Bulletin č. 10/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 11:53

Vzpomínka k zapomenutým narozeninám Jana Antonína Bati

JAB clanekMotto: „Ani ty nejabsurdnější události lidského života se nedějí bez souvislostí…“

Jan Antonín Baťa (7. 3. 1898, Uherské Hradiště – 23. 8. 1965, Sao Paulo, Brazílie) rozvíjel a obohacoval myšlenky a náměty svého nevlastního staršího bratra Tomáše Bati sn. (3. 4. 1876 –12. 7. 1932), který ho ve své závěti učinil právoplatným nástupcem a se kterým žil vždy ve shodě a ve vzájemném respektu.

Životem i prací ho provázela zvláštní smůla, jejímž hlavním motivem bylo celoživotní nezaviněné odtržení od rodné země, zapomenutí, nemožnost dokončení tvůrčích myšlenek a projektů. To vše bylo spojeno s jistou politickou neobratností doby, ve které se pokoušel své projekty realizovat, zejména ve vlasti. I za těchto podmínek vzniklo projektů mnoho (jinému by postačily na slavný a nezapomenutelný život), ne vždy za podpory oficiálních míst a dokonce i některých členů rodiny.


Číst dál

Platforma vyzývá k minutě ticha za ženy popravené, zabité, uvězněné, mučené a pronásledované za komunismu

„Je smutné že teprve v roce 2017 se vzpomíná na zavražděné ženy, zatím co dříve za komunistů se ožírala na „MDŽ“ mužská polovička národa“. K MrzílekPlatforma LOGO

Praha/Tallinn/Riga/Vilnius/Varšava/Berlín/Drážďany/Bratislava /Ljubljana/ Bukurešť/Tirana/Kijev/8. března 2017. Dne 8. března, v den připomínaný jako Masinove rodinaMezinárodní den žen, vyzývá Platforma evropské paměti a svědomí ve 12.00 hod SEČ k minutě ticha za milióny žen, které se staly oběťmi komunistické diktatury.

Mezinárodní den žen, jehož kořeny pocházejí z ženského dělnického hnutí v USA na začátku 20. století, si komunistické diktatury v Evropě přivlastnily jako ideologický svátek a slavily jej pompézním způsobem. 8. března se oficiálně dávaly ženám rudé květiny a pil se alkohol. Platforma chce upozornit na to, že komunistický režim byl k ženám nadmíru brutální. Ženy byly z politických důvodů popravovány po fingovaných soudech nebo bez soudu, byly zabíjeny, když se snažily utíkat přes železnou oponu, byly posílány do vězení, koncentračních táborů a táborů nucených prací, kde jich nesčetně zahynulo; ženy byly mučeny, byla jim odpírána jejich důstojnost a byly pronásledovány mnoha jinými způsoby. Hovořit o traumatu, které utrpěly, je pro ženy, které přežily komunistickou perzekuci, těžší než pro muže. Platforma evropské paměti a svědomí proto vyzývá mezinárodní společenství, aby dne 8. března 2017 ve 12.00 hod SEČ drželo minutu ticha, jako symbol uznání a připomínku nesčetných miliónů žen, jejichž základní lidská práva byla porušována v době komunismu. Přiložena je fotogalerie některých žen popravených komunisty ve 20. století.


Číst dál

MUDr. Karel Fortýn, autor objevu století v boji proti rakovině, řekl Právu: „Vytýkali mně, že mi lidi neumírají.“

Fortyn KarelPsal se tok 1957, když mladý, teprve sedmadvacetiletý chirurg Karel Fortýn otevřel na operačním stole pacienta a zjistí, že nádor na žaludku už je příliš velký, než aby bylo možné jej vyjmout. Řekl si, že zkusí udělat aspoň něco: předtím, než pacienta znovu sešil, přerušil přívod krve do nádoru na žaludku. Nemocný, kterému nikdo nedával víc jak půl roku, žil ještě víc, než 10 roků.

Po třiačtyřiceti letech, 4. prosince 2000, souhlasila vědecká rada Českého ministerstva zdravotnictví, s experimentálním ověřením metody podvazování, čili devitalizace zhoubných nádorů na vybraných pacientech.

* * *

Máte po všech těch letech pocit zadostiučinění, že Vaši metodu konečně někdo ověří?

Když jsem to slyšel, řekl jsem si, konečně se probudili. Ale nevyvolalo to u mne žádné nadšení, nebo pocit satisfakce. Víte, po těch všech letech a v mém věku. Já už to tak neberu. Spíš to pro mne znamená uklidnění, že konečně začne někdo využívat výsledky mé práce. Teď už, podle mého názoru, klinické ověření naší metody nic nezastaví.


Číst dál

Klinicky mrtvá ČSSD se pokouší, na zítra začínajícím sjezdu, o marné zmrtvýchvstání

CSSD pucisteK dnešnímu dni činí dluh vládní strany ČSSD 1.800.000.000,-Kč !!!Altner plna moc Zeman Snopkova Spidla 261098

Pozdrav Potěmkinovu sjezdu ČSSD - Podnikatel s dluhem nemůže podnikat věčně, ale politikařit s astronomickými dluhy, dle představ vedení ČSSD, věčně lze. Tato korupčním morem těžce nemocná strana přežívá jen díky „sociálním dávkám“ od státu !!! Sjezd ČSSD by se měl konat v Bohnicích, aby prostředí odpovídalo obsahu!

Dle zprávy, která proběhla médii, ČSSD skončila za rok 2016 ve ztrátě přes 51 milionů Kč, a to nejen s ohledem na vyšší volební výdaje, ale především s ohledem na pravomocné rozhodnutí Městského soudu v Praze, který JUDr. Zdeňkovi Altnerovi přiznal pohledávku ve výši 18.818.228,- Kč s příslušenstvím, celkem k dnešnímu dni částku ve výši cca 338.850.600,- Kč !!!


Číst dál

Vládní strana ČSSD existuje de facto protiprávně!

Altner TK Manes 290116Dnes slaví Josef Mašín 85.narozeniny - více na konci článku s jeho vzkazem k dnešku!

ČSSD dlouhodobě nerespektuje ústavní pořádek ČR, zákony, jakož i zásady, na kterých je právní řád ČR postaven - Podnět vládě ČR k podání návrhu na pozastavení činnosti ČSSD dle ust. § 15, odst. 1 zákona č. 427/1991 sb. O sdružování v politických stranách a v politických hnutích, v platném znění.

Podnět byl podán JUDr. Zdeňkem Altnerem dne 13.6.2016 i k rukám prezidenta ČR Miloše Zemana, na vědomí Kontrolnímu výboru Sněmovny, poslancům a Evropské komisi. Návrhu na zastavení činnosti ČSSD vláda samozřejmě nevyhověla, jak se dalo očekávat. Hlavním smyslem podání podnětu bylo, aby se veřejnost dozvěděla pravdu o nezákonných krocích ČSSD. JUDr. Zdeňku Altnerovi vláda vůbec neodpověděla, jen do medií sdělila, že návrhu nebylo vyhověno. Co jí také jiného zbývalo, když byl podnět tak jasný a neoddiskutovatelný. Doporučuji věnovat čas k jeho přečtení – dokazuje zločinné jednání vládní strany ČSSD a jejích čelných představitelů, kteří nesou osobní, neodejmutelnou odpovědnost za vědomé porušování zákonů a dobrých mravů! 


Číst dál

Sjezd ČSSD = sjezd pokrytců, lhářů, podvodníků, zločinců a korupčníků

CSSD pucisteStrana která chce oslovovat slušné lidi, jak tvrdí ve svém prohlášení musí být pravdivá. A být si vědoma, že, dokud nezaplatí své obrovské dluhy, o kterých nemluví, nemůže oslovovat slušné lidi - Babiš na sociálních sítích po oznámení volebních výsledků sjezdu poznamenal: „Gratuluji "korupčnímu komandu Březina - Poche – Hulinský, ke zvolení oligarchie Sobotka - Pokorný - Chovanec - Růžička" - Podle mého názoru je ČSSD u nás trojským koněm, který má otevřít vrata do vysoké politiky komunistům a Rusům.

Vedení ČSSD odmítlo uznat pravomocný rozsudek a zaplatit JUDr. Altnerovi 327.000.000,-Kč! Bývalý ministr za ČSSD Jan Mládek, také nerespektoval pravomocný rozsudek přes dvě nařízené exekuce! Předseda ČSSD a předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se nestydí veřejně přiznat, že si na svůj byt našetřil z poslaneckých náhrad! Stranu s takovýmto vedením a lidmi může volit jenom hlupák a magor, resp. duševně nemocný člověk – a samozřejmě ten, kterého strana dobře „vykrmuje“. ČSSD svým sjezdem úspěšně zahájila svoji vlastní likvidaci a šetří Hnutí ANO peníze na volební kampaň. Tak dopadne každá strana, která ztratí kontakt s realitou, občany a upne se především jen na službu sobě. Pořádný výprask na podzim ČSSD nemine, jinak bychom museli vymyslet ještě výstižnější název než je tzv. „Banánová republika“!


Číst dál

Je nevlastní syn Heleny Vondráčkové velkopodvodník - otec Martin Michal?

MS Praha obhajci obvineni 100317Dne 10.3.2017 začalo u MS Praha projednávání údajně největšího daňového podvodu v ČR. Veřejnoprávní ČT se podle očekávání nedostavila a naplnila takMS Praha Antonin Michal 100317 plně svoji veřejnoprávní „neslužbu“! Z médií se dostavily pouze SEZNAM a iDNES. Na tento rok je naplánováno 21 soudních jednání!

Níže tři videa ze začátku a konce čtení obžaloby státním zástupcem a odchod obžalovaných. Sofistikovanost podvodu nápadně připomíná praktiky používané Martinem Michalem. Na videu iDNES syn svého otce nezapře. Vystupování obžalovaných budilo spíše dojem, že jsou spíše dobře zaplacenými tzv. „bílými koňmi“ a že skuteční organizátoři jsou veřejnosti utajeni? Soudkyně JUDr. Monika Kříkavová odvedla dobrou práci. Věřme, že se soud dobere pravdy a odsoudí pachatele podvodu. Čtení obžaloby trvalo od 9:30 hod. do 11:20 hod. Bude trvat roky, než se veřejnost dočká rozsudku… Zvukový záznam celého soudního jednání (2 hod. 52 min.).    

  


Číst dál

PODPOŘ TIBEŤANY, NAŠTVI ČÍNU

Na den výročí Tibetského národního povstání se internetem rozletěl virální spot. Video s čínským vojákem, který napadne buddhistické mnichy v jejich klášteře vysoko v Himaláji, diváka zavádí až na Pražský Hrad do kanceláře Jiřího Ovčáčka. Nový virální spot si klade za cíl ukázat přirozenou solidaritu Čechů s Tibeťany a jejich dlouhodobou podporu tibetské komunity žijící v himálajském regionu

Tisková zpráva ze dne 10.března 2017.

Autorem videa je režisér veřejně prospěšných spotů Jan Látal. K samotnému vzniku videa řekl: “Natáčelo se v téměř nedostupném himálajském klášteře. Dokodrcal jsem se tam s technikou po dvou dnech jízdy na motorce přes horská sedla ve výšce přes 4000 m n. m. Hlavního herce jsme vybrali den před natáčením na místním trhu u stánku se slepicemi. O ostatní role se postarali mniši tamního kláštera. Byl to šílený punk, ale stálo to za to (smích). Jsem moc rád, že mi to MOST ProTibet umožnil. Scény s Ovčáčkem a Zemanem, jsme pak dotáčeli v Praze.” vypráví režisér Jan Látal.

 


Číst dál

NIČITEL NAHRADIL ŠKODU

…Na mimosoudní výzvu k úhradě škody S. Ch. sdělil, že jako nezaměstnaný „v současné době nedisponuje ani základním finančním příjmem“. Proto se poškozená společnost obrátila na Obvodní soud pro Prahu 4, který dne 8. 2. 2017 platebním rozkazem panu S. Ch. uložil, aby škodu ve výši 21.407,- Kč uhradil a zaplatil i náklady soudního řízení ve výši 6.588,60 Kč. Pan S. Ch. obě částky poukázal bankovním převodem dne 6. 3. 2017. Ještě předtím slíbil, že své počínání nebude opakovat.


Číst dál

Jaká péče o vkladní knížky a šperky...

Prikaz CZ a D 040746Když jeden zločin následuje ten druhý, nelze hovořit o spravedlnosti, ale o pokračování zla. Kterým nepochybně bylaSDL CZ Stati poválečná zvěrstva páchaná na německy hovořících Češích, spojených s jejich okradením a vyhnáním. Přičemž tímto aktem kolektivní viny, byly do jednoho pytle vhozeni jak pachatelé nacistických zločinů, tak jejich oběti. Myslím, že bychom se konečně od tohoto hnusu měli distancovat a prohlásit jej za zločin. Stejně jako tomu dávno učinili a dodnes činí Němci. Aby si nevinní mohli konečně odpustit a vytrhnout tak zlo i s kořenem...


Číst dál

Úsilí o zpřístupnění iVysílaní všech pořadu ČT „Z očí do očí“ ještě není u konce

CT logoI dnes se „láme doba“ a kdo jiný by měl šířit myšlenky moudrých, zkušených a odpovědných lidí, než veřejnoprávní ČT.

Ve věci jsem dnes napsal žádost o informaci gen. řed. ČT Petru Dvořákovi, odpověděla  mi vedoucí mediálního úseku JUDr. Markéta Havlová. Dnes jsem ve věci podal další žádost o informace, ze které cituji:

… Na moji žádost o informace k Vašim rukám ze dne 16.2.2017 mi odpověděla dne 3.3.2017 vedoucí úseku mediálního práva JUDr. Markéta Havlová s tím, že problém je vyřešen, s poděkováním za můj podnět. Bohužel je pořad stále nedostupný? Byla sice posunuta hranice pod rok 2006, ale jen od roku 2000. Inkriminovaný pořad měl být natočen před rokem 2000, tedy v 90.letech? Pořad „Z očí do očí“ vznikl 1.9.1992. Co brání ČT, aby umožnila svým koncesionářům přístup ke všem těmto oblíbeným pořadům od jejich vzniku? Proč na webu ČT uvádí jako „nejstarší“ pořady od 16.1.2000, jako „všechny“, jako by před rokem 2000 žádné neexistovaly? Nepochybuji, že pořady z doby před rokem 2000 patří převážně k těm nejhodnotnějším a nejzajímavějším jako pořad uváděný výše a který ČT s velkým úspěchem reprízovala – tedy těch, co ještě nešli spát.


Číst dál

„Stromovrazi“ nadále řádí v Žebráku!

Vrba 1 rybnik 200217Desetiletí s námi žila nádherná vrba u rybníka. Jako malí kluci jsme u ní často sedávali, šplhali v její koruně, „rybařili“, i kapříci měli rádi její stín…Vrba 9 rybnik 200217

Radnice vyhlásila náhlý „havarijní stav“ (zamrzl rybník) a naši starou vrbu, bez toho, aby dala možnost občanům se s ní rozloučit, barbarsky podřízla! Měla ji nechat odborně ošetřit a mohla nás ještě desítky let těšit. Samozřejmě v cenzurovaném Zpravodaji města Žebráka ani slovo. Kdo by se také chlubil takovým barbarstvím?! Kdo nemá úctu ke stromům, nemá úctu k životu.

Radnice opět porušila zákon a záměrně neinformovala Stroupinskou Lípu z.s., tak jak jí ukládá zákon, abychom mohli vrbu bránit proti zlovůli a zaručili dodržování platných zákonů a předpisů. Už ¼ obcí v ČR používá systém, který využívá SMS pro zjištění názoru občanů k dění v obci. Kdyby ho měla naše radnice, vrba by přežila jako její nešťastné předchůdkyně – a kdyby padla i proti vůli radnice, padla by i ona! Rozhodně svým jednáním a způsoby radnice neprokazuje úctu ke svým občanům, ale daleko více předvádí aroganci moci. Podali jsme alespoň stížnost


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing