Bulletin č. 14/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 12:03

Život 13 letého Daniela brutálně ukončen! Řidič se ničeho nedopustil - podle soudního znalce ing. Ptáčka a státního zástupce JUDr. Vlastimila Hrdličky?!

Daniel 13 letJen zabil skvělého kluka, syna, vnuka a zničil  životy dalších rodin… 

Věřím, že máte hodně práce a nevíte kam dříve skočit, ale naše kauza je jednoduchá a dokumentovaná, že orgány činné … nefungují a když tak, že kryjí zlo! Vysvětlím. Nevyvratitelná fakta, argumenty a důkazy, které nejdou zpochybnit. Ty jdou pochopit i selským rozumem. Začalo to špatným vyšetřováním policie a pokračovalo to soudním znalcem ing. Ptáčkem – vše pro řidiče a jeho záchranu! Proč? Lehká odpověď. Tady lze všechno koupit, záleží jen na ceně. Ostatně u Janouška to taky tak bylo. Soudní znalec už je obžalován. My nejsme Janoušek (a je to tak dobře).

1) 5 svědků vypovídá, že jel rychlostí 100 km/hod. Zkušený řidič z protisměru uvádí 80 km/hod. Doporučená byla 60 km/hod. Jako kdyby tyto výpovědi neexistovaly!

 


Číst dál

Agent StB podal žalobu na MV, soud mu vyhověl a MV obratem zaplatilo 16.530,-Kč?!

Krause a zastupkyneAgentem dle rozsudku nebyl, protože se svazek nedochoval a jeho nadřízený zemřel?! Kolika osobám takto velkoryse vyhovělo a zaplatilo MV? Neuvěřitelný rozsudek si můžete přečíst níže!

O panu Gerhardu Krausovi jsem zveřejnil článek v němčině dne 29.12.2015 s názvem „Chcete se stát členem spolku v Hejnicích?? Cituji: „Na moji otázku k jeho minulosti mi řekl dlouholetý udavač sebejistě, zcela povýšeně a s neuvěřitelnou arogancí: „A co má být? Pracoval jsem pro komunistickou tajnou službu, to ví všichni. Musel jsem to dělat, jinak bych nedostal povolení k výjezdu k návštěvě Německé spolkové republiky. S akty, které vyšly ve známost si můžeš utřít prdel.“

 


Gerhard Krause A 211216

Gerhard Krause B 211216

Gerhard Krause C 211216Gerhard Krause D 211216

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Šinágl, 7.4.2017



Ústavní soud odmítl stížnost Baťových dědiců

Bata Jan Antonin a TGM

Doklad o řádění komunistů ve Zlíně po II.světové válce!

Po takovém usnesení Ústavního soudu ČR si lze na něm vážit jen kvality práce odvedené řemeslníky při výstavbě jeho sídla! Usnesení je zločin na právu, spravedlnosti a primitivní pošlapání všech právních zásad, uznávanými vyspělými zeměmi světa.

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost dědiců Jana Antonína Bati, kteří od českého státu neúspěšně žádali 56 milionů korun jako náhradu za zestátněný majetek. Žaloba se týkala funkcionalistické vily a pozemku ve Zlíně. Majetek propadl státu v roce 1947 kvůli údajné spolupráci šéfa obuvnického impéria s nacisty. Justice o 60 let později jméno podnikatele očistila. Náhradu za odňatý majetek ale dědicové dosud nevysoudili. ČRo, 6.4.2017


Číst dál

Zemědělec postavil památníky proti komunistům a pro USA

Tři památníky stojí na pozemcích Josefa Fialky. Zbývající, který děkuje za mír a svobodu Reaganovi a Gorbačovovi, je na pozemku obce před kulturním domem.

Fialka Josef pomnik„Nikdy jsem se netajil tím, že jsem antikomunista. Hrozně mě mrzí, že dnes, 24 let po Sametové revoluci, se nová generace na školách – základních,JANUV ZAKON středních a vysokých – neučí o novodobé historii, o tom, co byl komunismus. To je hrůza, vstávají mi z toho vlasy na hlavě," projevil svůj názor důchodce, který je původním povoláním zemědělec a netají se tím, že ho mrzí, že v dnešní době je většina národa toho názoru, že komunismus nebyl až tak špatný. „Volby to jasně ukazují. Navíc jsem se ještě nikdy nesetkal s nikým, kdo by mi dokázal zodpovědět otázku, co to byla Sametová revoluce. Přitom máme stovky, spíše tisíce lidí, kteří pracují jako politologové, badatelé, filozofové, různí poradci, lobbisté, novináři, manažeři, absolventi fakult dějin, máme Ústav pro studium totalitních režimů, máme mnoho profesorů těchto oborů, kteří nás vyučují, máme mnoho politiků, ale nikdo z těchto lidí mi to nikdy nevysvětlil," uzavřel Fialka.


Číst dál

Komu skutečně slouží „investigativci“ Sabina Slonková a Jiří Kubík?

Kdysi jsem novinářce Slonkové „fandil“, poté, co nikdy nereagovala na mé e-maily se závažným obsahem, moji důvěru ztratila. Na Seznamu je nyní s partnerem Kubíkem dost aktivní, kdy se přidávají k stále více sílícím útokům na místopředsedu vlády Babiše. V úterý 4.dubna první, v čtvrtek 6.dubna druhá reportáž. Nepochybně budou následovat další. Na Seznamu se už snaží i Sněmovní výbor

Z první reportáže zveřejňuji níže podstatnou ukázku – povšimněte si „odbojně“ založených rukou Slonkové, červených nehtů (i barvy vlasů), které mnohé naznačují o jejím skutečném charakteru. Jasná řeč těla a charakteru pro každého psychologa. To, jak „vítězoslavně“, smějící se, vtipkující, oba „investigativci“ odcházejí od Úřadu vlády (zvesela jako malí uličníci, ve stylu „máme hotovo, vyděláno a jdeme na pivo“), poté co hovořili o mrtvém, jen dokresluje důvodnost mých úvah a podezření, komu ve skutečnosti slouží? Obávám se, že právo a spravedlnost na prvním místě rozhodně nejsou.  

 

 


Číst dál

Dovolím si připomenout, že v Čechách se narodilo 6 nositelů Nobelovy ceny

LN Heyrovsky 030417Ad LN 3.4: Heyrovský je stále osamocen

1. Bertha von Suttner (1843–1914), narozena 9. 6. 1843 v Praze, Nobelova cena za mír - 1905

2. Gerty Cori (1896–1957), narozena 15. 8. 1896 v Praze, Nobelova cena za fyziologii a lékařství - 1947

3. Carl Ferdinand Cori (1896–1984), narozen 5. 12. 1896 v Praze, Nobelova cena za fyziologii a lékařství - 1947

4. Jaroslav Heyrovský (1890–1967), narozen 20. 12. 1890 v Praze, Nobelova cena za chemii - 1959

5. Jaroslav Seifert (1901–1986), narozen 23. 9. 1901 v Praze, Nobelova cena za literaturu - 1984

6. Peter Grünberg (1939), narozen, 18. 5. 1939 v Plzni, Nobelova cena za fyziku - 2007


Číst dál

Šovinismus proti dějinám

SDL CZ StatiLegendární disident Jacek Kuroň v těch letech napsal: „Ne­ociťuji jako zvláštní nesrovna­lost, že se Poláci projevili jako vrazi. Vrahy můžeme nalézt v každém národě. Zarážející a za­hanbující je pro mě teprve jejich obhajoba. A ujímají se jí biskupo­vé, vědci, novináři. Ukrývání vra­hů a popírání skutečnosti zname­ná hrubé pošlapávání dobrého jména Polska."

* * *

Zkouším hru polského dra­matika Tadeusze Siobodzianeka Naše třída o po­gromu v polském městečku Jedwabném. Do roku 2000, než vyšla kniha historika a sociologa Jana Tomasze Grosse Sousedé. (Historie vyhlazení židovského městečka), byla tragédie v Jedwabném považována za dílo německých okupantů. Ještě v roce 2001 stál v městečku po­mník s vylhaným sdělením: „Na tomto místě zemřeli mučednic­kou smrtí židovští občané. 10. července roku 1941 zde gesta­po a příslušníci hitlerovského čet­nictva upálili 1600 lidí.“


Číst dál

Ohrožují svět zdrojové kódy, předané Microsoftem Rusku a Číně?!

Zdrojovy kodDobrý den pane Šinágle,

se zájmem jsem si přečetl rozhovor s E. Mataniou - Internet mohl být dávno bezpečnější. Hledal jsem mezi řádky něco nového. Pravděpodobně mají v Izraeli propracovaný systém vzájemného informování  o nových pokusech o proniknutí do počítačového systému. Izraelci začali jako první budovat svoji kyberobranu a ostatní země je kopírovali. Jedna se, ale v podstatě o řešení následků. Zaklad problému je u výrobců, u softwarových firem. Před víc jak 10-15 lety zahájil Microsoft program MS Government Security Program. V rámci tohoto programu poskytl Micorosoft zdrojové kódy. Zdrojové kódy jsou základ, jsou to vlastně plány, výkresy od výrobku. Kdo má zdrojové kódy, ten v nich dokáže hledat případné slabiny. Microsoft tyto kódy oficiálně poskytl zemím EU/ NATO, ale také Rusku a Číně. To, že nemusí sloužit pouze pro studijní účely je víc než jasné.


Číst dál

MV kapitulovalo a Obvodní soud pro Prahu 1 se má na co těšit!

,,, Rekapitulujme, že napoprvé nám z pokynu poslali začerněné torso, asi jako když na podium vstupuje od hlavy k patě zahalená stripterka, po odvolání z něj poodhalili nejprve vnadné kolínko, poté celou nožku, v reakci na další aplaus obecenstva děva na okamžik sňala i šál dotud halící její ňadra, a nakonec tedy máme ku přečtení pokyn celý. Děkujeme, a určitě se zase brzy na něco zeptáme! - ABB se ovšem hodlá bránit, a například bude trvat na tom, aby soud všech sedm knižních titulů, za jejichž vydání je obžalován, stránku po stránce přečetl: jinak si nelze učinit představu, co obsahují, a protože státní zástupkyně žádné závadové pasáže neoznačila, nelze než trvat na jejich provedení formou listinného důkazu. Myslím, že se Obvodní soud pro Prahu 1 má na co těšit!


Číst dál

Německému Řádu rytířů nebude vrácen hrad Bouzov (Busau)

BouzovOdvolání zamítnuto rozsudkem soudu v Olomouci

„Zámek Busau byl zabaven v roce 1938 nacisty, protože řád byl klasifikován jako antinacistický a antifašistický. Z tohoto důvodu tak nespadal pod Benešovy dekrety! Pro ně neexistoval a neexistuje žádný československý právní základ pro vyvlastnění“, řekl SDP spolkový předseda Gerhard Zeihsel.

* * *

Katolický německému řádu nebude vrácen středověký hrad Nouzov v České republice. Krajský soud v Olomouci zamítl odvolání náboženské komunity, jak napsala agentura CTK dne 30. března 2017. Hrad, který sloužil jako pozadí pro známé pohádky jako např. „Krásná Arabella a kouzelník“ byl od roku 1689 do roku 1938 v držení německých rytířů.


Číst dál

Úřednická cháska Hradu se zbavila PhDr. Ivany Kyzourové. Vadila vlastnostmi a schopnostmi, které by měla mít ona sama!

Kyzourova 1 Hrad prg 050417Dne 5.4.2017 byl OS Praha 1 na Ovocném trhu zaplněný médii. Zajímaly je ale jen „rudé trenky“ od Ztohoven. O pár metrů dále mnohem více zapáchající soudKyzourova 2 Hrad senat 050417 – žaloba dr. Kyzourové, je nezajímala. Na místě byla pouze redaktorka ČRo, bývalý právník Hradu Pavel Hasenkopf a známá či přítelkyně obhájce Hradu. Odkazy na zvukové záznamy z celého jednání níže mohu všem vřele doporučit!

Citace z článku redaktorky ČRo Hany Mazancové:

„Za předchozího prezidenta Václava Klause jsem zpracovávala řadu problémů, zejména z oblasti kultury, ale i z jiných, stanoviska, teze. Vyjadřovala jsem se, které záštity doporučuji, které nikoli, pokud musel prezident napsat zdravici“. - „Kancelář prezidenta republiky mě uráží. Ať sdělí, kteří jiní lidé v Kanceláři prezidenta republiky disponují takovou kvalifikací.“ -  Advokát Kyzourové však uvedl, že podle jeho informací pracuje na Pražském hradě například i účetní či bývalý policista a že jeho klientka je kvalifikovaná přinejmenším obdobně. -  „Vzdělání a její zkušenosti ji opravňují k tomu, aby zvládla většinu těchto pozic. Kdyby skutečně popis pracovních činností byl obsazován tak, jak je uvedla žalovaná KPR, tak by se na Hradě nacházely elity“, uvedl Vyhnal. - Kyzourová od počátku tvrdí, že od svého zaměstnavatele nikdy nedostala výtku a ani u výpovědi jí nebylo řečeno, proč ji prezidentská kancelář propouští. „Žádné vysvětlení jsem nedostala,“ uvedla tehdy. Poslední rok prý navíc čelila ze strany nadřízených soustavné šikaně. - Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček tehdy personální změny odmítl komentovat. Kancléř Vratislav Mynář naopak uvedl, že výraz šikana na Pražském hradě nezná a že Kyzourová vůči svým nadřízeným neplnila povinnosti, neinformovala o své práci a výstava o Karlu IV. byla prý „zamotaná“. 


Číst dál

Je třeba soudit 94letého starce? Je. Není hrozících 10 let vězení moc? Není. Je to málo

JANUV ZAKONPřed pražským soudem stojí jistý čtyřiadevadesátiletý J.M. Obžaloba ho viní z toho, že byl v padesátých letech členem komise, která rozhodla o tom, že budou bez varování vystěhovány ze svých usedlostí dvě rodiny statkářů. Majetek jim komunisté ukradli a hlavy rodin poslali do pracovních táborů.

Dnes už nikdo z vystěhovaných nežije, jen jejich příbuzní. Z oné pětičlenné komise žije už jen zmíněný J.M. Vyvstává otázka, zda je ještě třeba soudit čtyřiadevadesátiletého starce za to, co zřejmě spáchal před více než šedesáti lety. Současně s tím je třeba se ptát, jestli není hrozící desetiletý trest příliš vysoký. Odpověď je však jednoduchá a jasná. Komunistické zločince je třeba soudit za všech okolností. I kdyby jim zbýval týden života. Možný desetiletý trest není vysoký. Měl by být vyšší.


Číst dál

Není parkovné jako parkovné, nejsou radní jako radní, jsou i bezradní…

S narůstajícím počtem automobilů narůstá i potřeba parkovacích míst. Dochází nutně k postupnému zpoplatňování parkovacích míst i na venkově i z důvodů zabránění zneužívání parkovací plochy. Podobně tomu bylo kdysi i na Západě. Ne každé město to zvládne optimálně. Na příkladu měst Hořovice a Žebrák to můžeme ukázat názorně.

Hořovice se spolehli sami na sebe, nakoupili levně parkovací automaty, provozují levně a vydělávají. Žebrák se spolehl na pražskou firmu, nakoupil prakticky stejné parkovací automaty draze, provozuje draze a prodělává. Peníze takřka bez námahy „vydělává“ pražská firma.


Číst dál

Skaut Albi z Jižního Klondajku nás navždy opustil…

Ciganek parte 100417Poslední e-mail mi František poslal dne 15.11.2016 … „+ ! PAX ET BONUM! vzhledem k tomu, že nastal ČAS MÉHO ODCHODU na onen “DRUHÝ BŘEH” (totálníCiganek Frantisek rakovina celého mého těla) - prosím, vymaž mne ze své databáze --- a dá-li Pán – tak – NA SHLEDANOU NA ONOM SVĚTĚ OPRAVDOVÉ LÁSKY A SKUTEČNÉ PRAVDY – ODLÉTAJÍCÍ ALBI  /  ALBATROS  z “Jižního Klondajku” - František Antonín Cigánek – dřívější kont. adresa: ZÁHUMENÍ II -751 02 Troubky - BUĎ tak laskav, a sděl stručně, že jsi tento můj poslední e-m. obdržel.“  

Skvělý člověk, skaut, opravdový křesťan, který vždy pomáhal jak mohl. Ne vždy si jeho pomoc a podporu někteří zasloužili. Bohužel se nemohu zítřejšího rozloučení s Albatrosem zúčastnit. Navštívím jeho místo posledního odpočinku v červnu, při výročí masakru na Švédských šancích…  

Každý slušný člověk, který Františka poznal na něho nezapomene, každé setkání s ním bylo obohacující… Děkuji Ti za vše Františku!


Číst dál

I Němci mají smysl pro humor

Nevylučuji hoax, ale i humor je mnohdy druhem odvahy a vyšším stupněm inteligence. 

 


Číst dál

Vyhnaní Maďaři požadují odškodnění v důsledku Benešových dekretů

SDL CZ StatiEtnické Maďary, kteří přišli na základě Benešových dekretů o svůj majetek, požadují od Slovenska odškodnění. Oznámil to György Csóti z organizace na ochranu práv menšin nedávno na tiskové konferenci v Budapešti. Tento požadavek v současnosti podporuje 1.144 lidí.

Po 2. světové válce bylo 200.000 Maďarů vyhnáno ze Slovenska. Csóti řekl, že každý poškozený Maďar by měl  minimálně obdržet morální odškodnění a podle možností i materiální náhradu.

Jeho organizace se zabývá případy s přesnými údaji o ztraceném majetku. S tímto požadavkem se chce obrátit na Evropského veřejného ochránce práv a také na Evropské soudy.


Číst dál

BBC 2015: „Krutý mír“: Odvety proti menšinám po II. světové válce

Všechna práva vyhrazena BBC. Tento dokument se zaměřuje na mimosoudní a organizované násilí prováděné proti menšinám po druhé světové válce, a to především mezi 10.000.000 německých civilistů, kteří byli vyhnáni z východní Evropy po válce a nejméně 2.000.000, kteří uprchli předem před nátlakem ze strany Sovětského svazu.  Podobné se dělo finským, polským, ukrajinským, kavkazským a jiným menšinám v průběhu vyhánění. Předmětem bylo i prozkoumání kontraverzního válečného znásilňování Sověty. Přestože Červený kříž odhaduje nejméně 2.000.000 úmrtí německých vyhnanců, minimální odhad je kolem 400.000 úmrtí.

 

 



Opět mi napsal „vrah“ Albert Žirovnický z Mírova…

Zirovnicky AlbertŽaloba byla podána dne 15.11.2006 (k 28.6.2017 – 10 let , 7 měsíců…). Odvolání dosud nebylo vyřízeno. Civilní řízení trvá v průměru 9 měsíců… když občan LN KL VS statecnost 030417nežaluje stát, ale jiného občana – možná. V mých věcech (a že jich mám), převládá „ochrana státu ze strany soudů“. (vpravo LN, 3.4.2017)

…ale jako největší průser označuju „právní kontinuitu“ s totalitou před listopadem 1989… Nebo snad v Evropě v roce 1970 platil nějaký zákon původem z Třetí říše?? A tady zvesela  - O.S.Ř. (1963), T.Ř (1961) – jedeme dál. Jistě – druhá strana mince byly (a jsou) dekrety „zrádce“ Beneše, ale i to je typické pro Čechy – hlavně nenazývat věci pravými jmény. A adresa Úřadu vlády… Ani nemluvit. Ale to už jsem „někde jinde“. Nicméně asi by se to chtělo ptát po „příčinách“, ale toho se tu všichni bojí, neboť pak by už nebylo nic, s čím by se „Češi“ mohli ztotožňovat. Pravda je, že „národní identita“ neexistuje a je to jen komedie – pozůstatek „kmenových válek“…


Číst dál

Otevřený dopis Martinu Michalovi

Michal Martin cerny

AKTUALIZOVÁNO 14.4.2017! Tento dopis zveřejnila některá média. Linky už jsou nefunkční?! Zpravodajství následuje - Vyjádření společnosti Bauer Media, v.o.s. k útokům pana Martina Michala

AKTUALIZOVÁNO 7.4.2017! - Zpěvačka Vondráčková poslala kriminálku na aktivistu Šinágla

… již několik let na mne podáváte trestní oznámení za to co jsem o Vás napsal. Vláčíte mne, jako mnoho dalších lidí, po soudech a policii. Ve svých článcích jsem 

MMobalka avers 270317odhaloval a odhaluji Vaše podvodné, nemravné jednání. Odhaluji Vaše lži, nečestné chování a hodlám v tom i nadále pokračovat. Je to náplň mé práce nezávislého publicisty a angažovaného občana. Za to, že o Vás zveřejňuji pravdu, která Vás odhaluje, požadujete opakovaně omluvy a miliony korun. Možná jste zastrašil některé novináře, v mém případě se Vám to nepodaří. Svými opakovanými trestními oznámeními, obtěžujete mnoho let nejen mne, ale i Vaše bývalé spolupracovníky, manželky, kolegy, rodinné příslušníky a opakovaně českou justici i policii. Chcete stále to samé - peníze! …


Číst dál

Filosof Václav Bělohradský o dnešku v ABF - „Máme se fakt blbě?“ v Malostranské Besedě

Belobradsky citatPřednáška se konala 3.dubna v budově Nadace ABF (Václavské náměstí 833/31). Ze zajímavých myšlenek a postřehů:Lidé stále méně motivováni k zisku, obracejí se stále více k hodnotám - Masová emoce ničí morální hlediska (inhibice morálních kritérií) - Klesající morální zábrany - Postemocionální společnost, dějiny se  mohou vracet zpátky, že je to možné? Prostě se to děje - Peroutka nepochopil, že se kolo dějin může točit zpět - Fakta jsou v pozici soudce. K faktům přidáme jiná a diskuse nikdy nekončí. Postfaktický svět – nelze se dohodnout a proměnil se v politiku - Opakem malé pravdy je lež, opakem velké pravdy je pravda - Nejsme schopni formulovat, ale zpochybňovat. Doba kontrademokracie – Hyperburžoasie - Kritika je budování obce - Internet prosadil rovnost a smazal rozdíly, které potřebujeme (zabiják autority) - Globalizace probudila opět emoce a zájem o skutečné hodnoty - Identitární kontrarevoluce, demokratizovat instituce – Osobnosti jako nositelé mravů ve veřejném životě - Poroste prestiž dobrých novin.

Vstoupil jsem do diskuse s tím, že neustále konstatujeme, neřešíme k řešení, ale utápíme se v nekonečném řešení neřešením. Konstatujeme, jsme osamoceni, potřebujeme životně živou komunikaci. Digitální demence už je prokázaná. U malých dětí nastupují nevratné změny v jejich duševním vývoji, je-li používání počítačů a mobilů mimo kontrolu. Problém dnešní doby je ztráta schopnosti přirozeně komunikovat, komunikujeme skrze techniku, která nás zbavuje přirozeného chování a myšlení. Rozpadají se rodiny jako základ všeho.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing