Bulletin č. 28/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 15:39

Příspěvek Jana Antonína Bati k čs. odboji během II. světové války

Bata Jan Antonin a TGMJan A. Bata nařídil, aby bylo 2.000 československých technických odborníků posláno do Velké Británie, do Spojených států a do neutrálních zemí. Viz také str. 2, kde Muska zajišťuje prostředky Baťy na evakuaci českých vojáků, kteří byli dislokováni ve Francii. Muska popisuje výběr cca 1.000.000 franků za tímto účelem. To je zajímavá informace i kvůli chystanému velkofilmu o Dunkirku. Ukazuje plánování pomoci J.A.Bati lidem, kteří ji zoufale potřebují.

Takový člověk byl v naší zemi až do roku 2007 považován za zločince a kolaboranta. Dodnes se jeho potomci soudí o majetek, který jim byl protiprávně pomocí zločinných Benešových dekretů ukraden, včetně rodinného majetku, např. vily ve Zlíně, kde dnes sídlí ČRo. Tak zachází i 30 let po listopadu 89 naše země se svým největším synem a vlastencem. Nevládne demokracie, právo a spravedlnost, jen potomci těch, kteří tyto hodnoty začali likvidovat od roku 1945. Proto je odkaz J.A.Bati a firmy Baťa stále aktuální. Byla to největší firma za první republiky v ČSR a sedmá největší na světě. Dobře si přečtěte svědectví doby v angličtině a v češtině v příloze níže!


Číst dál

Drahoš - to jsou věci

Drahos Jiri a knihyZdá se že to jsou typické pomluvy prokremelských (nepsaných) agentů. Jsou jich u nás tisíce. Drahoš je prozápadní a ne pro Kreml. V tom je háček.Wonka Dnes uveřejnil prohlášení, že se bude právně bránit - viz text dole. Ocitl se vlastně ve stejné situaci jako Pavel Wonka po „dokumentu“ Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“. Odpudiví rusofilové, lhostejná, nemalá část českého národa jim svoji pasivitou tyto zločinné praktiky umožňuje a dovoluje beztrestně páchat.

Byl jsem upozorněn, že se po internetu šíři hanopis s odpornými obviněními mé osoby. Chci všechny ujistit, že se jedná jen o sprosté lži a považuji to za záměrnou provokaci. Proto jsem požádal své IT specialisty, aby se pokusili dohledat zdrojové IP adresy, které tyto lži rozšiřují, a právní zástupce, aby zvážili, zda celou věc předat policii k prošetření. Zároveň opakuji, že jsem nikdy žádným způsobem nespolupracoval s StB a k mé osobě nebyl veden spis v žádné kategorii. Toto prohlášení dokládám přiloženým lustračním osvědčením - www.jiridrahos.cz


Číst dál

Nemůžeme mlčet – Společné prohlášení představitelů justice k situaci v Polsku

Komunisticti soudci logo… Neškodilo by zveřejnit stejné prohlášení polské justice také (bez redakčního zásahu). Nezaujatý občan dobře rozumí Polákům, pro které je závislá, postkomunistická justice už neúnosná a neudržitelná. Dnes to jeden polský novinář na ČRo Plus velmi dobře vysvětlil, kdy hovořil o otřesných poměrech v polské postkomunistické justici, kdy peníze a známosti určují mnohdy „spravedlnost“ a prostý občan nemá často šanci domoci se práva. …

Reforma polské justice vyvolává pochybnosti o další existenci právního státu. K současné situaci se ve svém prohlášení vyjádřili i špičky české justice v čele s Pavlem Rychetským, předsedou Ústavního soudu.

Celé prohlášení (bez redakčního zásahu):


Číst dál

Česko-čínská družba jako tichá pošta. Proč Hamáček tají jednání s čínskými komunisty?

Zatímco v Praze probíhaly vzpomínkové akce na zesnulého disidenta Liou Siao-po, do nichž se opatrně zapojili i někteří politici vládních stran, jiní čeští představitelé v Bukurešti opěvovali iniciativu Pás a stezka na setkání politických stran organizovaném Mezinárodním oddělením ÚV KS Číny. O akci informovala čínská média. Česká nikoliv.

Pouhé dva dny po smrti nositele Nobelovy ceny míru a spoluautora čínské Charty 08 inspirované československým protikomunistickým disentem se v Bukurešti konal „Dialog politických stran Střední a východní Evropy s Čínou“, pořádaný Mezinárodním oddělením ÚV KS Číny. (Tento zajímavý orgán je ve výročních zprávách BIS charakterizován jako „specificky čínská zpravodajská organizace“).

V českých médiích překvapivě neproběhly o této akci žádné zprávy, byť se ho zúčastnil přinejmenším jeden vrcholný český ústavní činitel, předseda poslanecké sněmovny a místopředseda ČSSD Jan Hamáček.


Číst dál

Prohlášení quislinga Václava Klause ze dne 13.6.2017

LN Rusky ve Spanelsku 190717

Aktualizováno 24.7.2017: Šok! Václav Klaus se spletl - Umlčeli v Německu Václava Klause? Exprezident mezi mimozemšťany a chemtrails

LN 1. července 2017: Na dotaz Lidových novin mluvčího Kremlu Peskova, jak Kreml reagoval na Trumpovo vítězství odpověď zněla: „Ten mejdan trval tři dny.LN Nurejev 150717 Roztrhali přitom garmošky“. (vlevo LN 19.7.2017 - vpravo LN 15.7.2017) - Karel Mrzílek: „Na Západě si pořád myslí, že důležitá je pravda. Na Východě není pravda důležitá, důležitá je moc. V první řadě moc, pravda je vedlejší, důležité je abychom získali moc.“ - „Největší starost Rusů bude teď udržet nedouka Trumpa v sedle, aby se enkláva pracně infiltrovaných a utajených informátorů vyplatila.“

Nositel Puškinovy medaile, udělené Klausovi ruským prezidentem Putinem, se snaží. Pokud bychom ztratili kontakt na EU, budeme opět poslušným satelitem Ruska, kterým už z nemalé části jsme, pokud jsme jím kdy vůbec přestali být… Více komentáře není třeba. Snad jen připomenout zločineckou Klausovu amnestii, ČEZ, Kellnera a další Klausovo „děti“… A v souvislosti s článkem o vynikajícím Rudolfu Nurejevovi i Klausovy sklony o kterých se mnohokrát psalo. Ty Putinovi najednou nevadily při udělení Puškinovy medaile. Mj. se psalo, že jeho partner měl být, tuším v roce 1988, zavražděn? Nabízí se proto i možnost, že toho mohla KGB patřičně využít? Ukazuje to, jak potřebný je Klaus pro Rusko, kdy jeho rodná země byla a je pro něho jen nástrojem k získání moci, peněz a vlivu. Nemám nic k sexuálně jinak orientovaným lidem, nicméně je to třeba připomenout, abychom mohli lépe chápat jeho postoje, které připomínají norského vlastizrádce Vidkuna Quislingabyť je jeho hodnocení mezi historiky dodnes sporné, ale zažilo se jako označení zrádce národa a kolaboranta. Ne nadarmo se říká, abychom „druhé hodnotili teprve tehdy, až si jejich životem projdeme jejich botama“. Z dr. Emila Háchy byl také udělán zrádce národa, přitom to byl jeden z jeho největších synů. Měl plnou pravdu, když řekl: „Neštěstí českého národa začalo rozpadem Rakousko-Uherska.“ Až jej dokážeme ocenit, teprve tehdy se budeme moci počítat mezi vyspělé národy.


Číst dál

Komunista = nejlepší soudce

Komunisticti soudci logoO odmítnutí nebo zamítnutí Portmannovy ústavní stížnosti budeme na tomto místě informovat. A že by snad výsledek mohl být jiný? Jen klid, tohle si soudruzi vždycky uměli pohlídat!

Hosana, sláva Bohu – či spíše bohyni, pro tento případ – na výsostech, Ústavní soud si konečně ve svém náročném programu vyšetřil pár minut a zamítl říjnovou námitku podjatosti ve věci stěžovatele Adriana Portmanna, jenž se marně a a limine, jako nevyléčitelný Nečech, naivně, pokoušel uspět ve výběrovém řízení na místo ředitele Ústavu pro studium totalitního režimu.

Soudruzi ústavní soudci Jaroslav Fenyk a Jan Filip sice nenaplnili naše očekávání a nevysvětlili hlupáčku-stěžovateli, že členství v Komunistické straně Československa a aktivní práce pro věc socialismu – tak se tehdy říkalo komunismu – nesvědčí o charakterové vadě, nýbrž je předností, s. Fenyk toliko podotkl, že vojenským prokurátorem byl než rok (proč se za to arci implicite omlouvá, když v tom nevidí problém?), a poté bylo rozhodnuto, že oba soudruzi mohou o otázce, kdo povede ústav vyšetřující mj. i jejich vlastní zločiny, nestranně rozhodnout.


Číst dál

Vladimír Stehlík - pozvánka k soudu 26. července

Stehlik 120717Propuštěn v únoru 1997 po 3 měsících vazby. Poté byl postupně zabaven a rozprodán veškerý majetek POLDI Kladno v hodnotě 1 miliardy korun.

Vladimír Stehlík zve k probíhajícímu soudu, který se koná dne 26. července 2017 u Krajského soudu v Praze 5 -Smíchov, ul. Nám. Kinských 5. Očekáváni jsou i navržení svědci: JUDr. Pavel Rychetský, Ing. Vladimír Dlouhý, Prof. Ing. Václav Klaus a také současný prezident Miloš Zeman.


Číst dál

A. B. Bartoš souzen za vydávání knih

Hlavní líčení s Adamem B. Bartošem proběhlo dnes u Obvodního soudu pro Prahu 1 v klidném, důstojném duchu. Úvodní vyjádření obžalovaného nesla paní soudkyně jaksi nelibě, ale pak se procesní diskurs soustředil na otázku, zda je nutné, aby se soud s knihami seznámil, anebo postačí, aby si přečetl, co o nich napsali policejní specialisté; obhajoba přirozeně s názorem soudu nesouhlasí a argumentuje zásadou přímosti.

Pokračujeme v říjnu.

http://paragraphos.pecina.cz/2017/07/a-b-bartos-souzen-za-vydavani-knih.html



Vondráčková s manželem MM, rovněž VIP klienti Komerční banky, nepodvedení…?!

Michal a VondrackovaK okradené herečce Jiřině Bohdalové se hned vyjádřil Martin Michal. Sdělil světu, že patří k VIP zákazníkům Komerční banky  a že si u podvodníka koupili s manželkou šperky. Prý nejsou padělané na rozdíl od obrazu, který koupila Jiřina Bohdalová…

Jak může mít Komerční Banka za VIP klienta člověka, který je pravomocně odsouzen k zaplacení dluhu v aktuální hodnotě 20.000.000,-Kč, který po něm vymáhá exekutor (7 mil. + poplatky exekutorovi)? Ten naráží na údajně nemajetného občana, jenž žije pouze z minimální sociální podpory, vysoký životní standard mu nutně musí „doplácet“ jeho manželka Helena Vondráčková, tedy ho živí. Pro exekutora tak Martin Michal údajně nic nevlastní? Žádné auto, žádný počítač, ani žádné cennější věci? Jak může být tento člověk VIP klientem Komerční banky, když nic nemá, nic nevlastní a dluhy neplatí? Jak je možné, že při tom koupil s Helenou Vondráčkovou šperky, když nemá za co? Neznamená to, že tyto šperky nabyli společně s HV, jako manželé ve společné domácnosti a tedy patří exekutorovi? Co na to exekutor, jenž má pro svého klienta, údajně UniCredit Bank vymoci dluh?


Číst dál

Spor Šinágl–MPO pokračuje

Mladek JanSpor Jana Šinágla s ministerstvem průmyslu a obchodu o odměny náměstků a šéfů odborů jde do dalšího kola. Nový rozsudek, jak se dalo očekávat, Sinagl Jannebyl s ohledem k počtu zúčastněných osob nijak rychlý, avšak jeho obsah je prakticky identický jako minule.

Nyní se budou řešit kasační stížnosti, a pokud některé z nich NSS přizná odkladný účinek, budou informace poskytnuty možná někdy v polovině příštího roku.


Číst dál

Kde má hranici nemravné chování úředníků a vedení MÚ v Žebráku?!

Hrob 1 Hnevkovsky 180717Dne 19.června 2017 se konalo zasedání zastupitelstva v Sedleci. Škoda, že se nepřenášejí přímým přenosem. Občané by se tak mohli dozvědět, jak se jejich někteří volení zástupci a vedení města dokáže neuvěřitelně nemravně chovat. V cenzurovaném Zpravodaji města Žebráku se mohou přečíst jen sebechválu vedení…  

V diskusi jsem vznesl mj. i dotaz, zda už zastupitelstvo slyšelo o údajném nárůstu onemocnění rakovinou díky vlivu průmyslové zóny na kvalitu ovzduší? Odpovědělo mi nejprve smíchem a poté zpochybňováním… Jen jsem připomněl, že živnostníka je možno kontrolovat bez ohlášení dne kontroly, zatímco u velkých firem se musí kontrola předem ohlásit…

Snad po 40 letech jsem se opět setkal s Mirkou Hněvkovskou, z vlasteneckého rodu Hněvkovských s 300 letou tradicí. Město má roky zájem o jejich perspektivně velmi lukrativní pozemky (pokud by se změnil územní plán). Rodina Hněvkovských v rámci své tradice upřednostňuje všeobecný prospěch před ziskem. Svoji ornou půdu o velikosti 13.500 m nabídli městu za cenu 700,-Kč/m. To odmítlo a nabízí 500,-Kč/m (na tomto místě by stavební parcely měli dnes tržní cenu jistě kolem 2000,-Kč/m!) Potenciálně by tak Hněvkovští darovali městu cca 20.000.000,-Kč. Zastupitelstvo koupi odsouhlasilo poměrem 9:5, tedy těsnou většinou 1 hlasu, kdy bylo potřeba 8 hlasů. Hněvkovští se ještě poradí…


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 3.turnus 2017: Sparta „plachtí“ na plachtě

LTP 3T Sparta a zmrzlina 210717Dnes jsme vyzkoušeli oblíbenou disciplínu ze švýcarských táborů pro děti. Pro jistotu jsme „použili“ trénované hokejisty Sparty Praha, ale kupodivu padali „jako hrušky“J Museli jsem „namazat“ trávník vodou, aby se utáhli i dva vzájemně se držící, ale padali i takJ Jednoduchý nápad a užijí si při něm všichni. Čím méně techniky neživé, tím více se aktivuje „živá technika“ a kreativita. Vítěz – tažený versus tahači – nebyl určen, tak si na polárkovém dortu pochutnali všichni. Jenom nechápu, proč si na malý dort přinesli velké lžíceJ J.Š.21.7.2017

 



LTP III.turnus 2017: Vyrazili jsme na celodenní pochod a na prohlídku ranče v Hořovicích

Někdy jsem si nebyl jist, zda je stádo divokých koní za ohradou, nebo před níJ Malé děti jsou vždy skvělé, ale když máte v akci hokejovou pětku mladších žáků Sparty Praha, mistrů republiky a nedávného vítěze mezinárodního turnaje v Petrohradu, je jejich zkrocení, tedy jejich energie, věcí takřka nemožnou.-) No přežili jsme to včera a byl to zase jeden z vrcholných zážitků pro děti. Ještě večer jsme dětem promítly záběry z turnaje v Petrohradu. Hoši hráli naprosto úžasně a po zásluze si vyslechli naši státní hymnu. Uděláme z finálového zápasu výběr a budete se moci přesvědčit sami. Ten zápas byl hoden přímého přenosu ČT – z 0:2 na konečných 6:3 i když ukazatel po celý zápas ukazoval na vedení ruského týmuJ


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing