Bulletin č. 4/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 11:44

Vítězství dr. Kohoutové a pravdy nad lží a intrikami ombudsmanky Šabatové a spol.

IK 1 Kohoutova a Suchy 270117AKTUZALIZOVÁNO: ROZSUDEK ze dne 27.1.2017 (16.2.2017)

AKTUALIZOVÁNO: Stížnost na soudkyni Čejkovou (22.1.2017), odpověď místopředsedkyně soudu JUDr. Dany Smitkové (2.2.2017). Názor si můžete udělat sami – ani nepoděkovali za ozvučení soudní síně díky stížnosti občana. Soud je dokonalý a připomínání jeho nedokonalosti se nepřipouští…

AKTUALIZOVÁNO: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na F 1! - O soud se zajímal tisk na celém světě - viz odkazy na konci článku,  dokonce i Al Jazeera !!! – Kdy se omluví odpovědní za šikanování ředitelky a poděkují jí za příkladné chování? Kdy se omluví ombudsmanka Anna Šabatová za své jednání a poděkuje za to, že v tomto případě hájila práva všech dr. Ivanka Kohoutová?     

F1 Kohoutova Vesely

Rozsudek a jeho celkem podrobné zdůvodnění, níže. V normální zemi ředitelka školy vyřeší situaci sama za pár minut. V ČR je na vyřešení „problému“ třeba roků, mnoha institucí a milionů korun, aby se došlo ke stejnému výsledku. Advokátka Mgr. Dohnalová se údajně nedostavila kvůli těhotenství? Zlí jazykové tvrdí, že jí radil její kolega Jan Ruml a tak ho tam poslala, aby si „vychutnal, co si nadrobil“? Konečně byla soudní síň skvěle ozvučena. Má stížnost předsedkyni soudu se zřejmě projevila. Na místě byl přítomný technik, který okamžitě zasahoval, pokud zvuk „zlobil“ (musel jen jednou). ČT referovala v Událostech, ale hlavní osnovatelku, v rámci proklamované vyváženosti zpravodajství, ombudsmanku Annu Šabatovou, nekontaktovala? Přitom jsem ČT volal hned po vynesení rozsudku, aby tak učinila. Sice moje aktivity média opět zamlčely, ale alespoň zazněla má výzva k veřejnosti a její přepis v Událostech ČT. Zvláštní, že se k soudu paní ombudsmana osobně nedostavila, ale možná měla důležitější na práci…?

 


Číst dál

MUDr. Naděžda Kavalírová: Řád TGM I.stupně veřejně, rozloučení neveřejně…

Kavalirova Klaus Rad TGMVčera v hlavních zprávách Událostech, ČT neinformovala o posledním rozloučení s předsedkyní KPV ČR MUDr. Naděždou Kavalírovou.NK 2 NO detail 270117 Tým ČT byl na místě a vysílal přímo ze soukromého obřadu jen pro pozvané. Nemůžeme čekat, že se veřejnost o nositelce Řádu TGM I.stupně dozví vše. Dobré práce každého je třeba si vážit i přes nepěknou minulost - pokud projeví pokoru a přizná svá selhání. Toho se od dr. Kavalírové veřejnost nikdy nedočkala, bohužel. Potvrdila tak neměnnost svého charakteru. Nepochybně mnoho známých politiků a osobností veřejného života je ČT vděčno, že jejich účast při posledním rozloučení zůstala velké části obyvatelstva „utajena“ na obrazovkách. Se skutečně velkými lidmi a osobnostmi se vyspělý národ neloučí soukromě. Veřejnoprávní televize je vysílají přímým přenosem.


Číst dál

Co to zdravotnictví pořád předvádí za podivné tanečky?

Fortyn KarelZdravotnictví pilně simuluje činnost s hledáním jak léčit rakovinové nádory, ale 60 let už odmítá objev, znamenající vymýcení rakovinových nádorů.

Z dopisu ministru zdravotnictví Miloslavu Ludvíkovi níže: „…Tentokrát – nevyhrožuji - ale snad pochopíte, že já jsem ochotný žalovat Vás osobně, protože nástupcem ministra, který zákaz vydal jste teď Vy. Žalobu podám za 2 týdny, pokud nezareagujete. (Každých 20minut….). Pochopte, že já se cítím též ohrožen, protože jsem s problémem takřka „zabíjení“ lidí, seznámen, a musím učinit vše, co je v mých silách pro skončení této vražedné praxe. Což tímto činím a doufám, že ve Vás najdu rozumného ministra. Všimněte si, že jsme se několik let dovolávali, aby ministrem zdravotnictví byl ekonom. Teď jsme se dočkali. …“

Svaz pacientů se již pokoušel prosadit devitalizaci... Ministr Fišer, za kterého došlo k zákazu (bez udání důvodu) řekl, že on je jen úředník, který podepíše to, co rozhodnou odborníci ve Vědecké radě ministerstva. Tehdy se za zákaz postavila i AVČR - proti vlastním zaměstnancům v Liběchově a Vědecké společnosti Onkologická, Chirurgická a Imunologická. Takové množství špičkových odborníků?!  A ti všichni souhlasili se zákazem! Sice asi skoro všichni neměli tušení o co jde, ale souhlasili. Tak to chodí a bylo jim to jedno!!! Každý si hlídá jen svou kariéru. Je to truchlivé… Hypokratova přísaha zůstala zase jednou jen na papíře… Ten obrovský odpor je jen důkazem, o co zde ve skutečnosti jde. Kdyby devitalizace MUDr. Karla Fortýna stála miliony, už by se dávno používala, byly zachráněny miliony životů a Nobelova cena by měla dalšího laureáta, který by si ji zasloužil jako málokdo! J.Š.


Číst dál

„Lidé házeli na tanky chléb.“ Zemřel hrdina Petersen, který osvobozoval Plzeň

Erik Petersen u americke ambasadyV noci na sobotu ve věku 96 let navždy odešel Erik O. Petersen. Byl jedním z amerických vojáků, kteří se v roce 1945 podíleli na Erik Petersen u jeepuosvobození Plzně. O úmrtí informoval organizační tým Slavností svobody. Erik vstoupil s armádou do Československa jako řidič 105mm samohybné houfnice M7 Priest 16. obrněné divize.

… Noc poté jsme rozestavěli tanky do kruhu na volném prostranství. První seržant řekl, že válka skončila, a my jsme si mohli sundat boty a spát ve spacácích. Na druhý den ráno na nás seržant hvízdl. Zvedl jsem hlavu a uviděl asi sto žen s tácy plnými jídla. Jedna z nich mi teplou žínkou omyla obličej a ruce, další mi položila do klína tác, na kterém byl talíř se šunkou a vejci a pečivo. Jiná mi nalila hrnek kávy a skleničku jablečné šťávy. Jedna mi dokonce podpírala záda. Tak vděční byli zdejší obyvatelé.


Číst dál

O korupci ve Sněmovně převážně nevážně

Korupce SN I panel 250117Včera jsem se ve Sněmovně „zúčastnil“ debaty na téma Bilance vlády v posilování transparentnosti a protikorupčních opatření. JakoKorupce SN II panel 250117 většina podobných debat jen převážně teoretizování, povídání o ničem, kdy nakonec chybí čas na skutečnou debatu, do které se zapojí veřejnost. Opět se potvrdilo, že na závažná témata účast více než dvou panelistů při daném čase, je kontraproduktivní, nudnou a nic přínosného nepřinášející, tím mně, když moderátor nedokáže uhlídat nevěcné „mluvky“ z řad panelistů či veřejnosti. Skvělá byla pouze vystoupení senátora Libora Michálka a redaktora týdeníku RESPEKT Jaroslava Spurného. Mluvil jsem krátce a řekl, věřím, nejvíce závažného. Byl jsem také nejvíce upozorňován, na rozdíl od ostatních, kteří zdaleka nemluvili k věci a byl jim dán větší prostor bez upozorňování. Vždy se ozvu, pokud není všem měřeno stejným metrem. Nicméně se mi podařilo položit panelistce JUDr. Haně Marvanové otázku ve věcí žaloby insolventního správce na její osobu za mlčení všech médií a dočkal se odpovědi. Její forma mne nepřekvapila ani to, že po ukončení I.panelu v přestávce odešla. Na můj doplňující dotaz, proč slušně položenou, věcnou otázku, považuje hned za útok, reagovala mlčením a rychlým odchodem ze sálu. Odkazy na zvukové záznamy a další postřehy níže.


Číst dál

MĚŘME JEDNÍM METREM!

Často jsme svědky toho, jak bývalí nacističtí pohlaváři, kteří se provinili proti lidskosti, jsou ještě dnes pronásledováni a poháněni před soudy kvůli jejich provinění. Jedná se většinou o muže starší 80 let a těžce nemocné. Ale I tak je to v pořádku; nechť soud zjistí objektivně jejich vinu a pokud ji prokáže, nechť jsou potrestáni.

Jelikož jsem celým svým živo­tem byla zastánkyní tzv. “měření jedním metrem'' nemohu však souhlasit, aby ostatní provinění proti lidskostí zůstala promlčena nebo dokonce zatajena. A že k takovým proviněním do­cházelo jíž v roce 1945 dokáži nyní dvěma skutečnými událost­mi. Jedna se odehrává na Mo­ravě, ta druhá v Čechách.


Číst dál

Objektivita

CT logo…Měl bych k tomu dvě malé poznámky: zeptá-li se mne někdo, zda byla před referendem v Británii BBC pro Brexit nebo proti němu, musím odpovědět, že nevím, nepostřehl jsem to, ač jsem její zpravodajství pravidelně a relativně bedlivě sledoval. Mám-li naopak odpovědět, jaký hlas Britům doporučovala Česká televise nebo jak podle ní měly dopadnout presidentské volby v Rakousku, nebudu váhat ani sekundu. Rád bych takovou veřejnoprávní televisi, z níž bych to nepoznal. A za druhé, pokud by někdo chtěl tvrdit, jak objektivní a vyvážená je česká veřejnoprávní televise v ostatní agendě, ať tam jde a zkusí kritisovat Václava Havla nebo pochválit Miloše Zemana. Pokud mu moderátor nevezme okamžitě slovo, může si být jist, že mu televisní studia zůstanou pevně a dlouhodobě uzavřena, anebo tam bude vpouštěn jako odstrašující příklad člověka s nesprávným, škodlivým názorem.


Číst dál

Dopis předsedovi Rady ČT ing. Janu Bednářovi

… Děkuji Vám předem za informace jaký postoj Rada ČT k mým 16. bodům zaujala. Tento dopis dávám na vědomí médím a  veřejnosti. Stejně tak učiním I s Vaší odpovědí. Děkuji Vám předem. Dovoluji si připojit pět odkazů na mé zpravodajství – viz níže - jako doplňující informace a podněty pro jednání a konání Rady ČT.


Číst dál

Policejní prezident Tuhý je příslušníkem klientelistické vrstvy

„Policii ovládli klientelisté,“ říká v rozhovoru bývalý elitní důstojník Tomáš Almer. Poté, co třináct let šéfoval odposlechům, loni nakrátko zakotvil v úřadu ombudsmana ministra vnitra. Veřejně se zastal Roberta Šlachty, a dostal vyhazov.

- Nejdříve kancelář Besserové vystěhovali z budovy, v níž sídlí ministr vnitra Milan Chovanec, který reorganizaci posvětil. A následovaly nepříjemné pohovory s vedoucími pracovníky ministerstva. Od ledna už kancelář ombudsmanky neexistuje.


Číst dál

Čínská inspirace

YustitiaKárná žaloba cti netratí – anebo snad ano? - Rozsudek ve věci Kočí v. ČAK - Rozsudek NSS ve věci šifrování

… Nevím, kdy to přijde, ale jsem si celkem jist, že se to stane, protože Česká republika je pro podobné experimenty ideálním prostředím. Kdesi jsem četl, že po euforii Pražského jara si lidé říkali, jak proti nám Rusové nic nezmůžou a jak jim společnými silami ukážeme svůj charakter, a neuplynul rok a našihrdinovéchodili k prověrkovým komisím, kde se káli a proklamovali věrnost komunistické straně a Sovětskému svazu, za jehož bratrskou internacionální pomoc před komisí ostentativně projevovali vděčnost. Ale zároveň si říkám, že systém se za čas může ukázat neefektivním, v důsledku typické české závisti. Představme si, že rodina žije příkladně, zdobí okna vlaječkami EU, své děti vychovává v dokonale multikulturalistickém a genderově vyváženém duchu, všechny dluhy včas a řádně splácí, takže rating stoupá a stoupá, až dosáhne prahové hodnoty, kdy se dostaví první privilegium, např. právo koupit si lepší automobil nebo poslat dítě na studia do zahraničí, řekněme do Číny. Jenže co udělají jejich sousedi, kteří na kýženou metu zatím nedosáhli? Samozřejmě, že se na povýšence zaměří a budou je udávat za každou drobnost. A protože nikdo není, jak známo, dokonalý, některá udání budou důvodná, a ratingy se vyrovnají: za udání bonusy, za zjištěné nedostatky malusy. Výsledkem tedy bude, že se hodnocení postupně v průměru srovná: nikdo zvlášť nevynikne, všichni na tom budeme víceméně stejně, tak, jak to má v plebejsky orientované společnosti být. …


Číst dál

Kolik stálo „stěhování“ MHMP do Paláce Škoda a kolik peněz se ušetřilo?

Palac SkodaAktualizováno: MV mi odpovědělo na moji stížnost dne 7.2.2017. Uvítám „sponzora“, který si dokumenty od MHMP vyžádá a pošle mi je k uveřejnění. Zvláštní, že tak závažné téma nezajímá žádného opozičního zastupitele? Začali a řešit to musí jiní, podobně jako OPEN CARD a další tunely pražských kmotrů. J.Š.14.2.2017   

Dne 3.1.2017 jsem ve věci poslal žádost o informace k rukám primátorky hl.m. Prahy A.Krnáčové. Dne 17.1.2017 mi odepsala JUDr. Martina Děvěrová, MPA, ředitelka Magistrátu hlavního města Prahy s tím, že nejprve musím zaplatit 1750,-Kč. Podal jsem proto jejím prostřednictvím dne 19.1.2017 stížnost k rukám ministerstva vnitra. Předpokládal jsem, že MHMP s péčí řádného hospodáře má mnou požadované údaje běžně k dispozici jako podklady pro svoji práci. Předpokládám rozhodnutí v můj prospěch. Nemohu si představit platit za práci úředníků, která je samozřejmou náplní jejich práce. Byl bych ochoten zaplatit za případné kopie, moje datová schránka mne těchto nákladů ušetří. Tento článek bude podle vývoje situace aktualizován.  


Číst dál

NZZ: Jako Trump jednají i Němci a Číňané, média jsou ale zaujatá

Curych - Kritika nového amerického prezidenta Donalda Trumpa je často pokrytecká. Sobecké prosazování národních zájmů i na úkor smluv a partnerství lze pozorovat i u evropských a asijských mocností. Média proto selhávají, když propadají jednostranné protitrumpovské hysterii. Ve svém víkendovém komentáři to píše šéfredaktor švýcarského listu Neue Zürcher Zeitung (NZZ) Eric Gujer.

"Pokrytectví není lepší než provokování. Titíž němečtí sociální demokraté, kteří Trumpovi vyčítají protekcionismus a ničení západního světového řádu, sami torpédovali smlouvu o transatlantickém volném obchodu TTIP," píše dlouholetý novinář Gujer, jenž působil v Německu, Izraeli a Rusku.


Číst dál

Neskutečné, co si Martin Michal, dlouhodobě stíhaný člověk, dovoluje psát na svém FB profilu?!

Michal a VondrackovaOkradl lidi o jejich investice v bankách tím, že získal podvodem úvěry a právě díky právním kličkám nebyl za své činy odsouzen jen díky naší justici a amnestii presidenta Václava Havla. Ke všemu si ještě podvodný „podnikatel“ osobuje právo vykřikovat něco o daních. Sám žádné neplatí! Po exekuci, pohledávky za více než 20 milionů korun, je dnes „nemajetný“ i pro finanční úřad. Oficiálně je vydržován manželkou zpěvačkou Helenou Vondráčkovou. Dostává údajně jen životní minimum? Pro exekutora je tak nemožné, aby pro okradenou banku získal peníze zpět. Jakákoli zmínka o placení daních je v jeho případě opět bohapustá lež, jak jsme u něho zvyklí. Zajímavé, kolik lidí mu na facebooku přitakává, jako by se jednalo o seriózního a poctivého člověka, který pranýřuje náš právní systém. Opak je pravdou.


Číst dál

Vystoupil jsem v pořadu ČRo o česko-německých vztazích

Radioforum 30.1.2017, 12:25 – 13:00 hod. Host spisovatelka Bára Procházková, moderátor Tomáš Pavlíček - Jak hodnotíte současné česko-německé vztahy? Co se za těch 20 let změnilo? Jaký máte vy vztah k Německu a Němcům? Co se vám na Německu a Němcích líbí? V čem bychom se od nich mohli inspirovat? A v čem by se Němci mohli inspirovat u nás?

SDL CZ StatiCelý pořad si můžete poslechnout na tomto odkazu. Telefonicky jsem vstoupil do pořadu mezi 19:15 – 21:40 min. Bohužel se pořad blížil ke konci, takže jsem nemohl dokončit myšlenku. Chtěl jsem ještě dodat, že pro naši zemi byl nejideálnější švýcarský model. Jistý čas jej TGM zvažoval. Tak jako ve Švýcarsku žije hrdé německé, francouzské, italské a rétorománské etnikum, kdy všichni jsou v zahraničí hrdými Švýcary, mohlo to být i u nás, tzn. tvořit svoji rozdílností ku prospěchu země její prosperitu. Také u nás byla historická možnost spojením českého, moravského, německého, slezského a dalších etnik, vytvořit stát Bohemia, historicky podložený. Každý by byl také hrdý na svůj původ. V zahraničí by vystupoval jako hrdý Bohemian, stejně jako doma by byl hrdým Čechem, Moravanem, Němcem a Slezanem.


Číst dál

Kolik jsme to zažili a zavinili Mnichovů?

Mnichov 1938Vždy o nás bez nás, bez účasti občanů. Chamberlain-Hitler oddělení Sudet. Protektorát Böhmen und Mähren předání zbytku státu doBenes Edvard ochrany Říše. Oddělení Podkarpatské Rusi předání SSSR. Vláda na oddělení neměla práv. Nebyla volená, pouze jmenovaná. Únor 1948. Puč čtyři měsíce před řádnými volbami. Násilné převzetí moci jednou stranou dirigovanou z Moskvy. Srpen 1968. Noční přepadení státu vojsky Varšavské smlouvy. 1992. Rozdělení Československa na Česko a Slovensko. Když se to dozvěděl president vzdal se úřadu. Co bude dál. Nejsme Poláci ani Finové, kteří by si to nenechali líbit. Lidská práva a právní stát patří občanům. Ne parlamentu, který anonymně velkou většinou zvolil do předsednictva předsedu komunistické strany.


Číst dál

MUDr. Jan Hnízdil: „Nepotřebujeme novou formu, ale nový obsah, nové hodnoty.“

Pan Karel Kříž z publika připomenul význam slov OSOBNOST a BUDOUCNOST„Osobnost je osoba nesoucí ctnost“, odtud je i význam druhého slova budoucnost - budou ji moci zajistit jen osobnosti nesoucí a reprezentující ctnosti.

 


Číst dál

Politický proces, zatím v sametu

Sabatova v satku… Mezi davy valícími se do soudní budovy jsem spatřil přímo u dveří příslušné soudní síně nezávislého publicistu, který mne zásobuje měsíc co měsíc články, upozorňující v podstatě nestranným způsobem na přehmaty české justice. Nelze o něm v žádném případě říci, že je provokatér, extremista či xenofob. Žádná z negativních nálepek pražské kavárny na něj nesedí. Žil do převratu ve Švýcarsku a jeho jediná nestrannost je odpor ke komunismu a komunistům. V tom se lišíme. Já i když jsem nikdy nebyl komunistou, tak je mi milejší komunista, který zůstal své straně věrný, než převlékač kabátů, putující od členství v KSČ před Listopadem, přes ODS (či ČSSD) až do ANO.


Číst dál

Před 80 lety se narodil první český držitel Oscara Ivan Jandl

Jandl IvanPřeklad "The Search" "Poznamenaní" je chybný, správně je "Hledání", nebo  "Pátrání". J.Š.

První Čech, který získal Oscara, Ivan Jandl, se narodil 24. ledna 1937. V roce 1949 byl oceněn soškou za dětský herecký výkon ve filmu Jandl plakatPoznamenaní. Umělecká kariéra nadějného herce však v dalších letech rychle pohasla, na čemž se podílel i tehdejší komunistický režim. Chodil do rozhlasového Dismanova souboru. Počátkem roku 1947 tam přišli filmaři, kteří hledali dětského představitele do hlavní role v chystaném švýcarsko-americkém filmu Poznamenaní (The Search). Drobný blonďáček Jandl zaujal jejich pozornost a nakonec roli ve filmu, který se zabýval poválečnými osudy malých dětí zavlečených za druhé světové války na území nacistického Německa, získal. Dojímavý příběh sklidil velký ohlas a Ivan Jandl se na čas stal mezinárodní dětskou hvězdou. Koncem roku 1948 získal Zlatý glóbus a další rok i Oscara.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing