Bulletin č. 20/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 8:44

Čínský disident Liao I-wu v ČT o Miloši Zemanovi: „Chová se hůř jako prostitutka.“

Připomínám PETICI odsuzující Miloše Zemana s požadavkem odstoupení z funkce ze dne 30.10.2014!

 „I dnes signál k obraně morálního zdraví společnosti a politického směřování země musí jasně a zřetelně zaznít.“ Prof. Tomáš Halík.

Spisovatele Liao I-wu strávil několik let  v tamním vězení. Od roku 2011 žije v exilu v Německu. Do Prahy přijel v rámci festivalu Svět knihy. V ČT vystoupil v pořadu Události komentáře 17.5.2017 (přepis rozhovoru od 39:29 min.): „Já tímto prezidentem hodně pohrdám. A i když teď dělám rozhovor zde v Česku, tak to prostě musím říci. To, jakým způsobem se prezident sklání před diktátorskými režimy, to je ostuda celé České republiky  a jejích občanů. Já si myslím, že takový člověk, který v rozhovoru v centrální čínské televizi je tak podlézavý a maže všem med kolem pusy, se chová hůř jako prostitutka, protože i prostitutka umí s lidmi obchodovat, ale on, i když to berete jako obchod, nepotřebujete se tak hrozně ponižovat. … Diktátorské země, jako je Čína, se svým amorálním kapitálem a prohnilými hodnotami by snadno mohly znečistit celý svět.“

Je to projev rozvážného člověka, který ukazuje vyrovnaným projevem na ostudu, kterou našemu státu český president v Číně svým poklonkováním dělá. Široká veřejnost by se tak dozvěděla jak komunisté v Číně mlží podobně jako jsme to zažívali my Češi od padesátých let přes normalizaci a dokonce dodnes je autocenzura v médiích tak samozřejmá a vlivná, že působivost a zveřejňování programů působí unyle, bez inspirace a člověk který má více kanálů loví jak rybář, aby chytil něco na co se lze dívat s pokojem a zaujetím.

 


Číst dál

Nejlepší vystoupení politika od roku 1989 na obrazovkách ČT!

Babis Sobotka postrehy"To je na vás, kdo ve vládě se bude starat o seniory, jestli ti, kteří tu mluví desítky let a žijí z našich daní, nebo ti, kteří se o sebe postarali a možná chtěli udělat i Dluhy ministri financiněco pro jiné," řekl seniorům na sjezdu Babiš - SILNÁ KÁVA !!!

Jen více takových politiků, kteří skutečně souží zemi a občanům jako je ministryně Karla Šlechtová! Doporučuji si nejprve poslechnout vystoupení Andreje Babiše ve Sněmovně 10.5.2017 a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který byl viditelně opilý čemuž odpovídal i obsah jeho vskutku hospodské řeči. Připomínám i nemravné chování Bohuslava Sobotky z roku 1996. Během projevu Babiše opakovaně před řečnickým pultem procházel sem a tam bývalí ministr spravedlnosti Pavel Blažek jako šašek v cirkuse…  Množství nenormálních ve Sněmovně je zarážející. Je nepochybně plná neschopných, pokrytců, psychotiků, psychopatů či sociopatů. Otázkou je kdo tam takový už přišel a kdo se jím v nenormálním prostředí stal. Na každý pád udržet si normálnost a duševní zdraví, po letech ve Sněmovně, je nadlidský výkon hodný obdivu…  Další rozhovory na webu ČT ZDE. Proč například nezačala daňová správa konat, když ministr vnitra Milan Chovanec koupil od jednoho z dodavatelů svého ministerstva byt v Plzni za polovinu inzerované ceny? I tady by se daly vyšetřovat možné daňové úniky. Charismatického podnikatele a senátora Václava Fischera dokázali ještě zlikvidovat (žaluje nyní ČR u ESLP o miliardy). Věřme, že se jim totéž s Andrejem Babišem a Hnutím ANO nepodaří. 

 


Číst dál

Dámy a pánové, občané této země,

Babis a Bata 40 milionudovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi - SILNÁ KÁVA !!!Sobotka do vezeni
* * *

Zpráva ÚKK ČSSD ze dne 23.5.1996: …Jednání předsedy Sobotky je prokazatelně v rozporu nejen se stanovami, ale i s dobrými mravy…

* * *

1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma !!!!  Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.

2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.

3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.  


Číst dál

Klíč k pochopení vládní krize – miliardy pro Diag Human

Sobotka do vezeni

Zpráva ÚKK ČSSD ze dne 23.5.1996: … ÚKK shledává v postupu Mgr. Sobotky snahu o zviditelnění své osoby způsobem k němuž lze vyslovit pochybnosti podle prověřených skutečností. Postup OVV Vyškov a způsob jednání předsedy Sobotky je prokazatelně v rozporu nejen se stanovami, ale i s dobrými mravy, které naše strana považuje za nosné… (J.Š.) - SILNÁ KÁVA !!!

Miliardová zápletka vládní krize - Česká politika bez paměti - Spor s nepřítelem státu - Deset milionů kamarádovi - Pro Babiše na podnose - Půl roku před volbami hrozilo, že vypukne obří skandál a voliči se začnou ptát po zodpovědnosti. Bohuslav Sobotka uprostřed vládní krize raději odjel vyjednávat do Lucemburska. Marně.

Představa, že by hnutí ANO po vyhraných volbách dovolilo policii a státnímu zastupitelství zabývat se desítkami přinejmenším nedbalostních trestných činů, či případů podvodů a korupce, spojených s touto kauzou, musí především v ČSSD a ODS nahánět hrůzu.

Andrej Babiš jako politik zneužíval média a nemluvil pravdu – naprosto stejně, jako špičky ODS a ČSSD celých více než dvacet let před ním. Hysterická reakce ČSSD, podpořená ODS a TOP 09, se ale najednou snaží dostat za každou cenu a co nejrychleji z vlády ministra financí. Proč?


Číst dál

Soud nabyl přesvědčení, že prokazatelně nevinný je neprokazatelně vinný!

Heverle a sejk“TAHLE VLÁDA PATŘÍ VÁM, .... DÍKY!”„...není absolutního dobra nebo zla, vše záleží na okolnostech … Lidé přivyknou určitým poměrům, neradi se od nich Heverle dohoda 260711odchylují a když nemají příčiny zla přímo na očích, jeví se jim jako domněnka.“Niccoló Machiavelli

Celý život pracoval ing. Karel HEVERLE úspěšně v zahraničním obchodě. Soudce KS České Budějovice Mgr. Michal Kubánek rozhodne, že vlastně nikde nebyl, nikde nepracoval, ničeho nedosáhl, všechno se to všem jenom zdálo a odsoudí vás na 7 let nepodmíněně! Věnujte - i ve vlastním zájmu – půlhodinu rozhovoru níže!  

 


Číst dál

Prastrýc Pavla Wonky děkan František Wonka z Manětína

Poutnik svatojansky avers Wonka Frantisek29. 4. 2017 - 50 let od smrti pana děkana Františka Wonky. Setkání u příležitosti 50. výročí úmrtí manětínského pana děkana Františka Wonky a 320. výročí posvěcení kostela sv. Barbory v Manětíně 29. 4. 2017.

Vážený pane starosto,

jmenuji se Jiří Wonka, bydlím ve Vrchlabí, můj bratr byl Pavel Wonka, jsem již poslední příbuzný p. Fr. Wonky, byl bratranec mého dědy. Před lety, když jste vydali jeho knihu „Doba zkoušek a naděje“ jsem byl pozván, moji adresu vypátrali asi lidé, kteří zkoumali jeho pozůstalost. Bohužel jsem  tenkrát nemohl. Velmi mě mrzí, že jsem nebyl 29.4.2017 pozván na vzpomínkovou akci. Nevíte proč na to zapomněli?


Číst dál

Veřejnoprávní ČT už si stěžuje na Šinágla i na YouTube?!

CT logoDnes ráno jsem se nestačil divit. Nemohl jsem na svém účtu nahrávat nová videa. Česká televize si dne 15.5.2017 stěžovala YouTube na porušení autorských práv Obrtelovi vojaci(kolik takových stížností asi ČT podává přímo YouTube?). Poté, co jsem úspěšně absolvoval požadovaný test ze znalosti autorských práv, byl můj účet opět odblokován. Občas zveřejňuji jiná autorská díla, se souhlasem autora či bez souhlasu, celá či ve formě traileru. Nikdy ze zištných důvodů, ale v zájmu vyššího principu mravního podpořit dobrou věc. Samozřejmě jsem využil možnost podat protioznámení s tím, aby se v tomto případě svého nároku na uplatnění autorských práv ČT vzdala. Škoda, že ČT neuvádí u inkriminovaného pořadu „Nebezpečná hra na vojáky“ (premiéra RČT 12.10.2015) jeho návštěvnost v iVysílání ČT? Na mém YouTube kanálu byla návštěvnost v řádech tisíců (nyní to nemohu zjistit). Těžko to byli ti návštěvníci, co tento pořad shlédli na obrazovkách ČT. Nedávno jsem zveřejnil informace – viz níže, že tyto extremistické aktivity a skupiny ve Střední a Východní Evropě jsou řízeny přímo z Kremlu… Níže následují podrobnosti.  


Číst dál


PROKURÁTOR NESOUHLASÍ SE SOUDEM A TRVÁ NA TOM, ŽE JE SPRÁVNÉ ODPÍRAČE VOJENSKÉ SLUŽBY TRESTAT, A TO OPAKOVANĚ

Banská Bystrica 12. a 17. května 2017

V roce 1978 byl tehdy dvacetiletý Igor Dulovič z Rimavské Soboty povolán k vojenské službě. Pro své náboženské vyznání svědka Jehovova odmítl. Dostal za to 16 měsíců nepodmíněně. Po propuštění byl zavolán znovu. Situace se opakovala, jen s tím rozdílem, že v roce 1981 dostal 3 roky. A do třetice v roce 1986 dostal další 3 roky. Od dalšího odsouzení ho „zachránily“ celospolečenské změny v listopadu 1989. Ty také umožnily, aby podobné případy byly přehodnoceny.


Číst dál

Podbrdské noviny versus Zpravodaj města Žebráku

PN Sinagl 10 2017Ve Zpravodaji města Žebráku (ZMŽ) vyšel v č. 5/2017 článek s názvem „Žebrák zažil rušný víkend 7.-8.dubna …“, podepsaný: MUDr. I.Závorová, Bc. P. Horázný a celá rada města /převzato z Podbrdských novin/. V Podbrdských novinách (PN) vyšel článek v č. 8/2017.

Redakce ZMŽ už před více než rokem přestala uveřejňovat kritické články občanů (přes ústní slib radního Bc. P. Horázného, že osobně dohlédne, aby i kritické články byly publikovány). Dokonce bylo ignorováno i právo druhé strany vyjádřit se a bránit se nepravdám, lžím a pomluvám v rámci tiskového zákona a dobrých mravů. Nezbývalo mi nic jiného, než zaslat článek do PN. V rámci demokratické diskuse a svobody médií si můj názor mohli přečíst i čtenáři PN, tedy i žebráčtí občané. Mohli si sami udělat objektivní názor k danému tématu. O ten jsou čtenáři ZMŽ připraveni díky zbabělosti redakce ZMŽ, kde vládnou prokazatelně poměry a praktiky spíše totalitní, než demokratické. Můj článek vyšel v PN – viz příloha – v právě vydaném č. 10/2017.


Číst dál

Točník: Hvězdný jarmark s panem Morgensternem

Morgernstern avers 2017

„Ačkoliv se tomu urputně bráníme, ukazuje se, že nejvíce se podobáme právě Němcům. Italové o nás dokonce říkají, že jsme takoví malí Němci.“ Morgernstern revers 2017Interterkulturní psycholožka Zuzana Krásová

Představení proběhlo v kavárně Bárka v sobotu 13.května od 19:30 hod. v rámci projektu ke 20. výročí podepsání Česko-německé deklarace. Skvělí muzikanti, hudba, básně a pantomima v realizaci Stefana Linneho, režiséra a pantomimisty. Jedině takovéto cesty, tzn. setkávání občanů s kulturou jiné země, mohou vést ke skutečnému vzájemnému porozumění a pochopení. Jenom dohody a politická jednání nestačí. Kavárna byla téměř zaplněna, přestože v Točníku probíhaly Staročeské máje a diskotéka v podhradí.


Číst dál

OPAKOVANÉ TRESTÁNÍ ODPÍRAČŮ VOJENSKÉ SLUŽBY

Banská Bystrica 17. 5. 2017: OPAKOVANÉ TRESTÁNÍ ODPÍRAČŮ VOJENSKÉ SLUŽBY STÁLE PŘEDMĚTEM SPORU

V roce 1978 byl tehdy dvacetiletý Igor Dulovič z Rimavské Soboty povolán k vojenské službě. Pro své náboženské vyznání svědka Jehovova odmítl. Dostal za to 16 měsíců nepodmíněně. Po propuštění byl zavolán znovu. Situace se opakovala, jen s tím rozdílem, že v roce 1981 dostal 3 roky. A do třetice v roce 1986 dostal další 3 roky. Od dalšího odsouzení ho „zachránily“ celospolečenské změny v listopadu 1989. Ty také umožnily, aby podobné případy byly přehodnoceny. V prvním případě byl Igor zcela zproštěn obžaloby. Rehabilitační soud uznal, že k vojenské službě neměl být vůbec povolán, protože uzavřel pracovní závazek v dole. V druhé a třetím případě byly sice tresty odnětí svobody zrušeny, avšak „pri nezmenenom výroku o vine“.


Číst dál

Causerie z pražských ulic

…Inu, Policie České republiky, profíci; jen vystřihnout a nalepit do učebnice s výkladem, jak zadržení pachatele prchajícího s lupem vypadat nemá.

* * *

Autobus MHD v neznámém českém velkoměstě, moderní, poloprázdný, přesný, jak v onom velkoměstě bývá – naštěstí – v posledních letech zvykem. Na zastávce před autobus vjede policejní auto s rozsvícenými majáky, vystoupí dva suverénní, namachrovaní policisté v uniformě a jdou ke středním dveřím. Mladík s potetovanýma rukama už ví, a tak se nebrání: vystoupí a předá policistům batoh, který tito začnou prohledávat. Autobus odjíždí.


Číst dál

Skvělý Honza Vančura a Irena Budweiserová v Praskolesích

Pozvanka Jancura 140517V neděli 14.května 2017 zažil sál restaurace Jitřenka jeden z nejskvělejších koncertů – výborní muzikanti, zpěváci, vyprávění – skvělé prostředí, atmosféra a publikum.

Ze slavných RANGERS, později normalizačně, nuceně přejmenovaní na PLAVCI už žijí pouze čtyři. Bohužel už nevystupují společně… Jedním z nich je  Honza Vančura. Ve svých 70 letech předvedl neuvěřitelný výkon po 50 letech koncertování. S jeho souhlasem zveřejňuji dvě videa – z úvodu kratší a ze závěru, který se prodloužil. Většina „Plavců“ už „odplavala“ jinam, ale jeden z „posledních Mohykánů“ jim dělá stále čest. Většina návštěvníků byla ze starší generace a mnozí si písničky RANGERS živě poslechli možná poprvé po 50 letech. Proto spojení účinkujících s publikem bylo dokonalé. Kdyby bylo nabízeno CD se všemi písničkami a povídáním co zaznělo, nepochybně by si každý návštěvník jedno zakoupil. Příště snad už budou. Je neuvěřitelné, co dokáží jedna kontrabasa, dvě kytary a skvělí zpěváci. 

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing