jakákoliv kritika muslimů a islámu je „minovým polem“. Proto se nemůžeme divit vyjadřování politiků ať už se nacházejí kdekoliv. Nicméně strach a obavy většinou končí vítězstvím zla a problémy, které se dají zákonnou cestou řešit bez velkého úsilí už na počátku se později stávají neřešitelnými, resp. „řešitelnými“, kdy na to doplácíme všichni. Vždy to bude o osobní odvaze. Na každý pád si Angola za svoji snahu úctu zaslouží. Snaží se narůstající problém řešit zákonnou cestou a trestá ty, co zákon nedodržují. Zde by se mohla EU i ostatní země v mnohém ponaučit a prokázat více odvahy v řešení pokud je řešení ještě vůbec možné. …


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing