Bulletin č. 48/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 18:02

Měli bychom to dokázat

LN Odliv mozku 251117Lidský zdroj, kterému nechybí společná vůle jít za svou vizí, pěstovat vzájemnost ve své rozmanitosti a dobrovolně směřovat s evropskými státy za společným cílem, to je naše cesta, naše demokracie.

Bezbřehá „demokracie“ je špatná demokracie. Tam kde strany jdou proti sobě dokonce o 180 stupňů. Některé směřují ke křesťanskodemokratickému západu, jiné na východ k autoritativním totalitním až despotickým režimům. Taková „pseudodemokracie“ neví co chce, nemá vizi, směřuje nikam. Lehce se nechá ovládat těmi kdo disponují finančními částkami a ovlivňují ty, kteří jsou ochotni úplatu přijímat, sloužit a podvádět veřejnost.


Číst dál

TISKOVÁ ZPRÁVA: Ve středu začíná hlavní líčení s druhou skupinou mladých žen viněných z účasti v hnutí Resistance Women Unity

IUSTITIA pada(V Polsku byly už desítky soudců zbaveny talárů a řada z nich pozatýkána. J.Š.)

Ve středu 29. listopadu 2017 v 9.30 hod. začíná u Obvodního soudu pro Prahu 2, v jednací síni č. 137, hlavní líčení ve věci členek někdejšího hnutí Resistance Women Unity (RWU).

… S rozčarováním přijímá konání hlavního líčení ve své věci rovněž jedna z obžalovaných, Mgr. Zuzana Cvrčková, která v mezidobí sama vystudovala právnickou fakultu a jíž vleklé trestní stíhání znemožnilo stát se advokátkou, jak si přála. „Nikdy bych nevěřila,“ říká právnička, „že v demokratickém právním státě mohu být někdy obžalována z toho, že jsem na dětském dnu stavěla kuželky.“ …


Číst dál

Touto kauzou se česká justice ve svých dějinách chlubit jistě nebude !!!

Rosova SarkaKam až to vede, když odpovědná místa obsazují neschopní a bezcharakterníOrtman Jaroslav

…Nějak se mi nechce dožít s pocitem, že je s námi nakládáno bezprávně jak s dobytkem na jatka. Nechci Vás nijak zatěžovat, jen informuji, abyste měl přehled o tom, jak naše kauza díky úplatkům skončila. Dluhoš nám sice musí opravit dům. Ale vzhledem k tomu, že už jednou zmařil exekuci nařízenou stavebním úřadem a moc dobře ví, že "uvedení do původního stavu" znamená technicky zcela nutnou likvidaci jeho "černoty", vše bude sabotovat dál. Na manžela podal už i žalobu. Neznáme zatím její důvod, ale určitě bude chtít odškodné, za to, že jsme mu naším špatným stavem domu, poničili jeho stavbu. To je tak absurdní, jako by vrah podal žalobu na svou oběť. …


Číst dál

ČSSD předvádí cirkusové představení, odpovídají charakterům jejího vedení

LN MZ Vybijena CSSD 271117Končící premiér Bohuslav Sobotka odmítá převzít odpovědnost za volební debakl s výmluvou, že obdržel preferenční hlasy. Upřednostňuje tak sebe před pověstí strany, která už snad horší být ani nemůže. Nedivme se, že odpovědní se vyhýbají kritice.

Jenom voli, nebo koupení, mohou volit člověka, který se nestydí veřejně přiznat, že si na byt našetřil z poslaneckých náhrad? Stejně tak stranu, která se odmítá řídit rozsudkem (kauza JUDr. Zdeňka Altnera) a která okrádá podnikatele, který dal do pořádku jejich budovu v Olomouci, kde se nedávno konalo zasedání ÚV ČSSD. Sobotka se celý život „živí“ politikou. Jak a kde by asi skončil bez ní? To je jedno možné vysvětlení pro jeho kandidaturu. Druhé je mnohem pravděpodobnější, kdy si zvolením zajistil imunitu. Za OKD a zveřejněné zvukové záznamy ze zasedání vlády, by měl být obžalován, ale zde PČR těžko bude tak rychlá s žádostí o jeho vydání Sněmovnou jako u jiných…


Číst dál

Paragraphos Tomáše Peciny o justici a policii poněkud nevábně…

IUSTITIA nebeZemřel Zdeněk Kučera - Kausa Ivana Ošťádala - Pěstní souboj Reich-Vyvial vyhodnocen - Lukáš Nečesaný byl nepravomocně zproštěn obžaloby - Pravidla hlasování - Navara

Dne 15. listopadu zemřel soudce Zdeněk Kučera, který byl předsedou senátu táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích, proslavného nekonečným příběhem na thema konkursní mafie soudce Jiřího Berky. Pokud Vrchní soud v Praze jeho rozsudek zruší, bude se celé hlavní líčení opakovat od počátku s jiným soudcem, takže půjde-li vše tím tempem jako doposud – a nový soudce se konce procesu dožije – mohli bychom si vyslechnout pravomocný rozsudek někdy kolem r. 2027. Méně informovaným čtenářům tohoto blogu připomínáme, že Berkova a Thonatova konkursní mafie řádila na přelomu tisíciletí. … To je určitě dobrá zpráva. A ještě lepší zprávou bude, až státní zástupce obviní Milana Juštu, který je za jeho předchozí nespravedlivá odsouzení trestně odpovědný.


Číst dál

22 amatérů. Piráti vystupují nečitelně a vymlouvají se

PRAHA Olympijské hry do roku 1972 hrály zvláštní hru na amatérský sport. Na jedné straně do zápolení ze zásady nesměli profesionálové ze Západu, z druhé strany železné opony se ale účastnili a vítězili sportovci na plný úvazek. Podobnou přetvářku a schovávání se za status nadšených amatérů teď připomíná česká Pirátská strana.

Amatérsky, v tom nejlepším slova smyslu, se tváří třeba jejich zápisy z kontaktů s lobbisty a politiky na webovém fóru, kde se píše o kdejakém kafi s aktivistou třeba za legalizaci marihuany nebo o tom, že někoho svezl oponent z televizní debaty autem na nádraží. Když ale dojde na setkání s prezidentem republiky, zápis najednou chybí, prý proto, že vše řekla stručná tisková zpráva. Zručně napsaná zkušeným profesionálním PR a marketingovým týmem, který ostatně stál i za jejich úspěšnou plavbou do sněmovny. To samé se opakuje i u důležitého jednání s vedením hnutí ANO a vnucuje se otázka, jestli onen sympatický amatérismus není na pořadu dne, jen když se hodí. Hlavně na omlouvání chyb.


Číst dál

Witikobund Německo e. V. přijal na své výroční schůzi dne 7. října 2017 následující výzvu:

LN PS Dozivoti 241117Vlevo článek Petrušky Šustrové DOŽIVOTÍ (LN, 24.11.2017). O genocidě jinde máme odvahu psát, ale o vlastní jen málokdo…

* * *

Důstojnost člověka je nedotknutelná – Ústava Čl. 1

72 let po vyhnání a 28 let po pádu železné opony je sudetoněmecká etnická skupina, stejně jako maďarská menšina, diskriminována pokračující československou legislativou.

Stále existuje trestní zákon, že jakýkoli trestný čin - a to i těch, které byly spáchány po 8. května 1945 (všechny vraždy a znásilnění Němců, nebo Maďarů, byly aktem tzv. „národního osvobození“) - bez trestního postihu.


Číst dál

O českém zlatém státním pokladu

Legionari a zlatoO českém zlatém pokladu napsal Witikobrief v květnu 2017 (str. 18). V roce 1945 se na konci války nacházel nedotčen v západním Německu. Odtud byl přesunut do USA. SDL proto požádal amerického prezidenta Cartera v roce 1978 o kompenzování nelegálního vyvlastnění majetku sudetských Němcům.

Mezitím se objevily další podrobnosti k tomuto tématu: Poklad byl z velké části vytvořen ze zabaveného carského zlata českými legionáři. Váží dohromady 18 tun, z toho 8.003 tun zlata v cihlách a 10.397 tun ve zlatých mincích.


Číst dál

Lídr kandidátky za ODS je potomkem sudetských Němců

Mauritzova IlonaUž jsem chtěl vedení ODS pogratulovat, že si zvolilo lídrem kandidátky Plzeňského kraje potomka našich bývalých spoluobčanů. Bohužel jsem zjistil, že svoji Mauritzova inauguracepovahou a charakterovými vlastnostmi svých předků není zrovna moc hodna.

Obávám se, že její povaha jen názorně doplňuje bezcharakternost většiny členů vedení ODS za poslední roky. Dovolím si citovat člověka, který dobře zná novou poslankyni Sněmovny: „Doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D., je rektorka, strašná kr… obvykle se vyjadřuji subtilněji, ale tento výraz se v jejím případě nedá zmírnit, její pověst a charakter nemůže být horší.“ Že se ocitla ve společnosti nového poslance Martina Baxy (také z Plzně), mne už vůbec nepřekvapuje. Proč se asi ve svém životopise o svých rodičích a prarodičích vůbec nezmiňuje? Je to přirozená věc. Veřejnost má na ni právo. Každý potomek by ji měl zveřejnit či vysvětlit a ukázat svůj lidský formát - ať je minulost jakákoliv . Občan si přeje a očekává na nejpřednějších, odpovědných místech skutečné osobnosti, které jsou nositeli těch nejlepších morálních vlastností a odborných schopností - příkladným vzorem nám všem.


Číst dál

Nevypočitatelný Ing. Tomáš Hradílek a vypočítalelný Vladimír Hučín

Každý slušný člověk smekne před postoji ing. Tomáše Hradílka v dnešní době. To nelze říci o postojích Vladimíra Hučína, který žije jen minulostí, svým narcismem a sebestředností, aniž by něco aktivního, smysluplného pro dnešní společnost udělal.

… Dnes již vím, že Hradílek je nevyzpytatelný. Já jen doufám, že zase něčím nepřekvapí. Teď, když už přestal s hladovkou, je šance, že moje žaloba na něj bude pokračovat. … jeho teatrální hladovka byla jen zástupným trikem, jak celé soudní jednání oddálit a zkomplikovat. … Ano, vytváření „konspiračních“ teorií bez důkazů patří k jeho povaze. Nikdy nepřipustí, že pan Hradílek byl přinucen svoji rodinou k ukončení hladovky svoji rodinou a vnoučaty. Někdo o hodnotách jen mluví, jiný koná!


Číst dál

Za „únos“ vlastního dítěte hrozí tátovi kriminál – za opakované krádeže bandy v hodnotě 14 milionů podmínka a nahradit škodu „podle svých sil“?!

IUSTITIA pada… Jak víš, narodil jsem se v Bolívii a to je už po mnoho let jedna z nejzkorumpovanějších zemí v Jižní Americe. Od roku 1984 jsem vyrůstal ve Švédsku - v zemi, kde korupce je jedna z nejnižších na světě. Vím, co je to právní stát, a nikdo mě nemůže oklamat iluzí demokracie a korupci já poznám na míle daleko. Rodinný soud ve Švédsku je odlišný od rodinného soudu v České republice. Je to jako noc a den. Korupce je jednání způsobem, který je nemorální a/nebo nečestný, a je to korupce, i když člověk neví, že je nemorální nebo nečestný. Bohužel postoj zkorumpované osoby se nedá změnit jen tak, ani když ji budeš tlouct biblí po hlavě. Trvá to generace. - V roce 2013 kradli jen jednou. Tehdy odvezli kabely v hodnotě asi 290 tisíc korun. V dalších letech se však počet případů výrazně zvýšil. O rok později to už bylo osmnáct krádeží, u nichž škoda několikrát přesáhla 300 tisíc korun, v roce 2016 odvezli z firmy kabely celkem sedmadvacetkrát a v roce 2016 to bylo 24 případů. Možná by jich bylo více, ale v listopadu zasáhla policie.

… Zdá se, že zde zavírají každého bez ohledu na to, co provedl nebo z čeho je podezírán, i když by člověk mohl čekat na svobodě a do soudního projednání pracovat. Vůbec to nedává smysl. Zeptal jsem se pana Mečla, proč to tak je, a on mi odpověděl něco velmi zvláštního, že totiž oni chrání sami sebe. Cožpak nemají soudci chránit zákon a práva jednotlivců?? Nese to všechno známky nefunkčního soudního systému. Ovšem sám o sobě ten systém není takto postaven. Pokud se podíváš na ústavu, je velmi podobná těm západoevropským. Problém spočívá v nekompetentnosti státních zástupců a soudců. Viděl jsem to na vlastní oči. Zdá se, že státní úředníci, jako například soudci a státní zástupci, si vytvořili samostatný systém, jiný než který měl být zaveden. Výklad zákona není objektivní, ale místo toho do značné míry závisí na každém soudci, na jeho osobních názorech a nikoliv na jeho odborném objektivním názoru.


Číst dál

Kam s Tatary, přece na Sibiř!

Advokat Tataru… Nakonec soudky­ně vyšla a četla rozsudek. Hlas se jí třásl, až jsem se bál, že se roz­pláče. Bylo jasné, že je z toho ve­dle. Ale musela přečíst to, co jí ně­kdo nařídil. Všichni u soudu byli v šoku. Takového starce poslat do kriminálu? Ale co se nestalo - asi za tři dny vyšlo na ulici sedm takových kmetů. Měli stejný plakát jako je­jich druh a další, na kterých mu vyjadřovali podporu. Dokázali, že se nebojí ničeho, ani věznění. Tyhle starce už do vězení neposla­li. Lekli se. Sedm statečných dědečků bylo příliš velké sousto i pro ruské soudnictví. …

* * *

SIMFEROPOL/PRAHA Moskva při­tvrdila. Na anektovaném Krymu zesílilo pronásledování Krym­ských Tatarů s cílem umlčet každé­ho, kdo není loajální ke Kremlu. Vyplývá to ze zprávy organizace Human Rights Watch (HRW) zve­řejněné minulý týden. Podle ní jsou původní obyvatelé Krymu ob­viňováni z extremismu, separatis­mu a terorismu, aniž by se něčeho podobného dopustili. Byla zakázá­na svobodná média a veškerá kriti­ka okupace je trestána.


Číst dál

Alena Schillerová: Byznys chválí EET. Proč asi?

Byla jsem převzít cenu za umístění zákona o evidenci tržeb (EET) na druhém místě v anketě zákon roku 2016. V anketě, kde o umístění rozhodují sami podnikatelé. Nutí to k zamyšlení – po všem tom strašení a katastrofických scénářích je tu najednou obrat? Je to skutečně možné, že se mínění podnikatelů tak zásadně změnilo? Nebo to bylo vždycky jinak?

Elektronická evidence tržeb je projekt, který lze charakterizovat třemi slovy: změna, odvaha a pomoc.


Číst dál

Praha 22.11.2017: V Evropském domu o sociálních sítích

ED verejnost 221117Měl jsem trochu problémy se zúčastnit, údajně nebylo místo (bylo známý, který se nemohl dostavit a jemuž byla účast potvrzena, se pro onemocnění nemohlED volna mista 221117 dostavit a nabídl mi své). Nakonec demokracie zvítězila i když jsem musel jednat poněkud nedemokratickyJ Níže se můžete podívat na video z celého večera. Vstoupil jsem do diskuse od 43. min. Ano sociální sítě jsou svým způsobem neštěstí. Proč takové útoky na Babiše, nedá se koupit a zná systém, troufne si jen ten, kdo má vědomosti a sílu – to nedokáže milion nespokojených lidí. Změna je o činu, ne slovech. Je třeba narovnat podnikatelské prostředí jako základ funkční, demokratické společnosti! Spoustě uměle zaměstnaných „aparátčiků“, kdy stranám docházejí finance, byli preventivně přesunuti na úřady, kde je opět za neschopnost platí stát. Bohužel většinu z nich ochrání služební zákon… Politické strany si u nás hráli na demokratické, ve skutečnosti si na demokracii jen hrály a „státně“ podnikaly bez rizika a trestu, kdy „kontrolní mechanismy“ u PČR a justice měly pod svoji kontrolou. Je třeba obnovit normální, zdravé, přirozené sociální vazby, které FB, resp. internet narušil a umožňuje mnohem snadněji manipulovat s lidmi, bohužel i negativně.

 


Číst dál

Moderátorka Světlana Witovská – obraz nekultivovanosti a provinciálnosti veřejnoprávní ČT!

Witovska Svetlana 1Světlana Witovská: „Slyšíte mně, já se Vás na něco ptám“ a opakovaně vstupuje netrpělivě do řeči, připomínající svým projevem způsoby „pavlačové drbny“ a nenechá věcně, k věci hovořícího Radka Vondráčka domluvit! Na webu ČT není uveden její životopis? V rubrice OSOBNOSTI.CZ je uvedeno zatím není napsaný? Není divu, není se zrovna moc čím chlubit, jak minulostí, tak současností

Jana Lorencová: „Ovšem, když jsem dnes viděla ROZHOVOR s Radkem Vondráčkem, snahu přerušit myšlenku, když na něco odpovídal, evidentní nespokojenost ze strany moderátorky s jeho odpověďmi...bylo mi zle….“

ČT se chová jako komunisté, nezávislé, schopné, kultivované moderátory jako byli Daniela Drtinová, Pavlína Kvapilová či Martin Veselovský, nahrazuje zcela neschopnými se způsoby, které patří do rozvojových zemí a ne do veřejnoprávní televize demokratické země. Kultivujte zemi, když ji ČT tak provinciálně dekultivuje?! Je třeba smeknout nad trpělivostí a nadhledem, jakými neustále Radek Vondráček s klidem čelil trapným otázkám této „aktivistické“ moderátorky. Nemá absolutně tušení co vše představuje práce skutečně profesionálního moderátora. Bývalá poslankyně Jana Lorencová níže popsala naprosto výstižně současný tragický stav veřejnoprávní ČT.


Číst dál

Postřehy a pohledy k současné politické situaci v Česku

LN pribeh Capiho hnizda 221117Nemám problém s tím, když někdo umožní někomu, aby mohl dělat dobrou práci. Uvítal bych, kdyby Hnutí ANO podpořily pravicové strany, ale jsou zde jenLN BR klaneni 231117 podle názvu. Vláda naplňuje i jejich program, přesto odmítají spolupráci. Odhalují co ve skutečnosti jsou, jen prázdné slova, žádné konstruktivní činy ve prospěch země. Jsou stále stejné. Dokazují svým negativismem každodenně svoji prázdnotu a neschopnost, nemohoucnost, mnohdy i všehoschopnost…

Ostatně o podporu politických stran, které nesou odpovědnost za krádeže za posledních 28 let není co stát. Mají prý obavy z nových krádeží, přitom toho sami tolik rozkradli, že už pomalu není kde a co rozkrást. V jiných dimenzích zřejmě ani nejsou schopni myslet a uvažovat tito „aparátčíci“ ovládaní mocnými v pozadí.


Číst dál

Žene nás pasivita a odevzdanost společnosti do další světové katastrofy?

ZemekouleNová poslankyně prokremelské strany Jednotné Rusko Anna Kuvyčková natočila s malými školáky z Volgogradu videoklip, ve kterém děti přísahají věrnost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi - přezdívanému "strýček Vova". V případě jeho povelu jsou údajně jako vojáci připraveni nastoupit do "poslední bitvy". Kontroverzní klip budí pozdvižení na sociálních sítích. Malí ruští školáci, někteří ani ne desetiletí, z policejní školy ve Volgogradu se v něm vymezují vůči "chaotické EU". Slibují, že udrží obsazený ukrajinský Krym a "do lůna vlasti vrátí Aljašku", tedy americký poloostrov, který carské Rusko v 19. století prodalo USA.

„V Rusku provokují ženy. Mongolové se přejmenovali na Rusy. Vyprovokují válku s Čínou dohromady a viny budou USA. První světová válka skončila v roce 1918 – děla a „Kononenfuter“. Druhá v roce 1945 – letadla, tanky a „Kanonenfutr“. Třetí skončí až se válčící strany vybijou.“


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing