Buletin č. 44/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 21:22

Pod Sobotkou bych makal jako ministr financí, řekl Babiš

Babis AndrejTajná schůzka šíbrů ČSSD obnažuje Českou televizi - Roman Joch: Kdy Zeman prozradí svou roli v rozvratu sociální demokracie? - Ponurý konec Václava Klause - Zemanovi otroci ruinují ČSSD a ženou zemi do politického chaosu - Zemanova vládní strategie: Nespěchat a „rozkulačit“ ČSSD a ANO - Česko-kanadský investor: Česká korupce je ostudná

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v obsáhlém rozhovoru pro Právo řekl, že by mu předseda ČSSD Bohuslav Sobotka jako premiér nevadil a že by dokonce v jeho vládě vzal funkci ministra financí.

… Toho soudu se me­diálně zneužívá a manipuluje kvůli volbám a politice. Proti­strana chce předvolat svědka, který zemřel. Jiný bývalý důstoj­ník říkal, že jsem něco s ním podepsal, pak to odvolal a řekl, že mě nezná. Rok a půl se od podá­ní žaloby nic nedělo a najednou před sněmovními volbami začal Ustav paměti národa být aktivní. Lituji, že soud ještě nerozhodl. … Tady někdo spekuluje stá­le s nějakým podezřením. Sto­krát jsem řekl, že jsem s žádnou StB nespolupracoval a hlavně to pro budoucnost této země není podstatné. To říká ostatně i Zeman, který nedávno prohlásil, že v mém pří­padě šlo o předvolební faul, a hlavně že patnáct tisíc hlavních svazků těch skutečných estébáků bylo dávno skartováno. …


Číst dál

Nejste dobrý prezident, děláte ostudu, stojí v dopise letícím internetem!

Zeman a HradOtevřený dopis prezidentu republiky, Miloši Zemanovi - "Nechci vtipálka a mistra urážek a bonmotů" - "Já chci prezidenta, kterého si budu moci vážit nejen já, ale o kterém budu přesvědčený, že si ho považují i ve světě, kde nás, naši zem, má povinnost reprezentovat."

Ani v jedné jediné záležitosti jste nebyl dobrým prezidentem, stojí v otevřeném dopisu adresovaném prezidentu Miloši Zemanovi. Autor masivně sdíleného textu kritizuje hlavu státu za nevhodné chování a vtipkování, urážky, trapné triky s virózou, ale i za tajnou schůzku s pěticí členů sociální demokracie v Lánech.


Číst dál

Ohlušující mlčení prezidenta?! Dohoní Zemana minulost ČSSD…?!

Altner TK Manes 1 160610Smlouva mezi Milošem Zemanem a JUDr. Zdeňkem Altnerem – Zavraždění JUDr. Ernesta Valka a Oldřicha Němce –Valko Ernest Zločinné společenství Zeman, Fico, Hradil, Hašek, Paroubek, Šlouf a Volfová…?!

V souvislosti s nedávným zatčením JUDr. Zdeňka Altnera ve SRN na mezinárodní zatykač vystavený na základě žádosti slovenské policie, připomenu zajímavé a možné souvislosti. Nejsou bez zajímavostí. Naznačují mnohé o zločinném dění v ČSSD dříve. Jeho následky se zřejmě projevují dodnes. Obávám se, že ČSSD nebyla v tomto směru žádnou výjimkou. Jako jediný jsem navštívil a zdokumentoval všechny TK dr. Altnera o které většinou veřejnoprávní média neprojevovala žádný zájem. Nemám žádný důvod dr. Altnerovi za období kdy jsem ho znal, nevěřit a nedůvěřovat. Vždy na mne působil seriozně. Byl i obhájcem zavražděného slovenského soudce JUDr. Ernesta Valka, jediného předsedy Ústavního soudu ČSFR v roce 1992.


Číst dál

Malá totalita v nás

Zemanek PetrBylo pondělí, a tak jsme byli s našim starostou „na úřadech“. Po skončení jednání jsme vyšli z kanceláří. Bylo už po páté hodině odpolední, úředníci odcházeli domů a líhli se ze všech stran jako mravenci. Kolem nás zrovna kráčel jeden z nich, spoluobčan naší vesnice. Pozdravili jsme ho, odpověděl a když procházel, skoro bez zastavení kolem nás, ledabyle prohodil směrem ke mně: „Vy jste ten přes životní prostředí, máte u rybníka skládku.“ Než jsem stačil reagovat, odešel.

 


Číst dál

Lidé se mění, dechovka zůstává

Sudetsti NemciPozvánka na konferenci do Liberce 19.11.2013: „TRAUMATA MINULOSTI V SOUČASNÉ SPOLEČNOSTI.“

Historický příběh, který se udál v malebné vesničce u Jihlavy po konci války. Ale událost nemůže být dodnes zapomenuta: masakr Němců na louce u Budinky - Naši předkové si mysleli, že pospolitost vznikne, když vyženou všechny nepřátele, ale dosáhli spíše opaku. Vypustili ven svoje vlastní běsy. A ti si tam od té doby poletujou. Jestli jsme jednou z nejrozeštvanějších zemí v Evropě, je to i tím, že jsme odstranili všechna zrcadla, co jsme předtím měli.

České divadlo VOSTO5 představilo v rámci festivalu "4 +4 dny v pohybu" v Praze, svůj nový dokumentární divadelní kus s názvem "Dechovka, lidé se mění, dechovka zůstává", který pojednává o těchto poválečných událostech v oblasti Dobronína. Premiéra se konala ve známé pražské restauraci "Baráčnická Rychta", která se podobá dobronínské restauraci.


Číst dál

Pár kariéristů v pasti, císařovy nové šaty, a informační křepčení

Zeman opilecMusíme nadržovat Zemanovi, stěžují si redaktoři ČT - Počítám s tím, že padnu. Odejdu ale se ctí, říká Drtinová o bouři v ČT

… Co říkáte na televizi? Je vidět, jak se snaží vyplnit informační prostor, aby ty nové šaty nepřišly na přetřes. To zpovídají nové poslance, snaží se vštípit lidem, že ten a ten řekl před volbami jedno a teď, tváří v tvář tomu mumraji začíná otáčet a to se přece nedělá! Fuj! …

Bože, jak hluboko jsme klesli. Několik trefně zvolených lidí, pozvaných na císařovo letní sídlo, vytratilo se nepozorovaně od neutichající volební vřavy, aby vytáhlo císaře z břečky. Ten stál před nepříjemnou potřebou splnit svůj slib a jmenovat nejvyšším vezírem toho protivu, co ho před dávnými časy zradil. Domluveno během pár minut, spiklenci se vrátili, dřív, než mohli někomu chybět, a to se slibem, že o císařově splněné tužbě ani muk.


Číst dál

Eliška Hašková-Coolidge, poradkyně pěti amerických prezidentů

Haskova EliskaBenjamin Franklin kdysi dávno řekl, že ti, kteří jsou ochotni se vzdát trochu svobody, aby si zajistili trochu jistoty, si nezaslouží ani svobodu, ani jistotu.

… ANO, rozhodla jsem se po dlouhém zamýšlení se tou Vaší cestou pustit. Nevěřím, že bohatství zajišťuje u člověka poctivost, ale pevně doufám, že zkušenosti, které jste nabral během těch posledních dvaceti let, Vás přesvědčí, že úspěšný leader musí být příkladem všem v jeho chování, konání a v jeho soukromém i veřejném morálním životě. Přeji Vám, aby se pro nás všechny a pro naši Vlast tento sen splnil. …


Vážený pane Babiši,


Babička, která mě v Americe vychovala celý život, věřila, že se jednou vrátím do mé rodné země, a že po jejím osvobození se budu věnovat jejímu rozkvětu. Bydlím zde trvale od roku 1998 a ač jsem stále hrdá na to, že jsem Češka, mnoho lidí a mnoho situací mě zde velice zklamalo. Můj pozitivní náhled na život mě ale ještě nikdo nezlomil.


Číst dál

Brusel: Výstava fotografky Evy Hubatové v Plzeňském domě 30.10 – 30.11.2013

„Opravdové umění vzniká jedině z vlastního srdce a z vlastní cesty.“ František Kupka

Pro velký úspěch bude tato mezinárodní výstava FOTOINFORMEL INTERNACIONAL prodloužena přibližně až do počátku roku 2014 – gratulujeme:-) J.Š. 2.11.2013

Brusel pozvánka na výstavu Evy Hubatové českyHubatova Eva CV


Číst dál

Velezrada

Zeman a KlausCitát z Bible: „Idiote, pravím ti, že ještě této noci, dřív než Drtinová naposledy zakokrhá, dvaadvacetkrát mě zapřeš.“

Mnoho moralizujících úvah a mnoho vtipů vznikne okolo lha­ní Michala Haška a jeho party o tajemné návštěvě prezidenta v Lánech. Rychlost odhalení pravdy tentokrát ověřila pravdi­vost přísloví, že Hašek, pardon, lež má krátké nohy. Celá věc má ale ještě jeden roz­měr, který komentován tak moc není: dopracovali jsme to tak da­leko, že přijetí u prezidenta není již předmětem hrdosti a zápisu do kronik a deníčků, ale skuteč­nost hodná utajení. Dopracovali jsme to tak daleko, že máme nadstranického prezidenta, který po­řádá utajená jednání s vybranými milci, a to za účelem destabilizace politické strany, která právě vyhrála volby. Jestli toto není jed­nání proti demokratickému řádu republiky, tak už nevím co jiné­ho. O jednání proti demokratické­mu řádu republiky nemluvím na­hodile, to je totiž součást skutko­vé podstaty velezrady, jednoho z mála trestných činů, za něž pre­zident může být stíhán.


Číst dál

Nové knihy: Tigrid poprvé a Češi 1918

Tigrid PK avers 311013Ty nejkurioznější rozhovory mezi kabinou pilota a věží. Vše je realita - Klausovy spisy k mání za 49Cesi 1918 Avers PK 311013 korun v nabídce vedle toaletních papírů…

Včera jsem stihl v Praze presentace dvou nových knih. Nejprve v Paláci knih LUXOR od Pavla Kosatíka: TIGRID POPRVÉ – průvodce osudem inteligentního muže ve dvacátém století a v Podzemním antikvariátu na Hybernské 22, komixové publikace ČEŠI 1918, autorů Pavla Kosatíka a Petra Nováka. V Luxoru byl hostem Karel Schwarzenberg. Zvukový záznam celého křtu knihy není bez zajímavostí, zejména postřehy knížete, který znal velmi dobře Pavla Tigrida. I zvukový záznam druhé publikace obsahuje zajímavé postřehy.


Číst dál

Vypínat mikrofon kardinálovi Dukovi a vyhazovat lidi ze schůzí by ČRo už docela šlo…?!

Logo CRoNa pučisty a prezidenta Miloše Zemana podáno trestní oznámení pro vlastizradu – Jan Šinágl záhadně „zmizel“ z databáze – Jeho OP a cestovní pas nejsou systémem pro rejstřík trestů evidovány …?

Ale aby veřejnoprávní médium informovalo o pietním aktu velkého Čechoslováka, hrdiny a maršála letectva Karla Janouška, u příležitosti jeho 120. výročí narození, ani náhodou, stejně jako ČT i ČTK! Zúčastnil jsem se včera po dlouhém čase zasedání Rady ČRo v budově rozhlasu a nestačil jsem se divit. Za pouhý dotaz, zda bude projednáván i skandál ve věci vypnutí mikrofonu nejvyššímu představiteli katolické církve kardinálu Dominiku Dukovi (abych případně nemarnil svůj čas), byla hned vyzvána ochranka abych byl vyveden. Nemám ve zvyku „prát“ se s hloupostí, navíc měl jsem dost práce, opustil jsem tedy schůzi (jak ukázal zvukový záznam o ničem) bez „souboje s donucovacími prostředky“. Podle očekávání, se radní vyhnuli téma „Duka“ jako „čert kříži“ - v tomto případě docela a doslova symbolicky. Ve vyspělé zemi něco takového není vůbec myslitelné a představitelné. Pokud by k tomu přesto došlo, nejvyšší představitel veřejnoprávního média by velmi rychle a s velkou ostudou, byl nucen opustit svůj post. Mimochodem by ho opustil automaticky sám od sebe. Ve vyspělých zemích tato místa obsazují vyspělé, společností uznávané osobnosti, které své odstoupení považují za těchto okolností, z morálních důvodů a vědomí vlastní odpovědnosti i za své podřízené, za zcela samozřejmé.


Číst dál

Pietní akt ke 120. výročí narození maršála letectva Karla Janouška

Janousek vlajkaBez účasti veřejnoprávních médií, jediného politika a jediné známé osobnosti veřejného života, se sešloJanousek vsichni 301013 skvělé společenství občanů, aby uctilo památku velkého Čechoslováka, který je stále skandálně zapomínán. Jak může znát naše mládež naše hrdiny, být na ně hrdá a mít je za příklad?! Přikládám všechny projevy, video z pietního aktu, fotografie a videorozhovor s Bc. Mahulenou Křenkovou z příbuzenstva maršála Karla Janouška. Bylo mi ctí poslat švédské hudební skupině SABATON fotografie z pietního aktu, které si velmi přála. Natočí podobné video i čeští muzikanti o maršálu Karlu Janouškovi, nebo Pavlu Wonkovi? Jednu známou jsem oslovil, bojí se, troufá si jen na všeobecné téma. Věřím, že se přesto alespoň jedna statečná najde, nebo se budeme bát brzy zase všichni a čekat, kdo za nás svobodu vybojuje, abychom mohli opět „slavit“. To nám vždy šlo…

Pietní deska se nachází na začátku Kosárkova nábřeží, nedaleko úřadu vlády ČR, kousek od stanice Metra Malostranská, hned u Vltavy. Samozřejmě, že jsme zazpívali Československou státní hymnu. Maršál Karel Janoušek byl Čechoslovák, žil, bojoval a trpěl za Československo!


Číst dál

Jak se rodí znalec II aneb Mefisto na Kladensku

Pecina Tomas… Policii znalec vyúčtoval 125 hodin, na čemž by nebylo nic divného: odpovídá to 8,33 hodinám na jeden pracovní den. Potíž je v tom, že ve stejné době platila Uhlíře armáda, Vojenský historický ústav, a jak mi na žádost podle InfZ sdělil ředitel ústavu, tam mu za dané období zaplatili za dalších 120 odpracovaných hodin. A to už dost dobře rozpočítat na pracovní dny nelze, protože vychází na každý z nich bratru 16,33 hodin, což, vyjádřeno jednotkou pracovitosti českého znalce mazel (zkratka maz), je píle více než 1,2 maz. A kdyby J. B. pracoval i o weekendech, dává to stále úctyhodných 11 hodin denně. …

Kdo je Lenka Vrchlavská, čtenáři mého blogu asi vědí: tato kultivovaná, vzdělaná dáma, občanským povoláním učitelka mateřské školy, zpracovala s využitím nejrelevantnějších historiografických pramenů, včítaje v to Drdův Vyšší princip,  znalecký posudek, v němž v Janu Šináglovi odhalila popírače nacistických zločinů. Když arci ona dáma v r. 1991 o zápis do seznamu znalců žádala, byla ve svém znaleckém rozletu o poznání skromnější: oceňovat církevní paramenta je jistě zajímavý zdroj příjmu, ale řekl bych, že usvědčovat na politickou objednávku exponenty revanšistických kruhů a jiné nebezpečné extremisty bude business o dost lukrativnější.


Číst dál

Íčkův žabák generálem

LN: Od koho lze vzít medaili?: … Marné jsou úvahy nad permanentním buranstvím prezi­denta, od kterého raději nic nebrat, ale všem těm, kteří ho nechtějí, by určitě vyrazil dech, kdyby dekoroval jednu z nejodvážnějších žen 20. století básnířku a překladatelku Nataliji Gorbaněvskou, která v těchto dnech pobývá v Čes­ku. Byla jednou ze sedmi statečných, kteří v srpnu 1968 na Rudém náměstí protestovali proti sovětské okupaci Československa. Tako­vou medailí by se nezavděčil svým kamarádům v Rusku, protože by si to leckdo mohl nevhodně spojit i s dnešním porušováním lidských práv v té velké zemi na východě.

* * *

V rámci voleb a puče uvnitř ČSSD v médiích trochu zanikla informace, že policejní prezident plk. Červíček byl prezidentem Zemanem povýšen do hodnosti brigádního generála. Je to jev téměř paranormální a dokazuje to, že v této republice je možné úplně všechno. Ale úplně všechno. A nejspíš to tak ještě dlouho bude.

* * *

Ve 4:46 min., má promlouvat místopředseda Senátu Zdeněk Škromach, bývalý nástěnkář a politruk na dole. Tentokrát ne od bazénku, ale od Samopalu vz. 58? Bohužel to nelze ověřit z jeho podrobného životopisu, není k nalezení…?! J.Š.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing