Buletin č. 47/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 8:49

Na církvi se ukáže, jsme-li právní stát

Cirkevni restituceNemravná ČSSD a KSČM - Chyby mělo všech 183 prověřených fotovoltaických elektráren - Komunistický laureát Čuba a jeho disident Devátý – Nepoučili jsme se – Špehují nás, ale co vlastně chtějí? - Podhodnocený prodej podstatné části českého zlata – Hoaxy či pravda, aneb kdo vydělal na devalvaci koruny ČNB...?!

Začít změnu stylu tím, že ohnu platné právo a zruším podepsané dohody, je šílené. Není to změna stylu, ale naprosté potvrzení dosavadních moresů. … Popravdě řečeno jediné, co se dá změnit, je prostě církvím nevrátit nic. Zrušit ten zákon, nedodržet ony podepsané smlouvy. Potvrdit, že nejsme právní stát, že u nás dohody a paragrafy neplatí nebo platí, jen když se to hodí. … Tohle je past populistů, do které ve zběsilé předvolební kampani (ať už prezidentské nebo sněmovní) padli. Oni teď stojí před volbou změny - pomalé nastolování řádu a práva, nebo nezměny - pokračování v bezprávnosti. …


Číst dál

Žijeme ve zfalšovaných dějinách XX. a desetiny XXI. století

Sudetsti NemciKe konferenci Traumata minulosti v současné společnosti na TU Liberec dne 19.11.2013AG Liberec paneliste 191113

… Ferdinand Peroutka z projevu pro RFE 1956: „Vysídlením Němců vznikla atmosféra, ve které bylo možné odstranit bez velkého poplachu politického protivníka a zvyknout si na život bez práva a zákona.“

To jsou dnes morální následky masového vysídlení, které se dají dnes rozpoznat. Když je možné potrestat člověka za to, že patří k určitému národu, tak je později možné, že bude potrestán za to, že patří k určité společenské třídě, nebo k určité politické straně. Budoucnost nebude hrdá na ten okamžik, kdy byl na světě zaveden pojem kolektivní viny. Po převzetí moci komunisty v roce 1948 a po sovětské okupaci v roce 1968, Stalinismus u nás bujel bez ohledu na to, co se dělo v Sovětském svazu. Lidé byli zavíráni, nemohli žít své životy. Stalin byl vzorem v dobách, kdy bylo jasno, že je to masový vrah. Revoluce, která se k němu hlásila vše smetla v roce 1968 větou: „Dopustili jsme se v mládí několika chyb a omylů.“ Totéž jako by mladí příslušníci SS řekli: „Odpusťte, dopustili jsme se v mládí omylů.“ A tím by byla podpora Hitlerovi vyřízena. …


Číst dál

O tom jak nám dvakrát svoboda spadla do klína

SVOBODA sochaA jak si jí pravověrní čecháčci podle toho nedokážou vážit

Poprvé nám svobodička na chviličku spadla do klína v roce 1945. S ohledem na úsilí, které na její znovunabytí národ vynaložil (bráno počtem lidí, kteří za ni skutečně bojovali a ztráceli životy) jsme si jí opravdu moc nevážili. Skutečné množství životů, které si tato svoboda vyžádala, lze totiž ve skutečnosti měřit jen počtem vlastních padlých vojáků, potom ještě asi našich západních spojenců. Těžko lze do tohoto počtu započítávat mrtvé, kteří padli za oběť čecháčkovského udavačství (to za protektorátu) nebo východních dobyvatelů. Sovětský svaz nás ve skutečnosti totiž neosvobodil, ale vydobyl si nás na svém bývalém totalitním spojenci. Obávám se, že ani kvantitou ztrát Rudé armády nelze přerazit fakt, že Rusové porazili Německo ani ne tak svým válečnickým uměním, jako spíš početní převahou ale především bezohledností se kterou přistupovalo jejich vedení jak k nepříteli, tak ke vlastním silám. … Bohužel i v naší zemi začíná pod rouškou různých politických korektností, postbolševického antiamerikanismu či jen sprostého socanského populismu, sílit tendence nestavět se k problémům čelem. Odpor proti radaru, který je motivován mnohdy pohnutkami ještě nižšími, než byl předmnichovský apeasment je asi tím nejkřiklavějším mementem. Dnes v době, kdy už snad naše euroatlantická civilizace má dostatek zkušeností s ustupováním agresorům, by mělo být absurdní být slepými k latentnímu neostalinismu, který doutná v současném Rusku či otevřené náboženské nenávisti přicházející z islámského světa. Stejně tak je naprosto falešné zakrývat si oči před samolibostí čínského komunismu. Odkaz euroatlantické civilizace by měl být silnější než falešný multikulturalismus či bezmezná tolerance zla.


Číst dál

Bylo dodnes utajované „Údolí němých“ v Brdech hlavním důvodem k odmítnutí stavby US radaru…?!

BrdyObčané z Brd píší LN zajímavé informace – ZOI ministru obrany V.Pickovi - Na MPSV probíhá utajované zemětřesení – Bude se soudce zajímat jak přišli Rath, Kott, Pančová a další k tak obrovským majetkům - Vnuk Jakeše zemřel při rvačce jako vyhazovač nočního podniku - Děsivý nový občanský zákoník: Koupě od nevlastníka v novém občanském zákoníku – paragrafy 980-986 !!!

… Nedaleko zámečku Tři trubky je vysokým plotem s kamerami ohrazen velký prostor. V něm se pravděpodobně nachází ono důle­žité vojenské stanoviště. V něm pracovalo a stále pracuje mnoho občanů obce Strašíce. Odjakživa se jim říkalo „němí“. … Jde o území nazývané „údolí němých“, kde se v 60. letech vybudovalo pro vládu a velení armády celé podzemní městečko se všemi zařízeními, zdroji atd. včetně vlastní nemocni­ce. Od té doby je toto údolí němých velmi přísně střeženo a udržováno, i když si myslím, že v dnešní době jde vlastně o věc pro náš stát nepotřebnou a stojí ar­mádu ročně velké množství pe­něz.

 


Číst dál

In Memoriam: John F.Kennedy a Pavel Wonka

JFK 50Otřesný příběh Petra Vániše, kamaráda Pavla Wonky – Neuvěřitelný rozsudek OS Trutnov – ViníciWonka Pavel smrti Pavla Wonky opět likvidují nevinné, jen proto, že se znali s rodinou Pavla Wonky - Zločinná justice a policie na Trutnovsku! - Otřesná výpověď Pavla Wonky ze dne 2.října 1986, 1 ½ roku před jeho smrtí!

Takto vysvětlil světu pojem komunismus John Fitzgerald Kennedy: „Na světě je mnoho lidí, kteří nechápou nebo tvrdí, že nechápou, v čem spočívá rozpor mezi svobodným světem a komunistickým světem. Ať přijdou do Berlína! Jsou lidé, kteří říkají, že komunismus je vlna budoucnosti. Ať přijdou do Berlína! A jsou lidé, kteří říkají, že v Evropě i jinde můžeme spolupracovat s komunisty. Ať přijdou do Berlína! A je několik lidí, kteří říkají, že komunismus je zlý systém, ale umožňuje nám hospodářský vzestup. Lass' sie nach Berlin kommen − ať přijdou do Berlína!“ - Občanům Západního Berlína, kde tento slavný projev u Berlínské zdi pronesl, deklaroval, že Spojené státy americké garantují jejich svobodu a budou za ně i v případě sovětského útoku bojovat a zakončil ho větou „Ich bin ein Berliner.“ Tím se zapsal do dějin a zařadil po bok největších státníků. Věděl, že na slovech záleží. Jeho slova měnila životy.  Oslovoval Američany mladistvou energií a optimistickým stylem.


Číst dál

Děkovat za církevní restituce by měli i ateisté

Restituce Sobotka ZaoralekŘešíme vyřešené a neřešíme co se má řešit – Svědectví české lékařky pracující ve SRN

Před­seda ČSSD Bohuslav Sobotka z restituovaného Lidového domu vyzývá k omezení restitucí a církve nabádá ke skromnosti. Jako kdyby on sám a další členové elity sociální demokracie žili v chudobě a odříká­ní. Vyjádřil také obavu, aby se získa­né prostředky neprohospodařily. Po­někud nemístné rady od exministra financí, který i v době pětiprocentní­ho hospodářského růstu dokázal vy­tvořit stomiliardové deficity ve stát­ním rozpočtu.

… Přijíž­díme na tzv. státní hrady a zámky, kde průvodci bez uzardění popisují jejich konfiskaci, a ještě přidají pár lidových pohádek o zlé šlechtě. Město Brno považuje za svoji vý­kladní skříň vilu Tugendhat. Místo aby ji vrátilo potomkům rodiny nebo alespoň židovské obci, bez ostychu se pyšní tímto nacisty arizovaným majetkem. Jak ubohé a mož­ná pro Česko signifikantní. … Potom zde máme nezanedbatel­nou část spoluobčanů, kteří dávají do souvislosti církevní restituce se sudetskými Němci a píší na všemož­ná internetová fóra výhrůžky věše­ním na pouliční lampy. Možná to ale bylo jenom špatné svědomí dané původem jejich vlastního majetku, co vzedmulo tyto vlny nenávisti. … Vrácení majetku církvím umožní, aby se více než dnes věnovaly chari­tativní a pečovatelské službě. V pří­padě státu stavba jednoho hospice v ceně 100 milionů korun „vyžadu­je“ rozkradení dalších zhruba 30 mi­lionů korun. Církve jsou při správě svého majetku i v sociálních služ­bách daleko efektivnější a odpor pro­ti restitucím zřejmě souvisí se zmen­šováním prostoru pro korupci. Proto i kdyby se jednalo nikoliv o restitu­ce, ale tak, jak tvrdí jejich odpůrci, o dar církvím, pro společnost by šlo o nanejvýš blahodárný počin. Státní majetek ať se rozdá nejen církvím, ale třeba čertům nebo ještě lépe ob­čanům, budou se o něj starat nesku­tečně lépe než politici a byrokrati. … Takže nikoliv politi­ci, ale církve jsou jediná organizova­ná skupina, která z podstaty věci, z ryze principiálních důvodů, bude bránit západní hodnoty, protože to jsou hodnoty křesťanské. Za to si za­slouží restituce, ale i další všestran­nou podporu nejen věncích, nýbrž i ateistů. …


Číst dál

Je mi zcela jedno, jakou má Andrej Babiš lustraci

Babis AndrejI ty si můžeš koupit svůj článek – Proč je soudní jednání s Kottem neveřejné? – Postoje k církevním restitucím jsou měřítkem skutečných mravů, cílů a schopností politických stran.

„Českou demo demokracii ovládá již od roku 1990 skupina bývalých svazáků, estébáků, kmotrů, politických podnikatelů, skutečných podnikatelů a na tyto skupiny napojených politiků. Jakési korupční politbyro, které vládne bez rozdílu, která ze stran vyhraje volby, nebo které koalice jsou u moci. Politbyro neotřesitelné, nesestřelitelné.“ - Proto, že mají čisté lustrační osvědčení, protože možná jejich svazky byly včas skartovány, jsou čistší než Babiš, přestože kradou? - Základní chybou lustračního zákona bylo, že se netýkal všech komunistů.

Vše se nechá zneužít – buď už s počátečným, skrytým záměrem, nebo se zneužije z počátku dobře míněný záměr. Vždy je závislé na reakci okolí. Tu určuje stupeň vyspělosti občanské společnosti. Není-li vyspělá, pokud vůbec existuje, ničí demokracie sebe samu, je-li vyspělá, demokracie se rozvíjí. U nás ta druhá možnost ještě zdaleka nenastala. Jsme stále v objetí totality – v myšlení, konání, způsobech a praktikách. Proto by jistě většina obyvatelstva přijala v tomto neskutečném nepořádku v zemi „osvíceného vládce“ s patřičnými pravomocemi, který by situaci skutečně začal řešit. Současné aktivity Andreje Babiše mohou mít v sobě i prvky nikoliv či nejen obchodního záměru, ale i „mravního projektu“. Pokud koupí novin dokáže odpojit či omezit vliv politiků a zájmových skupin na jejich obsah a podpoří tím jejich nezávislost, bude to jen dobře. Je třeba být pozorný a případně včas konat a jednat. Je otázkou zda má společnost ještě sílu k aktivnímu jednání, nebo je už jen ve stavu pasivní „totalitní“ odevzdanosti a čekání na Godota či Blanické rytíře. Věřím stále v první možnost!


Číst dál

Kdo může za devalvaci?

CNB budovaJestliže firma chybně investuje a potřebuje to zohlednit v účetnictví, vytvoří opravné položky k aktivům. Obvykle je zaúčtuje jednorázově a doufá, že v následujícím účetním období se zotaví. V podstatě totéž udělala jménem celého státu Česká národní banka. Hodnota všech korunových aktiv byla snížena o 5 %. Údajně proto, aby se napříště dosáhlo vyššího hospodářského růstu. Stát utrácí více než 1 bilion Kč ročně, avšak bez kýženého efektu. Kdyby Česká republika byla firma a ČNB její finanční oddělení, zkontrolovala by banka výdaje a odhalila, kde se stala chyba. A světe div se – našla by chybné investice, jako byl tunel Blanka, zahraniční akvizice a domácí ivestice ČEZu, jakož i všechny ty předražené IT zakázky. Přesto ve vysvětlení ČNB k měnové intervenci není ani zmínka o osobách, jež devalvaci české koruny bezuzdným rozkrádáním státu ve skutečnosti způsobily.


Číst dál

Příběhy české justice: Bc. Mike Bauer

Bauer to JS I 171013O kauze mnoho nevím. Kauzu budu sledovat. Přikládám tři dokumenty. Dopis pana Bauera ze dne 17.srpna aBauer to JS II 171013 poslední ze dne 17. října.

 

Jan Šinágl, 22.11.2013



Český soud rozhodl ve prospěch muslimů

Zvláštní logika české justice? Veřejná výzva k náboženské nenávisti neporušuje žádný zákon, ale zveřejnění pravdivého článku je už důvodem podání žaloby na Jana Šinágla…?“

Vyzývat k nenávisti proti všemu nemuslimskému je normální?! - „Není možné, aby čelní představitel jakékoliv státem registrované náboženské společnosti vyzýval k náboženské nenávisti" - Sdružení proti muslimům nic nemá. „Nelíbí se nám ale, když se do brněnské mešity stahují extremisté." - Muslimové si dovolují v ČR stále více, zmínila se i o nich zpráva BIS…?!

Brno – Kázání v brněnské mešitě bylo nezávadné a předseda Islámské nadace v Brně Muneeb Hassan Alrawi ve vězení neskončí. Rozhodlo o tom státní zastupitelství. „Případ jsme v minulých dnech odložili. Nejedná se totiž o trestný čin. Lidé, kteří trestní oznámení podali, se můžou do tří dnů po doručení verdiktu odvolat."

Alrawi vyzývá k výchově dětí k nenávisti nevěřícím (Mešita Brno, 9.7. 2010) – od 6:40 min.


Číst dál

Otřesné a varující informace z České posice!

ANO 2011 tady jsmePodivní asistenti u poslanců ANO? – Korupční Zavadilovy odbory? – Vládní komise: odborné knihy Tomáše Halíka, navržené Vysokými školami, nejsou vědecké?! - Neuniklo vám, co pan prezident řekl k 17. listopadu? – Kde leží páně prezidentovy priority?

… Ano, poslankyně Lorencová má právo zaměstnat, koho chce. Ve své soukromé firmě, například. Ovšem pokud se rozhodne za peníze státu najmout živnostníka (asistenti nejsou zaměstnanci poslanců), nemůže se divit, že to veřejnost zajímá. Pokud bychom měli parafrázovat její slova: „To nejsou vaše peníze, ale naše.“ Je s podivem, že to jako bývalá novinářka, která odhalovala mnohamiliardové podvody s lehkými topnými oleji, nechápe. …


Číst dál

Bajka

Mravenec

Druhý pilíř rok 2060 !!!

… Televize uvede vše v přímém přenosu, ukazuje třesoucí se cikády a záběry mravence, jak si v teple útulného domova vychutnává dobroty všeho druhu. Televizní diváci jsou pobouřeni faktem, že v tak bohaté zemi jsou někteří ponechání utrpení jako chudinky cikády, když si jiní žijí v přepychu. Interpelují vládu, aby zvýšila mravenci daně, musí přece odvádět spravedlivý díl. Na základě výzkumu veřejného mínění vyjde zákon o ekonomické spravedlnosti a zároveň antidiskriminační zákon se zpětnou platností. Daně jsou zvýšeny, mravenec dostane pokutu za to, že nezaměstnal cikády a je mu finančním úřadem zabaven dům, protože nemá peníze na zaplacení daní ani pokuty. …


Číst dál

Proč je důležité zakazovat islámské šátky

CZ tridni fotografieJestliže nedokážeme ubránit umírněné před radikály, nemůžeme se divit vývoji islámských komunit v Evropě

Dlouho očekávané se stalo skutkem. Militantní islám začal testovat odolnost české společnosti. A tak jako všude jinde, okázalým zakrýváním hlav tam, kde to běžné předpisy nepovolují. Normální místní obyvatelé vyrazili na obranu vlastní civilizace, intelektuálové zase na obranu islámských šátků. A skoro nikoho nezajímá, co se vlastně stalo. Když se ale podíváme podrobněji (zde), vidíme, že šlo o dva zcela rozdílné případy.


Číst dál

Nerad si stěžuji...?!

Siváková v baru - Kudrik v herně - Dluh vyřešen - Před měsícem dlužili, kam se podívali - Za měsíc čistí jako lilie - "Dobří lidé" se zase našli – Hurá - Že se nechytáte? - Kdo že je onen Kudrik? - Je to táta Natálky z Vítkova – A kdo že je ona Siváková? Je to máma Natálky z Vítkova – Když Rom vraždí, není to vražda –Cikánské mačety – Soudce „Žhářů z Vítkova“ už není mezi živými - Závěrečná řeč Mgr. Petra Kausty!

Mediální hvězdy tragického příběhu a tragického nadvakrát. V prvním případě doživotním poškozením dítěte. V druhém případě neuvěřitelně tvrdým potrestáním čtyřech mladých troubů... Případ jako takový vám blíže představovat nemusím. Všichni zúčastnění se stali mediálními hvězdami…


Číst dál


Generální tajemník objevuje telefonní záznamník

Aneb „poručíme větru, dešti“…




... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing