Bulletin č. 26/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 15:31

Interview – rozhovor s právním aktivistou Tomášem Pecinou o české justici, který si ve veřejnoprávních českých médiích nepřečtete...

Pecina Tomas paragrafyJustice je hodnotově bolševickou institucí, není to dáno jen těmi cca pětadvaceti procenty soudců-exkomunistů dosud ve funkcích. Na jejich odstranění není nikdy pozdě, ale nová generace soudců, tou předchozí zformovaná, již zůstane. Není tedy cesty k nápravě. - Česká justice je těžce nemocná a není, jak by se dala v horizontu příštích padesáti let vyléčit. - Bohužel, česká justice je naplněna – nebojím se toho výrazu – morálními zrůdami, mezi nimiž aby slušného člověka pohledal. - Čeští soudci jsou totiž nejen hloupí a bezcharakterní, ale nadto obludně, neuvěřitelně nepracovití a líní. - Tohle je do jisté míry výsledek stavu postkomunistické společnosti, kde není politická moc ničím korigována a omezována: media i represivní orgány jsou pod kontrolou a neplní svou funkci, a snadno je lze zneužít. - Nyní jsme v jiné situaci: komunismus tu není, ale společnost, kterou nám zanechal, je v troskách – bez elit, bez sdílených hodnot, bez vise. Je to tedy spíše doba budování než destrukce. - Katharsi do justice přinese jedině příští společenský převrat, a není vůbec jisté, že půjde o změnu k lepšímu. - S justicí se to má jako s příslovečným anglickým trávníkem: aby za něco stál, musíte mu věnovat  stovky let soustředěné péče.

… Děkuji za rozhovor. Stav naší společnosti je alarmující. Jsem rád že ještě existují lidé jako Vy, co jsou schopni ji legitimně kritizovat. 

Byl jsem požádán osobou vystupující pod facebookovým pseudonymem AM Poplar o rozhovor pro jeho dvě skupiny, na thema české justice. Rád jsem vyhověl. Tazatel se domníval, že by rozhovor mohl vyjít i jinde, leč mainstreamové Echo24 se po seznámení s jeho obsahem viditelně otřáslo odporem a Hlídací pes provedl do textu takové zásahy, že z něj zbylo pro čtenáře nezajímavé torso. Tudíž zbývá cesta samizdatu, na niž jsme ostatně dlouhodobě zvyklí a nijak kvůli tomu netruchlíme.


Rozovor přinášíme, samozřejmě in extenso, i na tomto blogu.


Číst dál

O trvalém barometru spravedlnosti zvaném bratři Wonkovi

Wonka Brecht barometr spravedlnostiJe důležité připomínat si tyto závažné texty - viz vlevo: báseň Bertholda Brechta o Stalinovi-Džugašvilim, Luboše Vydry o vznešeném étosu Jana Palacha Wonkav souvislosti s Pavlem Wonkou a úvahu Pavla Wonky - Berthold Brecht: Uměleckofilosofický zápas o socialismus?, ze dne 27.11.1985.

Kolik z dnes oceněných příslušníků III.odboje dokázalo být tak statečnými jako Pavel Wonka? Proč čeká jeho žádost na ocenění na MO už 5 roků?! Je Pavel Wonka stále „nepřítel „lidu“?! Níže si můžete přečíst čtyřstránkový záznam z výpovědi předsedy MNV ve Vrchlabí Vlastimila Štěpánka ze dne 2.června 1986 (předseda MNV od roku 1964). Na výzvu Pavla Wonky, aby z prostor MNV, resp. jeho pracovny ve Vrchlabí odstranil obrazy Stalina a Gottwalda, reagoval žádostí o závažné opatření proti Pavlu Wonkovi. Ten byl za tento dopis skutečně odsouzen. Pavel Wonka jen konstatoval: „Jsem poslední, kdo byl odsouzen za kritiku Stalina.“ Byl smutný, že ho pomáhají likvidovat představitelé rodného města v čele se Štěpánkem. Stalo se v roce 1986, tedy 33 let po Stalinově smrti?! Dnešní vedení města se v postoji k Pavlovi Wonkovi a jeho rodině od komunistického mnoho neliší...


Číst dál

Drzost prokazatelné podvodnice Libuše Rudinské nezná hranic

PULS Rudinska 5 2017Vlevo je článek Libuše Rudinské v časopise města Vrchlabí PULS z května 2017 vrchlabským občanům, cituji: Chtěla jsem zviditelnit příběh člověka, mladého Wonkamuže,  který z banálních a nesmyslných příčin zemřel těsně před revolucí, a je skoro zapomenut.“ Skvěle na něj reagoval pan Miroslav Petr v červnovém čísle.

Jan Palach zemřel dobrovolně vysláním morálního apelu, který nebyl národem vyslyšen… Pavel Wonka odešel nedobrovolně, vysílal morální apely do posledního dechu, které nebyly vyslyšeny… Chování a jednání Libuše Rudinské je morální zvrácenost nejprimitivnějšího druhu. „Odměnu“ 3.000,-Kč za „spolupráci“ na pomlouvačném, vylhaném dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“, které od ní obdržel Jiří Wonka, jí vrátil do soudní úschovy. Peníze zůstaly nevyzvednuty a usnesením OS Praha 9 ze dne 22.5.2017, propadly státu.

Město Vrchlabí je zadluženo „až po krk“ - viz níže, porušuje výší zadluženosti i evropské směrnice, přesto této podvodnici dalo další statisíce korun na natočení dokumentu o Krkonoších. Co to vypovídá o vedení města Vrchlabí, když v takovémto alarmujícím zadlužení města poskytne statisíce korun podpory usvědčené podvodnici?! Další peníze „vyhozené oknem“. Dokument natočený podvodnicí ponese nutně stopy bezcharakternosti autorky a bude i  urážkou Krkonoš. Je výzvou slušným občanům města Vrchlabí, aby takovéto „reprezentanty“ v budoucnu nahradili slušnými a schopnými ze svých řad – i ve jménu odkazu Pavla Wonky. Je smutné, že na rozdíl od jiných měst, není po něm dosud pojmenována žádná ulice, nebo náměstí a že není čestným občanem svého rodného města… Spíše lze očekávat, že současné vedení města vyznamená daleko ochotněji „za zásluhy“ Libuši Rudinskou… 

Stejně tak je ukázkou mravního stavu naší společnosti, kdy Pavel Wonka čeká už 5 let na ocenění příslušníka III.odboje ministerstvem obrany České republiky?! Zřejmě tam mají odpovědní poněkud jiné představy o hrdinech a hrdinství…


Číst dál

Otřesné, alarmující poměry v dnešním Rusku!

Putin ne 12 letSSSR byl postaven na ideologii, dnešní Rusko jen na penězích. Kdo se příliš zajímá o Čečensko, nebo Putina,  jeho majetek a rodinné poměry, může přijít i o život. Pořad Reportérů ČT Rusko blízké a neznámé lze jen doporučit.

Rusko jako ochránce tradičních hodnot? Na tuto otázku kladně odpovídá každý čtvrtý Čech. Jako tradiční hodnoty režim Vladimíra Putina vyzdvihuje pravoslavnou víru nebo třeba rodinu. Přitom v Rusku je praktikujících věřících pouze jedenáct procent, rozpadá se tu každé druhé manželství, každý třetí Rus umírá na následky alkoholismu a v zemi je podle oficiálních údajů téměř 900 tisíc lidí nakažených virem HIV, podle neoficiálních údajů ještě mnohem víc. Českým příznivcům Vladimíra Putina nevadí ani zásahy policie a zatýkání při nedávných protikorupčních demonstracích v Rusku, cenzura tamních médií nebo podivná úmrtí řady oponentů režimu.


Číst dál

O Stalinovi Džugašvilim, které dnešní Rusko stále uctívá…

TWEET: Prezidenta Trumpa na jednání G20 zastoupila dcera Ivanka. Zaznamenáno RU delegací: Michal Kubal dodal: WH official responds to this: "Ivanka was sitting in the back and then briefly joined the main table when the President had to step out.“ - "Ivanka seděla vzadu a krátce se objevila u hlavnímu stolu, když vystoupil president." - Svět je zase růžovější!!!

Vtip za stovku: „S kým sousedí Rusko? S kým chce.“ – „Kde má Rusko hranice? Nikde“, odpověděl žákům Putin na jedné škole. Bylo médiích. Rusko má všude přecpané své rezidentury příslušníky KGB, vydávající se za „diplomaty“. Ukázka nemohoucnosti českého soudnictví je neschopnost odsoudit a zbourat „děrevňu“, kterou si Rusové postavili u Karlových Varů bez stavebního povolení. Ta si troufne jen na české občany, stavějí-li bez povolení. Že by si čeští podnikatelé postavili v Petrohradě českou vesnici bez povolení se nemusíme obávat. Jednak je to nenapadne a jednak by po prvním nezákonném kopnutí do země skončili – a nejen s podnikáním. Vedou-li ČR zemi zloději, nebo ti, co jim pomáhají, nemůžeme se divit. Nemálo z nich bylo členy KSČ. Po starých časech se jim stýská, pravda ne potom, co tato zločinná ideologie „dokázala“. Berthold Brecht to ve své básni níže nemohl lépe vystihnout! 


Číst dál

Andrej Hryc v Show Jana Krause „natvrdo“ o Heleně Vondráčkové a Martinu Michalovi

Skvělých 16 min. se závěrem od 14 min. a velkým potleskem na závěr.

 


Číst dál

V Národním divadle se bude dávat parodie na Evropskou unii.

ND Orfeus z podsvetiČeští švejci opět dokořán. Nejsme schopni držet pospolu a něčím kladným přispět, nebo jen brát? Jsme opravdu jen smějící se bestie, které se tentokrát vysmívají sami sobě? Opereta Jacquese Offenbacha Orfeus z podsvětí z poloviny 19. století bude mít premiéru 6.7.2017 od 19:00 hod. 

Dělat si prču z toho kde neseme spoluzodpovědnost? V Česku normálka. To se přeci může, máme demokracii. Tak jsme demokraticky položili vlastní vládu, když jsme předsedali EU. To se někomu líbí? Jasně, těm co chtějí, abychom švejkovali a k ničemu kloudnému se neměli. Odmítat domluvené, brát, nespolupracovat. To nám jde. Obyčejný smrtelník si říká, takhle to vypadá s národem, který prožil dvě totality, ani jedné se nepostavil. Dokonce za první vyráběl ve vlastních zbrojovkách zbraně proti východním a západním  spojencům, kteří umírali také za naši svobodu. Zneužívání politické i úřednické moci, poskytováním výhod za protislužby – klientelismus?  Kvete jak louka  po jaru. V parlamentě se anonymně zvolí prvním místopředsedou parlamentu předseda KSČM dokonce 75% !!, i když jde o člověka v minulosti se závazkem ke komunistické státní bezpečnosti! Dvě politické strany vůči sobě v opozici si vytvoří spolupráci v Oposmlouvě. Tak se chová výkvět české společnosti námi  zvolený. Ne parodii na Evropskou Unii, ale na český parlament v Národním divadle, by seděla líp, když už se naše kultura bez švejkování neobejde. 


Číst dál

Osel měsíce opět NSS a neuznaná Doněcká ambasáda

… Městský soud v Praze teď bude muset naši žalobu zamítnout, protože když nesmí o ničem, co mu sdělil žalovaný, pochybovat, je celé správní soudnictví v podstatě zbytečností a formalitou: orgán veřejné moci má vždycky pravdu, i kdyby napsal, že Slunce vychází na severu a pavouk má šestnáct nohou. - Vytvoří se tak ošklivý precedens: ministerstvo získá právo mluvit do toho, které spolky smějí v České republice působit a které ne, podle toho, co je v souladu s momentální zahraničněpolitickou orientací země: novoruští separatisté ne, (příkladmo) kurdští ([1][2]) nebo tibetští ([1][2][3][4]) ano. O tzv. Palestincích, jimž trpíme regulerní ambasadu, jejíž součástí je patrně arsenál sloužící k vyzbrojování teroristů, ani nemluvě.


Číst dál

Novelizovaný přestupkový řád přebírá trestní zákoník, moc úředníků posiluje a policistů oslabuje

LN 10 novinek prestupkovy rad 010717Prakticky se jedná o převzatý trestní řád. Z úředníků se tak stanou  „malosoudci“. Budou mít v ruce silný nástroj, snadno zneužitelný. Posilujeme tak PCR prirucka prestupkovy zakon 2017pravomoci úředníků, místo abychom zabránili v chaosu PČR, která už přestává být funkční díky likvidaci osvědčeného systému ministrem vnitra Langrem ve spolupráci s ministrem financí Kalouskem.

Mnohem účinnější bylo stanovit povinnou kauci před zahájením přestupkového řízení, která by byla v případě úspěchu vrácena. Nepochybně by počet přestupkových řízení značně poklesl. To mi potvrzují i policisté, kteří 1.7.2017 obdrželi příručku zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich.


Číst dál

Neschopné české odbory chtějí poučovat, resp. radikalizovat německé odbory?

O tématu píše Eric Best - Friday Edition: Středula radikalizuje německé odbory – cituji Středulu: „My proto kampaň přenášíme do Spolkové republiky Německo. Tlačíme na naše kolegy z odborů, aby se ptali, jak to na Východě vypadá. A říkáme, že je pro nás neakceptovatelné, aby západní země EU exportovaly do východní Evropy sociální dumping. Musíme se vymanit z této ceny práce, nemůžeme mít cíl, že zůstaneme low-cost zemí.“

Samozřejmě, že každý podnikatel rád využije levnou a kvalitní pracovní sílu. Co jsme také mohli nabídnout za přidanou hodnotu, když nás Západ ve všem, díky komunistům, dalece předběhl. Jaká by byla dnes nezaměstnanost v ČR, kdyby lidé pracovali jen v českých firmách? Naše úspěchy v ekonomice jsou podložené zahraničními firmami. Mohou odejít a máme po blahobytu. Má snad český dělník vydělávat stejně jako německý, když má cca 3x menší produktivitu? Ve Škodovce snad německou úroveň produktivity dosahuje, ale jsou životní náklady ve SRN stejně jako v ČR? Stejnými platy by byli zvýhodnění čeští dělníci a němečtí diskriminováni. Z tohoto pohledu je politika českých odborů pro ekonomiku ČR nebezpečná a už vůbec ne v zájmu země a dělníků. Předseda odborů Středula se nechová jako syn živnostníka, ale mnohem více jako populista, resp. komunista. Věřme, že v podzimních volbách podobní lidé už voliče svým populismem, prázdnými sliby a hloupostí, neosloví.


Číst dál

Analytické postřehy Karla Mrzílka

Cina Rusko USA

„Neexistuje morální povinnost k sebezničení.“ Německý filosof Peter Sloterdijk

To, že se zveřejňují finanční podpory kandidátů na presidenta je chytré. Zemana to přiměje lhát, nebo mlčet. - Problém není Severní Korea, ale její ochránci. Nechme Severní Koreu zbrojit, vyzbrojit a provokovat jako se nechal provokovat a vyzbrojit Hitler. Napadený a provokovaný může odpovědět. Začne se mu za to dávat vina, ostatní se přidají na stranu provokatéra a je z toho třetí světová. Rusové směr Západ, Čína se Severní Koreou na USA. – PREVENCE: Kdyby byl Hitler preventivně napaden a zneškodněn, nedošlo by k válce světové. Nastává podobná situace. Severní Korea je rozbuška, dráždidlo, aby se Čína s Ruskem po napadení Severní Koreje mohli přidat. Čína na východ a Rusko na Západ.


Číst dál

Letní tábor Praskolesy I. týdenní turnus z VIII. dnes skončil - nasadil laťku vysoko

I T 6 Tablo 080717Skvělá parta dětí, propojená od malé Emy (5 let) až po nejstarší (15 let) a skvělí vedoucí vytvořili parádní týden plná zážitků a příběhů, na které se nezapomíná. I T 7 Ema 070717Dalších sedm určitě nezůstane pozadu. Děti objevují život bez počítačů, mobilů, vytvářejí sami příběhy. Nezapomněly žít život a nedívat se na něho pasivně tak, jak nás k tomu svádí „moderní“ doba a jak nemalá z nás podléhá. Jenom dobře existovat není žádný skutečný život. Ztracenou formu přirozené komunikace, od které se vše dobré odvíjí, bychom se měly od dětí učit. Přináším několik fotografií z pátečního malování křídou na ulici před táborem. Naleznete tam vyjádření dětí, otisk všech jejich nohou na plachtě, tradiční, závěrečné tablo a fotografii nejmladší účastnice Emy, která byla naprosto úžasná. Na diskotéce tančila „ostošest“ a metala hvězdy jako Věra ČáslavskáScénka níže nepotřebuje komentáře – „Vtipná Dvojka“ Nela a Andrea ukázaly obrovský talent a určitě o nich ještě uslyšíme. Přejeme II.turnusu stejně hezký týden a hlavně, aby zůstaly všechny děti zdravé:-)   

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing