Bulletin č. 3/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 23:47

Pavel Wonka (23.1.1953 – 26.4.1988): otřesné dokumenty o tom, jakým peklem si prošel a jeho rodina prochází dodnes!

Wonka PavelDnes by se dožil Pavel Wonka 64 let… Poslední oběť zločinného komunistického režimu z Vrchlabí v Krkonoších. Takoví stateční lidé režimWonka Pavel mrtev oblicej ohrožovali, proto je likvidoval způsobem mu vlastním – zločinným. Nemůže být výmluvnějšího svědectví, hlavně pro dnešní mladou generaci, než přiložená korespondence níže s dopisy Pavla Wonky Václavu Havlovi, paní Vaněčkové, prezidentovi ČSSR Gustavu Husákovi, Pavla Wonky, jeho maminky a bratra  Gustavu Husákovi, svému advokátovi JUDr. Milanu Jelínkovi a nejotřesnější svědectví spoluvězně Pavla Wonky Roberta Balásze o posledních dnech a hodinách života Pavla Wonky ve věznici v Hradci Králové. Většina z těch, co mají smrt Pavla Wonku na svědomí, přímo či nepřímo, ještě žije mezi námi, nepotrestána, jako „ctihodní“ občané…


Číst dál

Soud dal Jiřímu Wonkovi za pravdu, přesto byla jeho žaloba na Petra Šámala neúspěšná?!

Wonka zdravy a mrtvy

Odvolání Jiřího Wonky, bratra Pavla Wonky, k rukám gen. ředitele ČT Petra Dvořáka, ze dne 14.1.2017

… Rozsudek vlastně v celkovém kontextu vyznívá tak, že žalobce prohrál na plné čáře, ačkoliv byl v právu. Rozsudek se tak jeví jako nespravedlivý, neboť materiálně dává žalobci plně za pravdu, ovšem po formální stránce jeho podložené nároky na formálních nedostatcích petitorního vymezení zamítá. Pokud by soud žalobce za vyjasněného právního stavu poučil o takových následcích, jistě by na to žalobce adekvátním způsobem reagoval. Poučení by mělo odpovídat i tomu, že žalobce je laik bez právního vzdělání a zastoupení. … Zítra by se Pavel Wonka dožil 64 let…


Číst dál

V den 48. výročí upálení Jana Palacha ředitelka dr. Kohoutová likvidována komunistickými metodami 50. let!

Kohoutova verejnost 180117AKTUALIZOVÁNO 4.2.2017: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na F 1! - Kdy se omluví odpovědní za šikanování ředitelky a poděkují jí za příkladné chování? Kdy se omluví ombudsmanka Anna Šabatová za své jednání a poděkuje za to, že v tomto případě hájila práva všech dr. Ivanka Kohoutová?     

AKTULIZOVÁNO 22.1.2017: Muslimku nenechali učit v šátku, její žalobu německý soud smetl Soud v německém Osnabrücku tento týden odmítnul žalobu muslimské učitelky, která chtěla odškodnění za to, že jí bylo znemožněno učit na základní škole v šátku STÍŽNOST k rukám předsedkyně OS Praha 10 JUDr. Jaroslavy Pokorné ze dne 22.1.2017.

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové

Článek bude doplněn po zpracování mnoha závažných informací. Budou zveřejněny i ty, které všechna média zamlčela. Po mémKohoutova prg 180117 vystoupení, slovním střetu se soudkyní a dobrovolném opuštění soudní síně, mne následoval Václav Klaus ml., poté ještě několik zástupců veřejnosti. Po zpěvu státní hymny odešli všichni zástupci veřejnosti – ti už nedobrovolně, kdy ji vykázala soudkyně. Podám na ni stížnost k rukám předsedy MS Praha pro nezajištění řádného veřejného jednání. Dnes ČT 1 21:25 hod. „Máte slovo“ na téma „Islám a extrémismus“. ČT tvrdí, že dr. Kohoutovou s jejím advokátem pozvala. Žádný e-mail, telefon, zprávu do datové schránky neobdrželi. Rozsudek bude vynesen 27.1.2017 v 10:00 hod. Zvláštní je mediální mlčení ministryně školství Valachové v tak závažné kauze, kdy často zaujímá stanoviska k věcem daleko méně významným, pokud vůbec…

 


Číst dál

Zemřela šéfka KPV ČR, kolaborantka s komunistickým režimem, MUDr. Naděžda Kavalírová

Včera nezemřela předsedkyně KPV, ale už 14 měsíců jen řadová členka KPV!  Kavalirova a kriz

„Je nesporné, že za 20 let udělala pro členy obrovskou práci. Hlavně na rehabilitacích a odškodnění. A ke komunistům měla vždyKavalirova CV 260179 neměnné a zásadní a nekompromisní postoje. Za to jí patří vděk.“ ČRo Luděk Navara.

Dovolím si doplnit pana Navaru, že to byla samozřejmost a dokázalo by to každé vedení KPV ČR. Její manžel JUDr. Karel Kavalír pracoval na ministerstvu spravedlnosti v 50. letech. Po předčasném propuštění pracovala roky na komunistickém ministerstvu, byla členkou SČSP (Svaz čs. sovětského přátelství), čímž porušila stanovy KPV ČR a neměla se nikdy stát jeho členkou. Nechala v KPV vládnout železnou rukou dceru Blanku Matějíčkovou, která není mukl. Kvůli ní odešlo spousta členů KPV. Např. jim vyhrožovala, že „všechno má za 20 let v počítači a kdykoliv KPV položí“. Zůstala, protože měla moc ututlat kolaboraci své mámy za normalizace v komunistických organizacích. Měla klid a nějakou tu kariéru, nic víc. Byla kariéristkou jako celý život.


Číst dál

„HIDŽÁBOVÁ KAUZA“ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÉ ŠKOLY JDE DO FINÁLE

Bojime se o svou reditelku

AKTUALIZOVÁNO 4.2.2017: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na F 1! 

Aktualizováno – údaje platné k: 17.01.2017 10:27:39: Další jednání nařízena 25.1 a 26.1 od 9:00 hod.?! Co chce soudkyněSabatova v satku JUDr.Daniela Čejková řešit v tak jasné kauze, která vůbec neměla skončit před soudem! Tady se někdo zřejmě hodně snaží zabránit skandálu a hrozícímu odstoupení z funkce ombudsmanky Anny Šabatové. Chová se jako politická aktivistka. Měla by být sama obžalovaná za flagrantní zneužívání funkce veřejného činitele!!! J.Š.

 

„Hidžábová kauza“ střední zdravotnické školy jde do finále. Bez naší přítomnosti u soudu se multikulturní propagandě Šabatové neubráníme. Zvedněme zadky a doražme paní ředitelku Kohoutovou podpořit, ona je první. Pokud padne, bude následovat nekonečná spirála ústupků a multikulturního obohacování.

… Jednání bylo již 2. listopadu přesunuto do největší auly v areálu, protože zájem veřejnosti o případ byl značný. Výpověď obžalované ředitelky již proběhla, zbývá předložení důkazů žalující strany, kde ovšem zástupkyně Korbelová trvá na vyloučení veřejnosti.Už proto přijďte, a paní ředitelku, co má už tři roky hlavu plnou starostí, podpořte, já tam budu. Protistranu podporujeme již dávno všichni, z našich daní…

* * * 

Ve středu18. ledna 2017, od 9:00, začíná v Justičním areálu v Praze na Míčánkách veřejné soudní jednání s ředitelkou Střední zdravotnické školy v Ruské, PhDr. Ivankou Kohoutovou. Kauza vznikla již v létě roku 2013, kdy se dvě muslimské studentky, jedna ze Somálska, druhá z Afghánistánu, ucházely o studium na SZŠ. Protože nedoložily v požadované lhůtě doklady, vyžadované pro přijetí ke studiu, odložila ochotná paní ředitelka předání až na nejzašší termín – začátek školního roku. První den výuky ale dokumenty stále neměla. Proto zavolala školním rozhlasem obě studentky, ať se zastaví v ředitelně. Dostavily se. Následovala hysterická scéna, dupání nohama a následný úprk somálské studentky (které vše musela z češtiny tlumočit Afghánka), že studovat vlastně nechce. A nebude. Ještě tentýž den se ale vrátila a přinesla kýmsi předvyplněný formulář žádosti o ukončení studia, kde jako důvod stálo, že nemohla při výuce nosit hidžáb. Afghánka studovat nakonec začala, ale protože v pololetí propadala ze všech předmětů s výjimkou anglického jazyka, studium následně ukončila také.


Číst dál

Ján Langoš: Strážce paměti – připomínejme si a nezapomínejme!

Langos 1 Strazce pameti avers 2017Dne 16.ledna věnovala Knihovna Václava Havla večer životopisné knize o Jánu Langošovi „Strážca paměti“ od Alexandra Balogha. Diskusi sLangos 2 Strazce pameti osobni svoboda 2017 autorem a životní družkou Jána Langoše Gabrielou Langošovou, moderoval Michael Žantovský. Skvělý večer se vzpomínkou na výjímečného člověka. Chybí nám, jeho příkladné chování, a myšlenky. Jeho odkaz je stále aktuální zvláště dnes. Bohužel přátelé ze Slovenska přivezli pouze 15 výtisků knihy. První vydaní je vyprodané. Stačil jsem narychlo pořídit několik fotografií z knihy s citáty Jána Langoše. Bude pořízen dotisk. Knihu bude možné objednat na www.kosmas.cz. Během večera bylo promítnuto video níže, životní krédo Jana Langoše.

 

 


Číst dál

Zemřel Živan Loukota

Loukota ZivanTento týden zemřel Živan Loukota, vyškovský aktivista známý svým zásadovým antikomunistickým postojem, který mu způsoboval neustálé střety s místními mocnými – nezapomínejme, že Vyškovsko, podobně jako např. Třebíčsko, zůstalo i po Listopadu rudým regionem. V jeho případě se vyznamenala i česká justice: řízení vedené Krajským soudem v Brně pod sp. zn. 24 C 81/2005, ve kterém byl Ž. Loukota žalován na ochranu osobnosti, trvalo až do jeho smrti 11 let, 2 měsíce a 15 dnů, aniž by soudci Dagmar Bastlová a Michal Ryška dokázali o žalobě pravomocně rozhodnout. Bravo!


Číst dál

Ministryně Valachová mlčí, když má mluvit a mluví, když by měla raději mlčet…

Na dětské básničky si paní ministryně školství troufá, ale na muslimské šátky na školách, chraň Bůh, pardon chraň Alláh…Valachova Katerina

* * *

Dne 19. prosince 2016 mi v praž­ském Karolinu předala ministryně školství paní Kateřina Valachová profesorský jmenovací dekret pro obor fyziologie rostlin. Na jmenova­cím dekretu mi chybí doktorský ti­tul PhD, uváděný za jménem. Úřed­níci Odboru vysokých škol Minis­terstva školství, mládeže a tělový­chovy ČR mi odmítli titul PhD na dekret uvést, s odůvodněním, že ho nemám uveden na svém francouz­ském doktorském diplomu.

Doktorské studium v oboru bu­něčná a molekulární fyziologie jsem absolvoval na Univerzitě Pa­říž Jih (XI) ve Francii v letech 1993-1997. Na diplomu mám uve­den titul „Docteur de 1’Universitě de Paris Sud (XI)", přičemž pak ná­sleduje obor studia. Doktorský titul „docteur", získaný na univerzitě ve Francii ve třetím cyklu studia, tedy v doktorském studiu, je ekvivalen­tem mezinárodně uznávaného titu­lu PhD (nebo Ph.D.). Tento titul se uvádí za jménem a představuje vě­deckou hodnost doktora. Absolven­ti doktorského studia ve Francii pak používají oficiálně titul PhD.


Číst dál

Peake, Schwarzenberg, Kalousek, aneb o hodnotě slova a činu

Peake KarolineČást z rozhovoru K. Peake s LN: „Pan předseda Schwarzenberg se mě ve středu gentlemantsky zastal před Milošem Zemanem kvůliKalousek a Schwarzenberg jeho projevu. Od člověka formátu Karla Schwarzenberga bych očekávala, že toto zastání přijde ve chvíli, kdy jde opravdu o něco a kdy to není jen prázdné gesto. Myslím tím své odvolání z funkce ministryně obrany, které bylo odplatou za to, že jsem své personální kroky a odvolání Vlastimila Picka nekonzultovala s Janou Nagyovou. Tenkrát jsem o podporu TOP 09 a Karla Schwarzenberga velmi stála, protože se jednalo o zjevnou nespravedlnost. Jak se později ukázalo, tak za odvoláním byla obava z možného odhalení zneužívání Vojenského zpravodajství Janou Nagyovou.“ K.Mrzílek, 21.1.2017

V LN vyšel (21.1.2017) článek „Ani nápad,“ odmítla Ivana disidenty, kde bývalou manželku dnešního presidenta USA Ivanu Trump Karel Schwarzenberg v podstatě pomlouvá, jako možnou budoucí velvyslankyni USA v ČR! Odešla před komunisty a tvrdou prací se vypracovala k bohatství, úspěchu a uznání. Umím si představit, kdo všechno jí žádal o peníze a že to mohlo někdy jít i „na nervy“. Mj. byla vyznamenána i Senátem ČR. 


Číst dál

CIA: Edvard Beneš a sudetští Němci

Benes a jablko CSRPřepis části vysílání - Fulton Lewis, jr.,  27. prosince 1957

Z dokumentů CIAJEN PRO SLUŽEBNÍ ÚČELY!

 

Jan Šinágl, 20.1.2017

* * *

Sudety, naše černé svědomí, se nám připomínají stále více

Boží mlýny – dokument na ČT 17.1.2016



Vystoupení na setkání občanů s kandidáty na hejtmana ÚK 21.9.2016 na Střelnici v DC

SDL CZ StatiÚK a KK zažily ve 20. století hned dvojí úpadek. Prvním byl poválečný odsun většiny původního obyvatelstva do Německa. Oblast byla doosidlována různorodým obyvatelstvem, často ze sociálně nižších vrstev, včetně Romů. Tato okolnost má dodnes na většině území krajů vliv na nižší sociální soudržnost, slabší identifikaci obyvatel s místem, všeobecný nezájem o veřejné věci. Druhý úpadek přinesly necitlivé změny v ekonomice a hospodářské organizaci po roce 1989. Tyto změny vedly k uzavření velkých podniků, privatizaci, reorganizacím a ztrátě práce pro dělníky.  Strukturální nezaměstnanost je v ÚK  jedna z největších v České  Právě tato neidentifikace obyvatel s místem, ztráta tradic a vysoká nezaměstnanost napomáhají vzniku sociálně vyloučených lokalit, kde není neobvyklé tzv. realitní kšeftování s chudobou, které spočívá ve vystěhování romských, sociálně nepřizpůsobivých či ekonomicky znevýhodněných obyvatel z lukrativních čtvrtí z jiných měst a následné jejich přemístění do některé sociálně vyloučené lokality na Severozápadě Čech.

Ústecký kraj s převahou  vede snad ve všech negativních ukazatelích v rámci ČR:


Číst dál

Osel měsíce ledna je z Prahy - Trpaslík - Prokletí

A vítězem se stává… soudce Obvodního soudu pro Prahu 1Alexandr Malý, jemuž prestižní ocenění tohoto bloguOsel měsíceza leden 2017 po právu náleží zausnesení, jímž se zevrubně vypořádal s námitkamiAdama B. Bartošeprotizajištěníautorských práv k jeho vlastním knihám i zjevně šikanosnímu zajištění věcí typu mobilní telefon s rozbitým displayem. - Díky,Česká advokátní komoro,za vše, co jsi pro tuto zemi vykonala, tento seriál si můžeš pouštět jako názornou ukázku svých výsledků! - Vyloučíme-li možnost, že kárný žalobce je obyčejný idiot, zbývá vysvětlení, že tento vědomě porušuje zákon, věda, že u soudu sice nebude mít na takové kárné žalobě postavené odsuzující rozhodnutí šanci, ale Kláře Samkové tím aspoň na několik let znepříjemní život, tak jako ho Komora dokázala znepříjemnit Petru Kočímu.


Číst dál

Bojí se Rada ČT názorů veřejnosti, když jí nedovolí vystoupit?

Rada CT radni 180117Od podzimu 2016 navštěvuji pravidelně Radu ČT a její veřejná zasedání. Chodím tam většinou sám, jako jediný zástupce veřejnosti a občanů. O mém vystoupení se musí dle stanov hlasovat. Vývoj hlasování naznačoval, že doba, kdy mi nebude umožněno veřejně vystoupit se blíží. Mé neblahé očekávání se naplnilo 18.1.2016. Pro mé vystoupení hlasovali: Jan Bednář (předseda), Jaroslav Dědič (místopředseda), Jiří Závodský (místopředseda) a Michal Jankovec. Proti hlasovali: Richard Hindls (místopředseda), Luboš Beniak, Vratislav Dostál, Michal Hauser, Jaroslav Maxmilián Kašparů, Ivana Levá, Zdeněk Šarapatka, Daniel Váňa. Zdržel se: Jiří Brandejs. Nepřítomen: Jiří Kratochvíl. I udělený čas, který není přesně určen stanovami Rady ČT, se postupně snižoval. Byly doby, kdy jsem hovořil i 7 min. Nyní už se Rada Čt obává názoru veřejnosti i na pouhých 3 min. Část mého vystoupení můžete shlédnout na videu níže, kde je hlasování „zástupců“ veřejnosti zaznamenáno – celé na zvukovém záznamu.

 


Číst dál

Bez cenzury o Radě ČT: Karel Mrzílek a Jan Šinágl

Po neuvěřitelném průběhu zasedání Rady ČT dne 18.1.2017, kdy radní odmítli vystoupení veřejnosti, ačkoliv byly přítomny jen dvě osoby a pouze jedna chtěla sdělit svůj názor, jsme natočili toto video v restauraci „Rohlík“ na Kavčích horách. Věřím, že zaujme televizní koncesionáře i ostatní veřejnost. Ke skutečné veřejnoprávní službě občanům a jejich zemi má ČT ještě hodně daleko. Stačí porovnat kvalitu a úroveň jejich pořadů se západními veřejnoprávními televizemi. Svoji informačně-osvětově-vzdělávací roli ČT zdaleka neplní, pokud vůbec - i díky nefunkčnosti Rady ČT. Ta se tváří nezávisle, chová závisle a vykonává fakticky vůli zájmových skupin napojených na politiky a jejich strany. To je třeba změnit. Toto video má k tomu napomoci. Dnes by se Pavel Wonka dožil 64 let...

 


Číst dál

Jan Antonín Baťa navštívil Slovensko ve 30. letech

Barva se zachovala, zvuk už bohužel ne. Přesto i toto krátké video ukazuje jak srdečným člověkem byl slavný podnikatel a jeden z největších čs. vlastenců. J.Š. 20.1.2017

 




Na radnici v San Francisku

„Další prosím.“

„Dobré ráno, rádi bychom se vzali.“

„Vaše jména prosím.“

„Tim a Jim Jonesovi.“

„Vy jste příbuzní? Vidím, že jste si podobní.“

„Ano, my jsme bratři.“

„Bratři ? Tak to se nemůžete vzít.“

„Pročpak? Vy neoddáváte páry stejného pohlaví?“

„Ale oddáváme, tisíce, ale ne sourozence, to by byl incest.“

„Incest? My nejsme homosexuálové!“

„Ne? Tak proč se chcete brát?“


Číst dál

Proč asi známí politici a miliardáři nemohli odmítnout pozvání na „50“ Ivana Langera, bývalého ministra vnitra?

LN Langer 50 130117Na fotografii vlevo (LN13.1.2017) vidíte ty nejznámější. Žádný z nich mne nepřekvapil, vyjma Karla Schwarzenberga a novináře Jefima Fištejna?! Fotografie všech co přijali pozvání naleznete ve fotogalerii LN, přišel i bývalý komunistický ministr Grégr a starosta Prahy 2 Lomský. Skandální aféry „Íčka“ Langera nemusím připomínat, snad jen volbu presidenta a nechtěné zaznamenaný rozhovor, který pomohl podvodně zvolit Václava Klause, kdy by jinak vyhrál prof. Jan Švejnar. Proč asi si nemohl kníže Schwarzenberg dovolit nepřijít?

 


Číst dál

O politické korektnosti, aneb vše má své hranice

V jakém stavu to tedy u nás je? Je to pouze v oblasti nějaké zdvořilosti, nebo už se jedná o agendu?

Já si myslím, že v rámci odporu proti politické korektnosti převažuje to pojetí korektnosti jako agendy. Málokdo si troufne protestovat proti zdvořilostnímu principu. Většina lidí, kteří bojují proti politické korektnosti, vlastně argumentují, že chtějí akceptovat tu zdvořilostní stránku korektnosti, ale nechtějí už přesah do té agendy. Když se na to podíváme z jazykového hlediska, tak vidíme, že žádná jazyková forma není prázdná a nevinná. Cokoliv jazykového, co nese nějaký obsah a má nějakou pragmatickou dimenzi, nás někam tlačí, něco prosazuje. S čistě formálním pojetím politické korektnosti jako pouhé zdvořilosti se v praxi asi nesetkáme. Vždy to je alespoň z části agenda. A co tedy boj proti politické korektnosti představuje? U nás to asi bude  boj proti pražskému establishmentu, rostoucí přesvědčení o tom, že lidé, kteří mluví politicky korektně, neumí reálně ty problémy řešit. Svým způsobem je zde představa, že tím, že jsme se odnaučili mluvit o problémech a nazývat je „pravými jmény“, jsme je přestali řešit. A výsledek je takový, že se tyto problémy zhoršují.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing