Bulletin č. 2/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 14:50

Ukrajině chybí stateční politici – a nám ne?!

Safcenkova„Kde domov můj? Správná otázka. Je vůbec náš domov náš? Když jsme ho nikdy nedokázali uhájit? Jako jinde malé národy. Patřil jiným a vládli v něm vždy jiní! Nacisti, bolševici. Abychom byli relativně svobodní, vstoupili jsme do EU. A už zase remcáme díky své jednotě v nejednotnosti.“ - „Safčenková je protějšek ministra obrany Stropnického. Ten je ukázka české malosti.“ - „Nežli hodnotit působení ambasadora Schapira, kdy se čeští kritici uvolněně vyjadřovali, měli by také hodnotit při odchodu působení ruského ambasadora.“

LN Opravdu není nikdo, kdo by sdílel vaše ideály?

Ale ano, v parlamentu sedí sluš­ní lidé, i chytří. Chytrých je ale víc než slušných. Absolutní nedo­statek je politiků statečných. Ta­koví, kteří jsou ochotni zásadně změnit systém a bojovat za to i za cenu ohrožení života, prostě nejsou. Většinou doufají, že za ně někdo všechno vyřeší. Nakonec by jim bylo jedno, zda bych zvoli­la cestu Indiry Gándhíové, nebo Augusta Pinocheta. Hlavně aby jim bylo dobře.


Číst dál

O socializmu, jak si jej představovali Baťové, a jak Češi

Bata Tomas a JanJistě Vás překvapí, že Jan Baťa mluvil o budování socializmu. Komunisté, a sociální demokraté, kteří máte socializmus „v plánu“, ale bojíte se o tom mluvit, protože teď je doba, kdy je možno se napakovat, zbystřete. Tedy napřed zchládněte, Jan A. Baťa mluvil o jiném, nebolševickém socializmu, který je tak podobný vašemu socializmu, jako „nebe a dudy“, jak se kdysi říkávalo. Ale přesto, ten Baťovský socializmus stojí za představení.

Čím se liší nejvíc, to je odstranění vykořisťované, jak vy říkáte, dělnické třídy. Vy si přivlastňujete monopol hájit dělnickou třídu, a ti baťové usilují vám ji zrušit! Vy se pouštíte do “boje“ za vyšší sociální dávky, za což si žádáte vděk a nominaci do vlády. Baťové jsou na cestě Vás z té vlády vytlačit jako podvodníky a tlučhuby.


Číst dál

Migrace je normální. Tahle země není jen pro Čechy

Migrace patří k přirozenému běhu světa. Kultury kontaktem s jinakostí vzkvétají, říká v rozhovoru pro časopis TÝDEN historik Matěj Spurný, který mapoval osudy sudetských Němců, českých Romů i volyňských Čechů.

Pěstovat českou identitu samo o sobě smysl nemá?

Češství samo o sobě není hodnota. Hodnota je něco, co přispívá k univerzálnímu pokroku nebo kulturnímu dědictví. Pokud lidé v této zemi v tomto dění hrají nějakou roli, pak češství smysl má. Pokud ne, tak sám o sobě fakt, že jsme Češi, je samoúčelný, za to nemá smysl bojovat. Když vsadíme na model, že je jedno, co vyprodukujeme, hlavně že jsme Češi, povede to časem k záhubě. Bez kontaktu a interakce, bez inspirace a možná i bez konfliktů s jinakostí časem zdegenerujeme tak, že stejně zanikneme. Model založený na tom, že na hranicích České republiky rozmístíme cedule s nápisem "Prosíme, nerušit" a budeme tu přežívat jako želva v zoo, není konstruktivní.


Číst dál

Vítejte v realitě

V těchto dnech si připomínáme 48 let od „vzplanutí první pochodně“. 16. ledna 1969 se na Václavském náměstí v Praze polil hořlavinou a zapálil student Jan Palach, tři dny poté zemřel. Jeho čin byl protestem proti cenzuře. Výzvou ke vzdoru. Pokusem probudit pasivní společnost. Nikdy po roce 1989 k nám Palach nemluvil naléhavěji než dnes. Nikdy v průběhu letošního roku nebudeme mít silnější příležitost odpovědět než na podzim u volebních uren.


Číst dál

Konec dohadování. Do práce!

AgrofertAndrej Babiš se zbaví Agrofertu, aby mohl zavést v republice řád a pořádek. Nemůže se dohadovat s opozicí a nic nedělat. Musíme se zmobilizovat my občané, a dělat jak u Baťů.

Máme před sebou stát, v kterém se mnohde pracuje, jako by se umíralo, a to musí přestat. Náš sociální stát je tak zatížen sociálními dávkami, že si zasloužíme, a nejen my, název sociální republika. To není dobře. Cesta dopředu si vyžádá poněkud jinou metodu. Je třeba intenzívně rozvíjet průmysl, nezvat sem cizí kapitál, ale investovat vlastní zdroje. Proč tu máme  tisíc poradců, živících se sbíráním peněz našich občanů do různých chytrých,  ale cizích fondů?


Číst dál

Právní oddělení ČT rozumu zbavené…

AKTUALIZOVÁNO: Odvolání Jiřího Wonky k rukám gen. ředitele ČT Petra Dvořáka, ze dne 14.1.2017Rada CT 141216

JUDr. Markéta Havlová, vedoucí úseku mediálního práva ČT, odpověděla panu Jiřímu Wonkovi částečně na žádost o informace (9.1.2017), poté co základní zákonná lhůta na odpověď 15 dnů nestačila a byla prodloužena a 10 dnů (28.12.2016). Odpověď dr. Havlové je nepřijatelné omezení práva veřejnosti na informace!!! Koprodukční smlouva a její dodatek uzavřená mezi ČT a Libuší Rudinskou je také „počteníčko“! Veřejnoprávní instituce znečitelní jména odpovědných, jejich telefonní čísla částečně a dokonce i datum uzavření smlouvy se stává „obchodním tajemstvím“, včetně výše dotace ČT?! Budou snad z bezpečnostních důvodů zaměstnanci veřejnoprávní ČT označování čísly jako policisté? Bude dalším krokem vystupování moderátorů v kuklách, aby nebylo porušeno jejich právo na soukromí? Podle zcestných představ právníků ČT to nelze do budoucna vůbec vyloučit…


Číst dál

Sudety, naše černé svědomí, se nám připomínají stále více

TÝDEN 23/2015: Vypíchat oči, znásilnit, poplivat, upálitSDL CZ Stati

V Sudetech máme problém - Odchodem původní populace vznikla pustina; tu za­plnili ne zrovna nejctnostnější hospodáři; třetí ránu pak kraje schytaly koncentrací průmyslu, který má dnes na kahánku - Strategický rámec hospodář­ské restrukturalizace Ústecké­ho, Moravskoslezského a Karlo­varského kraje - V Česku ubývá lidí, kteří si myslí, že poválečný odsun Něm­ců byl spravedlivý

Z džungle v Sudetech, vytvořili čeští Němci za staletí tvrdou prací prosperující krajinu. Byla to nejprůmyslovější část Rakousko-Uherska a jedna z páteří hospodářství Československa a nejen v oblasti průmyslu. Z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny! Po vyhnání a okradení původního obyvatelstva (1/3 obyvatelstva Československa) se staly Sudety postupně opět džunglí -  nebylo už potřebných rukou, hlav a srdcí… Že tam docházelo k největší korupci, že je tam vysoká kriminalita, že tam policie a soudy mají nejhorší pověst, je jen logickým následkem vyhnání původního obyvatelstva. Francouzi své Němce nevyhnali, proto můžeme nádherné Alsasko-Lotrinsko dnes obdivovat. My jsme své spoluobčany vyhnali. Na Sudetech už není co obdivovat a že by bylo, kdyby jejich místa nenahradili různí lapkové, zloději a vykukové. Je jen dobře pro naši zemi, že většina jejího obyvatelstva už dnes vyhnání považuje za nespravedlivé. A typické, že za správné považují vyhnání jen starší lidé, z menších měst a obcí, se špatnou životní úrovní a přívrženci KSČM a ČSSD.


Číst dál

Otevřený dopis členům Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

V Praze, dne 13.1.2017

Vážení členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání,

dne 12. ledna jste zveřejnili tiskovou zprávu ze zasedání vašeho orgánu, v níž konstatujete, že „Česká televize v pořadu Americká volební noc odvysílala nevyvážené a neobjektivní zpravodajství, během něhož docházelo k nadržování jedné straně, zejména soustavnou a zcela jednostrannou kritikou jen jednoho z kandidátů na amerického prezidenta.“ Toto vaše konstatování doprovázíte nejdřív čtyřmi a poté ještě dvěma údajnými prohřešky, od jedné doprovodné obrazové informace, přes podle vašeho názoru nevhodných otázek moderátora, neoddělování komentářů od informací zpravodajského charakteru, až po údajnou zaujatost hostů. Vaše zdůvodnění vyvolalo mezi tvůrci a spolupracovníky pořadu rozhořčení a pocit nespravedlnosti, zejména kvůli účelovosti a zřejmé zaujatosti vaší zprávy. Nikdo z desítek lidí připravujících toto vysílání neměl samozřejmě sebemenší zájem na vyjadřování preferencí kteréhokoliv z kandidátů.

Jako lidé, kteří za toto vysílání nesou plnou odpovědnost, bychom vás proto rádi požádali o odpovědi na následující otázky:


Číst dál

U nás „udavačský“ web zrušen, v Německu zaveden, aneb „Udejte svého bankéře“

EET udavacUdej hostinského, udej souseda, udej každého - Mám chuť se ptát, kolik si Šídlo řekl za tu zprávu o udávání - Co je to udávání? To slovo je populární od německé okupace 1939 až 1945. Tehdy spousty českých občanů udávaly gestapu české vlastence, že činí něco, za co gestapo střílí, nebo aspoň zavře na dlouhá léta do koncentráku s návratem nežádoucím. Pan Šídlo, který má zakrnělé rozlišovací schopnosti, anebo ví, jak si dnes dobře vydělat, přirovnává k těm válečným udavačům dnešní občany, jež chtějí učinit konec švindlování s odvodem daní.

Ministr financí Andrej Babiš možná měl více přemýšlet, než dal po­kyn Finanční správě, aby vypnu­la tzv. udavačský web k EET, na který mohli lidé anonymně hlá­sit, v jaké restauraci či v ubytova­cím zařízení nevydávají účtenku z elektronické evidence tržeb. Německý regulátor finančních trhů BaFin totiž zřídil online por­tál, kam zaměstnanci bank, pojiš­ťoven a dalších společností mo­hou anonymně oznamovat jevy, které se jim zdají být v nepořád­ku. BaFin argumentuje tím, že anonymita dá více lidem mož­nost k odhalení nezákonností jako třeba praní špinavých pe­něz. Dokud web nebyl zřízen, mnoho lidí nemělo odvahu něco takového udělat, protože tím, že se obrátili na regulátora, prozra­dili svoje jméno a postavení v té či oné finanční instituci.


Číst dál

Reakce na výzvu jednoho z autorů Kroměřížské výzvy

Kromerizska vyzvaPokud je představitelkou Kroměřížské výzvy JUDr. Hana Marvanová, jejíž ostudnou kauzu všechna média, včetně bulvárních, roky stále zamlčují, vypovídá to o společnosti vše - i o těch, co se jí zastávají, mlčí, neví a  spolupracují s touto nedůvěryhodnou osobou. V této fázi vývoje naší společnosti, kdy je demokracie zneužívaná stejnými principy jako za totality, nelze spoléhat jen na „propojování stejně smýšlejících“ - a že jich tady bylo od listopadu 89! Tradice občanské společnosti a demokracie byla přerušena, daří se stále klientelismu, kariérismu, který jen přešel bez odporu do jiného systému, který zločinně využívá a zneužívá ještě více než za totality. Víme jak dopadl ing. arch. Marek Říčař a jeho rodina! Proto mají naději něco změnit v teto etapě vývoje demokracie jen silné, nezávislé osobnosti, schopné pracovat v týmu pro společnou věc. Občanská společnost neexistuje, průměrného občana morálka a mravní hodnoty aktivně nezajímají, jen si je přeje a to nestačí. Přát si, aby to za mně udělal někdo jiný a měl jsem čas jen na "chatu, hospodu a pohodu" není postojem svobodného, odpovědného občana. Proto podporuji Hnutí ANO, ne jako jistotu, ale jako naději. Babiš dokázal vybudovat Agrofert, další výzvou je pokusit se zatavit kolosální rozkrádání a ničení země, na kterém máme podíl všichni – zloději i ti, co tomu nečinně přihlížejí. Lidem, kterým bylo dáno, nebude nikdy dost. Každá vyspělá země si jich váží. Patřili k nim i Tomáš Baťa a jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa, jejichž stále aktuální odkaz odmítáme a jejimž potomkům dodnes odmítáme vrátit ukradený majetek, resp. odpovídající náhradu. Baťovské heslo „Volte  lidi, ne strany“, platí i dnes, stejně jako Motejlovo „Lid nemá mozek. Mozek má jen člověk.“


Číst dál

Okkupert

OkupaceNejen právníkům lze doporučit ke sledování desetidílný z norsko-francouzské koprodukce pocházející seriálOkkupert, který koupilaČeská televisea počínaje dnešním večerem jej bude pod názvemOkupace na programuČT2vysílat.

…Ačkoli sujet tohoto politického thrilleru je poněkud chatrný a uvěřitelnost děje takříkajíc kulhá na všechny zápletky (málo platné, Frederick Forsyth je Frederick Forsyth…), hlavní poselství, tedy že slabošská levicová vláda zemi před agresorem neuhájí, je podáno s překvapivou přesvědčivostí a bude mít jistě odezvu i v České republice, i když se domníváme, že účel politické indoktrinace tak, jak si to vČeské televisipředstavují – a proč seriál do vysílání zařadili – splněn nebude. Není totiž vyloučeno, že mnozí v premieru Jesperu Bergovi spatří dokonalou kopii našeho vlastního ministerského předsedy Bohuslava Sobotky.


Číst dál

Odposlech

OdposlechyDomníváte se, že když za odsouzeným přijde do věznice jeho obhájce, může s ním hovořit důvěrně, mezi čtyřma očima, a policie se nedozví, co si ti dva řekli? V tom případě nezbývá než řešit, z kterého ovoce jste právě spadli a proč věříte všem těm nesmyslům, které se učí na právnických fakultách. Ve skutečnosti jsou tyto místnosti odposlouchávány a vyšetřovatel dostane na stůl, arciže neoficiální cestou, kompletní zvukový záznam každé důvěrné porady.

Tímto problémem se nyní poprvézabývali Ústavní soud. Odposlechy se týkaly kuřimské věznice a byly povoleny pod legendou, že je třeba odhalit trestný čin obhájce, který od klienta inkasoval 550 tisíc korun na úplatky svědkům, avšak místo aby tyto řádně a pokud možno na stvrzenku uplatil, peníze si ponechal. To policii dovolilo získat zvukové záznamy všech hovorů mezi obhájci a odsouzenými, které se na onom místě udály v průběhu mnoha měsíců.


Číst dál

Školní lekce plavání jsou povinné i pro muslimky, rozhodl soud

Muslimka v plavkachŠtrasburský tribunál konstatoval: „Došlo k zásahu do svobody náboženského vyznání, nicméně smyslem Úmluvy je mimo jiné Sabatova v satkui ochránit cizí žáky od jakékoliv formy sociálního vyčlenění.“ cituje BBC z rozsudku.

Švýcarské úřady neporušily evropskou úmluvu o lidských právech, když odmítly osvobodit muslimské školačky z povinných lekcí plavání, které probíhají společně s chlapci. V úterý o tom rozhodl Evropský soud pro lidská práva. Tribunál dospěl k závěru, že úřady mají právo vyžadovat po muslimkách plnou účast na výuce a podnikat kroky k jejich integraci.

„Plnohodnotné vzdělání je v souladu se zájmy dětí, protože usnadňuje jejich úspěšnou integraci a to stojí nad zájmem rodičů vyjmout své děti z povinných lekcí plavání,“ cituje BBC z rozsudku Evropského soudu pro lidská práva


Číst dál

Rusko s nelibostí nese příjezd amerických tanků z Bremerhaven do Polska

Rusko raketyBudoucnost patří připraveným.

My zase s náramnou libostí jsme přijímali instalaci ruských raketových systémů při hranicích EU. Byli jsme "nadšeni". Když jsme se zeptali proč tyto systémy jsou namířeny do Evropy, odpověď byla. Je to naše území, kde si můžeme stavět rakety podle svého. Také u nás, kde na tom nejsme nyní špatně s hospodařením, by měl stát dát z přebytků na výzbroj. Nebo necháme zbrojit pouze Rusy, Brity? Máme co dohánět v procentech vyzbrojování českého státu. Ne proto, abychom někoho napadli, to je směšné, ale abychom byli připraveni k případné obraně. Obranná výzbroj je jiná nežli útočná. Útočnou měl na sovětských hranicích připravenou Džugašvilli /stalin/, když spolupracoval s nacisty. Jenom proto se wehrmacht dostala tak daleko do SSSR, protože sovětské systémy a armády byly připraveny útočit, ne se bránit. Stalin s napadením nepočítal.


Číst dál

Milovník umění z exekuční továrny

Tvrdý podnikatel, charismatický a inovativní manažer největšího exekutorského úřadu v zemi. Zároveň ale olomoucký patriot a vlastník jedné z nejlepších kolekcí současného českého umění, na kterého mladí malíři a sochaři nedají dopustit. Tento muž protikladů se jmenuje Robert Runták.

…Runták o sobě mluví jako o olomouckém patriotovi a hrdě ukazuje svou fotografii s pohárem českého fotbalového svazu, který v roce 2012 získala tamní Sigma. Runták byl tehdy akcionářem a místopředsedou představenstva klubu. Název firmy, kterou tento mladý muž na Hané vybudoval a jejíž úspěch mu tyto aktivity umožnil, zní asi poněkud překvapivě: Exekutorský úřad Přerov.


Číst dál

TZ - Nový památkový zákon: Poslanecká sněmovna v područí vlády

… Poslanci shromáždili 140 připomínek odborné veřejnosti! Nejednalo se tedy o kosmetické drobnosti, ale o zásadní články a paragrafy, které jsou v rozporu s funkčností samotného zákona a způsobí zmatek v rozhodování státní správy. „Nad čím ministerští úředníci bádali ve své pracovní době několik let, musí teď během třiceti dnů poslanci napravit. Myslím, že je to nemožné. Je podivné, že vláda úkoluje poslance a přitom jim prostřednictvím svého ministerstva předkládá špatně připravený zákon!“, říká členka prezidia ASORKD Zuzana Poláková, která zároveň členkou kulturní komise ČSSD. …


Číst dál

Ve věci největšího daňového podvodu nevlastního syna Heleny Vondráčkové Antonína Michala a spol. proběhlo dnes první jednání - neveřejné

MSP Spalena AM spolecnici 0901171Aktualizováno 16.1.2017: Na Infosoud justice můžete sledovat aktuální stav předmětného řízení: První hlavní veřejné líčení je nařízeno na pátek 10.3.2017.  

Na info soudu zatím není žádné rozhodnutí. Projednáváno mohlo být cokoliv v prvním stupni bez hlavního líčení - vazba, podjatost, jednání Antotin Martin Michal Vondrackovao předběžném projednání obžaloby (zvláště při složitějších věcech), apod. Obžaloba byla podána 17.10.2016, první řízení 20.10.2016 (není napsáno proč na info soudu?). Dnešní jednání senátu trvalo hodinu. Na info soudu by se mělo časem objevit rozhodnutí. Je s podivem, že obžalovaní jsou roky na svobodě, zatímco jiní za menší škody se mohou na svobodě pohybovat jen za milionové kauce. Zde jsou jejich jména: Roman Hütter, Jan Šafář, Eduard Vít (tchán, údajný šéf?), Bořivoj Navrátil, Adolf Klapka, Zdeněk Kuta, Antonín Michal a Josef Vosmík. Obžalovaný Antonín Michal je synem Martina Michala, manžela zpěvačky Vondráčkové. Ten si žije v blahobytu, ačkoliv má milionové dluhy a je exekučně (ne) stíhán…


Číst dál

Řidič a PČR, aneb o hodnotách naruby!

Proruské Parlamentní Listy opět „nezklamaly“. Ano, tento rozhovor na videu musíte skutečně vidět! Skvělí policisté, až moc slušní a korektní. Řidič měl štěstí, že nenarazil na západního policistu. Ten by se s takovým provokatérem vypořádal velmi rychle. Můžeme jen doufat, že to většina diváků pochopila. Řidič to nepochopil. Dobrovolně natočil důkaz o své hlouposti, nevychovanosti, vyčůranosti a svém hulvátském chování „provokativního hajzlíka". O slušnosti a respektu moc neví. Mohl odjet mnohem dříve. Policisty svým jednáním jen neustále provokoval. Slovo "vylez" na adresu policistů hovoří za vše. Už chápete, proč je pro většinu Čechů normální obcházet předpisy a zákony a pro občany vyspělých demokracií naprostou samozřejmostí je dodržovat a respektovat? Taky tam demokracie funguje, protože občan respektuje, ctí zákony a plní si své občanské povinnosti. My bychom chtěli, aby zákony dodržovali jen ti druzí. Práce na generace s nejistým koncem, ale právě u takovýchto situací to začíná.


Číst dál

Jak jsem „vysílal“ z Hlasu Ameriky v roce 1988

VOA Sinagl 200988Při pořadu o Hlasu Ameriky (VOA-Voice Of America) vysílaném na ČT 2 (premiéra 12.1.2017), jsem si  zavzpomínal na návštěvuVOA Pechacek 200988 nádherného Washingtonu a VOA před 29 lety dne 20.září 1988. Byl jsem v hlavním městě USA několik dní, kde jsem se zúčastnil sjezdu SU (Společnosti pro Vědu a Umění), která sdružovala krajany z celého světa. Navštívil jsem Bílý dům, Kongres, muzeum FBI a právě i slavný Hlas Ameriky.

Nikdy nezapomenu, když jsme s přítelkyní jeli autem po jedné z prvních dálnic z Clevelandu do Washingtonu, kdy mnohahodinová cesta po dálnici kouzelnou Pensylvánií utekla rychleji, než z Prahy do Plzně. Auta v USA skutečně „plují“ svými 55 mílemi. Stejně tak nemohu zapomenout na noční jízdu Washingtonem kolem Washingtonova a Jeffersonova památníku, kde na vás dýchne skutečný duch Ameriky a jejich zakladatelů.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing