Bulletin č. 5/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 18. duben 2024 23:24

Milióny na ochranu práv uprchlíků ziskovými „neziskovkami“, bezdomovec má smůlu!

Hidzab NOMajitel restaurace si nepřeje anonymní, zahalené zákazníky – obratem  pokuta 60.000,-Kč.

Majitel italské restaurace v Hrušovanech nad Jevišovkou, který na facebookových stránkách restaurace zveřejnil vyjádření proti migrantům a islámu, se podle ČOI (Česká obchodní inspekce) dopustil diskriminace, když napsal, že nevaří pro imigranty a přidal logo Stop islam. Dostal pokutu 60 tisíc korun. V tomto článku se k tomu "zasvěceně" vyjadřuje ředitelka Sdružení pro integraci a migraci Magda Faltová. Podle ní je pokuta na místě, protože chování restauratéra je diskriminační. Je neskutečné až šílené, kolik takových „neziskovek“ (se stejným zaměřením !!!) existuje a jaké dostávají z různých zdrojů "příděly". Posuďte sami na pár příkladech jaké péče se dostává uprchlíkům, resp. vedení „neziskovek“ ročně, placených z našich daní:


Číst dál

Ze stránek VOP Anny Šabatové, aneb toto si platí občané ze svých daní?!

AKTUALIZOVÁNO: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na Frekvenci 1! – Kdy se omluví odpovědní za šikanování ředitelky a poděkují jí za příkladné chování? Kdy se omluví ombudsmanka Anna Šabatová za své jednání a poděkuje za to, že v tomto případě hájila práva všech dr. Ivanka Kohoutová? - Kdo pošle na kontrolu smysluplnosti práce VOP odpovědné kontrolní instituce, nebo rovnou kriminálku?

Sabatova v satkuPosuďte sami obsah a rozsah činnosti VOP v přiloženém sborníku – např.: Vliv judikatury Soudního dvora EU na antidiskriminační Hidzab NOprávo - Společný evropský azylový systém: zásahy do osobní svobody - Působení ochránce ve vztahu k lidským právům - Pobyt cizinců: vybrané právní problémy - Pobyt cizinců: vybrané právní problémy II -  Návratová směrnice: vyhoštění, zajištění a soudní přezkum - Role veřejného ochránce práv v politickém systému České republiky - Působení ombudsmana v demokratické společnosti.

Občan si připadá, jako kdyby četl nějaký komunistický sborník, kde zůstal český občan? Nestal se u VOP především ochránce práv uprchlíků – a to je jenom výběr?! Je tam mnohem více důkazů, že nežijeme v právním, ale právnickém státě, jak přesně vystihla jedna z jeho obětí - JUDr. Zdeněk Altner. Nemyslím si, že by se našel jeden občan, který by s existencí takovéto skryté, kryptokomunistické „politické agitky“ souhlasil a dal na ní jedinou korunu ze svých daní. VOP se stal největší politickou trafikou produkující nicotu, tedy prázdno. Co produkuje prázdno, nemusím snad rozvádět… 

 


Číst dál

Česká výstava v Mnichově: Nacistické pracovní tábory v ČSR v době II. světové války

SDL CZ StatiKdy se dočkáme výstavy o českých pracovních táborech po skončení II. světové války v Praze?! - Deutsches Rotes KreuzLN Holomek 020217 (Německý Červený kříž): 2061 sběrných táborů pro čs-Němce. České údaje: jeden uvádí 221, druhy kolem 500?! Jediná historická publikace v češtině (velmi dobrá) je o táboře v Hranicích na Moravě.

V českém centru v Mnichově začíná výstava o nucené práci

Osudy osob nuceně pracovně nasazených za druhé světové války i dějiny míst, na kterých museli na českém území pracovat, připomíná výstava Ztracená paměť, která začíná v českém centru v Mnichově. Na českém území se do takových nucených prací musely zapojit statisíce lidí. "Lidí, kteří byli kvůli nuceným pracím deportováni do příhraničních oblastí na území předválečného Československa, bylo přes 300.000," řekl ČTK kurátor výstavy Adam Alfons z Ústavu pro studium totalitních režimů v Praze. Zhruba 240.000 z nich byli civilisté, kolem 70.000 váleční zajatci. Mezi civilisty tvořili největší skupinu občané Československa, kterých bylo přes 100.000. ČRo, 2.2.2017


Číst dál

Otřesná pravda o naší národní povaze, kterou si neradi, pokud vůbec, přiznáváme…

SDL CZ StatiMáme partnerství se dvěma německými městy. Zpívám 15 let ve smíšeném sboru. Dvacet let sbor mluví o partnerství, a jinak nic se neděje. Jen málo se děje. Jednou za čas zajede plný autobus z řetězu vypuštěných našich lidí (bez rozdílu věku), chlastá se, místo zpívání se celou cestu řve a chodí na záchod, na místě partnera zazpíváme v kostele při mši, pořád se všichni ožírají, všechna pohoštění sežereme, a na své partnery tři dny zírají ti naši akademici, magistři, doktoři a inženýři jako berani, občas si nechají překládat, co že to oni tou divnou řečí říkají… Pak zase Němci přijedou k nám, jsou ubytováni izolovaně od hostitelů, komunikují sami mezi sebou, vzpomínají na časy vyhnání, zajdou na hřbitov a do kostela, a zase odjedou. Není to k řešení. A pamětníků ubývá skokem. Partnerství je založeno na komunikaci. Jazyková bariéra je zásadní věc. Jak chcete být s někým partner, když s ním nemluvíte!?


Číst dál

S Němci přátelství na oko. Na východní obruč jsme zvyklí.

SDL CZ StatiProč tomu tak je, že u nás se pěstuje formalismus místo přátelství s dnešními Němci, se skrytou nenávistí, zatím jsme-li v Německu máme dobrý pocit sounáležitosti. Je to stále o tom, že určité spolky u nás pěstují nenávist dokonce i ve stranách. Za každou cenu v Němcích vidět nacisty, násilníky, falešníky. Mstít se na bezbranných rodinách po válce mohli jen zbabělci zaslepení emocemi. Po únoru 1948, na "nepřátelích lidu" tedy na vlastních lidech, jsme dělali totéž, nechajíce se zverbovat sovětským totalitním režimem. V Norimberku probíhaly soudy u nás místo nich zášť, msta nenávist  bez skrupulí. Jsme na tom tak špatně, že si to stále neumíme veřejně přiznávat tak jak to dělají Němci přes padesát let. U nás bylo jednodušší kopat do nevinných rodin nežli se babrat souzením. To co se tehdy po válce dělo s českými Němci, usazenými tu již od Přemyslovců u nás, je nehynoucí ostuda naše, když nedovedeme veřejně říkat MEA CULPA. Skutečná neformální omluva s pokorou za spáchané hrubosti. Taková omluva očišťuje. Taková omluva ukazuje, že jsme si veřejně vědomi svých pochybení. Ale my budeme spíše stále špinaví.


Číst dál

Heydrich chtěl vyhnat Čechy na Sibiř? Stalin to učinil před ním s miliony vlastních občanů!

LN Heydrich 010217… Táži se, neměl by být také Heydrich vyznamenán zákonem o zásluhách, anebo neměla by se minimálně v místě atentátu pořádatHeydrich Stalinpietní shromáždění přinejmenším stejně početná, jaké se letos sešlo u hrobu zločince a masového vraha Klementa Gottwalda? - František Moravec se 5. 4. 1941 vyjádřil v rozhovoru s Ivem Ducháčkem takto: Ti naši pricipálové v Praze, když jim dáme rozkaz, aby se to či ono udělalo, hledají na to nové lidi, sami už nechtějí nic dělat, nic riskovat, říkají: Vždyť nám pan president stále říkal, že by každá oběť byla předčasná. U nás se už začíná žít v představě, že nám prostě spadne do klína nový 28. říjen. Moravec ve své knížce píše: Nebylo nic platné posílat domů depeše vyžadující zvýšení odbojové činnosti. Zkusili jsme to. Nic se nestalo.

Není na škodu připomínat záměry či zločiny stejného druhu i druhé strany. O Heydrichovi se píše neustále, připomeňme si i Stalina, od kterého se měl Heyndrich co učit. Vysídlení Čechů k Severnímu ledovému oceánu prezentovat jako nezpochybnitelný fakt je nezodpovědné, stejně jako šíření fámy, že Jan Antonín Baťa chtěl vystěhovat česká národ do Patagonie. Obojí by si zasloužilo články historiků. O tom, jak se zachovat k okupovaným národům a jeho obyvatelstvu se vedly mezi nacisty dlouhé diskuze a spory, Stalin nediskutoval „Nět čelavěka, nět problema“.


Číst dál

Šokující odpověď Putina na otázku reportéra BBC

Položil bych otázku: „Pane presidente, proč Rusko už 7 let není schopno vrátit trosky polského letadla TU-154M Lux z tragédie ve Smolensku?“

 


Číst dál

Kdo vládnul v SSSR, o čem se nemluví?

AuroraKdo rozpoutal peklo světového komunismu? Kdo nese zodpovědnost za desítky miliónů popravených, zastřelených, umučených, ubitých, zmrzačených? Kdo nese zodpovědnost za porobení národů?

… Masaryk, který tak vehementně zastával bojovou neutralitu čs. legií v revolučním Rusku, sám později prohlásil, že mohl Rusko zachránit od bolševizmu ve dnech povstání petrohradských komunistů, 7. listopadu 1917, kdy měl k dispozici dvě divize (40 tisíc) zkušených a dobře vyzbrojených legionářů. Masaryk se tragicky mýlil v domnění, že ustavení vlády Sovětů je jen přechodná fáze pro Rusko s její omezenou proletářskou revolucí. V názoru na komunismus se Masaryk a Beneš zásadně rozcházeli i se Štefánikem, který si byl mimo to i vědom vděčnosti k národnímu Rusku za zřízení čs. legií, jež vyzýval ještě na jaře 1919 - před návratem ze Sibiře do Evropy - k neúprosnému boji proti komunismu, nepříteli Svobody a důstojnosti člověka a celého lidstva. Po tragédii v Ivance, poblíž vajnorského letiště, 4. května 1919, hlas Štefánika umlk. …


Číst dál

Přichází doba obdivovaných bílých machů

Vlevo LN 28.1.2017Ghandi citatLN Hanak Trumpovani 280117

Uživatelé internetu nehledají nové informace, ale lidi se stejným světonázorem. Místo aby se díky internetu rozšířilo komunikační prostranství, veřejný prostor pro diskusi se zmenšil. - Pokud nemáme ideu pokroku, a ta nyní skutečně chybí, zlé síly nastupují a mají navrch. Obávám se, že se ujaly mise šířit zlo. Proto nutně potřebujeme novou vizi, proto potřebujeme vizionáře. - Propagandistická válka, kterou Moskva vede, má milion podob. Cíl je však jediný – zničit ideu roku 1991, který chápeme jako zlomový nejen pro rozpad SSSR, ale i celou Evropu - Jsem si jistý, že velký projekt, podle kterého jsme dosud žili a který dodával motivaci, končí. Buď se podaří mu dát novou ideou, nové cíle, nebo nastoupí jiné síly.

„Všichni jsme si mysleli, že s objevením internetu se svět více spojí, bude skutečně jeden. To byla oficiální mytologie internetu – měl pomoci zlomit národní tradice ve prospěch jednotného světa. To tvrdil Mark Zuckerberg, avšak to se nestalo,“ říká v rozhovoru rusko-britský expert na ruskou a sovětskou propagandu Peter Pomerantsev.


Číst dál

Začíná nová doba Reaganů, doba zdravého rozumu

Reagan a NancyDonald Reagan: „Do historie chci vstoupit jako prezident, který vrátil Američanům víru v sebe samé.“ –

Po příchodu do funkce v lednu 1967 zůstal věrný své averzi k „velké vládě" a slíbil především škrtání v rozpočtu a zmen­šování úřadu. Jenže i tak byl první rok pro nezkušeného muže krušný. „Udělal jsem spoustu chyb,“ vzpomínal později. „Když jsem nastoupil do úřadu, cítil jsem se jako egyptský tankista, který si čte ruský psaný návod k obsluze tanku.“ Naštěstí se ale dokázal obklopit schopnými mladými lidmi, kteří mu pomohli. Právě tady se zrodil systém řízení, který později Reagan přenesl i do Bílého domu. Vtip je prostě v tom, vybrat si do týmu ty nej­lepší možné lidi, svěřit jim nejdůležitější úkoly a nechat je, aby to zvládli sami.


Číst dál

Generálním útokem na Babiše jen roste jeho popularita a důvěryhodnost

Babis IIIAktualizováno: Babiš uvítal rozhodnutí slovenského soudu v kauze evidence u StB

Své morální selhání si už dávno odpracoval. Být členem KSČ nebyla žádná záruka bezcharakternosti, pokud člen aktivně nefunkcionařil, stejně jako nečlen zárukou opaku. Lidí, kteří vstoupili do KSČ, aby mohli dělat svoji práci, kdy jim komunisté „byli ukradeni“, byla většina. Proč média nepíší o skutečných kolaborantech, udavačích, příslušnících StB, co prokazatelně donášeli na spoluobčany, vraždili, mučili, vědomě ubližovali, škodili a ničili životy a rodiny. Proč nepátrají po Babišových „obětech“, proč se žádné nehlásí, nebo jejich potomci? Usvědčeným příslušníkem StB byl Vojtěch Filip, toho se média nedotknout ani toho, že byl zvolen 75% anonymních hlasů poslanců prvním místopředsedou, tedy nutně i pravice?! Kdo se tu snaží dělat z občanů hlupáky?


Číst dál

Advokát na pranýři

- Církev má přirozené a vlastní právo provinilé věřící trestat trestními postihy.

(C.I.C., kánon 1311)

… Klára Samková prý nebude dále popotahována za svůj projev ve Sněmovně, neboť Komora shledala jeho formu přípustnou. Komoře jest arci do formy toho, jak se advokát vyjadřuje ve svém volnu, zhruba tolik, co do taxonomie novopapuánských papoušků, tedy velké a úplné, ničím nemodifikované nic.

Tímto ustanovením inspirována rozhodla se Česká advokátní komora vyložit své oprávnění vyvěrající z ustanovení § 17 zákona o advokacii tak, že má právo regulovat formu, jíž advokáti vyjadřují své politické názory. Ono ustanovení přitom jasně stanoví, že se týká výkonu advokacie – a ničeho jiného. Ergo extensivní výklad této pravomoci, pokrývající advokátovy projevy od probuzení do usnutí (a případně i mezi tím) je charakteristickým příkladem vykročení z přípustného rozsahu sekundární normotvorby, jež se musí dít, jak jistě ví každý, kdo kdy složil advokátní zkoušku (dokonce i za komunismu, jako řada vysokých představitelů Komory, že, soudruzi?), secundum et intra legem, tedy podle zákona a v jeho mezích.


Číst dál

Pitomio

Pitomio Tomio… Uzavírám proto svou stručnou exhortaci konstatováním, že jako Pitomio se mi daleko více jeví senát Vrchního soudu v Praze, který tímto nebetyčně blbým způsobem rozhodl.

Garbage in, garbage out, praví stará informatická moudrost, s významem, že chybná vstupní data generují chybná data na výstupu. Pro českou justici lze pravidlo modifikovat tak, že jeho první polovinu vypustíme: soudy generují výstupy, které nemají s jejich vstupy téměř nic společného, a mírou překvapivosti by, domnívám se, hravě strčily do kapsy průměrně kvalitní generátor pseudonáhodných čísel.


Číst dál

10x TGM aktuálně k dnešku

Ghandi citatGentle in Manner - Firm in Deeds! Vznešený ve způsobech - pevný ve skutcích!

1) V demokratické politice žádáme nejen posuzování věcné, ale i mravní. Demokracie odstraňuje nadpráví.

2) Mně není svátostí žádná forma majetku, formu vlastnictví posuzuji především utilitárně, jako prostředek k cíli.

3) Buďme nejenom politickými, ale také mravními radikály. Dokud nebudeme mravně radikální, nebude náš politický radikalismus stát za nic.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing