Bulletin č. 6/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 16:05

Debata o vzniku Česko-německé deklarace v KVH za účasti pár lidí…?!

KVH CS D paneliste 060217Na vytištěném únorovém programu akcí ani slovo? Pozvánku jsem obdržel v den konání 6.února e-mailem, 10 hodin před začátkem KVH CS D verejnost 060217debaty? Může se stát, ale zrovna při takovém tématu? Proč nebyl k dispozici mikrofon? Pochybuji, že z videa bude slyšet vystoupení Karla Schwarzenberga, usvědčení prezidenta Václava Klause z  jeho neskutečného, podlého lhaní západním politikům.

Vyhnání je „černým svědomím“ naší země, ze kterého se „nevykecáme“. Debata se vyvíjela postupně a na potřebnou úroveň, po politickém zhodnocení vzniku deklarace, ji postupně dostával publicista Bohumil Doležal, ke kterému jsem se připojil jako poslední řečník. Zejména závěr této debaty vás jistě zaujme – můžete si ji poslechnout celou, až na pár úvodních chybějících vteřin moderátora a ředitele KVH Michaela Žantovského. Debata o tom, zda se jednalo o genocidum či ne ve srovnání s holocaustem vás jistě zaujme. Můj hlavní vstup do debaty od1:26:10 hod. Vědomě jsem posunul debatu z roviny převážně politické do roviny mravní a otázky svědomí. Hned měla debata jiný, mnohem živější obsah – a musela vzhledem k času předčasně skončit…


Číst dál

Věc: Smrt Jana Masaryka

Masaryk Jan mrtvola

Vpravo: 1. Poloha těla J. M. po dopadu z římsy - 2.Poloha těla J. M. po ohledání - 3. Místo odskoku z římsy J. M – 4. Okno koupelny J.M.

… V době převratu Jan Masaryk promlouvá k důstojníkům, aby se neprotivili. Jak po převratu v Domečku (Loreta) některé jehoMasaryk Jan poloha tela kolegy (kolegu?) umlácené tak, že již nemohli stát na nohou vyvlekli na dvůr, polili benzínem a zapálili. (Takže zemřeli během vyšetřování.) Při takové vzpomínce nemohu nevzpomenout na dědův obličej – ač velmi roztrpčen (jindy rudne), nyní šedý hrůzou. Děda: nikdo nevěděl, zda tam neskončí. …

Zajisté děda nemohl splnit povinnost oznamovací – oznamoval by totiž vraždu nepochybně přímo těm, kteří za ni byli zodpovědní. Tak by likvidoval pouze sám sebe a poškodil rodinu. Babička jej napadala: „Proč jste neudělali v 48 puč! Byla to vaše povinnost“. Děda: „To je nesmysl, na všech pozicích byli ruští agenti. A i sám Jan Masaryk agitoval proti“. Tolik ze vzpomínky na  mého dědu Jana Skaláka-Finka, jenž měl informaci o vraždě Jana Masaryka a to z první ruky od samotných vrahů. … Mlhy na blatech napsal K. Klosterman. Mlhy v České republice píše současnost…


Číst dál

Kauza RYBENOR pokračuje v „jiném kabátě“, zatím bez zájmu médií…?!

OSP5 Legerova SZ 080217Sportovec, trenér a norský podnikatel Edvard Stolba, žalován státním zástupcem zastupující ty, které by měl sám žalovat. Mají OSP5 Legerova Stolba Dolezal 080217napojení na okruh lidí, kteří panu Stolbovi ukradli firmu RYBENOR v ceně cca 400 milionů, aby ji získali za 6 milionů !!! - Kauza není zdaleka u konce! Smutné, že využíváme Norské fondy, ale norské podnikatele nechráníme, okrádáme a ještě žalujeme !!!

Kauzu v prvním jednání projednával OS Praha 5, za účasti soudní čekatelky a dvou svědků a jednoho občana Norska (ne nevýznamného), dne 8.2.2017 takřka 5 hod. Soudce Mgr. Jan Šott odvedl dobrou práci, stejně jako obhájce pana Stolby dr. Doležal, zato státní zástupkyně moc připravená nebyla. Místy působila, jako by jí jednání  vůbec nezajímalo…Předmětem žaloby je údajné zneužití peněz panem Štolbou. Z jeho úst zazněly otřesné informace v norštině, aby i norská strana byla nezkresleně informovaná. O tuto kauzu se samozřejmě zajímá ministerstvo zahraničí Norska, stejně jako trvá jeho zájem o kauzu RYBENOR. Nepochybuji, že arbitráž Česká republika prohraje, zato pochybuji, že způsobenou škodu zaplatí skuteční viníci, tzn. policisté, soudci, politici a „podnikatelé“. Vypovídala přítelkyně pana Stolby a jeho bratr. Svědci žalobce Živnůstka a Kadeřábek (je údajně majitelem nemovitostí, který měl začínat jako „vekslák“?) se nedostavili – první pro náhlou virózu, druhý pro pobyt v zahraničí…? Vyšlo najevo, že mají napojení na známou „ústeckou mafii“, která za pomoci policie, soudů, ČSOB, s vysoce politickým krytím známých politiků, zlikvidovala nově postavenou, úspěšnou firmu RYBENOR. Další jednání bylo nařízeno na 15.3.2017 od 9:00 hod. kdy by se měli dostavit svědci žalobce.


Číst dál

RAF: František Truhlář

Velmi dojemný příběh o jednom ze statečných. Piloti RAF byly jedněmi z mála hrdinů Československa. Bratři Mašíniové byli jejich následovníci. Je smutné, že jsou jim dodnes odmítány pocty - Češi: „Nestrašte malé děti“. Angličané: „Chybí nám Váš hrozný obličej.“ Kdyby František žil, usmrtili by ho komunisté. Odešel jako letec do leteckého nebe. Milý Františku odpusť nám, stále si Tě nezasloužíme…

Video životopis F / Lt Františka Truhláře, který utrpěl spáleniny ve dvou oddělených haváriích letadel během 2. světové války. První, když byl střelcem 311 perutě, kdy Wellington N2771 havaroval u Bentley Priory 16. října 1940. Jeho rozsáhlé popáleniny způsobily, že se stal jedním ze dvou československých RAF letců, kteří potřebovali chirurgický zákrok a plastickou operaci u specialisty na popáleniny Dr. Archibalda McIndoe v Grinstaed - Guinea Pig Club.

Bez ohledu na těžké popáleniny, se zotavil natolik, aby mohl nastoupit jako dobrovolník a být vybrán pro výcvik stíhacích pilotů. Nicméně osud mu zasadil další tragickou ránu. Dne 11. června 1944, za špatných povětrnostních podmínkách, se jeho Spitfire zavadil o překážku a havaroval. V letadle začalo hořet František Truhlář opět utrpěl zlé popáleniny.  Dr. Archibald McIndoe musel opět ošetřit jeho nové popáleniny.

 


Číst dál

Virus sebedestrukce

PiraneDáme si Piraně s láskou do našeho akvárka? A do řek a do přehradních nádrží a do rybníků? Ale co budeme dělat, když budou stanoveny kvóty na Piraně v našich tocích?

Pane Šinágle, myslíte, že jde v Evropě a jak vidno i v nejpapežštější ČR o virus sebedestrukce, který zachvátil lidi? A oni nechtějí být ani na chvilku přístupni k logickým argumentům o zhoubě, protože jim to ten virus nedovoluje a čím dál víc jim zatemňuje mysl? Tady si zcela jasně pouštíme do akvária s Pavíma očkama piraně a budeme hájit jejich právo na podporu a přihazovat jim další čerstvé masíčko, aby se cítili spokojeně, i když celé akvárium nás stálo obrovské úsilí o vytvoření krásného a spokojeného obrazu…A budem tvrdit, že potřebují ochranu, protože jim kácejí deštné pralesy?


Číst dál

ČSSD to roztočila

Chovanec a pistoleJe to už první ovoce "chýrečné" cizí poradenské agentury, specializované na předvolební boj o hlasy spící většiny veřejnosti? Nebo to politici CSSD v čele s Chovancem stačí zatím produkovat sami?

Nejprve něco, co vypadá jako mimo volby a není to mimo volby. Chovanec ví, že ve veřejnosti je souhlas s ozbrojováním. I využije nákupu dlouhých zbraní pro policii tak, že uvede souvislost se střílením v Uherském Brodě. Ano, kdo nepřemýšlí nad zprávou, ten to přijme pozitivně. Mám tu smůlu, že raději přemýšlím, než dojdu k závěru. Případ Uherský Brod rozhodně není něco, čím bych zdůvodňoval nákup samopalů. Těm podělaným policistům, kteří v chodbě u dveří do "vystříleného" pohostinství čekali, až dojede "posila" z Brna autem(!), by nepomohly samopaly. Ani velkorážný kulomet 12,7 mm proti letadlům, by nepomohl těm poseroutkům, co se báli v zájmu záchrany raněných lehnout třeba na zem, koutkem dveří u podlahy se podívali, co dělá střelec a případně ho, hned z toho místa, zastřelili. Kdoví, kolik lidí v sále dodýchalo bez pomoci, protože asi hodinu jim "pomáhat a chránit," nepomohli, aniž je chránili.


Číst dál

Hitler v soukromém rozhovoru jak ho neznáme

Poslechněte si unikátní nahrávku se zajímavými názory Adolfa Hitlera, během jeho návštěvy Finska v roce 1942, při rozhovoru s finským generálem Carlem Mannerheimem, který právě slavil narozeniny. 

Vůdce nacistického Německa Adolf Hitler nikomu nedovoloval nahrávání své řeči bez předchozí přípravy. Jediným dochovaným záznamem jeho běžného rozhovoru je nahrávka finského radiotechnika Thora Damena. Článek se prakticky nezabývá obsahem rozhovoru, který je neuvěřitelný… podle mě to přesně potvrzuje Suvorovovu tezi z Ledoborce / Všechno bylo jinak – Hitler nechtěl dvě fronty, jak nás učili, věděl, že nemá techniku na ruskou zimu, ale musel na SSSR zaútočit jako obranný úder, jinak by ho Stalin za pár měsíců smetl, začal by snadným obsazením rumunských ropných polí. Viz 35.000 zničených sovětských tanků v prvních měsících války… továrna na tanky v Kramatorsku s 60.000 otroky… Za takovýhle článek dnes v Rusku mají trestní stíhání. Dějiny píší vítězové. M. Dvořák, 9.2.2017

 


Číst dál

Děda Mráz žádá o azyl v České republice

Vystupuje pan Izer ještě na televizních obrazovkách, či to byl už počátek jeho konce…?!

 



Pomozte zachránit Kozí farmu Milovice Stanislava Pence!

KuzlataMajitel je po sedmihodinové operaci mozku. Zoufale shání kdo by se mu mohl postarat o 5 oslíků, 38 koz a o rozsáhlé pozemky. Může to být i rodina s dětmi. Kontakt Kozí farma Milovice, mobil: +420 605 701 081 / pevná linka: +420 493 598 576. J.Š.9.2.2017   



SÚ Žebrák pokračuje v devastaci životního prostředí za souhlasu, resp. nečinnosti vedení města!

AC 5 241216Je mi záhadou, čí zájmy v tomto případě byly hájeny Stavebním úřadem města Žebráku – obyvatel a životního prostředí těžko. Je to další zločin na přírodě, flóře, fauně a pokračující devastace životního prostředí, které bylo vytvořeno našimi ještě moudrými a odpovědnými předky. Přenecháme příštím pokolením jenom „krabice a silnice“, krajinu bez lesů, zvířectva a studánek s nepitnou vodou?!

Přikládám odvolaní ke KÚSK Hořovicka ze dne 29.1.2017, odvolání Stroupinské Lípy z.s. a odvolání Děti Země - Klub krajina a památky Křivoklátska, ze dne 8.2.2017. Ve věci jsem podal ZOI starostovi města Žebrák Mgr. Danielu Havlíkovi dne 9.2.2017 - a efektivity parkovacího systému.

Citace z odvoláních: „…Město Žebrák ve svém opatření ze dne 7. 8. 2015 nehájí veřejné zájmy obce! Umístění areálu je v naprostém rozporu s platným územním plánem města Žebrák. Jeho stavební úřad tak porušil zákon dle § 90, písm. A) zákona č. 183/2006.Je třeba mít na paměti, že tento investiční záměr se odlišuje od většiny ostatních z dotčené lokality, a to tím, že je umístěn mimo území vymezené (územním plánem) průmyslové zóny. Jde tedy o její "plíživé" rozšiřování do neúnosného rozsahu a likvidaci prostoru, který by měl být věnován spíše strukturám kompenzujícím existenci sousední velké průmyslové zóny. … Dotčené plochy jsou dodatkem územního plánu obce Žebrák definovány jako plochy zemědělské, určené k zemědělské výrobě. Nejedná se tedy o plochy zastavitelné zařízeními nesloužící zemědělské výrobě….“


Číst dál


Výběr z České pozice

Má-li Česko dohnat Německo, musíme mnoho změnit - Ústav paměti národa hraje svinskou hru - Jak civilizace rostou i kolabují

… Mají-li ekonomové a akademici odpovědět, co nejvíc brzdí českou ekonomiku, jedním z nejčastěji zmiňovaných faktorů je bídná úroveň vzdělávání - Produktivita práce v Česku – podle údajů Eurostatu za rok 2015 – dosahovala jen 74 procent průměru EU, zatímco v Německu 126 a v Rakousku 116 procent. Předstihlo nás dokonce i Slovensko se 76 procenty. - Z různých mezinárodních srovnání vyplývá, že se zhoršujeme především v matematice a přírodních vědách, což je pro zemi živenou průmyslem tragédie. Stejně tragické je i to, že se v Česku jen zhruba čtvrtina obyvatel domluví anglicky. …


Číst dál

Poděkování České televizi…

CT logoPštrosí televize – Kavčí hory: Demonstrace proti nezákonným praktikám ČT v úterý, dne 28.února,  12:00 -   13:00 hod.

Celý národ skoro jistě nesmírně zajímá, kdo se s kým rozvádí, co zase vyvádí Slováček, jak je to s Jágrem a jeho novou přítelkyní, jestli  Doležalová konečně chytla nějakého milionáře, jestli je už starý Trávníček znovu otcem, jak moc se daří Borhyové konečně najít životní lásku, podrobný a zároveň peprný životopis misek... Ptám se: Cožpak jsme ovce?

Názor divačky na zpravodajství ČT: Toto se dozvídáme z ČT. Co neuslyším z televize, co mě skutečně zajímá a pěkně štve je, proč mi vyjde kubík vody na 182,- Kč. Tzn. vodné + stočné cca 80,- Kč plus jakýsi paušál ve výši 1960,- Kč za loňský rok. Po dlouhém bádání jsem vyšla za blbce, který tomu nerozumí ... Prý je to tím, že zdroje a distribuce vody vlastní zahraniční firma CHCI TÍMTO SDĚLENÍM PODĚKOVAT NAŠÍ VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZI A HLAVNĚ ČT 24. SICE SE NEDOZVÍM, KTERÝ BLB DOVOLIL PRODAT TAKOVOU STRATEGICKOU SUROVINU JAKO JE VODA ZAHRANIČNÍM FIRMÁM, ALE ZATO JSEM SKORO DENNĚ INFORMOVÁNA O TOM, CO DĚLÁ KIM ČONG UN!


Číst dál

Jakuba by potřeboval i Žebrák, jistě by byl uvítán i jinde – občany!

Kéž by bylo více takovýchto Jakubů. Není občanem věkem, názory ano, mnoho „občanů“ zahanbuje.

 


Číst dál

Jiřímu Wonkovi upíráno právo na spravedlivý proces stejně jako jeho bratrovi Pavlovi před 30. lety!

OSP1 Wonka Machova 060217Soudkyně OS Praha 1 JUDr. Enikö Machová Ph.D. si v ničem nezadala se soudkyní JUDr. Marcelou Horváthovou, která usoudila Pavla Wonku OSP1 Wonka Dus 060217ke smrti před takřka 30. lety. Hrob Pavla Wonky byl barbarsky poškozen. Jiří Wonka uzavřel pojistnou smlouvu s Českou pojišťovnou a.s. Soudkyně Machová včera rozhodla, že uzavřená smlouva platí a pojišťovna platit nemusí. Korunní svědkyni, která by prokázala jak byla smlouva uzavřena a která by zřejmě odhalila podivné a nezákonné praktiky České pojišťovny a.s., nebyla předvolána?! Bylo tak flagrantně porušeno právo na spravedlivý proces, zaručené Ústavou ČR. Jiří Wonka se samozřejmě odvolá. Jsme-li ještě právním státem, nemůže neuspět.


Číst dál

Jak civilizace rostou i kolabují

… To, že nastává kolaps, si lidé obvykle uvědomí až v jeho konečné fázi, kdy je na všechno zpravidla pozdě. Kolaps, respektive zásadní transformace a přechodná ztráta složitosti systému, jsou nedílnou součástí vývoje každé civilizace. - Už léta naši egyptologové využívají k poznávání egyptské civilizace nejen historické texty a jimi odhalené památky, ale i geofyzikální metody, paleoekologii a satelitní záběry, dejme tomu, částí Sakkáry, aby porozuměli vztahu člověka a jeho výtvorů k životnímu prostředí včetně změn klimatu. - Civilizace trvá, pokud žije její dominantní idea, zajišťující její identitu, kterou uznává celá komunita napříč časem i sociálními vrstvami. V okamžiku, kdy se tato idea vyčerpá, zanikne, zaniká i civilizace. …

… Vůdčí ideou staroegyptské říše byla koncepce božského řádu Maat o uspořádání světa, jehož stěžejním obhájcem byl na Zemi syn bohů, panovník, jenž svůj lid chrání před silami zla i nepřáteli. Čteme o ní:


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing